|
Nivel: Membru
Inregistrat: 7/30/2007 Mesaje: 25
| Ira, e super ca exista spitale cu o singura bulina neagra! |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| anca beu wrote:Ira, e super ca exista spitale cu o singura bulina neagra!
cel putin din punctul meu de vedere
experienta mea de nastere, cum am mai spus, a fost mai mut decat placuta |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Ira, am avut colege de salon venite de la spitalul din Bicaz unde le-au tinut 5 zile cu diazepam. Nu mancasera nimic, venisera cu dilatatie 8, erau vai de mama lor. Una , era o fetita de 17 ani, casatorita pe la tara cu unul de 30 si ceva... Arata saraca precum un copil rahitic! |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| ii dadeam in judecata.... simplu |
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Maria & mami wrote: Si cam peste tot in provincie e asa , la spitalele de stat !
Nu e adevarat, . Am nascut amandoi copiii la un spital de stat, unde sunt conditii super, nu lux, dar este ce-ti doresti: curatenie, vocabular adecvat, tratament normal, etc. Deci, sa nu generalizam.
|
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Alina wrote:Nu e adevarat, . .... nu lux, dar este ce-ti doresti: curatenie, vocabular adecvat, tratament normal, etc.
Sunt de acord cu tine, Alina! Eu am nascut intr-un spital curat, cu personal medical si de ingrijire care mi-a fost alaturi atunci cand am avut nevoie si cu un medic de nota zece plus! |
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Deci se poate ..... As face un sondaj sa vedem ce predomina ! |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Maria & mami wrote:Deci se poate ..... As face un sondaj sa vedem ce predomina ! Da, Oana, ar fi interesant, dar uite ca depinde si de perioada in care ai nascut. De ex eu si Anca am nascut in acelasi spital dar la 3 luni diferenta. In timp ce eu m-am bucurat de o sedere foarte placuta in maternitate, Anca spune cu totul si cu totul altceva decat ceea ce am trait eu. Nasa mea a nascut in acelasi spital cu un an si jumatate inaintea mea si a treit o experienta si mai urata decat a Ancai. |
| Eu am nascut cu peridurala. A fost f simplu, insa durerile contractiilor le-am simtit vreo 4 ore si a fost groaznic. Mi-a facut anstezia si nu au mai fost asa dureroase contractiile, insa deoarece din cauza durerii nu puteam sa stau decat pe partea stg anestezia si-a facut efectul numai pe stg; asa ca a treb sa mai introduca anestezic sa isi faca efectul si pe dre. Asa ca m-am aflat cu o anestezie de "taiai lemne pe mine". Dupa chinuri groaznice (m-au apasat moasele pe burta de am ramas cu vanatai - si bebeul tot nu vroia sa iasa) dna. DR a apelat cu aprobarea mea la forceps. Vreau sa va spun ca am un baiat superb (3,200kg, 52 cm), iar forcepsul nu i-a daunat cu nimic (nici macar o zgaraietura nu a avut). Concluzia: va sfatuiesc sa apelati la peridurala insa nu stai pe o parte - stati cu fata in sus Daca vreti sa il vedeti accesati link-ul
http://i181.photobucket.com/albums/x133/crenguta_eftimescu/BEBELUS/IMG_8456.jpg
va pupacesc |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 7/30/2007 Mesaje: 25
| crenguta, cand anume ai stat pe stanga? inainte sau dupa epidurala?
|
|
| anca beu wrote:crenguta, cand anume ai stat pe stanga? inainte sau dupa epidurala?
