nastere naturala "declansata"
Subiectul anterior · Subiectul urmator
fdianamaria
Scris: Friday, November 14, 2008 6:59 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2006
Am tot auzit ca ar fi metode, inclusiv ceva pastile din State care pot declansa sau cel putin pot urgenta nasterea in sine. Ce stiti de asta?
bereea
Scris: Friday, November 14, 2008 7:16 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Stiu ca se poate declansa cu ceva injectii sau perfuzii, dar altceva habar n-am.
Fluturas
Scris: Friday, November 14, 2008 7:46 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
este vorba de perfuzia pentru dilatatie nu???eu cu darius am primit multe perfuzii,de nici eu nu mai stiu ce imi bagau pe acolo.cum aveam apa fisurata de mult timp,m-au ajutat sa nasc mai repede.dupa perfuzia pentru dilatatie,in doua ore darius a fost nascut
de pastile nu am auzit...
Maria & Mario
Scris: Saturday, November 15, 2008 11:36 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Sa nu iti doresti asta , Diana ! Se intervine doar daca e bebe e in pericol , e mult mult mai dureros tot procesul , bebe poate sa nu fie pregatit , se poate interveni si fizic ( cu forceps etc etc ) , sau daca a trecut cu peste 10 zile de la data fixata pentru nastere ! uff Nu te gandi la asa ceva !!!!!!!!!!!!!!!
kali
Scris: Saturday, November 15, 2008 12:03 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Numai medicul poate decide daca declanseaza sau nu nasterea... asa ca nu cred ca trebuie sa te preocupe pe tine problema asta, cu atat mai mult cu cat e vorba despre copilul TAU si ar trebui sa-i vrei binele. Cu siguranta spitalul detine substantele necesare...
leut
Scris: Sunday, November 16, 2008 8:47 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
Eu m-am internat cu dilatatie 2 si mi s-a facut injectie de dilatatie datorita careia am nascut repede. Acum nu stiu, daca ma lasau fara perfuzie se poate ca nasteam mai greu, adica stateam intr-un travaliu prelungit. Pentru mine, acest ajutor a insemnat mult.
S.ELENA
Scris: Sunday, November 16, 2008 11:16 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2007
Mie la Denis mi s-a declansat nasterea, din cauza faptului ca medicul era disponibil doar doua zile pe saptamana (restul avea operatii de dimineata pana seara in alt spital) si-mi era frica sa nu incap pe mana cine-stie carui macelar din Caritas (cum am mai auzit povesti).
Bine, inainte de a se stabili data, m-a consultat si s-a asigurat ce bebe e bine pozitionat si nu exista niciun risc.
Iar declansarea a inceput prin ruperea membranelor de catre medic, apoi mi-a dat o pastiluta pe care am "topit-o" sub limba si in 45 minute am nascut!!!!
A fost super usor si fara niciun risc!!!!firstprize
Si la Robert m-a ajutat cu pastiluta respectiva, cu toate ca am ajuns la spital cu contractii cam la 4 minute, dilatatie 4 si fara dopul gelatinos; dar cu ajutorul pastilei am grabit putin lucrurile si cred ca am fost scutita si eu de un travaliu obositor!!!!coeur
andreeahana
Scris: Monday, November 17, 2008 9:56 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 1/18/2008
plans buna fdianamaria eu am nascut acum 2 saptamani normal dar nasterea a fost declansata de catre medic cu niste pastile care mi lea pus in vagin dar din proprie experienta iti spun sa nu iti doresti asa ceva cel putin eu pana sa nasc am avut niste contracti extrem de mari si la doar 5maxim 10 secunde diferenta,am avut niste dureri de daca vroiam sa imi smulg parul din cap nu m-ar fi durut deloc inca mi-ar fi cazut bine:P,acele contracti is de doua ori mai dureroase decat atunci cand ti te declanseaza de la sine si nu am nascut asa repde am avut contracti de dim de la 9 si deabea seara la 10 30 am nascut,a fost fff greu si dureros si incazul meu dupa atatea dureri nu mam ales cu nimica,pt ca bebelusul murise......javascript:insertsmiley('plans ','/images/emoticons/plans.gif')
Mela
Scris: Monday, November 17, 2008 10:59 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
S.ELENA wrote:
Mie la Denis mi s-a declansat nasterea, din cauza faptului ca medicul era disponibil doar doua zile pe saptamana (restul avea operatii de dimineata pana seara in alt spital) si-mi era frica sa nu incap pe mana cine-stie carui macelar din Caritas (cum am mai auzit povesti).
Bine, inainte de a se stabili data, m-a consultat si s-a asigurat ce bebe e bine pozitionat si nu exista niciun risc.
Iar declansarea a inceput prin ruperea membranelor de catre medic, apoi mi-a dat o pastiluta pe care am "topit-o" sub limba si in 45 minute am nascut!!!!
Si la Robert m-a ajutat cu pastiluta respectiva, cu toate ca am ajuns la spital cu contractii cam la 4 minute, dilatatie 4 si fara dopul gelatinos; dar cu ajutorul pastilei am grabit putin lucrurile si cred ca am fost scutita si eu de un travaliu obositor!!!!coeur

