Nasterea Dianei
Subiectul anterior · Subiectul urmator
mama_Sonyei
Scris: Tuesday, November 11, 2008 1:40 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/24/2006
Azi incerc sa stau mai mult la calculator si sa va povestesc "cosmarul" care a insemnat nasterea micutei mele Diana.

O sunasem de cu seara pe doctorita ca a doua zi (joi) ii fac o vizita sa mai facem un control, deja aveam 41 saptamani si ma gandeam ca daca nu da semne o rog sa faca cezariana. Pe la 3 noaptea ma trezesc de dureri de burta si stau calma in fata televizorului incercand sa trec peste el - pe la 4 si ceva ma duc la baie si vad ca incepeam sa pierd dopul (la Sonya nu am pierdut nik, nici apa nu s-a rupt, nik) asa ca fac un dus si ma pregatesc: dimineata la prima ora m-am suit in masina si m-a dus sotul la spital. Doctorita mea era in spital dar facea si ea niste investigatii asa ca m-am prezentat la camera de garda si m-a controlat dr. rezidenta care mi-a spus foarte calma ca sa ma duc acasa ca mai am de asteptat, ca nu nasc acum uff Sa mor si mai multe nu, eu aveam contractii la 5 minute si ea ma trimitea acasa banghead Reusesc sa vorbesc la telefon cu doctorita mea si imi spune ca pana termina ea controalele la care e supusa sa ma duc sa faco monitorizare a fatului si o echografie si sa o astept sa vina sa ma controleze si ea... Fac monitorizarea si contractiile persista asa ca ma pregatesc de asteptare. Pe la 10.30 sotul era disperat ca eu stateam in holul spitalului, strangeam din dinti si suportam cu stoicisc contractiile si doctorita nu dadea nici un semn de viata... Pe la 11 pleaca la serviciu (nu mai puteam sa il vad asa stand fara putere langa mine) si ma lasa tot in hol cu bagajul si cu contractiile mele, sperand ca o sa ma bage cineva in seama pana la urma cry dar nimic.

Se face 12 si o sun pe doctorita, disperata deja ca poate uitase de mine si plecase acasa - norocul meu ca imi spune sa cobor de la etajul 4 de unde eram la camera de garda sa ma vada si sa imi faca internarea daca este nevoie tunete Cobor cu tot cu bagaj si cu contractiile la 3-4 minute deja, abia ma tarasc pana acolo si zice hai sa te vad - ei, uite ca iese dopul, hai sa mergem sus in salon si sa ne pregatim, intre timp ma duc sa vorbesc cu anestezistul sa vedem cine vine sa iti puna epidurala...

Ajung sus in salon - nu mai sunt paturi, deja erau cate 2 gravide in pat asteptand loc la sala de nasteri sa intre sa faca ce stiu ele mai bine... Vine si doctorita mea cu seful sectiei de anestezie care imi pune epidurala si in sfarsit ma relaxez si eu putin, Dupa o perfuzie cu dilataloare ma muta in sala de nasteri sa astept dilatarea de 8-10 si loc la masa si sa nasc (era ora 14.00 cand mi-a pus epidurala, o injectie cu anestezic tine maxim 2 ore, iar pe mesele din sala de nasteri se nastea la foc continuu, abia aveau timp sa stearga masa ca aduceau pe alta care mai avea putin si scapa bebele printre picioare). Se face 16.10 si eu tot pe pat asteptand si durerile incepeau sa devina din ce in ce mai mari - vine doctorita si imi mai face o injectie, ma relaxez iar si mai astept putin, stau mai mult in picioare si ma legan tinandu-ma de pat, incercand sa trec mai usor peste contractii, apa se scurge si mi-e frica sa nu imi vina sa imping si sa scap bebele nervi

