Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| buna tuturor! am 27de ani si voi fi mama a doua oara.La prima sarcina am suferit enorm si nu cred ca as mai putea trece prin asa ceva...de aceea acum ma gandesc la epidurala,ce ma sfatuiti? |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 4/16/2009 Mesaje: 60
| pro epidurala...am ajuns la spital cu dilatatia 4...si am rugat doctorita sa imi puna epidurala daca vor fi durerile foarte mari...insa cred ca mi-a pus prea tarziu fiindca cel putin la mine nu prea si-a facut efectul....dupa ce mi-a pus epi am simtit o ameliorare dar foarte putin si dupa vreo 20 minute am avut dilatatia maxima ,,,,singurul lucru care m-a deranjat a fost ca nu am mai avut simtul cand trebuia sa imping, trebuia sa imi spuna moasa ca ma simteam amortita si nu simteam cand trebuia impins...apoi cand m-a cusut mi-a zis moasa cu care am nascut ca normal ar trebui sa fiu amortita jos si sa nu simt cand ma coase , dar eu am simtit si a trebuit sa imi faca o anestezie locala pt a ameliora putin...totusi cred ca ajuta mult epidurala, cunoasc mamici care imi povesteau ca, cu epidurala nu au simtit nimic nici contractiile, si nici cand au nascut un lucru care vreau sa il mai mentionez este ca aici in Spania nu se plateste epidurala, e gratis....nici analizele, ecografii, absolut nimic nu trebuie sa platesti...asa da , nu? aici nu exisat sa dai plic la doctori...fara atentii , cu mine s-au purtat excelent. m-au impresionat. |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 8/5/2012 Mesaje: 315
| Nu s-a mai postat de mult pe aici.Eu mai am putintel si nasc.Prima nastere a fost teribila.Am ramas foarte terorizata.Acum de cateva luni(in Italia) nu se mai plateste epidurala asa ca am sarit imediat si am cerut pt ca nu mai am curaj deloc.Multi spun ca a doua nastere e mai simpla dar.....mai cunosc si persoane ce au nascut fffff greu si la al 4-lea copil. Ati facut epidurala? Cum a fost? |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/20/2011 Mesaje: 3242
| miha.raluca wrote:Nu s-a mai postat de mult pe aici.Eu mai am putintel si nasc.Prima nastere a fost teribila.Am ramas foarte terorizata.Acum de cateva luni(in Italia) nu se mai plateste epidurala asa ca am sarit imediat si am cerut pt ca nu mai am curaj deloc.Multi spun ca a doua nastere e mai simpla dar.....mai cunosc si persoane ce au nascut fffff greu si la al 4-lea copil. Ati facut epidurala? Cum a fost? Eu am nascut cu epidurala pusa,si noroc cu moasa ca a insistat mult ca eu ziceam ca nu ,,ca vreau sa simt durerile,si desii am avut 5 cm dilatatie cand mi-au pus epidurala am nascut abia dupa 4 ore,,de nu o aveam pusa cred ca ma urcam pe pereti.,Eu nu am simtit nici cand m-a cusut ,,,nimic,,,contractiile le simteam doar ca nu erau dureroase tare,la mine singura problema a fost ca Alex era foarte mare si avea cordonul in jurul gatului,,dar in nici un moment nu mi s-a pomenit de cezariana.asa ca pana la urma a trebuit sa vina medicul si un asistent si au scos copilul impingandul cu coatele pe burta mea,,aia a fost durere,,de coaste de,spate ,,de tot ,,de nu aveam epidurala ,,,,nici nu vreau sa ma gandesc . DECI eu sunt PENTRU EPIDURALA. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22793
| Daca ar fi sa mai nasc o data si eu as cere epidurala, n-as mai accepta sa trec prin 12 ore de chin neomenesc. |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 8/5/2012 Mesaje: 315
| "medicul si un asistent si au scos copilul impingandul cu coatele pe burta mea,,aia a fost durere,,de coaste de,spate ,,de tot ,,de nu aveam epidurala ,,,,nici nu vreau sa ma gandesc ." Cunosc,eu n-am simtit ca nasc ci ca mi-e sfarsitul.Sper sa scap usor de data asta.Ma bucur ca va descopar,ma mai linistesc sa aflu de experiente voastre. |
|

Inregistrat: 11/8/2009 Mesaje: 1017
| Cine stie cum e treaba in RO cu epidurala,cum se procedeaza care sunt costurile, etc ?:018: |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Nu costa nimic epidurala, trebuie sa vorbesti cu medicul tau ca vrei si el va face aranjamentele cu anestezistul. Bafta! |
|

