nasterea cu epidurala
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Mada&Alexia
Scris: Friday, February 26, 2010 6:02 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/30/2008
eu am nascut cu peridurala si a doua oara voi naste la fel
Conditiile din spital au fost excelente si dr de nota 25, au fost si asistente mai mofturoase dar le trecem cu vederea. am nascut la Filantropia in 2009
PrincessLilou
Scris: Saturday, February 27, 2010 12:15 AM
Nivel

Inregistrat: 11/4/2009
Maria & Mario wrote:
Aici Gas and Aer - cum se numeste - este total inodor. Plus ca nu se aspira nasal , ci se pune in gura tubul si se trage aer = gas pe gura ! Si functioneaza ! Eu am folosit la amandoi si a doua oara, cand am fost mult mai calma si mai relaxata , as putea spune ca a facut minuni !

e foarte interesant cum difera chestiile astea de la o tara la alta. la noi happy gas are miros de levantica. Si stiu sigur pentru ca l-am mirosit deja cum spuneam la dentist si chiar doctora atunci mi-a zis: "pai cand nasti ce o sa faci?"...si se da ca sa te calmezi. ca eu nu sufar sa merg la dentist si tremuram din toate incheieturile. le-a trebuit juma de ora sa ma faca sa deschid gura (desi muream de durere)

am zis ca ma uit in cartea mea si va spun ce se mai ofera aici:

Metode fara droguri:

acupunctura;
reflexologie;
aromaterapie;
tehnici de meditatii (invatate in prealabil);
masaj;
TENS;
hipnoza;
muzica (bring your own)

Majoritatea din cele de mai sus trebuiesc organizate in prealabil de familie sau viitoare mamica. Nu sunt oferite de spital dar iti dau voie sa utilizezi orice de mai sus.

Alte metode:

Happy Gas (Laughing gas- sincer nu stiu daca iti arde de ras in momentele alea) care se administreaza printr-o masca;
epidurala;
Narcotice??????????????????????? (pe timpuri cica se dadea o doza mica de heroina fool) ...dar acum se injecteaza pethidine (care sincer nu stiu cum se traduce in ro);
Anestezie locala (adica o injectie care amorteste zona de jos a vaginului si perineului);
anestezie generala (folosit in nasterile prin cezariana sau urgente)

Toate aceste optiuni trebuiesc discutate in prealabil cu doctorul/ aici mai mult moasa si se pun pe hartie, cu semnatura pacientului. Ca sa nu existe surprize mai tarziu, ca de ce mi-ai facut asta sau nu...

Cam atat! Sincer pe mine nu ma pasioneaza nici una...asa ca vad eu ce o sa fac maseluta

Maria & Mario
Scris: Saturday, February 27, 2010 12:32 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Lilou si eu am servit la prima nastere doua pethadine ! La cum eram , am zis ca e frectie la picior de lemn , insa sa stii ca au efect destul de puternic ! La a doua nastere am primit doar una - insa totul a decurs mult mai usor , mai calm, mai repede !
Eu as opta pentru ele din prima , daca ti se cere sa le decizi dinainte !
A .... si statul in cada cu apa fierbinte pe parcursul travaliului o voi recomanda toata viata , oricui !!!! Functioneaza garantat !

Am prietena care a folosit Tens machine si a fost foarte incantata ! Sunt electrozi pusi pe centrii de durere ai " shalelor " , care elibereaza un fel de .... unde de soc si ajuta muschii sa se relaxeze , ia din durere , e ca un masaj usor , detensionant ..... sa se poata dilata bazinul mai lesne !
PrincessLilou
Scris: Saturday, February 27, 2010 1:37 PM
Nivel

