Salut! Am aflat ca sunt insarcinata, bucurie maaare si mi-am facut azi primul beta hcg, care a ie?it 4637 mUI/mL la 4s6z. In primul rand mi se pare enorm, ma asteptam la valori de vreo 600 si ceva, dar sper ca asta e semn bun si ca probabil implantarea a avut loc mai repede. Se incadreaza oricum in intervalul de referinta de pe analize. Merg sa repet analiza vineri, dar întrebarea mea e: pana la ce valori se dubleaza beta? Ar trebui sa ma astept la o valoare dubla sau nu se chiar dubleaza cand ajunge la nivelul miilor? Stiam ca este o limita pana cand se dubleaza, dar nu mai stiu care e aia. Poate ma ajutati voi cu un raspuns. Multumesc!
|
MariaS wrote:
Monica liniste-te, nu ii capat de lume ca nu ii fix dublare, repeti din nou peste alte fix 48h ?i vezi evolutia. Beta se apropie de dublu, deci nu e oprita, sfatul meu este sa iti anunti ?i medicul, care probabil te va linisti ?i el. Sângerari ai?
Nu am scurgeri, sângerari, dureri sau altceva, doar analiza asta care m-a terminat. Medicul a zis sa vin la ecografie peste 4-7 zile, atât... Eu oricum iau progesteron, unul de 200/zi, just în case, macar sa ?tiu ca am facut tot posibilul.
|
Cred ca pierd sarcina, hcg azi e 505 doar, fata de primul 311.  Nu s-a dublat... E hcg total, nu beta, dar cred ca tot în acelasi ritm ar trebui sa creasca. Ati avut cresteri asemanatoare cu sarcina viabila pana la urma?
|
Multumesc, m-am mai linistit, astept ziua de miercuri. Pe net am gasit si alte intervale mai mici cu aceeasi unitate de masura, sper ca va fi ok.
|
Help! Beta de azi e doar 311 mUI/ml, iar dupa intervalele de referinta inteleg ca ar fi trebuit sa fie de ordinul miilor deja, nu?
HCG (gonadotropina corionica umana) total seric...
311,0 mUI/mL
Interval biologic de referinta: Negativ ............... <= 5,3 mUI/mL Neconcludent ...... 5,3 - 16,0 mUI/mL ( in functie de contextul clinic se recomanda repetare peste 2-3 zile) Pozitiv ............... > 16,0 mUI/mL
Femei insarcinate: Varsta gestationala: Saptamana 1,3-2.................. 16 - 156 mUI/mL Saptamana 2-3................. 101 - 4870 mUI/mL Saptamana 3-4................ 1110 - 31500 mUI/mL Saptamana 4-5................ 2560 - 82300 mUI/mL Saptamana 5-6............... 23100 - 151000 mUI/mL
Cum e valoarea asta pentru 4s3z? Deja sunt cu moralul la pamant... Sau asta e hcg total si e altfel? Eu am cerut beta hcg si nu vad acum sa scrie nicaieri de beta. Edte vreo diferenta?
|
Salut gravidutelor, an nou fericit! Ma alatur si eu voua de azi, cand am aflat ca sunt insarcinata, bucurie maaare , din prima incercare (socant, tinand cont ca pana acum dura in medie 1 an jumate pana venea minunea). Maine merg sa imi dozez beta hcg cu inima putin stransa, avand in istoric o pierdere de sarcina, dar sper ca va fi totul ok. One step at a time. Va urez sarcini usoare si sa ne reauzim cu bine!
P.S. Legat de nasteri, eu am avut parte de ambele variante, prima cezariana din cauza prezentatiei pelvine si a doua naturala, mi-am dorit enorm inca de prima data. Nu a fost usor natural, dar toata experienta mi-a dat aripi si o putere si incredere in mine, niste sentimente f inaltatoare dupa, pentru mine a fost ceva wow, as repeta oricand (sper ca anul acesta daca totul merge bine ). Dar indiferent de tipul nasterii, pana la urma tot ce conteaza e sa fie mama si copilul sanatosi, iar voi impacate cu nasterea, e foarte important pentru psihic.
|
simmo wrote:Mamicile, cu copii mai maricei (peste 2 ani), ati reusit sa ii tineti rear facing si la varste mai mari ?
Eu vreau sa-l tin pana la minim 2 ani (sper sa si-mi iasa...), dar bebe a inceput sa fie agitat (poate o fi si scoica de vina acum ca mai are putin si atinge limita).
Am gasit scaun cu scor ADAC fff bun la siguranta, insa este cu montare doar rf, dar daca il iau imi este teama ca la un moment dat nu o sa mai vrea sa stea in pozitia aceasta.
Mai am pe lista inca 2 scaune cu montare in ambele sensuri, cu scor bun ADAC, dar nu la fel de bun ca primul.
Din experienta voastra cum a fost ?
Baiatul meu face luna viitoare 4 ani si doar rf l-am tinut de la nastere, întâi în scoica si apoi în Axkid Minikid. Am ales scaunul acesta tocmai pentru ca este printre cele mai înalte si ma astept sa îl tina pana pe la 5-6 ani, în functie de înaltime. Nu are nici cea mai mica problema, nici cu spatiul de la picioare si nici cu faptul ca e rf, îi place si îmi place si mie, ca pot interactiona fain cu el, stand lânga el suntem "fata în fata" cum ar veni. Folosim si o oglinda rf ca sa poata vedea si el în fata daca vrea si îl poate vedea si sotul care conduce.
|
Georgy06 wrote: Am inteles. O sa incerc in scoica si eu, nu stiu de ce nu m-am gandit la asta. Nu ma grabesc cu diversificarea, doar imi doresc sa ia mai bine in greutate si imi imaginez eu ca asa va fi dupa ce va manca si altceva decat lapte..
