Mucilagiul de orez
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Monday, June 19, 2006 1:55 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Este foarte bun pentru diaree, dar cum se prepara mucilagiul de orez?

Si pe Andrei cred ca il paste o diaree, ca de 2 zile face de 4-5 ori/zi.
Deci, cum il pregatesc?
oana_nicole
Scris: Monday, June 19, 2006 2:12 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
Eu, atunci cand am avut probleme cu burtica cu Ruxy, am folosit mari cantitati de mucilagiu de orez, amestecat in toate preparatele pe care le "servea" ea.

Pui la fiert o cantitate de orez, iar dupa ce fierbe il strecori si pastrezi lichidul care rezulta. Trebuie sa fie destul de vascos ca si consistenta. Si il folosesti, in cazul tau, la prepararea supei sau a celorlalte mese. Eu l-am folosit mai ales in preparare laptelui, inlocuind o anumita cantitate din apa folosita cu mucilagiu de orez, cat si la cereale, dar stiu ca tu nu ii dai cereale lui Andrei.
Sper totusi sa nu fie cazul unei diarei, dar daca mai sunt probleme, spune-mi si iti mai recomand din "remediile" probate de noi. pupici
Anaida
Scris: Monday, June 19, 2006 2:25 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Adriana, chiar de curand am citit reteta de mucilagiu de orez:
Se pune la fiert un litru de apa cu 3 linguri de orez si 3 linguri de zahar. Se fierbe pana orezul infloreste. Se strecoara si se bea zeama. Eu n-am apelat niciodata la el, la Alexandra diareea s-a rezolvat pana la urma cu Smecta, pt ca refuza orice tratament natural (orez, morcov fiert etc).
Sanatate maxima!
taki
Scris: Monday, June 19, 2006 6:40 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Si Sasha de 3 zile este stricata la stomac.
Maine ne ducem la doctor sa vedem ce ne recomanda.

Am incercat mucilagiu de orez, dar ori nu-l prepar cum trebuie, ori nu da rezultate ca Sasha inca mai are diaree. uff plans

febra nu are, de mancat, mananca bine ( doar laptic ca i-am oprit orice fel de aliment deocamdata ), doarme bine...sa vedem poate nu o fi nimic grav! uff
cute_babies_of_mine
Scris: Monday, June 19, 2006 7:57 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Eu am fiert faina de orez (orez dat prin rasnita) in apa si lichidul rezultat i l-am dat lui Tudor in loc de apa fiarta in care dizolv de obicei laptele praf. Mi s-a parut mai simplu cu faina de orez decat cu orezul propriu-zis. Acuma, cantitatile erau 3 linguri faina d orez la 500 ml apa, parca! Ideea e ca trebuie sa fie semi-lichid, spre vascos, dar sa permita dizolvarea laptelui praf in el. Daca alaptezi, ii dai mucilagiu simplu si il faci mai concentrat. Eu nu pun zahar ca stiu ca fermenteaza si nu e indicat nici in ceai in perioada cand bebe e deranjat la burtica.
Adriana, nu e de la dintisori?
Anaida
Scris: Monday, June 19, 2006 8:50 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Cute, mie medicul mi-a zis ca, din contra, e chiar indicat sa fierbi ceaiul cu zahar, ca ajuta la refacerea florei intestinale...ce sa mai crezi?
cute_babies_of_mine
Scris: Monday, June 19, 2006 8:54 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Medicii astia... OFFF! Nu stiu ce sa mai zic...
taki
Scris: Monday, June 19, 2006 8:57 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
In cartea " Mama si copilul " a lui Capraru, am impresia ca este aceasi reteta ca cea data de Anaida...chiar sa ma uit, tin minte ca si acolo se recomanda zaharul la prepararea mucilagiului. oare
sousourel
Scris: Monday, June 19, 2006 9:38 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Intru si eu in discutie ca deja avem ceva vechime (din pacate)uff la acest capitol. In primul rand sa lamurim problema zaharului: este pt aportul caloric, deoarece in perioada de diaree, bb pierde f mult lichid, nu se hraneste destul (uneori) si zaharul (pe langa gust) are si calorii. Pediatra ne-a recomandat noua un praf de sare, in supa de legume, orez sau mucilagiu, iar in loc de zahar - pudra de glucoza, din care se pune o lingurita. Am gasit la farmacie, in jur de 75 000 lei, un pliculet mic.

In al doile rand - recomandarea pt refacerea florei bacteriene - iaurtul, luat pe tot parcusrul zilei, cate o lingurita. In caz mai sever (cum e la noi), exista o anumita bacterie lactica, ce se comercializeaza sub numele de Ecoflorina.

Pentru a nu face o diaree severa, Adriana, mucilagiul inlocuieste apa de preparare a laptelui praf (dar cred ca nu e cazul) sau supa. Regimul se tine destul de strict, altfel nu trece: orez, morcovi, branzica de vaca, iaurt, putina banana. Se hidrateaza intens si poti sa-i faci ceai de afinis (Plafar) si chimen. Dupa maxim doua zile, trei, se vad rezultatele. Multa sanatate!

Ah, si sa nu uit... se suspenda fructele (exceptand marul) si mai ales sucul de fructe
AdrianaC
Scris: Tuesday, June 20, 2006 6:27 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Fetelor, multumesc mult, dar se pare ca s-a rezolvat de la sine. Oricum e bine de stiut cum se face acest mucilagiu de orez si e interesant ca pot sa ii dau si faina de orez (ca din asta am de la Nestle).
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.