Nivel: Membru
Inregistrat: 7/30/2007 Mesaje: 25
| Vreau sa va propun o discutie despre nasterea cu epidurala ( sau peridurala). Pro si contra. Pentru viitoarele mamici cred ca e f importanta. Nu am pieptanat bine forumul sa vad daca s-a mai dezbatut sau nu tema. Daca vi sa pare interesant, am cateva lucruri de spus.
Editare Ulterioara:
Am gasit "pieptanand" mai bine urmatorul articol foarte bine detaliat despre Anestezia Epidurala si un topic despre tipurile de anestezie. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Eu as fi vrut epidurala la nastere, dar, din pacate, nu e la cerere. Cel putin, nu la Piatra Neamt. Suntem cu muuuult in urma fata de alte judete, asa ca epidurala la cerere, peste cativa ani buni! Anca, bun venit printre noi! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Intrebarea mea este daca va ofera totusi o lista cu antidolorifice de unde sa alegeti.
Daca nu se poate cu epidurala, peridurala ce altceva va ofera ca sa va alinati durerea?
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Roxanel wrote:Intrebarea mea este daca va ofera totusi o lista cu antidolorifice de unde sa alegeti.
Daca nu se poate cu epidurala, peridurala ce altceva va ofera ca sa va alinati durerea?
Mie nimic. Un mare zero!
Nu mi-a dat nici lista si nic nimic altceva de durere. Singurul lucru pe care l-a facut doctorita mea (si ii multumesc pt asta) e ca mi-a scos perfuzia aia de dilatare cat mai repede posibil si a cerut cezariana de urgenta. I-a mintit chiar pe aia ca eram de 12 ore in travaliu, dar eu nu fusesem decat vreo 6 ore. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| eu pe darius l-am nascut cu epidurala,iar pe karina fara,si sincera sa fiu,nu a fost nici o diferenta.din contra,cu epidurala trebuia sa stau la pat si fara puteam sa ma ridic in picioare sau sa stau cum vreau eu.nu stiu ce as alege(daca ar trebui sa aleg),cred ca as lasa la hotararea medicilor |
|

| Ar trebui sa ofere:
TENS – Stimulare Cu Current Electric De Voltaj Mic Gaz – Entonox Injectii cu Diamorphine SAU Pethidine: SAU Meptazinol Epidurala Aromaterapie
Cel putin mie asta mi s-a oferit.
|
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Roxanel wrote:Ar trebui sa ofere:
TENS – Stimulare Cu Current Electric De Voltaj Mic Gaz – Entonox Injectii cu Diamorphine SAU Pethidine: SAU Meptazinol Epidurala Aromaterapie
Cel putin mie asta mi s-a oferit.
TENS – Stimulare Cu Current Electric De Voltaj Mic Am refuzat ! Gaz – Entonox Sincer . Mi s-a parut frectie la picior de lemn, cu toate ca sotu' sustine sus si tare ca .... functiona ..... Injectii cu Diamorphine SAU Pethidine: SAU Meptazinol Am servit doua !!!!! Epidurala Eram deja dilatata 8 cand a venit schimbul doi sa mi-o administreze . Aromaterapie Nu cred ca in momentul ala imi mai arde de asa ceva , cu toate ca se pare ca da rezultate bune ! |
|
| Roxanel wrote:
TENS – Stimulare Cu Current Electric De Voltaj Mic
acum imi amintesc ca mi-au pus aparatul asta,dar nu a folosit deloc deloc.mi l-au tinut doar cateva minute,ca il tineam acolo degeaba |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Am nascut ambele fete cu epidurala, doctorita care a avut grija de mine in timpul sarcinii mi-a spus sa nu o fac pe virteaza si sa nasc normal... nu are nici un rost, pentru ca DOARE !!!!!!
Am cerut epidurala de cu am intrat pe poarta spitalului...
Nu pot sa iti spun cum este fara, dar ce pot sa va spun este cum e cu....
