Mucenici
Subiectul anterior · Subiectul urmator
monique
Scris: Wednesday, March 8, 2006 12:51 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Dragele mele gospodine... cine stie o reteta buna buna de mucenici? Ca eu vreau sa fac diseara, si nu prea am inspiratie...
AdrianaC
Scris: Wednesday, March 8, 2006 1:36 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Aha ! M-ai nimerit !

Eu nu am mai facut pana acum, ca facea bunica mea, dar daca ea nu mai este, a trebuit sa incerc. Mie imi plac mucenicii moldovenesti, cei ca un cozonac, nu cei muntenesti, in zeama.

Cum i-am facut ?

INGREDIENTE:- 1 kg faina
- 2 cubulete de drojdie (vezi la gramaj sa iei cat sa iti ajunga pentru 1 kg de faina)
- 1 lingurita de zahar
- miere
- nuca
- scortisoara
- zahar vanilat
- 1 ou

MOD DE PREPARARE:
Se desface intai drojdia cu 1 canita mica de apa calduta, dupa care se amesteca bine cu faina si apa cat sa iasa un aluat destul de gros, sa nu curga, dar nici sa nu iti spargi capul cu el.

Se adauga apoi si 1 lingurita de sare si 1 ou intreg, se amesteca bine, dupa care se acopera vasul cu un prosop (carpa) si se lasa sa creasca cca 20 de minute.

Intre timp se incinge cuptorul, se unge tava cu ulei.

Se iau bucatele de aluat, se framanta ca niste serpisori cam de 20 cm lungime si 1 cm diametru si se incolacesc in forma de 8. Se aseaza in tava unsa si se dau la cuptor.

Intre timp se pregateste siropul, la 1 l de apa se pun 12-15 linguri de zahar, scortisoara si se dau la fiert. Dupa ce se mai ingroasa putin la fiert, se adauga si rom si zahar vanilat.

Dupa ce s-au copt mucenicii, se baga direct in siropul fierbinte ca sa se inmoaie, se ung cu miere si se presara cu nuca pe deasupra.

Asta e tot.

Mie mi-au iesit foarte buni, nici nu ma asteptam.

Pofta buna !
taki
Scris: Wednesday, March 8, 2006 1:57 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Inca o reteta de mucenici este postata la rubrica " o reteta pe zi ! -> " Prajituri, placinte, tarte ..."
monique
Scris: Wednesday, March 8, 2006 6:16 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Multumesc f mult... pe la 22 m-apuc si eu sa-i fac, dupa ce o culc pe Alexuta...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.