Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Eu pun intr-un butoi de plastic gogonele cu castraveciori,cu conopida,varza alba,varza rosie,frunze de telina,bucati de hrean,si atunci cand am si pepenasi mici,dar anul asta nu am gasit pe la mine.Eu pun as:la fiecare litru de apa,o lingura mare de sare grunjoasa,si amesteci bine pana se topeste sarea.Apa o pun rece.Apoi cand si cand cu un furtun sau o teava de plastic,mai bine,suflii sa se vanture zeama,pana incepe sa se tulbure zeama.Stii cum ies Mihaela?-mortale!iti ''paraie'' in gura,iar zeama,o bei cu cana. |
|
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| Iata o reteta de muraturi la butoi care e delicioasa,se pot pune castraveti,conopida,gogonele,gogosari amestecate.
25 l apa 1 kg sare 2.5 kg zahar 1.5 l otet 20% 50 g piper boabe 1 pachet coriandru 1 pachet boabe de mustar 2 pachete conservant 20 tablete de aspirina simpla 10-12 foi de dafin 10 lingurite borchen 4-5 lingurite sare de lamaie |
|
|
|
O reteta de gogosari
5 kg gogosari 700 ml otet 500 g zahar 1 plic de conservant 100 g sare
Se lasa de seara pana in ziua urmatoare dupa care se inchid borcanele. |
|
|
|
O reteta de muraturi taiate marunt
3 kg castraveti 3 kg varza 1 kg ceapa 3 kg ardei
Se taie marunt
150 g sare 500 g zahar 1 l otet 1 lingurita de conservant 2 lingurite borchen 1 lingurita bicarbonat |
|
|
Pun tot aici si o reteta de ketchup facut in casa
5 l bulion (6-7 kg rosii) 200 g zahar 50 g sare 5 buc gogosari rosii,2 buc ardei iute,2 caciulii de usturoi si 1 ceapa se dau prin masina de tocat de 3 ori. Se mai adauga 1/2 lingura piper,1 ling mustar,100 g otet,3 foi de dafin,1/2 ling de scortisoara,1/2 ling ienibahar. Se fierbe 2-3 ore si se pune 1/2 pachet conservant. |
|

Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Mi-e pofta de harbuz murat |
|
| Cristy wrote: Mi-e pofta de harbuz murat
Noah si ce te opreste? |
|

Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| oanalaurisa wrote:Noah si ce te opreste?
2000km pana la mama acasa
Feliictari pentru gospodine |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Fetelor dar o reteta de gogonele (rosii verzi) testata aveti? Cine isi face mila si imi scrie si mie una? Saru-mana |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/28/2006 Mesaje: 493
| oanalaurisa, anu trecut am facut si eu ketchup dupa reteta pe care o ai si tu e o bunatateeeeee sper sa fac si anu asta macar o portie |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Cu ce m-am ideletnicit
 |
|

Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Raly buna indeletnicire ai avut. |
|

|
|
|

Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Cum se pun castravetii cu copil mic: Pui copilul in carucior,te duci la piata si cumperi castraveti(care are gradina se duce in gradina).Vii acasa,pregatesti biberonul sa taca putin din gura si iute,iute,speli castravetii(in etape,ca mai schimbi copilul,dai papa...).Asezi castravetii in borcane(ai grija sa nu le scapi din mana cand urla ala mic)Hopa:n-ai otet:Iei copilul,fuga jos la magazinul din cartier si cumperi o sticla.Te asiguri si cu foi de dafin,boabe de piper,boabe de mustar,conservant).Fierbi apa cu otetul(eu am pus 2 parti apa una otet).Mai citesti o data reteta si acum e randul tau sa urli:Hreanuuuul!.Dar n-ai ce face ca esti singura acasa:Pui copilul in carucior si te duci iar la piata(ca tot ii place la plimbare).Sa nu uiti nimic de data asta,mai bine ia mai multe.Te intorci acasa,faci papa de pranz,...si apoi,linistita,cand el doarme,termini cu borcanele.Eu asa i-am pus astazi,sper sa fie buni(am pus si cate un ardei iute in borcan,ca ne place). |
|

| carla wrote:Cum se pun castravetii cu copil mic: Pui copilul in carucior,te duci la piata si cumperi castraveti(care are gradina se duce in gradina).Vii acasa,pregatesti biberonul sa taca putin din gura si iute,iute,speli castravetii(in etape,ca mai schimbi copilul,dai papa...).Asezi castravetii in borcane(ai grija sa nu le scapi din mana cand urla ala mic)Hopa:n-ai otet:Iei copilul,fuga jos la magazinul din cartier si cumperi o sticla.Te asiguri si cu foi de dafin,boabe de piper,boabe de mustar,conservant).Fierbi apa cu otetul(eu am pus 2 parti apa una otet).Mai citesti o data reteta si acum e randul tau sa urli:Hreanuuuul!.Dar n-ai ce face ca esti singura acasa:Pui copilul in carucior si te duci iar la piata(ca tot ii place la plimbare).Sa nu uiti nimic de data asta,mai bine ia mai multe.Te intorci acasa,faci papa de pranz,...si apoi,linistita,cand el doarme,termini cu borcanele.Eu asa i-am pus astazi,sper sa fie buni(am pus si cate un ardei iute in borcan,ca ne place).
|
|
|
|