Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| La Cuza Voda am nascut amandoi copiii. Diferente strigatoare la cer exista. Pe baiat l-am nascut in 1997, conditiile erau mizere, eu eram inca studenta. Am avut ghinionul sa mi se rupa apa intr-o sambata seara, cam cu 2 saptamani inaite de termen, desi am iesit din spital numai cu o saptamana inainte de nastere. Doctorita care ma avea sub observatie a fost deranjata ca a fost sunata "abia am venit de la iarba verde" si "lasa draga ca nu naste acum, vin maine dimineata", i-a replicat moasei. Si uite asa am stat si am asteptat ...... pana marti dimeata am stat in sala de travaliu, desi cotizasem consistent, 200 de marci pentru o nastere naturala la acea vreme erau banuti abia atunci s-au gandit sa-mi faca epiziotomie. M-am ales cu o deformatie a coloanei vertebrale pentru care nu am mai putut naste natural la care s-au mai adaugat si alte cauze. Cel mai nasol a fost la iesirea baiatului, pe uscat la care se mai adauga si pericolul unei infectari in lipsa lichidului amniotic. Tratamentul a fost mizerabil, am prins cateva schimburi de ture. In tot acest timp nu am inghitit nimic, de unde putere sa imping,eram dezhidratata, nu mai spun ce jeg era si cati gandaciBietul Andrei era cianotic, abia a reusit un scancet, a avut scor 8. Desi l-am nascut la 6 dimineata abia spre miezul noptii mi l-au adus de la terapie intensiva.
La Leea a fost incredibil, sa-i dea Dumnezeu sanatate Dr. Aursulesei Dragos. AM cazut pe gheata, ducandu-l pe Andrei la scoala. Mai aveam fix o luna pana la termen. M-am internat miercuri seara la urgenta, am stat in sala de travaliu cam o ora cu o perfuzie cu gynipral, pana a venit o rezidenta a Dr Aursulesei si m-a bagat intr-o rezerva de la gravide pana vineri dimineata cand m-au bagat in operatie, incepusera contractiile, contraindicate coloanei vertebrale, au scos perfuzia cu gynipral si mi-au facut anestrezie generala, tot din cauza coloanei. Nu am simtit nimic, insa recuperarea de dupa operatie a fost mai de durata. Dupa aceea am stat intr-un salon normal ca ulterior am fost mutata intr-o rezerva, curata cu baie proprie. VOcabularul, cred ca era in functie si de conditiile sociale, o fi vazut pe fisa studii superioare , cert e ca am avut pile si printre moase si asistente. Diferenta e vazuta cu ochiul liber. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Imi pare rau Mariuta ca ai trecut prin asa ceva. Mariuta dar ce ti-au gasit la coloana ca si mie mi-au gasit coloana un pic stramba ,ma gandesc sa le zic doctorilor la urmatoarea sarcina sau isi dau ei seama? |
|
| Ely wrote:Imi pare rau Mariuta ca ai trecut prin asa ceva. Mariuta dar ce ti-au gasit la coloana ca si mie mi-au gasit coloana un pic stramba ,ma gandesc sa le zic doctorilor la urmatoarea sarcina sau isi dau ei seama?
Ely la neurolog nu am fost ca mi-e o frica de mor, dar am sa caut ceea ce a scris medicul ginecolog pe carnetul de gravida. Tin minte doar ca e ceva cu osul sacral. Este vizibil impins inspre in spate. Stiu doar ca nu voi avea problema daca nu voi lua in greutate, cum o noua sarcina este exclusa sper sa scap o vreme de mersul la neurolog. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Mariuta, neurologul nu este un "bau-bau" de care sa te temi...este un muritor de rand, dar unul care te ajuta sa iti rezolvi anumite probleme medicale...crede-ma, eu lucrez cu un astfel de OM.! Mult succes si sa auzim vesti bune! |
|
| Miri wrote:Mariuta, neurologul nu este un "bau-bau" de care sa te temi...este un muritor de rand, dar unul care te ajuta sa iti rezolvi anumite probleme medicale...crede-ma, eu lucrez cu un astfel de OM.! Mult succes si sa auzim vesti bune!
Miri, iubita, imi este frica de orice fel de cadru medical, eu aproape ca fac pe mine cand simt acele, serios. Eu sunt numai un soi de lup moralist, cert lumea din jurul meu ca nu merge le medic, dar eu ... |
|
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Mariuta multumesc pentru raspuns ,multa sanatate si sa nu ai nevoie de medici. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Mariuta, vrei sa vin cu tine, sa te tin de mana? Multa sanatate, mami si nu te neglija!Nu lasa sanatatea ta pe ultimul loc, pe lista de prioritati, ca nu e bine! Sa auzim vesti bune! |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| In timpul unei epidurale |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/21/2008 Mesaje: 3402
| Eu am nascut cu epidurala,si pot sa zic ca am nascut foarte usor si fara dureri.Am simtit doar "ultimele" dureri,cele inainte de expulzie,in rest nimic. Daca voi mai avea un BB,tot cu epidurala il voi naste. Dupa ,nu am avut dureri de cap,greata,nimic.Mi-a aparut o mica iritatie la locul intepaturii,care in 4 zile s-a retras de tot. Traiasca epidurala |
|
Inregistrat: 10/24/2007 Mesaje: 2267
| Roxanel wrote:Intrebarea mea este daca va ofera totusi o lista cu antidolorifice de unde sa alegeti.