Anitta si Georgy, sper sa nu mi-o lua?i în nume de rau, dar e risc mare de înec daca le da?i la bebei de mâncare în scoica, deci în plan înclinat, mai ales la vârsta lor a?a frageda. Cel mai sigur ?i recomandat este sa manânce în scaunul de masa, unde au o postura dreapta ?i corecta. Spor sa ave?i ?i bebei mâncaciosi!
|
Mul?umesc frumos tuturor pentru urarile de bine! Fetita suge bine deocamdata. De azi mi-a venit laptele ?i urmeaza cu adevarat provocarea alaptarii. Legat de cezariana vs nastere naturala, mie una mi s-a parut clar mult mai grea cea naturala, dar mult mai u?oara recuperarea de dupa ea, ceea ce conteaza mult. Am alaptat prima oara pe masa de na?teri, am avut-o pe piept o ora skin to skin, am facut dus la câteva ore dupa, nu am dureri (am doar grija sa nu ma pun în șezut, dar dr zicea ca în 10 zile am voie) ?i am fost foarte mobila imediat dupa. Dupa cezariana am tras greul vreo 2 sapt dupa, ma vaietam la fiecare mi?care pe care o faceam, nu puteam avea grija singura de bebe. Mi-am dorit foarte mult natural ?i prima data ?i acum ?i pe data viitoare pentru bebe 3 care e în plan de la început. Partea buna e ca de acum nu mai avem restric?ii, daca ne iese putem concepe ?i mai repede (diferen?a acum între na?teri e de 3a2l), data viitoare travaliul ar trebui teoretic sa fie ?i mai scurt pentru ca corpul e deja antrenat, daca va fi cazul voi avea ?i op?iunea de epidurala (asa zice dr) ?i sper ca nu voi mai sta legata de un pat la monitorizare continua pe tot parcursul travaliului la spital (unde nu are voie soțul) și ca îl voi putea avea pe soț lângă mine măcar în travaliu la spital, dacă nu chiar și pe expulzie (chiar pe expulzie încă nu accepta politica spitalului). Acasa soțul a fost "my rock", stătuse tot timpul lângă mine de când debutase travaliul și chemasem bunicii sa aibă grija de cel mic. Na?terea naturala mi-a dat un sentiment foarte împlinitor si totodata sunt con?tienta acum de puterea mea interioara (foarte important mentalul în travaliu ?i încrederea în sine) cât ?i fizica, parca mi-a dat aripi. Intr-adevar, sunt putini medicii care sus?in na?terea naturala dupa cezariana. Am urmarit pe grupul fb "Nvdc România" o gramada de povesti de succes ?i am prins curaj. Medicul meu (dr Iuga Dragos) mai avusese reu?ite la Gynia, dar nici una pana la mine de când s-a mutat la Regina Maria. Recunosc ca fara sus?inerea ?i implicarea lui, atât pe timpul sarcinii cât ?i mai ales pe timpul travaliului, nu cred ca as mai fi reu?it. A contat mult ca nu s-a dat nici el batut pe ultima suta de metri când copilul numai nu voia sa iasa ?i eu înca nu sim?eam senza?ia de împins, de?i aveam deja contrac?ii maxime la 2 min. I-ar fi fost cu siguran?a mult mai u?or sa ma bage în cezariana de urgenta, dar cu stapânire de sine a mai tras pu?in de mine ?i împreuna am ajuns la rezultatul scontat. Eram pregatita oricum psihic din timp ?i pentru cezariana, eram con?tienta ca era solu?ia salvatoare în caz de ceva ?i nu m-as fi opus nicio clipa daca medicul ar fi considerat ca trebuie, aveam 100% încredere în el. Cam asta e experienta mea la cald. Oricum, ca ?i concluzie, consider ca indiferent cum vine pe lume copila?ul, cel mai important e sa fie sanatos, împreuna cu mama lui iar aceasta sa fie împacata indiferent de cum na?te. Eu va doresc na?teri cât mai blânde ?i recuperari line, sa fie a?a cum v-ati dorit. Fiți sigure ca ve?i fi oricum cele mai bune mame pentru copiii vo?tri! Va pup, an nou fericit tuturor!
|
Fetelor, am nascut ?i eu azi noapte (30.12.2019) natural o fetita de nota 10, 3060g si 50cm. A venit fix la termen, la 40 sapt, dupa un pretravaliu declan?at de vineri de la amiaza, care s-a tot intensificat (contrac?ii dese între 4-10 min si dureroase dar neregulate ca interval toata duminica) pana duminica noapte, când am plecat la spital, aveam dilata?ie 2. Apoi a urmat travaliul propriu zis care a durat 4,5 ore cu tot cu expulzia, dar cel mai mult m-am chinuit pe expulzie. Totul a fost nemedicamentat, din cauza uterului cicatricial de la cezariana anterioara pentru care era indicat sa am toate sim?urile intacte în caz de ceva. A fost greu, dar împlinitor ?i foarte emo?ionant la final. Va doresc la toate an nou fericit ?i bebei frumo?i ?i sanato?i în anul care vine! Va pup
|
|