mercic mult. am sa le iau in cosiderare pupici
AndreeaGati
Scris: Tuesday, March 23, 2010 7:50 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Buna,
Eu sunt mai noua in zona aceasta, si astept barza, si mai am putin si vine. Din cauza unei duble fracturi de bazin imi ridic probleme, dar sunt sigura ca vom trece cu bine peste. Din pacate, am ales sa nasc in Ungaria, din cauza ca la noi am vazut si auzit prea multe fool , si...mai mult decat atat doar in Ungaria ma lasa sa incerc sa nasc natural.
Am sa vad la momentul potrivit daca voi apela la anestezia epidurala, cred ca nu este cazul sa decid acum, mai intai sa vedem cum stau treburile si in functie de situatie voi decide, si...ceva si mai interesant ideea asta cu...maxim 5 cm dilatatie...da de unde, in Egipt am vazut ca si la 8 cm au facut epidurala, si a prins. La fel circula sangele si la 5 ca si la 10 cm dilatatie, numai la noi s-au trezit mai destepti...stiti? noi profesionistii, ca nu trece saptamana fara sa mai faca o eroare medicala-de care evident sunt absolviti majoritatea. Aici nu vreau sa includ categoria care face meserie si care intradevar sunt de inalta clasa, ma refer la parlitii care si-au cumparat diplomele si la acea categorie de foarte bine pregatite infirmiere, asistente medicale, moase care au fetele alea de lins lamai, si pregatire profesionala tot asa, care...mai si cos!!! in Romania te coase una asa de bine ca iti lasa o cicatrice de nu poti sta in fund mult si bine, eee medicul ar trebuii impuscat.
Mai nou, pe la noi, te duci la controale, faci analize, cheltuiesti o avere, iar cand e de nascut...nenea Dr...vine NU. si atunci nasti cu cine e de garda. Din pacate, la noi nu stiu de vreo exceptie, de aceea am decis sa nasc dincolo, ceea ce recomand la toata lumea.
Multa sanatate si bebelusi sanatosi.
praslea_cel_voinic
Scris: Tuesday, March 23, 2010 8:25 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2009
Am avut si a doua epidurala...pusa la dilatatia de 8 cm...ce-i drept e ca nu a fost ca prima, am simtit ceva, dar sincer...nu cred ca as fi rezistat sa nasc fara....Si inca am avut noroc, m-au luat contractiile dese din prima...Dar asta e parerea mea personala :018: pupici
Nastere usoara la gravidutze! iloveyou
Fluturas
Scris: Tuesday, March 23, 2010 9:42 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
la darius si mie mi s-a pus epidurala cand eram deja pe masa de nasteri(nu stiu cat aveam dilatatie),dar in maxim 10 minute darius era deja nascut si am simtit tot tot.
la karina si lukas am nascut fara si daca as mai trebui sa nasc,tot fara as naste
PrincessLilou
Scris: Wednesday, March 24, 2010 7:23 AM
Nivel

eu sunt curioasa...dupa ce vi se face epidurala cat dureaza amorteala aia de la mijloc in jos? nu e ciudat ca nu va puteti simti picioarele? sau nu aveti timp de astfel de ganduri?
roxinthya
Scris: Wednesday, March 24, 2010 10:06 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/10/2009
eu mi-am simtit tot timpul tot corpuldupa epidurala am mers singura la masa de nastere
Ely
Scris: Wednesday, March 24, 2010 1:10 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Eu cred ca am mai zis pe undeva de ar fi sa mai nasc odata ,as cere epidurala imediat si nu as mai astepta pana la dilatatie 7-8 ca la ce dureri aveam sigur nu aveau cum sa-mi puna ,permisa era dar eu abia aveam timp sa respir.Acum depinde de organismul fiecareia.Praslea mami ce nastere rapida ai avutnewclap ,pai eu pana la dilataie 8 am tipat de m-a auzit tot spitalul credi pna la 10 eram sa lesin .uff
monique
Scris: Wednesday, March 24, 2010 5:12 PM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Eu am nascut ambele fete fara nicio anestezie, natural... SI asa as face si la a treia nastrere... dac-o sa fie vreodata!
praslea_cel_voinic
Scris: Wednesday, March 24, 2010 5:43 PM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2009
Lilou, dupa epidurala, aproape instantaneu nu am mai simtit contractiile ca fiind dureroase...La a doua nastere, poate si din cauza ca dilatatia era mai maricica (desi sincer, medical nu vad corelatia...) am mai simtit totusi ceva, dar nu durere...
Ely...daca stau bine si ma gandesc cred ca am avut contractii si inainte de a ma trezi , caci nu stiu daca e chiar posibil sa se dilate chiar asa repede, cand eu fusesem cu o zi inainte la dr si el spusese ca colul e inca rigid si ma programase sa ma induca...cred ca nu au fost chiar asa dureroase daca nu m-am trezit si m-am trezit abi ala 4...Durerile erau cam la fel cu cele pe care le-am avut cu Alex cand stateam de 10 ore cu contractii si dilatatie de 2,5...
Nu regret nici o clipa ca am facut epidurala...pupici!pupici
stefy
Scris: Sunday, March 28, 2010 10:06 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 4/7/2009
eu am nascut baiatul mai mare fara peridurala si am zis ca mor ,am zis de atunci dc va fi sa mai fac un bebe clar voi cere peridurala si asa am si facut am nascut a doua oara cu peridurala si a fost super nici nu zici ca am nascut ,mia puso la dilatatie 6 si toata lumea sa purtat super am fost foarte multumita.pupici
Ana
Scris: Sunday, March 28, 2010 11:21 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Eu i-am nascut pe amandoi normal fara nici o epidurala iar la urmatorii va fi la fel...ras
mirela74chris
Scris: Sunday, March 28, 2010 1:39 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 10/17/2009
Si eu am nascut natural,fara epidurala.Mi se pare totusi prea mare riscul pt bebe oricare tip de anestezie.Dar cine nu suporta durerea...poate sa isi faca.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.