Elena,cand ti-a rupt membranele erai dilatata cat de cat?
sau cum de ai si nascut la 45 de minute?
sau 45 de minute dupa ce ti-a dat pastila?scratch
fdianamaria
Scris: Wednesday, November 19, 2008 2:56 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2006
S.ELENA wrote:

Si eu mai am o intrebare: ai habar ce pastilute ti-a dat?? Cum se cheama?
Dar ruperea membranelor cum s-a facut? (stiu ca suna aiurea...incerc doar sa inteleg)
Mela
Scris: Wednesday, November 19, 2008 3:00 PM
Nivel

ruperea membranelor:te pune medicul pe masa,ca la orice control si impunge inauntru cu un bisturiu,am trecut prin asta de 2 ori,nu doare absolut deloc,de asta nu trebuie sa te temi.

mai rele sunt durerile de dupa,contractiile vin de-odata,parca de nicaieri,pe mine m-au luat prin surprindere...conteaza cum respiri,asta mai reduce durerile,am aflat abia la a doua nastere,din pacate.

ps:mie mi-a rupt membranele cand eram deja dilatata 5,5 cm,m-am dilatat complet la o ora jumate dupa rupere,de-aia ma miram de Elena,daca in 45 de minute a terminat cu tot e o fericita.
Ely
Scris: Wednesday, November 19, 2008 3:02 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Andreeahana imi pare tare rau.cry cry.Sper sa puteti trece cu bine peste aceasta grea perioada floare2 .
Roxie
Scris: Wednesday, November 19, 2008 4:00 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/1/2007
Ambii copii i-am nascut cu nastere declansata. La Denisa aveam 39 de saptamani, venea Craciunul, medicul meu pleca in concediu si am cerut sa mi se declanseze nasterea pentru ca nu vroiam sa risc sa nasc cand nu era el acolo, cu alt medic. M-am internat de dimineata fara absolut nici o contractie, doar colul era moale si putin deschis. Mi s-au facut niste perfuzii cu calciu, dupa care moasa zicea ca am contractii dar eu nu le simteam. Am ajuns la dilatatie 3-4 si bebelina a rupt membranele (asta a fost dureros, am simtit si auzit in interior exact ca la o toba la care se rupe "membrana" ras ) si de atunci au inceput contractii dureroase, dar inca suportabile. Eu vorbisem dinainte pentru epidurala, asa ca dupa scurt timp a venit si anestezistul, si din acel moment a fost totul perfect.
La Mihnea aveam 38 de saptamani, dar nu mai puteam sa merg nicaieri si nici sa fac nimic din cauza durerilor de spate. Am convenit cu medicul meu, tot la cererea mea, sa declansam nasterea. La fel, internat de dimineata, perfuzii cu calciu, moasa zice ca am contractii, eu nu le simteam deloc. Ca sa le intensifice, mi-au rupt membranele (nasol moment, nasol rau de tot). Imediat dupa ce mi-au rupt membranele au inceput contractii super dureroase. Asteptam sa fac epidurala, intr-un sfarsitajung si la dilatatia 4... doar ca de data asta am avut alt anestezist (o tipa) si ori nu a stiut sa monteze anestezia, ori a pus alta solutie decat prima data (cand a fost de vis.... cheers ), ca nu mi-a amortit decat un picior, in rest simteam tot pe burta, ca si cum nici nu as fi facut anestezie. Dupa nu stiu cate doze de anestezic (la cererea mea) care nu au avut nici un efect, au decis sa schimbe solutia, si nu stiu ce mi-a injectat dar direct in coloana, prin ac, cu o noua intepatura, deci nu prin cateter... cred ca aceea era si solutie pentru dilatatie nu doar anestezic, ca in 5 minute am ajuns de la dilatatie 5 la dilatatie 10, si in alte 5 minute am nascut. Cu solutia asta bagata direct in coloana efectiv simteam pe masura ce injecteaza cum se dilata colul si coboara capusorul lui bebe spre iesire. Pana am ajuns pe masa de nasteri si-a facut efectul si anestezicul, nu ma mai durea nimic, moasa statea cu mana pe burta si imi spunea cand sa imping. Din trei sau patru contractii a iesit si Mihnea.
Deci ca am lungit-o... pentru mine a fost super ok nasterea declansata, nu a durut ca am avut epidurala (cand a functionat). Nu cred ca as fi putut sa stau sa se declanseze de la sine, oricat de pregatita as fi fost, tot as fi simtit ca ma ia pe nepregatite si m-as fi panicat.
leut
Scris: Monday, February 16, 2009 2:48 PM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Sunt experiente si experiente. Cred cu tarie ca totul depinde de gradul de suportabilitate a fiecarei gravidute. De exemplu, in ce ma priveste nu tin minte alt moment mai dureros decat ruperea membranelor. Ma tinea moasa de mana si-mi spunea: "hai Angelica, mai e putin" iar mie-mi siroiau pe fata lacrimile. In rest a fost suportabil. sic
Mela
Scris: Monday, February 16, 2009 2:56 PM
Nivel

Leut,Roxie,chiar asa rau a fost? uff uff

sincer,n-am simtit nimic,poate si pentru ca tremuram prea tare de frica hohot doar m-am trezit cu o balta curgand din mine...iar perfuziile mi-au fost puse dupa ruperea apei.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.