Deja la ora 18 se dusese si a doua epidurala si eu nu eram pe masa iar contractiile parca erau contunue. Vine doctorita si il prinde pe anestezist care ii mai da o injectie si zice gata fratilor faceti loc ca nu mai putem astepta o masa si pentru noi... (ganditi-va ca am stat toate orele astea in sala de nasteri, cred ca am avut noroc cu epidurala ca altfel o luam razna vazand cum se naste si prin ce trece fiecare s-a mirat si moasa ca nu imi venea sa furisat o iau la goana, dar eram epuizata, mai ales ca auzeam "impingeeee! asa, luuuung si tineee!!!" si tot ce imi venea sa fac era sa urmez sfatul doctorului care era in acel moment la masa Wow ). M-am suit in sfarsit pe masa, intre 2 contractii si doctorita a inceput sa tipe la mine ca sa nu mai fac ca locomotiva ca nu mai am putere dupa asta sa ma isi imping si ca de ce imi ies ochii din cap? ce ea acolo mi-a zis sa imping? nu!!! jos trebuie... Deja nu mai aveam nici o anestezie, ma durea de nu puteam sa respir si eu nu pot suporta durerile (ii lesin si dentistului cand umbla la un nerv chiar si cu anestezie, dar la durerile alea)... Pana la urma isi da seama ca a primit inca o anestezie si o pune pe moasa sa mi-o faca numai ca pana ajunge sa isi faca asta efectul eu tot trebuia sa imping si sa scot copilul.

Cert este ca la un moment dat sunt aproape de lesin si ii spun ca nu mai pot si ma las moale, moment in care cere forcepsul sa scoata ea copilul, ca deja i se vedea capul si si-a dat seama ca eu nu mai pot face nimic. La urmatoare contractie ma pune sa imping si cu ultimele puteri simt cum ma rup bucati si vad ceva aterizand pe burta mea - bebelusha scartaind si dand din manute si picioruse... O sterge pe fata si o aseaza apoi pe masa sterila sa o intubeza si sa o curete prin nas si gurita, moment in care ii vad chipul si ma indragostesc instantaneu de ea - nu seamana cu nimeni, dar un chip asa rotund si bucalat imi venea sa o iau in brate si sa nu ii mai dau drumul din acel moment, nu ma interesa ce se mai intampla cu mine...

Vin cei de la neonato si o iau si doctorita sa se apuce sa curete colul - surpriza! - colul meu era inchis de tot, ce sa mai scoti placenta, ce sa mai cureti pe acolo?!? - alta perfuzie, iar dilataloare, acum scule si pense si alte fieratanii sa deschida si sa scoata ce e pe acolo si apoi sa curete (cred ca daca nu aveam epidurala facuta trebuiau sa cheme resuscitarea). Si asta nu a fost partea cea mai grea, dupa ce a facut curat inauntru a urmat un nou cosmar - migala de cusut si impletit "dantela" - ma rupsesem si ma fisurasem in toate partile, mi se desfacuse si epiziotomia de la Sonya desi doctorita facuse alta taietura ca sa elibereze locul, cosea si pe din-nauntru perineu si col si pe din-afara de parca nu se mai termina. M-au apucat frisoanele si ma rugam sa scap cat mai repede - o ora si ceva a cusut doctorita si vedem cum ii picura transpiratia de sub boneta din cap. Cand m-am dat jos de pe masa eram la fel de ametita, dar deja era o alta gravida in drum spre masa pe care o eliberam eu ca sa nasca, asa ca trebuia sa ma misc si sa ma intind intr-un pat cu perfuzia de hidratate si cu o tona de calmante in ea...

(asta a fost ziua de joi - travaliul si nasterea; continuarea peripetiilor din spital intr-o alta zi)
AdrianaC
Scris: Tuesday, November 11, 2008 2:03 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Wow mami ! Prin ce ai trecut !!! Eu nu as fi fost niciodata in stare sa trec prin asta, de aceea am optat pentru cezariana. 2 Cezariene la activ, dar nu m-am chinuit asa rau.

