Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Buna ziua dragi mamici! N-am mai intrat de multa vreme....sa va spun cum a evoluat "problema". Nu am reusit s-o conving deloc sa mestece, inghitea totul intreg si cum incepusera sa iasa caninii si nu mai manca deloc, am revenit la blender...mi-am spus ca mai bine ii dau prin blender, decat sa ajung cu ea pe la spital deshidratata.... Acum au iesit toti cei 4 canini, mai trebuie sa iasa inca 4 maselute si avem toata dantura...acum are 1 an si aproape 7 luni, deci ar fi cazul sa mestece deja, nu? Am inceput iar de doua zile cu mancarea pasata doar cu furculita...rezultatul: inghite intreg tot...nu mai pot sincer, cred ca ma duc la nebuni...ce naiba sa fac? nu pot lasa copilul sa inghita nici asa ca i se imbolnaveste stomacelul..mesteca doar banana, painea si legume moi daca i le bag eu direct in falcuta...daca i le dau cu lingirita sau furculita le da direct pe gat si uneori le inghite asa, uneori i se opresc acolo si vomita tot...mor, nu alta... Se intampla si sa nu incerce sa le inghita daca vede ca sunt prea greu de inghitit asa, atunci le tine in falca sau sub limba pana transpir toata acolo... De unde sa mai scot rabdare ca plang de fiecare data cand vine ora de masa...am mai sarit si peste cate o masa sa se infometeze mai bine, dar nimic... |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Claudelu wrote:Buna ziua dragi mamici! N-am mai intrat de multa vreme....sa va spun cum a evoluat "problema". Nu am reusit s-o conving deloc sa mestece, inghitea totul intreg si cum incepusera sa iasa caninii si nu mai manca deloc, am revenit la blender...mi-am spus ca mai bine ii dau prin blender, decat sa ajung cu ea pe la spital deshidratata.... Acum au iesit toti cei 4 canini, mai trebuie sa iasa inca 4 maselute si avem toata dantura...acum are 1 an si aproape 7 luni, deci ar fi cazul sa mestece deja, nu? Am inceput iar de doua zile cu mancarea pasata doar cu furculita...rezultatul: inghite intreg tot...nu mai pot sincer, cred ca ma duc la nebuni...ce naiba sa fac? nu pot lasa copilul sa inghita nici asa ca i se imbolnaveste stomacelul..mesteca doar banana, painea si legume moi daca i le bag eu direct in falcuta...daca i le dau cu lingirita sau furculita le da direct pe gat si uneori le inghite asa, uneori i se opresc acolo si vomita tot...mor, nu alta... Se intampla si sa nu incerce sa le inghita daca vede ca sunt prea greu de inghitit asa, atunci le tine in falca sau sub limba pana transpir toata acolo... De unde sa mai scot rabdare ca plang de fiecare data cand vine ora de masa...am mai sarit si peste cate o masa sa se infometeze mai bine, dar nimic...
Pur si simplu trebuie in primul rand sa te linistesti copilul tau pur si simplu nu stie sa mestece pentru asta trebuie invatat si asta cu rabdare, nu mamanca nu este nici o nenorocire nu se produce deshidratarea principalul este sa bea lichide.Fetitza ta nu stie cum sa-si foloseasca caninii ar fi indicat sa-i arati si tu cum trebuie sa mestece deci sa vada la tine ,daca-i tot da-i mancare prin blender nu ai rezolvat nimic fiindca asa nu va putea invatza singura niciodata.Incearca si da-i sa tina mancarea singura si chiar daca se ineaca uneori va invata pana la urma ,nu cunosc nici un copil care nu stie sa mestece asa ca mamica iubita rabdare,rabdare,rabdare. |
|
| Vai Doamne de unde sa mai scot rabdare? Ziuad e azi chiar a fost groaznica...a vomitat de doua ori, deci e ora 6 seara si ea n-a mai mancat de dimineata de la 9 avand in vedere ca ultimele doua mese pe care am incercat sa i le dau le-a refuzat din pricina bucatelelor...cat s-o tin flamanda ca plang aici langa ea???? Nu-i vorba ca nu stie sa mestece, pentru ca stie...daca vrea sa mestece o face, mesteca paine, banana, cartof fiert....dar nu vrea, e puturoasa...e mai comod sa-si faca greata si sa primeasca totul pasat...si are si cu ce mesteca, are deja 4 masele mari iesite de la 10 luni... Nici nu mai stiu cum sa procedez si ce maancare sa mai inventez s-o accepte...imi vine s-o dau la cresa numai sa mi-o dezvete de mancat asa... |
|
| Claudelu wrote:Vai Doamne de unde sa mai scot rabdare? Ziuad e azi chiar a fost groaznica...a vomitat de doua ori, deci e ora 6 seara si ea n-a mai mancat de dimineata de la 9 avand in vedere ca ultimele doua mese pe care am incercat sa i le dau le-a refuzat din pricina bucatelelor...cat s-o tin flamanda ca plang aici langa ea???? Nu-i vorba ca nu stie sa mestece, pentru ca stie...daca vrea sa mestece o face, mesteca paine, banana, cartof fiert....dar nu vrea, e puturoasa...e mai comod sa-si faca greata si sa primeasca totul pasat...si are si cu ce mesteca, are deja 4 masele mari iesite de la 10 luni... Nici nu mai stiu cum sa procedez si ce maancare sa mai inventez s-o accepte...imi vine s-o dau la cresa numai sa mi-o dezvete de mancat asa...