Inregistrat: 11/8/2009 Mesaje: 1017
| in Ro nu costa nimik?..eu am inteles ca trebuie sa o cumperi tu ,trusa nu stiu cum .inca nu am intrebat pe nenea dr dar eram curiaosa sa aflu de la voi! |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/18/2008 Mesaje: 554
| Normal se gaseste la fiecare spital dar anormal cum e la noi in RO nu se gaseste si atunci mergi frumos la farmacie si o cumperi iar farmacistele stiu ele ce trebuie sa iti dea....iar plata in afara de spaga la dr anestezis nu e... |
|
| Cel mai bine intrebi dr. El stie sigur daca trebuie sa vii cu trusa ta de acasa, desi in ultimii ani nu am mai auzit sa-si cumpere pacienta, are spitalul.. Dar ca sa fii sigura, intreaba medicul. |
|

Inregistrat: 11/18/2007 Mesaje: 3818
| Cumnata mea a nascut sambata cu epidurala. Doctorul i-a spus sa isi cumpere daca doreste- la Polizu a nascut. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11813
| Eu una sunt socata 'cum sa vii cu epidurala de acasa?"Nu stiu ce sa fac sa rad sau sa plang ! Mie una mi se pare absurd de tot ,doamne chiar multumesc ca nu am trebuit sa nasc in Romania cu toate ca eu nu am ffolosit niciodata epidurala aici. Eu sunt impotriva fiindca nu am folosit dar sigur as folosi daca ar fi nevoie (dar sper sa nu fie ) Aici primesti totul pe gratis la spital,nu conteaza de ce anume ai nevoie. |
|
| Pai a fost o vreme cand casa de asigurari nu deconta pt asa ceva. Pt ca nu li se pare necesara. Ce, nu se poate naste si fara?? Mai aveau spitalele din donatii, etc. depinde cum te nimereai, la noroc. Din pct de vedere al casei de asigurari, iti asigura un pachet de baza. Daca vrei ceva in plus, iti procuri singura. Acum nu mai e cazul. In ultimii ani spitalele achizitioneaza si truse de peridurala, dar probabil depinde de spital (altfel vin fondurile intr-un spit universitar, altfel intr-unul orasenesc), de manager si de felul in care-si administreaza fondurile.
Sa-ti mai spun de ex. ca, pentru o cezariana Casa deconteaza 5 mil daca e la stat si 40 mil la privat? Ti se pare corect?? Adica pt spitalul de stat nu sunt bani, pt privat se gasesc.. Ce sa inteleg, ca noi cotizam si cine are bani sa nasca la privat profita (indirect)? |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11813
| bulibuli wrote:Pai a fost o vreme cand casa de asigurari nu deconta pt asa ceva. Pt ca nu li se pare necesara. Ce, nu se poate naste si fara?? Mai aveau spitalele din donatii, etc. depinde cum te nimereai, la noroc. Din pct de vedere al casei de asigurari, iti asigura un pachet de baza. Daca vrei ceva in plus, iti procuri singura. Acum nu mai e cazul. In ultimii ani spitalele achizitioneaza si truse de peridurala, dar probabil depinde de spital (altfel vin fondurile intr-un spit universitar, altfel intr-unul orasenesc), de manager si de felul in care-si administreaza fondurile.
Sa-ti mai spun de ex. ca, pentru o cezariana Casa deconteaza 5 mil daca e la stat si 40 mil la privat? Ti se pare corect?? Adica pt spitalul de stat nu sunt bani, pt privat se gasesc.. Ce sa inteleg, ca noi cotizam si cine are bani sa nasca la privat profita (indirect)?
Buli,sub orice critica iubita .Stii de multe ori ma pun in situatia multora din Romania si fiindca ca si tine am lucrat totusi la o policlina de stat ,nu as putea vedea aceste lucruri .Privind in locul tau cu ochii unui medic m-ar darama fiindca tu ai invatza aceasta meserie ptr ati ajuta pacienti ,ptr a salva vietii omenesti si de multe ori statul te pune in niste faze asa de tampite incat nu poti face nimic ,nu poti sa-l ajuti. Ai vizitat vreodata un spital in afara in interes de serviciu ca sa vezi cum se lucreaza sau mai ales o sala de nastere intr-un spital de stat?Doamne sunt multe nedreptati pe lumea asta si cand vezi ca l-a nimeni din guvern nu le pasa. |
|
|