Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Kali, dezradacinarea o simti la inceput cand pleci definitiv, pana te integrezi si psihologic complet si dupa asta te simti ca acasa unde esti. La mine primul an a fost critic, pana am revenit in tara ca sa ma dau cu capul de pragul de sus sa vad si sa apreciez mai bine ce am aici. Nu ma simt straina aici, ci mai degraba port amprenta altei culturi, romanesti, de care sunt mandra . La fel ca o floare sau un copac pe care il dezradacinezi si transplantezi...la inceput are un shoc, shocul dezradacinarii...daca atunci la inceput nu-l uzi si nu-i dai soare, se usuca si moare (unii vin si shocul e mare si nu rezista si se intorc)...daca nu il ingrijesti prea bine in locul unde l-ai transplantat, el nu o va duce bine, dar va supravietui ca i se dau elementele esentiale, apa, soare (unora, desi vor trai toata viata in strainatate, tot le va lipsi mereu ceva ce-i va face sa nu se simta ca acasa si sunt oameni care dupa o viata prin strainatate se intorc in tara lor sa moara acolo)...daca il uzi si-l ingrijesti bine, el se reface si traieste foarte bine si in alt loc (cei care simt ca acolo e casa lor, raman langa copiii lor acolo pana mor). Are aceleasi radacini vechi, dar isi formeaza si altele noi si va creste la fel de bine sau, daca nu, mai bine decat un copac netransplantat niciodata. Dorul de parintii si frati si tara lasata in urma va fi mereu prezent la noi, cei plecati. In momentele grele avem in totalitate sprijinul parintilor de departe. Crezi ca daca eram in tara si ne desparteau 3-400km nu era la fel? Multumim Domnului ca avem acces la tehnologie si ne vedem si vorbim cu parintii poate mai des decat o fac romani din tara cu parintii si restul rudelor lor care poate-s aproape. Poate ca mai repede pot eu sa merg in tara de aici decat un roman dintr-un colt in altul al tarii...poate ii pot ajuta mai mult asa decat i-as fi ajutata daca eram langa ei...imi doresc si eu sa nu ne desparta atata distanta, parintii nostri la fel isi doresc, dar asa ne-a purtat viata. Important este ca suntem fericiti asa, ne stim unii pe altii ca suntem bine si facem ce putem sa ne vedem cat se poate de des. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Se merita daca castigi bine. Nu se merita daca castigi ca si in tara. In functie de cat esti dispus sa accepti si sa sacrifici si ce anume sacrifici. Viata e un plan al lui Dumnezeu si uneori corespunde cu planul tau, alteori nu. Se merita sa lucrezi in strainatate daca nu ai multe cheltuieli de unul singur, daca reusesti sa strangi banutii si sa te intorci in tara si in cazul in care TARA nu te jumuleste de banii munciti cu atata sudoare. Si in strainatate, de la tara la tara, sunt cheltuieli mai mari sau mai mici, care in final te fac sa tragi linie si sa vezi daca se merita sau nu. Cu dezradacinarea...exista un moment in viata fiecaruia, oricat de tare s-ar considera, cand are moralul la pamant si are nevoie de suport. Mie mi-au trebuit aproape 5 ani si un copil ca sa zic ca as putea sau ar trebui sa raman aici pentru binele copilului. In timpul celor 5 ani, ziceam in fiecare saptamana ca ma duc in Romania, ca m-am saturat si tot asa mai departe. Traiesc modest chiar daca cei din tara cred ca fiind in strainatate esti super bine, fac si aici sacrificii. Am ramas gravida si am lucrat toata perioada, cu 2 zile inainte de a intra in travaliu mi-am luat liber si asta pentru ca a fost weekend, concediul de maternitate e doar de 3 luni in care nu iti plateste statul ca acasa, nu iei alocatie, iar daca firma plateste ceva pentru tine, cand te intorci la munca trebuie sa returnezi tot Concediul este doar de 10 zile platite, nu ca acasa de o luna. Lucrezi sarbatori, lucrezi over-time, lucrezi 12 ore