Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| carla wrote:Eu m-as duce si la scos cartofi sau la pus faianta ca m-am saturat sa n-am bani,sa nu-mi permit nimic.Cand vad ca fetele plecate in strainatate abia si-au inceput casa si si-au si terminat-o iar noi ne chinuim de 3 ani si nu-i vedem finalul,cand vad ca pot veni toti o data macar pe an in tara si eu nu-mi permit sa ma duc nici la mare sau la Felix,cand stiu ca-mi pot lua adio de la o masina ,ca a noastra a trecut de 5 ani si apelez la sotul sa ma duca oriunde,ma uit cu jind dupa un WV broscuta,iubirea mea,cand vad toata mizeria de la noi din tara,va spun ca m-as duce oriunde,sa fac orice,mai umiliti ca aici nu putem fi in nicio tara chiar daca as lucra in agricultura,fac ceva (scuze) pe diploma mea,cu ea am devenit doar sclav al statului roman Offf in zona noastra aici tare greu se gaseste de munca ca de era sigur te ajutam,oricum de aflu ceva dau anunt,cine stie |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| carla wrote:Eu m-as duce si la scos cartofi sau la pus faianta ca m-am saturat sa n-am bani,sa nu-mi permit nimic.Cand vad ca fetele plecate in strainatate abia si-au inceput casa si si-au si terminat-o iar noi ne chinuim de 3 ani si nu-i vedem finalul,cand vad ca pot veni toti o data macar pe an in tara si eu nu-mi permit sa ma duc nici la mare sau la Felix,cand stiu ca-mi pot lua adio de la o masina ,ca a noastra a trecut de 5 ani si apelez la sotul sa ma duca oriunde,ma uit cu jind dupa un WV broscuta,iubirea mea,cand vad toata mizeria de la noi din tara,va spun ca m-as duce oriunde,sa fac orice,mai umiliti ca aici nu putem fi in nicio tara chiar daca as lucra in agricultura,fac ceva (scuze) pe diploma mea,cu ea am devenit doar sclav al statului roman
ca bine zici...
Delfinasa... nici nu are rost sa ma apuc de lista aia, ca e evident ca e mai mult pro decat contra, dar cand la contra intra casnicia si copilul pe care ni-l dorim... atarna greu balanta... nu vreau sa merg orbeste pt cariera si bani si sa ma trezesc peste ani singura, intrebandu-ma cand a trecut viata mea si ce s-a ales de ea... daca ar fi sa imi astern prioritatile pe o hartie pe locul 1 ar fi cu siguranta copilul... intr-un final nu-mi doresc nimic mai mult pe lume decat o viata linistita alaturi de sotul meu, o familie frumoasa si un trai nici mai mult nici mai putin decat decent... nu imi doresc sa ne imbogatim, sa am cine stie ce masina, chiar nu am dorinte de genul asta, vreau in continuare sa conduc un logan zgariat, sa-l impartim amandoi, sa stam in casuta nostra neterminata, sa-mi vopsesc singura gardul si sa imi fac mancare, eventual sa-mi cresc rosia mea si ardeiul meu... nu vreau sa traiesc ca o regina.. vreau doar sa pot trai.. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Ufff,Bulibuli ma doare inima cand ma gandesc la tine ,parerea mea incercarea moarte nu are ,trebuie sa incerci ceva in Europa iti va fi foarte greu dar totusi nu este groaznic ,voi deocamdata nu aveti copii ca atunci despartirea este ceva de nedescris ,sotul poate veni la tine si tu poti veni acasa oricand.Incearca nu vei pierde nimic,orcand te poti intoarce inapoi in Romania la salariul pe care il ai acuma! Pacat ca toti oameni destepti si buni sunt nevoiti sa paraseasca pentru un timp sau chiar pentru totdeauna Romania!