Bine ca s-a terminat cu bine si sunteti sanatoase !
Maria & Mario
Scris: Tuesday, November 11, 2008 2:20 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Vai de capu meu , mami ! uff Ce ne-a mai dat Dumnezeu asta sa mai induram !
Insa intradevar , NIMIK nu se compara cu secunda cand ti-l pune pe tine , in brate , la piept ! hearts computerlove
Diana , ai facut-o pe mami implinita si fericita ! majoreta computerlove
Mami, recuperare rapida iti dorim ! computerlove majoreta
cute_babies_of_mine
Scris: Tuesday, November 11, 2008 2:25 PM
Nivel

Inregistrat: 4/4/2006
Cumplit! Bine ca s-a terminat si ati ajuns sanatoase acasa!pupici pupici pupici
Kiki
Scris: Tuesday, November 11, 2008 2:41 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Nasol, nasol... Bine macar ca sunteti bine acum! Sa te refaci repede! pupici
Alina
Scris: Tuesday, November 11, 2008 2:49 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
God, plans plans plans plans plans

Bine ca totul e OK acum. Refacere cat mai rapida.pupici pupici
Fluturas
Scris: Tuesday, November 11, 2008 2:56 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
important e ca sunteti bine amandoua.....acele momente urate se uita.conteaza doar fetita pe care acum o tii in brate cu atata bucurie
pupici pupici
kali
Scris: Tuesday, November 11, 2008 3:58 PM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
Sa fiti sanatoase, asta conteaza... iar tie, mami, recuperare usoara!
Te admir pentru curaj- asa cum am respect pentru fiecare femeie care naste natural.
Incepe sa nu-mi mai fie frica de cezariana.dance
Ely
Scris: Tuesday, November 11, 2008 4:06 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Vai Cristina prin ce ai trecut.cry cry Iti doresc refacere cat mai usoara si mai rapida ca prin cate ai trecut ...sper ca acum te simti mai bine.Va pupam cu drag si multa,multa sanatate.pupici computerlove
bulibuli
Scris: Tuesday, November 11, 2008 5:35 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Vai de capul meu, nu mai nasc natural, gata!! clar!!
nici eu nu suport dentistul, nu lesin, dau din maini si din picioare si sar la el la bataie ca vrea sa ma omoare!!banghead banghead

leut
Scris: Tuesday, November 11, 2008 7:54 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
Nu-mi pot imagina asa ceva! E incredibil! Draga mea, ai grija de tine, mergi la controale, ca-s foarte importante. Nu stiu ce sa spun! Mi-au dat pur si simplu lacrimile. Aveti grija de voi!pupici
carla
Scris: Tuesday, November 11, 2008 8:48 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Cristina,a trecut,bine ca sunteti bine.Refacere rapida iti doresc!Dar unde ai nascut ca a fost asa ingramadeala la nastere,sau asa s-a nimerit?Si noi am nascut una dupa alta,dar am avut o sala de travaliu unde am stat inainte de-a naste,iar locuri in maternitate destule,si moase si asistente pe langa noi.Doar durerile le-am suportat greu si fara anestezie,dar si asta am uitat.
Bine ai venit pe lume,Diana!computerlove
raly
Scris: Tuesday, November 11, 2008 10:07 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Vaiiii...Doamne!Cristina prin ce ai trecut,bine ca sunteti acasa si sunteti bine si sanatoase!yes yes computerlove computerlove
bereea
Scris: Tuesday, November 11, 2008 10:09 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mami draga, imi pare rau ca ai avut aceasta experienta neplacuta.Gata, a trecut, de acum bucurate pentru minunea pe care o tii in brate.pupici
Mela
Scris: Wednesday, November 12, 2008 12:18 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
uf,prin grele momente ti-a fost dat sa treci uff

a trecut,sa se vindece locul,sa treaca durerile si o sa fie toate bine angel

pupici tie si printesei pupici pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.