nasterea cu epidurala
Subiectul anterior · Subiectul urmator
anca beu
Scris: Thursday, August 9, 2007 12:10 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 7/30/2007
Dragele mele, sunt asa de fericita cand ma gandesc la momentul nasterii... din prima secunda pana in ultima.
Eu am nascut cu epidurala. Am deschis acest subiect pentru ca mi se pare de datoria mea sa spun viitoarelor mamici ca se poate sa nasti FARA DURERE!!!!
Mie mi-a fost prvocata nasterea ( eu am cerut - caci nu mai aveam starea psihica sa astept - trecuse o saptamana de cand doctorul imi spusese sa ma astept in orice moment sa nasc ).
In doua ore de cand am intrat in spital am nascut. Eu una m-am simtit ca la hotel. Cred ca asta tine mult de spitalul in care nasti si de doctor, si de moasa... si de multe de fapt. Am nascut la stat. Epidurala mi-a fost pusa/facuta cand am avut dilatare de 3-4 cm ( pana la acel moment deabea daca simteam contractiile).
Aici vreau sa subliniez un lucru f. important. Am impresia ca sunt doua feluri de epidurale. ( din ce am citit mai sus si din ce am vb si cu alte mamici ).
1. o injectie care are o anumita perioada de timp efect ( dar atunci ce se intampla daca travaliul e mai lung sau mai scurt decat perioada prognozata?)
2.Un tubulet care se pune in coloana, se tine pana dupa nastere prin care se controleaza cantitatea de calmant. Eu asa am facut. Cand am ajuns la dilatarea maxima, mi-a scazut cantitaea de anestezic si am simtit cand trebuie sa imping. Durerile????????? Hmmm.... aproape nu au existat. A fost f.f. usor.
Cele care doresc sa nasca cu epidurala sa discute neaparat cu anestezistul care din cele doua variante le va aplica.
Stiu ca sunt multe mamici la care contractiile sunt la intervale f.f. mici si dilatare aproape de loc...:( , dureri maxime... Ruperea apei ( de catre ginecolog ) declanseaza/ ajuta la dilatare. Doctorul meu mi-a spus asta.
Dureri ulterioare la coloana? Deloc.
Eu ii multumesc si acum lui Dumnezeu pentru nasterea care am avut-o.

cute_babies_of_mine
Scris: Thursday, August 9, 2007 2:36 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Aaaaa... Pai nu se face cezariana la cerere! Numai daca realmente e nevoie de ea si atunci, in ceasul al 25-lea!!!
anca beu
Scris: Thursday, August 9, 2007 2:56 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 7/30/2007
tocmai am aflat ca de cateva ore a nascut o prietena. cu epidurala. foarte usor si ea... era o fricoasa!
cool
Rody
Scris: Thursday, August 9, 2007 2:58 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/10/2006
Si eu am nascut cu epidurala.Nu am simtit nimicdance dance dance
Alina
Scris: Thursday, August 9, 2007 3:09 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
cute_baby_of_mine wrote:
Aaaaa... Pai nu se face cezariana la cerere! Numai daca realmente e nevoie de ea si atunci, in ceasul al 25-lea!!!

Cum sa nu se faca? Eu am cerut cezariana si cezariana am avut, nu am trecut prin travaliu, prin nimic, am dormit. sic
Andi&Mariuca
Scris: Thursday, August 9, 2007 3:27 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
ma bag si eu in discutie, ca musca in ...lapteras

cezariana la cerere se face daca doctorul o accepta si i se "cotizeaza" in mod corespunzator thumright desi in Romania, din cate stiu eu, se merge pe nasterea normala, ca teorie cel putin. exista si dr care te lasa sa incerci sa nasti natural si numai in al 12-lea ceas, daca nu se poate si nu se poate, fac cezariana (cazul meu). eu am trecut prin "proba de travaliu", am incercat o nastere naturala, nu a mers, am facut cezariana. punct. nu am cerut-o, nu am vrut-o, asa a fost sa fie si taaaaare m-am deprimat din cauza ei dar bine ca a fost bine pana la urma.sic

cat despre epidurala, este un mod uman de a scurta si usura durerile mamei. eu am o prietena care a nascut de curand cu epidurala (Silhouette de pe forum) si care mi-a zis ca totul a fost super. nu a simtit nimic si i s-a parut cel mai uman asa. ea a nascut la acea clinica noua deschisa in Brasov, clinica Eva, unde toate mamicile care nasc natural primesc epidurala. asta este politica clinicii si se pare ca e ok.

