Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 8/10/2008 Mesaje: 280
| Si eu am nascut tot cu epidurala, dar tot asa dupa 30 de ore de travaliu. N-am mai rezistat si le-am cerut sa-mi dea injectia. oricum, palaria jos femeilor care nasc normal! |
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| mami de Sonia,se zice ca prima nastere e de obicei mai grea,urmatoarele sunt mai usoare,travaliul e mai scurt.
nastere usoara iti doresc,asteptam vesti |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| sami wrote:mami de Sonia,se zice ca prima nastere e de obicei mai grea,urmatoarele sunt mai usoare,travaliul e mai scurt. nastere usoara iti doresc,asteptam vesti
Eh! Bine ar fi... Dar se spune ca asa cum a nascut mama naste si fata si mama mi-a spus ca s-a chinuit la toate nsterile de parca nu voia nici unul sa dea cu ochii de lumea de afara asa ca tare mi-e mie ca tot asa o sa patesc si acum |
|
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| mama_Sonyei wrote: Singurul dezavantaj major al acestei anestezii este ca bebe duce mai multe zile pe picioare icterul (in loc sa treaca in 24-48 ore Sonya a avut aproape 2 saptamani, cu tratament). Asta este o chestie confirmata? Pentru ca exact asa am patit si noi cu Mihaita, dar nu am facut legatura cu epidurala. Nastere usoara, mami de sonya! |
|

Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| Miru wrote:Asta este o chestie confirmata? Pentru ca exact asa am patit si noi cu Mihaita, dar nu am facut legatura cu epidurala. Nastere usoara, mami de sonya!
Eu asa am inteles de la medic si apoi am si citit pe undeva - asa ca este o chestie care are ceva la baza
Si tie nastere usoara |
|
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Multumesc! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Miru wrote:Asta este o chestie confirmata? Pentru ca exact asa am patit si noi cu Mihaita, dar nu am facut legatura cu epidurala. Nastere usoara, mami de sonya!
Sotia mea a nascut cu epidural, i-au dat chiar si a doua injectie, cu toate astea baietelul nostru nu a avut nevoie de nici un tratament pt. ecter, i-a trecut normal in 2-3 zile...E prima data cind aud de vreo relatie intre icter si injectia cu epidural...Toata lumea cu care am vorbit aici a nascut cu epidural si nimeni(inclusiv dr.- ul) nu a pomenit de asa ceva...Merita de verificat amanunte... |
|

Inregistrat: 10/24/2007 Mesaje: 2267
| si noi am facut epidurala si icterul a trecut foarte rapid..si oricum nu s-a manifestat asa de puternic.. in schimb am avut dureri prea mari si nu am putut sta nemiscata la epidurala..si nu a nimerit locasul..din aceasta cauza epidurala nu si-a facut efectul |
|

Inregistrat: 10/24/2007 Mesaje: 2267
| mama_Sonyei wrote: Dar se spune ca asa cum a nascut mama naste si fata
dar la mine de ce a durat de mai bine de 4 ori mai mult decat la mama mea???? ea m-a nascut dupa 8 ore de travaliu..eu am nascut-o pe Jacqueline dupa 34 de ore de travaliu intens
mami de Sonya, stai linistita, ca nu neaparat vei suferi atat de mutl eu iti urez nastere usoara si bebe sanatos si frumos si mancacios |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| mama_Sonyei wrote:Eh! Bine ar fi... Dar se spune ca asa cum a nascut mama naste si fata si mama mi-a spus ca s-a chinuit la toate nsterile de parca nu voia nici unul sa dea cu ochii de lumea de afara  asa ca tare mi-e mie ca tot asa o sa patesc si acum
Nu e o regula. Mama m-a nascut f greu,iar eu am nascut-o pe Mira f usor,normal,desi avea 4 kg. |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| ce e peridurala?
acum sunt la serv, dar am sa scriu de acasa ce se ofera aici, ca am intr-o carte de la spital primita.
de epidurala, mie mi-e frica sa o accept. aici e la cerere. mi-e frica pentru ca exista riscul sa iti atinga nu stiu ce nerv si gata cu miscarea pe viata...si mai e si chestia ca nu simtit nimic si trebuie sa iti puna un fel de tub prin care sa urinezi (au zis ei tehnic cum se cheama dar am uitat) si stai cu el pana cand iti revii in simtiri.
la spital aici ai voie sa faci dus cu apa calda, sa ai ceva cald de pus in jurul tau (aici e heat bag si water bottle - nu prea stiu cum sa traduc); nu cu perna electrica. ai voie sa vii cu un cd cu muzica linistitoare sau cu aromaterapie...dar pe mine ultimele doua cred ca m-ar sacai si mai tare. de asemenea se ofera happy gas (gaz) care i-ar ii zic pas ca nu suport parfumul in nari. de asemenea poti veni cu mici intrumente de masaj si daca ai pe cineva aranjat sa vina sa iti faca masaj sau daca nu o persoana din familie care e cu tine. de asemenea ai voie sa alegi cate persoane vrei sa stea cu tine, dar eu mai mult de Stef nu vreau pe nimeni, ca maica-mea si soacra-mea m-ar stresa si mai tare...cum sunt ele extra protective. |
|

Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Lilou, uite, citeste de aici, e destul de completa informatia...mie mi-a fost folositoare la timpul respectiv http://www.babycenter.ca/pregnancy/labourandbirth/painrelief/epidural/ Happy gas e inodor... Am avut epidurala la Alex si optez pentru epidurala si acum... Pupici si sarcina usoara in continuare! |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| nu stiu cum e happy gas in alte parti, dar aici are miros. ca au vrut sa mi-l puna cand eram pe scaun la dentist si am crezut ca mor.
merci de informatie. am sa citesc cu atentie. |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 1/27/2009 Mesaje: 436
| Eu mi-am dorit si am sperat toata perioada graviditatii sa nasc normal si de aceea dupa vreo 12 ore de chin... sa ajung la dilatatie 5 ca sa imi fac epidurala,anestezie ce nu prea m-a ajutat sa uit de durerile facerii , ca pana la urma sa nasc prin cezariana
|
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Aici Gas and Aer - cum se numeste - este total inodor. Plus ca nu se aspira nasal , ci se pune in gura tubul si se trage aer = gas pe gura ! Si functioneaza ! Eu am folosit la amandoi si a doua oara, cand am fost mult mai calma si mai relaxata , as putea spune ca a facut minuni !
|
|
|