saptamani la rand zilnic,lucrezi weekenduri si programul este mandatoriu nu optional, daca vrei sa ai servici, si cand iei salariul, o mare parte din bani sunt luati de stat pentru taxe, altii pentru asigurari de sanatate si tot asa mai departe. Mi-am pierdut serviciul din cauza copilului si al baby-sitterelor de pe aici care nu au avut cuvant, am lucrat part-time, dar cu recesiunea s-a terminat si asta. Am noroc ca sotul castiga bine, dar are 2 joburi, la care mai face si voluntariat, il ajut si sustin atat cat pot. Nicaieri nu sunt caini cu colaci in coada, cu toate astea parca e mai multa civilizatie ca acasa. Astept si eu sa-mi creasca fetita si sa ma duc inapoi la munca ca sa zic ca se merita sa fii in strainatate. Ah, si inca ceva, cel mai bine ar fi sa gasiti un job in tara si cu transfer sau contract din tara se recunoaste diploma pentru care ati invatat si pregatit ani la rand. Nu faceti ca mine, stau cu diploma in dulap pentru ca nu e recunoscuta si ca sa o echivalez imi trebuiau 60 de mii de dolari, pe care daca i-as fi avut, as fi deschis o afacere. Ca sa iei imprumut din banca pentru studii nu se merita, nimeni nu-ti garanteaza ca-ti gasesti in domeniu, nimeni nu-ti garanteaza ca se merita investitia, si nimeni nu-ti garanteaza actualul loc de munca ca sa-ti poti plati studiile. Si o data ce ai un job cu program mandatoriu, nu poti fi la scoala cand trebuie si pregatit cum trebuie. Cercul ala vicios din care cu greu iesi. Mai sunt multe de spus, dar cred ca m-am lungit prea mult la vorba pentru cineva care posteaza f.f.f.f.f. rar! P.S. cei din tara la care am facut referire, sunt din apropiatii sau mai bine zis departatii mei. Vreau doar sa clarific sperand ca nimeni de pe forumul acesta nu va fi ofensat crezand ca am facut cine stie ce aluzie. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Tu ai dreptate cand spui ca conteaza (ma cacofonesc, dar ma scuzati voi ) cati bani faci si conteaza foarte mult, dar pe noi nu numai banii pe care-i facem ne tin aici. Noua chiar ne place mult viata, sistemul, posibilitatile, cu toate ca platim si pe gura si pe ochi pentru ele. Noi am vrut de la inceput sa ramanem. Ne-am facut prieteni imediat aici, si americani, si romani, si de alte nationalitati, avem chiar mai multi decat am avut in tara. Depinde mult si de om, de firea lui. Vezi, exista aici aceste posibilitati de al doilea job part-time la nevoie, mai distribui un ziar noaptea daca e, mai lucrezi la delivery pizza, sunt multe cai si usi la care poti bate si sa ti se deschida cand ti-e greu. Ai posibilitati sa faci banii de care ai nevoie sa traiesti decent. Plus ca dupa ce-ti iei cetatenia, altfel se schimba si viata ta. Daca ramai sarac lipit pamantului, statul te ajuta. Eu am lucrat voluntara la un food bank si aveam conexiuni cu tot felul de organizatii de ajutorare a saracilor, a mamelor singure cu copii, batranilor, orfelinatelor, persoanelor cu nevoi speciale s.a...se schimba foaia si tratamentul cand esti cetatean. Pai ce am vazut eu acolo ca se face pentru ei, in vecii vecilor nu voi vedea ca se face in alte parti la scara asta. Hehehe, tu ai avut concediu, ti-a platit totusi ceva, dar sunt multe companii care nu dau nici un concediu de maternitate, unii te concediaza exact inainte sa nasti, ca stiu ca vei vrea sa ramai acasa cu copilul un timp si vei ridica pretentii. Unii dau o saptamana, unii deloc, numai companiile mari platesc perioada de sedere acasa, care e maxim maximorum 3 luni si pentru ca au replacement pentru tine. De ex. employerul meu nu-mi plateste nimic la maternity leave si cand o sa fiu iar gravida ma astept sa-mi zica de cand il anunt pa sau aproape de nastere. Eu am un job cu program fix 8h/zi, luni-vineri, ca asta am si cautat pana am gasit, desi e