vis a vis de epidurala, eu am auzit multe variante: unele mamici spun ca e f buna, ca nu mai simt nimic, altele ca nu le ajuta. chiar nu stiu ce sa zic ca nu am experiementat-o. dar, cand eram eu gravida, mi-as fi dorit, daca era sa nasc natural, sa nasc cu epidurala pt ca mi-e frica de durerile facerii (am vazut si eu cateva nasteri cat am stat in spital si m-am ingrozit nervi ) si nu fac tocmai frumos cand am dureri.maseluta
cute_babies_of_mine
Scris: Thursday, August 9, 2007 3:56 PM
Nivel

Nu, la Piatra Neamt nu exista optiunea de cezariana la cerere. Stiu cazul unei mamici care a nascut copilul mort pentru ca desi s-a cerut de catre medicul ei efectuarea operatiei de cezariana, nu a fost aprobata cererea de seful de sectie.
E drept, acum a fost schimbat seful de sectie, si poate lucrurile stau altfel. Dar ani la rand mamele au fost tratate sub orice critica si jignite in permanenta. Erau femei aflate la a doua nastere care imi povesteau ca daca le prindea cu lenjerie intima pe ele la vizita, le rupea el si le insulta. Nu e normal... Mie inca mi se pare nasterea ceva desprins din Purgatoriu. pe cuvant. Nu am simtit nimic inaltator. Totul era sinistru: de la pereti, la masa de nasteri, la gandacii care iti dadeau tarcoale. familia nu are voie sa vina la tine in salon, tatl nu are voie sa isi vada copilul. Mai mult, timp de cateva ore nimeni nu mi-a spus ca puiul meu e la terapie intensiva. M-am dat jos din pat dupa nastere si am inceput sa-l caut prin saloanele de la neonatologie. Macar o sora puteau sa trimita sa ma linisteasca.
Am vazut si partea cealalta: cumnata mea a nascut in State, intr-o rezerva in care tatal avea propriul lui pat si in care au locuit cateva zile. Pana acolo, vor mai trece muuulti ani! Macar sa-i dea Dumnezeu sanatate Mihaelei Radulescu pentru donatiile substantiale cu care s-au refacut o parte dintre saloanele de la maternitate.
Alina
Scris: Thursday, August 9, 2007 5:09 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Draga Lenus, pare incredibil ce spui tu aici.
cute_babies_of_mine
Scris: Thursday, August 9, 2007 6:06 PM
Nivel

Din pacate, e realitatea! Imi pare rau sa spun asta, dar...
Plangeam noaptea in pat ca vreau acasa si imi era teama sa nu trezesc mamicile din paturile vecine. Nu puteam vb la telefon cu Ovidiu pentru ca mi se inneca vocea in lacrimi. In ziua in care mi-au spus ca imi semneaza externarea (n-am sa uit ca era 1 Decembrie), am crezut ca lesin de fericire. Cu o seara inainte, vorbisem cu Ovidiu, venit la spital si plansesem ca nu mai rezist. Ma mangaia printr-un gemulet dintr-o usa de fier, ruginita si aia. Cum sa te simti inaltator?
Maria & Mario
Scris: Thursday, August 9, 2007 7:07 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
pale pale pale pale pale
Kiki
Scris: Thursday, August 9, 2007 7:27 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Citind ce ati scris si stiindu-mi experienta de la nastere, sincer, ma mir ca in Romania exista bebelusi, ca mamicile, in ciuda traumelor de la nastere aleg sa mai fie macar o data mame. closedtopic
Andi&Mariuca
Scris: Thursday, August 9, 2007 8:35 PM
Nivel

cute_baby_of_mine wrote:
Mie inca mi se pare nasterea ceva desprins din Purgatoriu. pe cuvant. Nu am simtit nimic inaltator. Totul era sinistru: de la pereti, la masa de nasteri, la gandacii care iti dadeau tarcoale. familia nu are voie sa vina la tine in salon, tatl nu are voie sa isi vada copilul.

of mai Lenus, mai!plans banghead ma bucur ca intr-un final cineva are CURAJUL de a spune ca nu i s-a parut nimic inaltator legat de nastere!bravo eu am crezut ca sunt dereglata la cap (aici chiar nu glumesc, nu, nu ma autoironizez cum fac de obicei) si stiu, jur, ca 100% depresia mea post-natala a inceput din spital. nu e chiar ca la tine, la Piatra dar... nici f departe: salile de nastere arata f bine acum, sunt renovate, inclusiv blocul operator de la cezariene dar saloanele sunt infecte, jegoase, niste paturi oribile, "galeti", asa de lasate erau saltelele (era o adevarata aventura sa ma dau jos din pat, imi lua cate 10 minute sa reusesc sa ma ridic in cot cu burta taiata, de acolo sa ma ridic in fund si cu un ultim efort sa ma pun in picioare), cate 4-6 femei in salon - printre care si tiganci nervi (daca ai noroc si nu sunt 8 cum am stat eu, unde nu poti nici respira nici nimic, nu ai intimitate nimic, nimic), niste toalete... Doamne, bude este cel mai potrivit cuvant desi cred ca si ala e prea mult spus!