Atunci da-i exact ceea ce-i place sa manance si ce accepta sa manance deci banane ,cartofi.Chec-uri de casa nu-i plac sunt putin dulci.Iubita deocamdata nu ai incotro ,calmeaza-te si nu forta copilul sa manance .Sunt sigura ca ai presat-o prea tare fiindca erai in panica ca nu va manca nimic ceea ce a facut-o sa se manifeste prin felul acesta de a vomita.Incearca sa te consulti si cu un dietecian pentru copii.Vreau sa-ti spun ca si copilul meu care este de un an si 6 luni mai are zile cand nu vrea sa manance nimic ,crede-ma bea si ciuguleste putin din toate si nu ma agit ca dupa vreo doua zile de mofturi manaca de nu mai pot sa-l opresc. Cu nervi nu poti sa rezolvi problema pe care o ai si sa o dai la cresa numai din motivele ca nu manca nu mi se pare indicat sa o faci ,stai linistita copii mai au si perioade din astea . In momentul cand pe tine nu te va mai deranja si nu ve-i insista sa manance cu fortza atunci si ea se va linisti pur si simplu iti face asa fiindca insisti ,copii asunt cu mult mai destepti decat noi de multe ori. |
|
| Da, adevarul este ca am cam insistat sa manance...nu suport sa o stiu cu burtica goala...am plans azi jumate de zi numai ganindu-ma ca nu a papat mai nimic. Eu inca nu am avut probleme cu mancarea din partea ei...deoarece totul mergea prin blender, ea papa foarte frumos si fara mofturi...si acum cand nu a mancat jumatate de zi a fost un soc pentru mine. Cred ca o sa trebuiasca sa ma obisnuiesc si cu situatii din astea, chiar daca psihic mi-e foarte greu sa vad ca nu mananca... N-am s-o mai fortez cu nimic si ma gandesc ca de foame n-o sa moara cu mancarea langa ea, nu? Multumesc draga mea de sfaturi...esti foarte dragutza |
|
| Claudelu wrote:Da, adevarul este ca am cam insistat sa manance...nu suport sa o stiu cu burtica goala...am plans azi jumate de zi numai ganindu-ma ca nu a papat mai nimic. Eu inca nu am avut probleme cu mancarea din partea ei...deoarece totul mergea prin blender, ea papa foarte frumos si fara mofturi...si acum cand nu a mancat jumatate de zi a fost un soc pentru mine. Cred ca o sa trebuiasca sa ma obisnuiesc si cu situatii din astea, chiar daca psihic mi-e foarte greu sa vad ca nu mananca... N-am s-o mai fortez cu nimic si ma gandesc ca de foame n-o sa moara cu mancarea langa ea, nu? Multumesc draga mea de sfaturi...esti foarte dragutza
|
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/23/2009 Mesaje: 217
| Shirel, iubita, uite ca ne gasim si pe aici. Matei refuza prima data, cred ca e ceva psihic mai mult la el. Este slabut, nu se omoara cine stie ce cu mancarea dar mananca fructe, asta ma bucur. Mananca cel putin 4 fructe pe zi, bine, portocala si mandarina stoarse, le bea suc.Cu carnea nu prea se omoara, peste mai mananca cate o data, uneori ii plac pastele, depinde de toanele lui. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| valerrie exact asa imi face si edy , la inceput refuza , trebuie sa insist pana ia prima gurita , apoi dupa ce ii da de gust papa tot. |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Avem si noi de vreo saptamana probleme la mancare... e bolnavior si de cateva zile nu mananca nimic, nimic... orice i-as da. Am ajuns si la urgente intr-un final...
Acum... ma chinui sa-l pun pe picioare, azi cu greu l-am convins sa manance un iaurtel cu avocado... simt ca o iau razna... nu stiu ce sa-i mai fac... |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Vaaaai, dar ce s-a intamplat cu Bibisor! Multa sanatate! |
|
Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| Multa sanatate, Bibi! |
|
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Are probleme cu gatul?Adica vreo raceala?Caci Vic asa a fost cand mi-a facut angina pultacee....decat apa bea....nu aveam voie sa-i dau lapte ca avea si febra....iar el nu manaca nimic....ii dadeau glucoza.....apoi iaurt,apoi lapte ap[oi piure....of.....sanatate multa bebitu....
|
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| E usor racit, dar nu are simptome asa urate... o viroza usoara, mai mult cu mucisori... mai mult un disconfort abdominal.. |
|
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Bulibuli, copiii se recupereaza repede, daca bea lichide nu iti fa probleme. Sanatate multa! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| bulibuli wrote:E usor racit, dar nu are simptome asa urate... o viroza usoara, mai mult cu mucisori... mai mult un disconfort abdominal.. Buli, nu dispera.....copiii, cand sunt bolnavi, nu prea mananca...oare nu este asa si cu adultii? Dupa ce isi va reveni, va recupera, cu siguranta Mi-amintesc de fiul meu , Gabriel, cand a fost bolnav de scarlatina, ca nu a mancat nimic timp de trei saptamani, doar doua-trei fructe pe zi.....iti dai seama ce ingrijorata eram.....Dar, dupa ce s-a facut bine, si-a reluat stilul normal de viata si totul a fost OK. Cu siguranta, asa se va intampla si cu Bibi |
|
|