prost platit, ca 12 ore cu weekends si sarbatori nu pot sa-mi permit sa lucrez si eu, ajunge cat de mult lucreaza sotul...este program haotic si s-ar duce de rapa familia noastra, plus ca as da cu bani in toate partile pe daycare/before/after school si babysitting suplimentar ca as ajunge poate sa lucrez numai sa le platesc pe ele si-atunci as renunta eu ca nu se merita. Noi mai aducem bunicii cate 3-4 luni, dar nu in fiecare an, ca eu nu am lucrat pana anul asta si nu am avut asa mare nevoie, dar de acum incolo o sa incercam sa-i rotim sa ne ajute. Mai avem un bunic care a incercat de 3 ori la viza si nu i-au dat-o si fratele si cumnata mea, care inca nu au fost. Deci si chiar daca ai avea posibilitati sa-i aduci sa te ajute, nu se poate mereu din cauza ca exista impedimente la nenorocita asta de viza. Ai adus aminte de asigurarile medicale. Pe noi ne rup de vreo 900$ pe fiecare luna, bine ca sunt before taxes. Si platim si Medicare la fiecare paycheck. Deci, ca si in tara, cu asigurarile date la stat luna de luna, te stergi undeva. Cel putin acum, nu stiu exact cum functioneaza astea, pare-se ca la batranete acopera ceva? Daca n-ai asigurari private, mori cu hartiile de plata de gat. Cu diploma in aceeasi situatie sunt si eu. Am pus-o la saltea si sa stea acolo mult si bine. Pai ce-am innebunit si ma dau banii afara din casa sa ma apuc iar de facultate aici? 20-30.000$/an nu fac eu cash ca sa imi permit sa platesc o facultate si nu ma inglobez in atatea datorii pentru mine cat nu pot duce cand am atatea si niste copii de crescut si educat pe aici. Si chiar daca as face bani multi, tot nu m-as mai apuca de scoala, ca stiu ca se poate sa prind un job foarte bun la care sa nu-mi trebuiasca diploma si sa castig mult mai mult decat la unul la care-o cere. Am o cunostinta care a facut un master de un an aici si a lucrat din greu un an de zile inclusiv weekenduri exclusiv ca sa-l plateasca. Nu-ti spun cate probleme a avut cu angajatorul sa-si ia libere la examene, sa se duca la cursurile de seara. Mentionez ca lucreaza pe domeniul ei, mai jos si ca diploma nu ar face diferenta prea mare daca s-ar muta la alta firma, poate una maare sau doar sa-si deschida ea practice-ul ei si asta e ultimul lucru pe care-l vrea sa-si piarda familia pentru cariera. Chiar nu stiu de ce l-a facut, poate asa pentru linistea ei sufleteasca. Ca sa vedeti faza, acum dupa graduare are probleme cu echivalarea diplomei din tara, trimit astia de aici tot felul de scrisori in tara de verificare incepand din liceu, vor scrisori de recomandare de acolo, aia de acolo nu le raspund, ba nu mai au arhiva, ba s-a mutat, ba nu e persoana care trebuie acolo nu stiu cat timp, ba ca vor scrisore speciala de la decan cu recomandare speciala pentru ea, ba de la profi care nu mai sunt acolo sau or fi murit, nu le trimit in timp, numai probleme are ca saraca a zis ca mai bine nu se baga in asa ceva ca era mai bine inainte si ca risca sa fi dat atata banet degeaba ca n-o sa ii recunoasca astia diploma pana la urma din cauza intarzierilor si birocratiei. Nu mai scriu ca si-asa m-am lungit mult |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Delfinasa...eu am venit cu 2 geamantane cu haine si in cativa ani am facut tot ce am nevoie, de la ac si ata pana la mobilier si masini pe care le-am schimbat deja de 2 ori si cativa bani albi pentru zile negre. Am fost si acasa si asa cum zici tu, am dat cu capul de sus ca sa vad pragul de jos, dar tot nu m-am lecuit si tot nu am zis ferm ca raman aici. Eu nu am venit pentru munca, am venit ca eram in love-uri si nu gandeam corect Acum mi-am mai revenit la normal, imi iubesc sotul si el pe mine, cu toate ca i-am facut viata amara tot timpul zicandu-i ca dau divort si ma duc acasa ca nu-mi