Daca nu se poate cu epidurala, peridurala ce altceva va ofera ca sa va alinati durerea?
eu am luat gaz ilariant..a fost prietenul meu cel mai bun l-am iubit si venerat si as fi fost in stare sa ma lupt cu toata lumea si sa-i azvarl pe geam daca s-ar fi apropiat de tubul meu am avut si o criza de ras..nu ma mai puteam opri..ziceau moasele ceva, eu repetam dupa ele ca si cand as ironiza ce ziceau, apoi radeam ca nebuna cred ca si pt ele a fost amuzant, mai ales ca eu le imitam in suedeza mea de balta..ca oricum nu prea intelegeam de la gaz..ca doar e un drog.. a doua zi inca il simteam in mine..asa de mult am bagat |
|
| am facut si epidurala..dar ca nu si-a facut efectul..pt ca nu a nimerit exact locul..si mi-a spus ca e posibil sa nu-si faca efectul..si asa a fost..dar de realizat, oricumm am realizat abia a doua zi de la nastere..motivul e gazul despre care vorbeam mai sus m-a facut sa uit de tot |
|
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
|
Eu am nascut natural,mi-au facut doar injectiile cu calciu,deci daca s-ar putea,as prefera sa nasc la fel bebe 2. |
|
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| Sfefania_Johansson wrote:eu am luat gaz ilarian..a fost prietenul meu cel mai bun l-am iubit si venerat si as fi fost in stare sa ma lupt cu toata lumea si sa-i azvarl pe geam daca s-ar fi apropiat de tubul meu am avut si o criza de ras..nu ma mai puteam opri..ziceau moasele ceva, eu repetam dupa ele ca si cand as ironiza ce ziceau, apoi radeam ca nebuna cred ca si pt ele a fost amuzant, mai ales ca eu le imitam in suedeza mea de balta..ca oricum nu prea intelegeam de la gaz..ca doar e un drog.. a doua zi inca il simteam in mine..asa de mult am bagat
Pai e haios sa razi in timpul nasterii,decat sa plangi cum am mai vazut alte tipe care nu mai puteau de durere...interesanta metoda aveti acolo,cu gaz ilariant,hehe,ce chestie...cred ca nici cadrele medicale nu sunt atat de stresate daca pacienta rade. |
|
| pai le-am fost simpatica oricum , atata timp cat mama si bebe sunt bine, nu vad de ce sa fie moasele atat de stresate |
|
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| Eu pe Sonya am nascut-o cu epidurala, pe care am cerut-o ca nu mai puteam, desi convenisem cu doctorita ca nu fac nici o anestezie (dar dupa ceva mai mult de 30 ore de travaliu ream mai mult decat epuizata si mi-a fost frica de faptul ca nu voi mai putea impinge si va trebui sa foloseasca forcepsul - ceea ce era de neimaginat ). Dupa anestezie, cat a fost nevoie sa stau pe o parte, imi amintesc ca am tras un pui de somn si apoi am fost dusa in sala de nasteri si nu am mai simtit nimic, a trebuit sa stea asistenta cu mana pe burta mea si sa-mi spuna cand am contractiile ca sa imping - ca eu nu mai simteam nimic... Singurul dezavantaj major al acestei anestezii este ca bebe duce mai multe zile pe picioare icterul (in loc sa treaca in 24-48 ore Sonya a avut aproape 2 saptamani, cu tratament). Altfel a fost super pentru mine, probabil unde am avut si un anestezist bun, nu am avut nevoie decat de o doza de anestezic si nu am simtit absolut nimic. Din pacate nu mai pot opta pentru epidurala si la a doua nastere, desi nasc la acelasi spital si cu acelasi medic - se pare ca au fost ceva probleme si nu se mai face epidurala ca sa nu apara probleme de natura medicala, ca medicul anestezist trebuie sa stea la capataiul pacientei pana cand se termina nasterea si apoi o verifica sa fie totul in regula - si cica nu se mai poate, ca fiind spital de urgenta anestezistul trebuie sa fie prezent la cazurile de urgenta si sa fie disponibil (nu blocat la o nastere )... Restul sa povestesc cand ma intorc de la maternitate |
|
|