Ratonita wrote: Bella eu pana acum am luat 11kg din care 2,6kg e bebelina si cat o mai fi si lichidul. Zici ca sunt in 6 luni nu in aproape 9. Imi vin in continuare toate hainele mele doar ca nu ma cuprind la burtica. Si blugi pt gravide mi-am luat tot xs sau 34. Eu am plecat de la 1.72m si 51kg. In schimb bebelina a luat bine bine si a fost in parametri la fiecare eco. Ce zicea eco era fix nr de saptamani pe care îl ziceam eu. Nu conteaza cât iei ci sa fii bine si bebe la fel. Si crede-ma ca bebe creste, ia de la tine tot ce are nevoie. Tu trebuie sa te grabe?ti si sa te vitaminizezi ca sa nu te simti rau ca in rest bebe e un pic egoist si ia tot tot ;)
Esti ffff bine, Ratonita! Eu la 15 kg m am oprit din cantarit, la prima sarcina am avut 18, important este bb acum, kg sigur le dau jos dupa .
|
GeorgianaB wrote:
Nadira, si eu sunt mica in bazin si am nascut natural un bebe de 3540, nici eu nu stiu cum dar s-a putut, am ramas masca atunci cand l-a scos :D
Georgiana, nu am ce face oricum, sper macar sa am epidurala! Ce repede a trecut, parca mai ieri iti uram nastere usoara, cum te simti,cum este bb?
|
Ratonita wrote: Buna Nadira. Nici eu nu am facut morfologia de trim 3. Tot la recomandarea medicului care o ia de baza pe cea de trim 2. Bebelina mea 35 de saptamani avea 2600 gr. Eu parca as vrea sa fie ceva mai dolofana, sa am pe ce une mana! Dar eu trebuie sa fac cezariana. Iar tu, chiar daca nasti natural, esti avantajata de sistemul sanitar care cred ca e super acolo unde esti tu. Si vorba Andreei, nu intotdeauna eco are precizie 100%. Sarcina usoara in continuare si nastere usoara! Te imbratisez!
Iubita, ai dreptate, ma avantajaza sistemul la modul ça totul este gratuit, medicii si mai ales asistentele sunt extraordinari, nu mai vb de curatenie, mancare, camera de spital. Dar pt ca exista si un dar, timpul la urgenta este fff lung, nu se face cezariana la cerere, deci avantaje si dezavantaje. A fost dificila prima nastere, epidurala nu prea a functionat si avand deja o idee de ce ma astepta sunt un pic speriata si de greutatea bebelului pt ca eu sunt mica in bazin si nu stiu pe unde o sa-l scot. Sper sa am epidurala!! Sarcina usoara si tie, te pupic dulce!
|
Irinan wrote: Buna. Eu am 2 copii mascuti natural. Fetita de 3.800 si baietelelul de 4.050.. stai linistita ca nu e neaparat sa fie nasterea mai grea doar pt ca e mai mare.. important e sa ai un medic priceput sa te asiste si comunicarea medic pacient.. nastere usoara
Salutare Irina, Si eu am un baietel pe care l am nascut natural, 3160 g , nasterea a fost ffff dificila, 24 h travaliu si acum stiind ca o sa fie bb si mai grasun sunt un pic speriata de nastere. Incerc sa nu ma gandesc dar se aproprie, maine fac 36 sapt.
|
AndreeaCD wrote:Buna Nadira! Eu nu am facut morfo 3. Dr a zis ca atata timp cat morfo 2 a iesit ok ?i eco nu e nimic care sa para dubios, nu are rost sa fac. Tu cum e?ti? Nu cred ca ar trebui sa te îngrijoreze greutatea, oricum e estimativa cu o eroare de +/- 200gr. Important e sa fi?i amândoi sanato?i. Te pup ?i ai grija de tine! Salut Andreea,eu am insistat la morfo 3 , si mie imi zisese la fel, in plus aici este gratuita. Ma simt fff bine, geanta lui bebe aproape gata, pt mine nu am pregatat nimic, Acum imi este un pic teama de greutate pt ca nasc natural, au zis ca o sa aiba peste 4 kg, sapt viitoare ma intalnesc cu medicul. Tu ti ai pregatit bagajul?
|
Salutare burtici, Eu am avut morfologia trim 3 azi, totul e bine doar ca bb e cam grasan, 3140 g la 35 sapt si 4 zi le, ma cam sperie greutatea lui, abia astept sa vad medicul sapt viitoare! Ratonita si Andreea, voi ati facut morfologia trim 3? Nicole, ai dreptate, se apropie cu pasi rapizi, parca nu mi vine sa cred!!! Week-end placut si va pupic!!!
|
Alle.p wrote:Beau multa apa, dar cred ca problema sunt si hemoroizii cu care m-am ales din prima sarcina pt ca uneori mi-e greu sa fac chiar daca scaunul nu e tare. Mi-a dat duphalac, sper sa ma ajute. Si uite asa am stat 3 zile in spital si am incasat 2 injectii pe zi pt constipatie bine macar ca nu e altceva Voi cum mai sunteti? Nimeni nu zice nimic... Ale, si eu am hemoroizi, mi à dat o crema si la fel mi à zis, multa apa, fructe si un pic de miscare Te pupic! Week-end frumos tuturor!!
|
Bella_Tm wrote:Super, bucura-te de concediu dar ai intrat asa tarziu ca asa ai vrut tu? Eu mi-am calculat zilele si undeva prin 14 ianuarie as vrea sa intru in concediu, as intra atunci in sapt 30. Mi-am lasat aprox 50 zile dupa DPN (31 martie) ca stiu ca 42 sunt obligatorii oricum, dar am zis sa mai am o marja de eroare. Si acum m-ai pus pe ganduri.. oare nu am calculat eu bine? Bella, eu am vrut, eu stau in Canada si aici co de maternitate este doar un an. Am fost ok, munca de birou, acum incep shopping ul. Este super acasa, mai ales ca a inceput ninsoarea. Tu cum te simti?
|
Alle.p wrote:Nadira, inca putin profita sa te odihnesti Eu sunt bine, astazi ma externeaza. Astept morfo de marti Ce ma bucur ca sunteti bine!!!!
|
Salutare fetelor, Oficial prima zi de concediu si este asa de bine, in curand 35 de saptamani , nu mi vine sa cred, de sapt viitoare incep pregatirile. Ale.....multa sanatate!!! Va pupic pe toate!
|