|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Stiu ca in trecut se obisnuia ca nasii sa aleaga cel putin un nume al bebelusului pe care urmau sa-l boteze...astfel, viitorii parinti si nasii se intelegeau asupra numelui bebelui inainte ca acesta sa fie nascut si de obicei ii puneau un nume de sfant pe care-l purta cineva de la ei din familie...acum, lucrurile nu prea mai stau asa si chiar sunt curioasa daca nasii mai participa la alegerea numelui bebelusului ce-l vor boteza...deci, dragelor, veniti si impartasiti-ne daca v-ati consultat cu nasii inainte de a alege numele bebelasilor vostri si cum a fost primit de nasi acest lucru. |
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu m-am consultat cu nasa sa vad daca are pretentii. Oricum eu ii stabilisem numele inainte sa vorbesc cu ea. Insa i-a placut David Gabriel si nu a avut alte pretentii. Imi propusese ea nume care ii placeau de acolo din Italia, dar nu am acceptat nici unul, pentru ca nu suna bine impreuna cu numele de familie romanesc. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Eu nu sunt de acord ca nasii sa hotarasca numele copilului.Toata viata visezi sa ai un copil pe care sa il/o cheme X sau Y cum vrei tu si te lovesti de situatia in care nasii vor nu stiu ce nume.Eu nu i-am consultat asupra numelui,dar intamplarea a facut ca si fiica lor sa se numeasca tot Maria.Daca voi boteza intr-o zi ii voi lasa pe parinti sa aleaga numele copilului caci asa mi se pare corect!Datoria mea este sa increstinez copilul si nu sa-i dau nume.Consider ca parintii au acest drept! |
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| eu m-am gandit singurica la nume..si am intrebat-o si pe nasica daca are vreo idee...pt ca daca era buna normal ca o luam in considerare...am gasit ceva,dar nu se potriveau...si pana la urma am gasit amandoua nume tot eu cu taticul dar stiu persoane care au pus la bebei 3 nume...2 ei si 1 nasica...e si asta o idee eu am doua prenume unul de la ai mei si unul de la nanuta mea...si pot sa va spun ca cel mai frumos e de la nanuta |
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| eu i-am lasat pe nanu si pe nana sa ii aleaga ei un nume (Adina), iar eu cu tati am ales un nume (cristina ) ..... ....asa am impacat pe taota lumea |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Noi am hotarat dinainte de nastere numele. apoi am nascut-o si apoi am ales nasii ( cand avea ea vreo luna deja ) . Deci ..... Fara contributii si influentze ! asa a fost la noi , dar .... fiecare face cum vrea ! |
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| Eu am intrebat-o pe bunica sotului meu( strabunica lu bebe meu) ce nume iar placea mi-a spus Alfonso mi-a placut la nebunie si mie si sotului si asa l-am numit |
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Noi n-am cerut parerea nasilor in alegerea numelor copiilor, nu mi s-a parut corect sa hotarasca altcineva cum se vor numi copiii mei, asa cum nici eu n-am avut pretentia ca finii mei sa dea numele alese de mine copilului lor. S-a intamplat insa ca Razvan sa se nasca in preajma Sfantului Mihail si i-am pus si numele Mihai (iar pe nasica o cheama Mihaela). La Alexandra am ales numele mai mult in joaca, nu era nimic sigur, dar pana la urma ne-am hotarat s-o cheme Alexandra Ioana.
Sa va povestesc o situatie legata de pretentiile nasilor...pe nasa mamei mele o chema Savastica si au avut pretentia ca pe fina lor s-o cheme la fel. Bunica mea a plans mult timp ca pe fata ei o cheama Savastica. Noroc ca prea putina lume i-a zis asa (mai mult pe la scoala). In general i s-a spus Aneluta, un compromis de altfel...de la Nelu, asa cum il chema pe nasul ei. Nu va spun de cate ori a fost "botezata", Sevastica, Sevastita, Savastita...inclusiv pe certificatul de nastere al fratelui meu i-a fost scris numele gresit. |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 971
| Eu cred ca numele copilului trebuie ales de parinti nu de nasii de botez.Cred ca ar fi ciudat ca sa ii lasi pe nasi sa alega un nume(din doua) si tu sa strigi copilul pe numele ales de tine.Noi Roxana am vrut asa i-am pus numele si gata fara prea multe intrebari. |
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| clar! Numele copilului il decid parintii....Doar daca acestia au mai multe variante, pot alege nasii. Noi vom fi nasi la o fetita (care inca nu s-a nascut) si, mai in gluma, mai in serios, am tot asteptat sa vedem ce variante de nume au gasit parintii (nu suntem genul care sa influenteze, asa ca i-am lasat pe ei sa se decida). Si au decis: Vor sa-i spuna DIANA. Cum mai puteam spune ceva, cand asta ar fi fost si cea mai frumoasa alternativa??? Asa ca pe finuta mea o va chema ca pe mine |
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Eu am botezat o fetita si nici prin cap nu mi-a trecut sa ma bag in seama sa decid ce nume va purta.E stupid.Ce treaba are nasul cu numele?Nu-mi place obiceiul asta |
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| mihaela75 wrote:Eu am botezat o fetita si nici prin cap nu mi-a trecut sa ma bag in seama sa decid ce nume va purta.E stupid.Ce treaba are nasul cu numele?Nu-mi place obiceiul asta
Subscriu!
Si tot eu, le-am ales ambele nume, si Sasha si Rodica, iar Taka a fost de acord. Atat conteaza! |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| dupa mine nu participa , eu am decis doar cu sotul si am botezat si eu si nu m-a intrebat nimeni nimic dar " daca asa o fi obiceiul pe undeva " macar din bun simt ar trebui sa se abtina in caz ca nu sunt de acord cu parintii |
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| taki wrote:Subscriu! Si tot eu, le-am ales ambele nume, si Sasha si Rodica, iar Taka a fost de acord. Atat conteaza!
la noi la fel bine noi ne-am ales nasii recent, asa k nici nu se punea problema sa numim copilul dupa cum vor nasii...
oricm, nici eu nu prea am avut un cuvant de spus, caci din moment ce tati a aflat k o sa fie fetita a zis: de cand ma stiu mi-a placut numele Sonia si am hotarat k daca intr-o zi voi avea o fetita - o va chema Sonia, - asa a si fost... oricum - la ce idei de nume aveam eu in cap si tot nu am puteam hotara - chiar ma bucur k el a venit cu numele asta... |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Noi nu am intervenit in alegerea numelor finutzelor noastre. pe prima o cheama Ema Cristina (Cristina ca pe mine) si pe cea mica o cheama isabella Gabriela (Gabriela dupa al doilea nume al lui David). Le-am spus de la inceput ca nu am absolut nici o pretentie si parintii fetelor le-au ales numele. |
|
|