pe mine m-au pus, cu balonas montat in col, cu contractii si aproape lesinata ca nu mancasem de 3 zile, sa imi car - nu exagerez - 5-6 sacose (?) de Metro dupa mine, de la o sectie la alta, pe scari, fara ca nimeni sa se ofere sa ma ajute, infirmierele de asta sunt platite!what angry ar mai fi multe de spus, inclusiv despre asistentele de la copii care fumau si nu se sinchiseau ca put a fum de tigara intr-un salon de nou-nascuti, nu isi puneau manusi de la un copil la altul what cand ii infasau etc.

hai ca iar am reusit sa ma enervez si sa imi trezesc niste amintiri care imi dau fiori si acum!closedtopic
cute_babies_of_mine
Scris: Thursday, August 9, 2007 8:48 PM
Nivel

Anca, eu am vrut sa-i fac jurnal lui Tudor. dar mi-a fost teama ca odata si odata ar putea sa-l citeasca si s-ar ingrozi de ceea ce as crie la inceputuri. Asa ca mai bine fara! Va avea toate pozele cu el, cu noi, cu Six...
Despre bai nu vb. Ca sa poti sa te "asezi", trebuia sa incaleci pe lateral toaleta, ca daca tineai genunchii in fata, izbeai si deschideai usa, asa de mari si incapatoare erau. De dusuri... colcaiau microbii. Nu aveai unde sa-ti pui hainele si prosopul, decat sus, pe geamul lateral al cabinei, unde se adunase mucegai, rugina, jeg. Imi faceam dus la 5 dimineata ca sa fiu curata la 6 cand il alaptam pe Tudor la terapie intensiva. Era cumplit. Nu mai vreau sa imi amintesc... Inca mai doare.
Andi&Mariuca
Scris: Thursday, August 9, 2007 8:55 PM
Nivel

cute_baby_of_mine wrote:
Anca, eu am vrut sa-i fac jurnal lui Tudor. dar mi-a fost teama ca odata si odata ar putea sa-l citeasca si s-ar ingrozi de ceea ce as crie la inceputuri. Asa ca mai bine fara! Va avea toate pozele cu el, cu noi, cu Six...
Despre bai nu vb. Ca sa poti sa te "asezi", trebuia sa incaleci pe lateral toaleta, ca daca tineai genunchii in fata, izbeai si deschideai usa, asa de mari si incapatoare erau. De dusuri... colcaiau microbii. Nu aveai unde sa-ti pui hainele si prosopul, decat sus, pe geamul lateral al cabinei, unde se adunase mucegai, rugina, jeg. Imi faceam dus la 5 dimineata ca sa fiu curata la 6 cand il alaptam pe Tudor la terapie intensiva. Era cumplit. Nu mai vreau sa imi amintesc... Inca mai doare.

eu nu m-am gandit ca ar putea citi peste ani insa...nu pot eu sa scriu si sa imi amintesc...a fost cumplit si pt mine, faza cu dusul o stim, la mine a fost si mai rau pt ca eu nu aveam voie deca baie partiala, cu prosopul plans plans plans nu puteam face dus, baie generala exclus, nici acasa nu am avut voie pana la 6 saptamani.

din cauza "toaletelor" de "vis" puker puker puker eu nu am avut nici un scaun dupa cezariana si dr facea pe "desteptul" cu mine ca nu ma lasa acasa pana nu am scaun si i-am zis sec:"ok, ne vedem tot aici si peste 2 saptamani pt ca eu nu fac aici, eu ma duc acasa si acolo ma simt eu bine" closedtopic . in cele din urma, m-a lasat acasa pt ca stia ca nu glumesc si sunt cam dusa cu piticii.ras
Cristy
Scris: Thursday, August 9, 2007 9:18 PM
Nivel

Inregistrat: 1/8/2007
Fetelor mi sa face pielea gaina.... ca josnicie.. ce tratament puker puker puker ... ce atitudine....tunete tunete

Nu mai am cuvinte....nu va povestesc cum este aici in Israel ca o sa ma injurati....

Offfff, cu siguranta nu am sa nasc in Romania....
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.