Carla,eu pot sa iti aranjez ceva pe cateva luni in vacantza sau de sarbatori .Aici salariul la muncitorii la negru nu sunt ca in Europa dar totusi sa faci asa un ban in plus in perioada vacantei este super.Inainte aici barbati castigau super bine si puteai sa-ti trimiti sotul dar acuma nu mai este asa din pacate!Vinea un an cu contract facea ceva banuti si venea acasa ,atuncea si bani aveau alta valoare.
ufff,imi aduc si eu aminte de inceput doamne ce greu mi-a fost nu aveam nici macar 20 de ani ,nici tu meserie nici tu nimic dar sa stiti ca viatza si felul in care am crescut si trait in romania ne da mari puteri sa impingem si un munte din loc.Stiu exact ce este in sufletul vostru! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| De cand ne chinuim si noi sa plecam in Anglia ...e greu aici, chiar daca ai casa trebuie s o intretii.E greu sa nu ti permiti nici strictul necesar. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 7/18/2010 Mesaje: 881
| Si noua ne-a fost f greu la inceput,dar in timp ne-am obisnuit.Spuneam ca o sa stam o perioada si apoi ne intoarcem in Romania.Acum nu mai suntem atat de siguri ca vrem sa ne intoarcem.Cel putin aici poti sa traiesti decent. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2009 Mesaje: 1578
| Cind am plecat din tara am zis ca o sa fie pe o perioada scurta 1-2-3 ani, sa reusim sa avem o casuta, apoi casuta cumparata trebuiau alti banuti pentru refacut baia, bucataria - gresie, faianta, instalatii sanitare, termopane, mobila...si-au trecut incet, incet, 11 ani, poate ne-am obisnuit pe aici, poate am ramas dezamagiti de sistemul din Romania. De cite ori am revenit in tara am auzit doar ca e greu, greu si iar greu, salariile sunt de mizerie, abia platesti facturile si nu-ti ajung banii de mincare. Chiar daca ai casuta ta, ea trebuie intretinuta, cum spunea Koko. Ana, daca ai de gind sa pleci cu contract de munca afara doar pentru 1 an, banii economisiti de tine intr-un an nu va pot schimba viata. Daca sotul are un servici bun si nu vrea sa-l lase cred ca solutia pentru tine ar fi sa-ti gasesti de munca la vreo clinica particulara care plateste mai bine. |
|

Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Shirel,daca ai gasi ceva pentru vara ar fi super,poate am iesi din datorii putin.Sotul meu se pricepe la constructii,in special la dulgherie dar normal ca ar face orice sau soferie,iar eu,m-as duce si ca menajera,si sa ingrijesc de cineva,copii,batrani,orice,bani sa iasa.Nu-mi pasa ce lucrez,in afara de meseria cea mai veche din lume,aia n-o fac,(sotul meu poate ) |
|

Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Anabella wrote:Offf in zona noastra aici tare greu se gaseste de munca ca de era sigur te ajutam,oricum de aflu ceva dau anunt,cine stie Anabella cine stie poate auzi ceva pana cand vine vacanta de vara,m-as duce vreo 2 luni |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Buli, din start la voi e dificil daca sotul nu lasa serviciul si nu te urmeaza acolo anul/anii aia, desi eu cred ca cu 4000 de euro/luna dintr-un singur venit o sa traiti foarte bine si o sa si salvati ceva, in plus are mari sanse de reusita sa gaseasca un serviciu mult mai bun acolo decat ce are el deja in tara. La intoarcere altfel gaseste un job cu o experienta in afara, o limba vorbita fluent, cred eu ca va gasi un job si mai bine platit decat cel pe care-l are acum. Voi stiti mai bine. Pe de alta parte, la 2 luni nu-i un capat de tara un bilet de avion dus-intors...cat e? 3-4-500 de euro si programati venirea lui exact cu perioada de ovulation . |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2009 Mesaje: 1578
| Carla, si in zona Romei e foarte greu cu munca, limba oficiala prin autobuze si metrouri e romana ca sa angajeze italienii o menajera/baby sitter chiama 10 fete la interviuri iar cu agricultura nu mai zic, acum 10 ani culegeau 3 luni pe an la maslini, acum cu noile masinarii se face munca in 3-4 zile. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| delfinasa wrote:Buli, din start la voi e dificil daca sotul nu lasa serviciul si nu te urmeaza acolo anul/anii aia, desi eu cred ca cu 4000 de euro/luna dintr-un singur venit o sa traiti foarte bine si o sa si salvati ceva, in plus are mari sanse de reusita sa gaseasca un serviciu mult mai bun acolo decat ce are el deja in tara. La intoarcere altfel gaseste un job cu o experienta in afara, o limba vorbita fluent, cred eu ca va gasi un job si mai bine platit decat cel pe care-l are acum. Voi stiti mai bine. Pe de alta parte, la 2 luni nu-i un capat de tara un bilet de avion dus-intors...cat e? 3-4-500 de euro si programati venirea lui exact cu perioada de ovulation  .