place, ca mi-e dor,ca vreau aia si nu am etc. Acum m-am linistit, am avut fetita, am vazut diferenta, am tot ce-mi trebuie mai putin o casa care o sa vina si ea curand speram. Dar nu as fi realizat nimic daca nu aveam un copil, nu vedeam cum esti trata in spitale, nu vedeam cat de mult ii pasa societatii in general de bunastarea copilului tau si cat de multe sanse ai, nu vedeam ca ii pot cumpara jucarii si hainute si oferi chestii pe care le vezi doar la televizor. Si acum, la 2 ani dupa nastere, pot spune ca mi-am anuntat familia ca nu mai vreau sa ma-ntorc in tara. De acolo am plecat, am lucrat si la stat si la privat, si-n foarte multe domeniii si tot n-am realizat nimic. Mi-e greu pentru ca toti ai mei sunt departe si nici unul nu vrea sa vina aici. Ironic, la cat de multa lume vrea sa plece din tara, ai mei NUUUUU, stau acolo...Iubesc Romania, sotul meu face misto de mine ca sunt patrioata inraita, ma ofenseaza cand cineva zice ceva de rau si mai ales americanii ignoranti care considera Romania fiind ca si Somalia, dar acum sunt legata de fetita si de ceea ce-i trebuie ei pentru viitor si o viata buna. Pe langa toate astea, parca viata in general aici nu-i chiar atat de stresanta ca acasa, cu toata munca si tot orarul haotic. STII ca daca nu ai nimic, gasesti AJUTOR. Acasa numai familia ce te mai ajuta, daca pot si ei. Ai mei inca imi spun sa ma intorc, dar ce sa fac acasa? Am citit mesajele fetelor pe forum despre cum emigreaza clasa muncitoare din Ro si cum sunt locuri de munca si cum o sa se plateasca bine si cum or sa stimuleze sa se reintoarca, dar sunt numai vorbe frumoase, ca adevarul doare si mai trece si prin stomacul copiilor tai. SI doare tare cand realizezi si accepti in propria-ti fiinta si in fata altora, ca in tara ta nu ai nici o sansa. Cred ca in final, depinde de la caz la caz, dar e greu, nu e floare la ureche. E munca multa, e sacrificiu sufletesc, trebuie sa fii puternic si om de caracter ca sa realizezi ceva si sa mentii ceea ce ai deja. Intr-adevar, in final, multi aleg sa ramana in tari straine, dar sunt si multi care se intorc acasa. Incerc si vreau sa-mi cresc copiii in spiritul culturii romanesti si sper sa ma ingroape in Romania, lange familia mea. Cel putin asa gandesc acum...Fiecare isi gaseste locul si rostul sau pe pamant si nimic nu e intamplator, totul vine la timpul potrivit. Si aici traiesc modest, dar modestul de aici mi se pare bogatia din Ro. Saracia de aici e modestia din Ro. Iar saracia din Ro...in ochii americanilor e Somalia... |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 7/18/2010 Mesaje: 881
| Delfinasa,Mikaela,zau ca m-ati facut sa plang si sa-mi aduc aminte de radacini. Exact cum ati spus voi si mie mi se mai intampla sa-mi cada moralul,da,am radacinile in Romania,dar imi formez si altele aici.Incerc sa uit de ele si sa ma gandesc la viitorul copiilor mei.Ce pot eu sa le ofer in tara?Cum pot eu sa-i ajut?Daca ar fi sa ne intoarcem in tara la batranete sunt sigura ca baiatul si fata nu ne-ar urma.Ei o sa creasca aici si asta o sa fie "ACASA" pentru ei.Romania o sa ramana intotdeauna in inima mea,e tara in care m-am nascut,in care am crescut.Basescu spunea sa ne iubim tara,eu imi iubesc tara,dar nu pe conducatorii ei Daca as putea sa-mi aduc si parintii aici pentru totdeauna,ce bine ar fi! |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Pentru mine Romania ramane tara in care m-am nascut, tara unde-mi traiesc parintii si unde-mi face placere sa ma intorc din cand in cand...dar cam atat.nu-mi mai simt radacinile acolo, casa mea este acum aici.E adevarat ca in primii doi ani am suferit enorm, imi era foarte dor de acasa, de liberateape care o aveam acolo.Apoi am reusit sa obtinem documente , ne-am sistemat si totul s-a schimbat.Peste 3 luni implinim 10 ani de cand suntem in Italia, imi place foarte mult viata mea aici, imi place ceea ce-i pot oferi copilului meu , ma simt acasa. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| La ce va referiti cand spuneti ca va lipseste libertatea din Romania? Am vazut ca mai multe ati scris asta. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| vanina wrote:La ce va referiti cand spuneti ca va lipseste libertatea din Romania? Am vazut ca mai multe ati scris asta. pentru mine sincer aici e izolare,stau la o mini vila cu etaj jos e carpeterie metalica sub bine si in partea cealalata e fabrica de tocuri,nu am spatiu pentru copii,pentru joaca trebuie sa ma urc in masina sa ma duk la vreo 4 km in parc,magazinele au program straniu de dechid la 9 se inchid la 1 apoi se deschjid pe la 5 si la 9 se inchid posta e deschisa numai pana la 12 jumate,nu am asa multi apropiati,pe cand in tara abia mi-a ajusn timpul sa ma intalnesc cu toti,copii erau toata ziua afara,nu stiu pentrru mine e ceva izolat aici adica poate asa e in zona mea,aici se circula ffff mult cu masina si ffff putin pe jos,pe cand in Ro mai mult pe jos,oricum imi lipseste mult tara mea chiar daca m-am obisnuit aici,dar ma doare cand vad ca lucurile in ea merg din ce in ce mai rau si cand stiu ca aici am conditii bune,pai la ce sa ma intorc in tara?oricum e,este tara mea si intro zi stiu ca ma voi intorce dar cred ca momentul inca nu a a venit! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Libertate...adica lipsa legilor sau aplicarii lor,eu la asta ma gandesc. Ar fi minunat sa putem trai linistiti ,in siguranta in tara noastra,si in conditii cat de cat decente,mie imi pare rau ca suntem nevoiti sa lucram pentru altii,dar deja au vandut aproape totul in tara si oricum lucram pentru straini.Cel mai greu este pentru cei care au copii,la scoala se vede cum li se schimba comportamentul la cei cu parintii plecati,desi au bani.E trist,e foarte trist ca tot mai multi se gandesc sa plece |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| vanina wrote:La ce va referiti cand spuneti ca va lipseste libertatea din Romania? Am vazut ca mai multe ati scris asta.
eu am spus ca la inceput imi lipsea libertatea din tara, adica neavand masina, neavand documente, neavand bani destui nu ne puteam permite sa iesim, sa ne plimbam asa cum o faceam in tara.Acum nu mi se mai pare deloc asa. Drepturi am destule, am dreptul chiar si la vot pentru alegerile locale.Magazinele nu mi se pare ca au program ciudat, dimpotriva ma bucur ca si cei ce vand sunt vazuti ca si oameni si lucreaza doar 8 ore ca noi toti.Noi stam intr-un oras chiar langa Roma cu o multime de magazine, centre comericiale, locuri minunate de joaca pentru copii.De asemena , Italia este o tara frumoasa care ne ofera o multime de locuri extraordinare unde se poate iesi cu familia sau cu prietenii.Si in cateva ore poti fi in Frnata, Austria, Germania, etc. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Carla,la noi se renteaza sa vii de obicei in vacantze cum ar fi de pasti ,revelion ,craCIUN ,multe fete care lucreaza cu batrani ,copii merg in vacantza si au nevoie de inlocuitor si atunci imediat poti gasi ceva si chiar foarte bine platit.Trebuie sa stiu exact cand ai putea sa vii ca sa pot sa caut ceva din timp ca sa fim sigure dar orcum poti sa gasesti ceva si zilnic la curatenie si tot iti iese bani frumosi ! Eu una ,Buli nu as pleca singura fara sot asta nu inseamna casnicie si nici viatza normala ,eu una nu sunt deacord ,eu prefer sa sufar si sa nu castig nimic dar sa fiu langa persoana iubita,la dracu cu bani astia traim fiecare cu ce putem dar ani astia in singuratate si despartiti de cel drag face rani adanci care nu stiu daca se vindeca vreodata!