AM STAT PE STG DUPA PERIDURALA (URMATOARELE 30 MIN) |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| Salutare mamici si bebici! Eu am nascut de doua ori cu epidurala si nu prea s-au asemanat cele doua experiente. Prima nastere a decurs mai mult decat perfect, mi-a facut anestezia la dilatatie 4, si in doua ore si putin nasteam, nu am simtit absolut nimic in 10-15 minute de la anestezie. A doua nastere a fost alta poveste. Mi-a facut anestezia... si astept sa isi faca efectul... si astept... 10 minute, 20, nimic. Doar piciorul drept imi amortise de nu-l mai simteam. Durerile de burta isi faceau de cap. Dupa jumatate de ora mai cer o doza. Tot nimic, imi amortea doar piciorul de parca aia era problema mea . Dupa alta jumatate de ora alta doza si inca jumate de ora alta... pana cand imi ajunge la urechi ce zice moasa: ca solutia aia e apa de ploaie, de aia nu-si face efectul, ca e diluata nu concentrata. Cand aud zic repede ca vreau solutie concentrata, imi injecteaza direct in coloana, nu prin cateter solutia concentrata, si in 5 minute am ajuns d la dilatatie 5 la 10 si nasteam. A fost ceva super rapid, pe masura ce injecta anestezicul concentrat simteam cum se dilata colul si coboara bebele din ce in ce mai jos, si abia incepea sa isi faca anestezicul efectul ca deja eram pe masa sa nasc. Oricum, eu recomand anestezia epidurala, e important insa sa fie un anestezist bun. Va pupam. |
|
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Roxie, bine ai venit la noi! Sunt foarte utile sa povestesti experientele prin care ai trecut cu cele doua nasteri, dar as vrea sa stiu daca ai nascut la acelasi spital, in ambele cazuri! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| Multumesc. Am nascut in acelasi spital (Giulesti), cu acelasi medic, la un an si 3 saptamani distanta. |
|
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| oana_buru wrote: Cute de o asemenea experienta am avut si eu parte la maternitatea cuza voda cand l-am nascut pe Nico. Luni dimineata am nascut si m-au dus in salonul de langa sala de nastere unde stateau proaspetele mamici cate 2 in pat,la capul meu se afla un geam mare care inlocuia peretele de unde puteai vedea sala de nastere,cred ca am vazut zeci de nasteri in timpul acesta,am stat acolo pana marti dupa-amiaza cand sa eliberat un pat intr-un alt salon unde am putut sta cu Nico pana joi cand am plecat acasa.Oricum a fost cumplit,baile aratau jalnice,salonul numai zic,lenjeria de pat nu mi-a fost schimbata deloc....nici n-am bagat de seama atunci pe moment ca m-am simtit cumplit dupa ce-am nascut (natural)am avut epiziotomie,care ma durut cred vreo 1 luna si ceva,am facut si intoxicatie alimentara cu vreo cateva zile inainte sa nasc,vcat am stat in spital n-am dormit deloc...ma manca pielea ingrozitor de tare de scarpinam la sange si din cauza faptului ca geamurile din salon nu sau deschis deloc ca nu ne dadeau voie...si era o caldura infernala(iulie)de curgeau apele pe mine ...ar fi multe de povestit...mai ales de asistente care trateaza mamicile foarte urat si vorbesc porcos cu ele.Pt nimic in lume nu vreau sa mai nasc aici...voi pleca in octombrie inapoi in Italia la sotul meu si acolo voi naste si sigur cu epidurala,nu cred ca mai rezist inca o data sa mai nasc natural,cu travaliu de aproape 12 ore Sper ca se vor inbunatati lucrurile si la noi legate de maternitati caci avem nevoie....
Ca sa vezi ce diferite pot fi experientele si cat de diferit pot percepe lucrurile 2 persoane... Tot la Cuza Voda am nascut si eu, dar, cum am mai zis, experienta mea a fost mai mult decat decenta (si, dupa cum am mai povestit, am stat internata 3 luni, deci as fi avut timp berechet sa raman cu gust amar): rezerva cu 2 paturi, televizor si baie proprie intr-o sectie renovata cu numai 1 an in urma. Cu doua sapt. inainte de a naste m-au transferat in salon normal dar mi-au permis sa-mi iau televizorul cu mine si sa ma bucur de tot confortul. Intr-adevar, saloanele nu arata bine, baile normale nici ele, dar asta e- in schimb am fost tratata mai mult decat bine, cu dragalasenie si intelegere de catre toata lumea, fara exceptie. Toata lumea: calma si intelegatoare... am nascut fara urma de frica si am beneficiat de tratament decent dupa, ajutor cand am avut nevoie... mult profesionalism: nimic de reprosat, nimanui. As naste si a doua oara acolo, fara sa stau pe ganduri. M-am simtit in siguranta atat eu cat si copilul meu si cred ca asta conteaza cel mai mult. |
|
|