Deci: - din cate am observat, epidurala opreste procesul de dilatare... travalui dureaza si mai mult deact fara.. - da, intradevar nu doare, sau cel putin o parte din contractii nu ses imt, ceea ce eu personal am gasit acest lucru ca pe un lucru foarte bun, am reusit sa fur 2-3 ore de somn, asa ca nu mi-a mai pasat daca este sau nu voie sa ma dau jos din pat.... - cu tot cu epidurala, durerile de nastere le-am simtit ...suuuuuuuuper, adica prima injectie de epidurala ( 2 ore de amorteala) isi trecuse efectul si incepuse nasterea, doctorii nu mi-au mai innoit epidurala, cica au vrut sa fiu "activa" - doare locul injectiei, adica sira spinarii, luni de zile cel putin eu am resimtit durerile mult si bine dupa ce-a de a doua nastere... -exista riscul de complicatii, daca anestezistul greseste...
In fine, nu stiu cat a meritat, eu una am spus-o si am sa o mai spun, pentru cele 2-3 ore de odihna as cere si a 3-a oara ( daca va mai fii cazul ) epidurala....
Mult succes Anca Beu...si bun venit pe forum |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Maria & mami wrote: Gaz – Entonox Sincer . Mi s-a parut frectie la picior de lemn, cu toate ca sotu' sustine sus si tare ca .... functiona .....
Poate a avut efect la el  Nici la Iasi nu stiu daca se face la cerere, deoarece am asistat la chinurile unei mamici (in noaptea dinainte de a naste eu prin cezariana) si asistentele au refuzat sa-i dea ceva pt durere. Saraca fata ( avea si vreo 20 de ani, nu stia nici pe ce lume e) s-a chinuit vreo 7 ore, doctorita ei a venit in ultima clipa, si a mai si luat-o la rost |
|
| Cristy wrote:Am nascut ambele fete cu epidurala, doctorita care a avut grija de mine in timpul sarcinii mi-a spus sa nu o fac pe virteaza si sa nasc normal... nu are nici un rost, pentru ca DOARE !!!!!! Am cerut epidurala de cu am intrat pe poarta spitalului... Nu pot sa iti spun cum este fara, dar ce pot sa va spun este cum e cu.... Deci: - din cate am observat, epidurala opreste procesul de dilatare... travalui dureaza si mai mult deact fara.. - da, intradevar nu doare, sau cel putin o parte din contractii nu ses imt, ceea ce eu personal am gasit acest lucru ca pe un lucru foarte bun, am reusit sa fur 2-3 ore de somn, asa ca nu mi-a mai pasat daca este sau nu voie sa ma dau jos din pat.... - cu tot cu epidurala, durerile de nastere le-am simtit ...suuuuuuuuper, adica prima injectie de epidurala ( 2 ore de amorteala) isi trecuse efectul si incepuse nasterea, doctorii nu mi-au mai innoit epidurala, cica au vrut sa fiu "activa" - doare locul injectiei, adica sira spinarii, luni de zile cel putin eu am resimtit durerile mult si bine dupa ce-a de a doua nastere... -exista riscul de complicatii, daca anestezistul greseste... In fine, nu stiu cat a meritat, eu una am spus-o si am sa o mai spun, pentru cele 2-3 ore de odihna as cere si a 3-a oara ( daca va mai fii cazul ) epidurala.... Mult succes Anca Beu...si bun venit pe forum
am tot auzit ca epidurala se face cand esti dilatata 2-4cm.deci,totusi,or fii spaniolii mai prosti??nu exagerez deloc,dar mie,la darius mi-au facut epidurala pe masa de nasteri.tot travaliul am stat in sala de dilatatie,cu perfuzia de dilatare in mana,pana cand a venit moasa,s-a uitat si a spus ca "e gata de nastere".in cateva minute m-au bagat in sala de nasteri,mi-au facut epidurala si intr-o jumatate de ora am nascut la karina,la 7 cm,cand am cerut epidurala,mi-au zis ca e deja tarziu(am nascut in spitale si chiar oras diferit)
si spuneai de duere la sira spinarii(si eu le simt cateodata).poate sa fie de la asta,dupa 2 ani inca sa le mai simt?? |
|
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Cristy wrote:doare locul injectiei, adica sira spinarii, luni de zile cel putin eu am resimtit durerile mult si bine dupa ce-a de a doua nastere... -exista riscul de complicatii, daca anestezistul greseste...
