Mucusul Cervical!
Subiectul anterior · Subiectul urmator
delfinasa
Scris: Friday, August 20, 2010 10:37 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Trecand cu vederea peste comentariile de aici, am vrut sa postez doar o bucata de material despre cum sa-ti faci analiza mucusului cervical singura pentru a-ti da seama cand esti la ovulatie. Daca are cineva nevoie de traducere, sunt pe-aici angel.

Observing cervical mucous changes entails examining the mucous secreted by your cervix and once you understand the various consistencies, you will be able to determine where you are in your cycle. This method doesn’t require keeping records over a few months as your body produces mucous of different consistencies in accordance with the changes in your hormones as your cycle runs its course.

What you need to do is take a sample of your cervical secretions with your clean fingers, from the outer lips of your vagina and stretch it between your thumb and index finger. This is made easier if you are able to bear down a little to encourage it to exit your body. If there is little to no discharge present, you should feel fairly dry around your vulva and will probably be unsuccessful at conceiving. This is the pre-ovulation phase. Upon nearing ovulation, you’ll notice that the discharge is more moist and sticky and creamy in color. Stretching it between your fingers, it will tend to break easily at around the 1cm mark. There is a slight chance of conception. Over the next few days, the mucous will increase in quantity. When you notice the discharge is thin and clear and resembles egg whites, and when you can stretch the mucous for several centimetres before it breaks (if it breaks), you are likely ovulating and there is an excellent chance you will conceive. The consistency of your discharge is optimum to allow the sperm to travel to meet the egg you have released. At this stage, sperm can survive for up to 72 hours in the cervical mucous, much longer than at any other time during your cycle. After ovulation, your mucous will return to the non-stretchy phase again and you will notice that dryness reappears.
One thing to consider is that cervical secretions can change due to various things such as vaginal infections or whether you are taking medication and also, if you have had unprotected sex, there may be residual semen in your vagina.
Sursa http://www.thelaboroflove.com/articles/if-my-period-is-not-regular-how-do-i-know-when-im-ovulating/
byli
Scris: Saturday, August 21, 2010 10:21 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 10/3/2009
buna delfinasa!
daca tot te pricepi la tradus de ce nu traduci?eu nu stiu o boaba,spre rusinea mea!
hai te asteptam cutraducerea,da?computerlove
delfinasa
Scris: Thursday, August 26, 2010 5:20 PM
Nivel

Ok, o sa incerc sa fiu cat mai aproape de original.

Observarea schimbarilor mucusului cervical presupune examinarea mucusului secretat de cervix si odata ce ai inteles diferentele de consistenta vei fi capabila sa determini unde te afli in perioada CM. Aceasta metoda nu cere sa-ti tii o evidenta scrisa de-a lungul a catorva luni de vreme ce corpul tau produce mereu acest mucus de consistente diferite in concordanta cu schimbarile hormonale de-a lungul CM.

Ceea ce trebuie sa faci este sa iei o mostra de secretie cervicala cu degetele curate de pe partea interioara a buzelor vaginului si sa o intinzi intre degetul mare si aratator. Este si mai bine daca poti aduce aceasta secretie spre iesire.
Daca este prea putina secretie sau nu exista deloc, ar trebui sa te simti aproape uscata in jurul vulvei si probabil ca nu esti fertila. Aceasta este faza de pre-ovulatie.
In apropierea ovulatiei, o sa observi ca secretia e mai umeda si lipicioasa si cremoasa la culoare. Intinzand-o intre degete, tinde sa se rupa repede cand atinge aproape 1cm. Acum ai ceva sanse mici de fertilitate.
In urmatoarele zile, cantitatea de mucus secretata se va mari. Cand vei observa ca secretia e subtire si transparenta in genul albusului de ou crud si cand o intinzi intre degete cativa cm fara sa se rupa (daca se rupe), inseamna ca esti la ovulatie si foarte fertila. Consistenta secretiei este optima pentru a permite spermei sa circule pentru a intalni ovulul elioberat de tine. In aceasta faza, sperma poate supravietui pana la 72h in mucusul cervical, mult mai mult decat oricand in timpul CM. Dupa ovulatie, mucusul va reveni la faza neelastica si vei observa ca uscatimea reapare.

Trebuie luat in considerare ca mucusul cervical isi poate schimba consistenta datorita mai multor factori ca infectii vaginale, tratamente medicamentoase pe care le iei si, de asemenea, daca ai avut contact sexual neprotejat, se pot regasi reziduuri de sperma in vagin.
byli
Scris: Thursday, August 26, 2010 7:02 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 10/3/2009
multumim pt traducere!computerlove computerlove
sweet angel
Scris: Thursday, August 26, 2010 8:38 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/6/2010
asta am citit si pe un site din ro odata .mi s-a parut interesant mai ales ca observam si la mine de ceva timp mucusul sau scurgere cum o mai numim noi. si chiar este asa , inainte de a incepe ciclu tin minte ca nu era nici urma de scurgere apoi la fel cateva zile dupa ,si incepea sa devina tot consistenta si cand era ca albusul de ou atunci ma durea si ovarele vreo 2 zile si stiam ca sunt la ovulatie.
delfinasa
Scris: Thursday, August 26, 2010 8:57 PM
Nivel

Exact thumright
delfinasa
Scris: Friday, September 10, 2010 10:32 PM
Nivel

uff Mda...deci testarea cu mucusul am facut-o ca la carte, ovulez dupa regula consistentei, exact la ovulatie pus pe treaba...rezultat so far test negativ la 28 de zile de la CM...n-au venit deocamdata nici rusii -30 de zile azi-, dar ii astept suparatatoanerele.
Anelise
Scris: Saturday, September 11, 2010 7:50 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Si eu imi cunosc foarte bine organismul, numai ca nu reusim sa fim pe faza de fiecare data din cauza serviciului sotului, asa ca ... luna viitoare daca nu e sa fie asta. angel Delfinasa, pupici dulci! pupici
roxinthya
Scris: Tuesday, September 14, 2010 3:46 PM
Nivel

Inregistrat: 11/10/2009
Dar cand esti insarcinata cum trebuie sa fie mucusul?
acondurache
Scris: Friday, May 20, 2011 3:00 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
eu nu inteleg nimic despre astea?sunt chiar asa importante?
koko2008
Scris: Tuesday, November 22, 2011 3:55 PM
Nivel

Inregistrat: 1/11/2009
Delfinasa multumim pt traducere computerlove
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.