Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| eu am plecat in afara din dragoste, nu pentru munca. am lucrat si in ro si aici. diferenta e, ca esti platit pentru cat muncesti si nu te ia nimeni in ras. in ro se muncea greu pentru bani putini sau gaseai foarte greu un loc de munca platit bine, cat sa te descurci. aici salariul este mult mai bun, raportat la cheltuieli si nivel de trai. ne permitem uneori si unele mici extravagante fara sa ne duca la fund.
am fost si eu anul asta acasa si m-am intors dezamagita. as fi vrut sa am mai multe motive sa imi doresc acasa, chiar daca e greu sa traiesti printre straini cu dorul de prieteni si de familie; in schimb mi-am dat seama ca in ro nu am putea sa avem nivelul de trai de aici, si posibilitatile pentru sophie, de educatie, de viata, decat daca am castiga vreo 1000 de euro macar in familie. iar asa ceva nu cred ca as putea sa imi gasesc in ro. in plus sotul meu nu vorbeste romana, deci el ar avea si mai slabe sanse.
in plus, in bucuresti nu mi-a placut deloc. desi am trait acolo in studentie si dupa, vreo 10 ani in total, abia acum mi-am dat seama cat de murdar este si cat sunt oamenii de rai. in provincie parca mai e cum mai e. cel putin la mine acasa, orasul se dezvolta frumusel si e cat de cat curat.
m-am intors aici cu deznadejde ca sanse sa ma intorc acasa nu prea sunt, cel putin nu in urmatorii 10 ani. poate ar fi fost mai usor daca eram undeva mai aproape de casa, dar acum in europa nu e situatia asa de buna, comparativ cu aici...asa ca ma consolez cu faptul ca lucrez intr-o industrie care merge foarte bine acum si ca amn un loc de munca care sa imi ofere o viata cat de cat buna. |