Astea sunt motivele pentru care nu cred ca as mai naste cu epidurala a doua oara, desi am nascut super usor cu epidurala, desi stiu ca durerile nasterii pot fi cumplite (eu la dilatatie 3 ma urcam pe pereti, nu stiu cum as fi rezistat pana la 10). Dar dupa nastere am avut dureri cumplite de spate timp de aproape 4 luni. Parca eram handicapata. Nici copilul in brate nu puteam sa il tin. Am alaptat doar culcat. Mi-era frica ca intr-o dimineata ma voi trezi paralizata... eram cu nervii in pioneze. Butterfly, si acum, dupa doi ani, am perioade in care ma apuca din nou durerile de spate, in locul acela din coloana. Chiar nu stiu ce voi face. Eu sunt cam lasa in fata durerii si as avea de ales intre doua dureri cumplite... |
|

Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| A...nimic! Ce e aia aromaterapie in spitalele judetene din Romania? Perfuzia de calciu, un furtun de oxigen pe care trebuia sa-l tin tot eu si care nu m-a ajutat cu nimic, dar cica ar fi fost pentru bebe, si cam atat! Hei-rup! Hei-rup! Cand am ajuns la spital, la 12 noaptea, cu dilatatie 1 dar dureri constante din 2 in doua minute (Tudor apasa pe nu stiu ce nerv si ma durea continuu), m-au condus in sala de nasteri direct, unde pe masa tocmai era cusuta o mamica. Placenta era pe masa, la vedere, asistenta sefa urla la ea sa taca, se uita chioras la mine si la fata mea ingrozita... M-au intrebat daca vreau sa imi faca testul HIV. De teama intepaturii am zis NU. Am dat declaratie, dupa care mi-au spus ca oricum ma inteapa, ca analizele mele facute cu 3 zile inainte nu sunt valabile. Asa ca a inceput sa caute vena... Si m-am ales cu o vanataie mare cam de o palma pe ambele brate, de nu mai stiau unde sa imi bage dimineata perfuzia de calciu. Pana dimineata, am stat cu dureri, fara sa ma pot plange, pentru ca in sala de travaliu, asistenta sefa dormea si sforaia ingrozitor. Daca te miscai putin, vaiiiii... Anyway, am nascut la 14, a doua zi. Dar nici dimineata nu a fost mai bine. Ne-au luat cu tot cu bagaje (pe care le-am carat noi, desi aveam contractii dese) si ne-au mutat in alt salon, ca sa faca curat in sala de travaliu. Cand au terminat curatenia, manevra s-a repetat. Si, uite-asa, cu bocceluta in brate, tinandu-ma de pereti ca acum-acum nasc, m-am plimbat pe holurile spitalelor... Ce epidurala? Ce aromaterapie????? |
|

| Faptul ca nu se ofera nimic contra durerii mi se pare absolut inuman!!! Nasterea este un moment dificil din punct de vedere fizic si emotional si pentru mama si pentru copil si cred ca ceva care sa aline durerea scade din stresul deja mare pe care mama il suporta. Nu mai zic ca un limbaj de mahala sau atitudinea nepasatoare a moaselor/asistentelor fac momentul si mai greu ... In sfarsit.
Eu am folosit gaz de la 7 dimineata pana la 12 noaptea. La mine a avut efect dar pe la 10.30-11 noaptea am renuntat caci nu mancasem si nici nu bausem nimic toata ziua si incepusem sa vomit de la gaz. Am avut parte si de aromaterapie care nu a prea functionat contra durerii dar cel putin mi-a oferit 10-15 minute de relaxare in sensul ca masajul ma mai facea sa uit.
Pe la 12 mi s-a oferit epidurala pe care am acceptat-o imediat. Am stat cu tubuletul in sira spinarii si cu un dozator in mana si puteam controla cantitatea de anestetic. Din cauza faptului ca in 24 de ore dilatarea ajunsese numai la 5 am cerut cezariana caci cred ca as fi cedat din punct de vedere psihic. Chiar daca as fi nascut normal as fi mers pe epidurala pana la urma.
Anca, te asteptam cu opiniile tale. Unde ai disparut? |
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Uite de aceea am facut eu doua cezariene. Si nu am nimic. |
|
|