n-ar fi o problema sa-si gaseasca daca am hotari sa plecam definitiv din tara, ar veni cu mine 100 % dar pt un an nu merita sa-si piarda serviciul.. altul mai bun, in romania, unde nimeni nu mai investeste, totul se falimenteaza? slabe sanse.. in iasi sigur nu... a fost la interviu la firmele de profil din iasi, l-ar angaja, dar cere prea mult... deci momentan ramane pe loc.. daca renuntam, renuntam definitiv la tara asta... cat despre vizite la 2 luni, evident ca numai asa luam in calcul, altfel n-as rezista... |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Atunci ce pot sa-ti spun decat mult succes sa gasesti un job afara mai repede si...vazand si facand...acum nu vreti plecarea definitiva, dar traind acolo, poate ca va veti schimba hotararea initala, cum vezi bine ca s-a mai intamplat si la altii. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| carla wrote:Shirel,daca ai gasi ceva pentru vara ar fi super,poate am iesi din datorii putin.Sotul meu se pricepe la constructii,in special la dulgherie dar normal ca ar face orice sau soferie,iar eu,m-as duce si ca menajera,si sa ingrijesc de cineva,copii,batrani,orice,bani sa iasa.Nu-mi pasa ce lucrez,in afara de meseria cea mai veche din lume,aia n-o fac,(sotul meu poate  )
cel mai dreu e sa gasesti de munca exact in perioada in care vrei t, pentru ca e perioada vacantelor si toata lumea este plecata.Daca vrei un loc ca si menajera pe timpul anului se poate discuta. Acum am gasit un loc de munca pentru fata care sta cu fiica-mea foate fain si destul de bine platit tinand cont ca are masa si casa.Daca te hotarasti spune-mi.
Buli, a sta despartiti dupa mine nu e o idee buna.Chiar si petru un an.Oricum daca ai lucra in strainatate ca si asistenta/medic nu cred ca iti vei mai dori sa te intorci vreodata in tara. |
|

Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| bulibuli wrote:
ca bine zici...
Delfinasa... nici nu are rost sa ma apuc de lista aia, ca e evident ca e mai mult pro decat contra, dar cand la contra intra casnicia si copilul pe care ni-l dorim... atarna greu balanta... nu vreau sa merg orbeste pt cariera si bani si sa ma trezesc peste ani singura, intrebandu-ma cand a trecut viata mea si ce s-a ales de ea... daca ar fi sa imi astern prioritatile pe o hartie pe locul 1 ar fi cu siguranta copilul... intr-un final nu-mi doresc nimic mai mult pe lume decat o viata linistita alaturi de sotul meu, o familie frumoasa si un trai nici mai mult nici mai putin decat decent... nu imi doresc sa ne imbogatim, sa am cine stie ce masina, chiar nu am dorinte de genul asta, vreau in continuare sa conduc un logan zgariat, sa-l impartim amandoi, sa stam in casuta nostra neterminata, sa-mi vopsesc singura gardul si sa imi fac mancare, eventual sa-mi cresc rosia mea si ardeiul meu... nu vreau sa traiesc ca o regina.. vreau doar sa pot trai..
Frumos si adevarat spus ANA.Sa-ti ajute Dumnezeu sa-ti gasesti jobul cel mai bun pt.tine;iti doresc din inima mult,mult succes. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Eu... nu as pleca. Niciunde. Bine, poate ca nici nevoia nu ma impinge, insa nu cred ca e sentiment mai aiurea (pentru mine) decat sa fii dezradacinat si sa nu mai stii care ti-e locul.... familie, prieteni departe... alte locuri si obiceiuri... singuratate...
Nu stiu ce sa spun... sunt momente in viata in care familia si suportul ei moral e vital... poate am aflat-o pe pielea mea mai mult decat era cazul... insa, nici daca ar fi fost altfel din punctul asta de vedere... tot nu as pleca.
Poate sunt printre putinii carora le e bine aici... |
|
|