Eu ma simpt aici foarte libera mult mai libera ca in Romania unde parca eram omul negru si tot timpul am fost controlata si verificata (spun de cativa ani buni in urma )si aratata cu degetul.Aici ma simpt ca acasa cu toate ca iubesc Romania enorm,dar ea m-a iubit mai putin ! |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| Anabella wrote:pentru mine sincer aici e izolare,stau la o mini vila cu etaj jos e carpeterie metalica sub bine si in partea cealalata e fabrica de tocuri,nu am spatiu pentru copii,pentru joaca trebuie sa ma urc in masina sa ma duk la vreo 4 km in parc,magazinele au program straniu de dechid la 9 se inchid la 1 apoi se deschjid pe la 5 si la 9 se inchid posta e deschisa numai pana la 12 jumate,nu am asa multi apropiati,pe cand in tara abia mi-a ajusn timpul sa ma intalnesc cu toti,copii erau toata ziua afara,nu stiu pentrru mine e ceva izolat aici adica poate asa e in zona mea,aici se circula ffff mult cu masina si ffff putin pe jos,pe cand in Ro mai mult pe jos,oricum imi lipseste mult tara mea chiar daca m-am obisnuit aici,dar ma doare cand vad ca lucurile in ea merg din ce in ce mai rau si cand stiu ca aici am conditii bune,pai la ce sa ma intorc in tara?oricum e,este tara mea si intro zi stiu ca ma voi intorce dar cred ca momentul inca nu a a venit!
partea cu prietenii din romania e doar pentru inceput,parerea mea.normal ca dupa atata timp te intorci in tara cu copii(ce inainte nu ii aveai) toata lumea e curioasa sa va vada iar tu(noi) pe ei.dar odata ce ai intrat in normal,nu mai esti vazut asa.asta o spun dupa 3 luni de stat acolo.cat despre masini si mersul pe jos,mi se pare exact invers.noi mergem foarte mult pe jos,ne place si spaniolii in general merg mult pe jos,in schimb,m-am mirat in romania cand vedeam ca mergeau dupa o paine,maxim 1 km cu masina imi place spania,dar nu ma simt ca acasa.cred ca as reusi sa ma reacomodez in tara,chiar daca sunt convinsa ca mi-ar fi dor de traiul de aici.dar avand copii,ma gandesc la ei...acum sau niciodata.daca apuca sa mai creasca,pentru ei va fi greu sa se obisnuiasca acolo,pentru ca aici e casa lor,aici le sunt prietenii,parcurile ce le frecventam,pentru ei romania este doar pentru vacanta |
|

| Helga eu am vorbit in dreptul meu ca asa e aici la mine,e greu cu parcurile,se circula ff mult cu masina,deci am vorbit doar in dreptul meu,plus ca in tara am familia,prietenii,verisorii si sunt sigura ca toata ziua a-si avea cu cine vorbi cu cine ma intalni,pe cand aici.....si sa ma duc la magazin imi trebuie masina ca de astea mici pe langa mine nu sunt,decat tot la vreo 4 km. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| anabella,stai linistita.nu am zis din rautate.sunt convinsa ca nu peste tot e la fel.eu am magazine,parcuri aproape,si nu ma pot plange,dar sunt convinsa ca nu peste tot e asa. in plus,nici in tara nu e la fel peste tot.chiar imi doresc sa ajung prin moldova,sunt tare curioasa cum e pe acolo.sper,intr-o zi sa pot ajunge
|
|

| Fluturas wrote:anabella,stai linistita.nu am zis din rautate.sunt convinsa ca nu peste tot e la fel.eu am magazine,parcuri aproape,si nu ma pot plange,dar sunt convinsa ca nu peste tot e asa. in plus,nici in tara nu e la fel peste tot.chiar imi doresc sa ajung prin moldova,sunt tare curioasa cum e pe acolo.sper,intr-o zi sa pot ajunge Stiu ca nu ai zis din rautate,pai unde stateam la tati aveam orice doream aproape chiar si unde voi sta am de toate pe langa casa,de aia astept sa ma duc in tara mea eu asa vad mai multa libertate pentru copii care pentru mine conteaza.
|
|
|