Mofturi la mancare
Subiectul anterior · Subiectul urmator
kali
Scris: Thursday, October 30, 2008 7:33 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Andrada, nu mai dispera ca toti copiii fac asa; au perioade si perioade. Daca ti se pare ca dureaza de prea mult timp, fa-i niste analize ca sa vezi daca nu-i trebuie niste calciu, fier sau vitaminutze... si lasa-l in pace. Isi revine singur si te vei mira de cat va putea sa pape; o sa recupereze foarte usor.

Dya, rabdare, rabdare... Da-i ce vrea. Cand intindea si a mea coarda cu lactatele, o mai pacaleam si-i puneam fructe in lapte (de ex. o banana pasata intr-un bibe). Nu stiu cat e de ok, dar stateam eu mai linistita ca mananca si altceva alcool
dya
Scris: Thursday, October 30, 2008 1:14 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 5/12/2006
Kali ai dreptateangel si eu o mai fentez , ii place si iaurtul simplu si atunci ii pun ceva fruct prin el. Prefer sa-i pun eu fruct proaspat decit sa-i dau iaurt de fructe cumparat. A nu se intelege ca nu papa si din ala dar asa vorba ta am eu impresia ca i-am dat si altceva.ras
In bibele de lapte nu pot sa-i pun nimik ca nu-l mai bea , nici macar cereale nu vrea , si nici eu nu sunt fana a cerealelor. Dar am incercat sa-i fac lapte cu gris , sa-i dau la bibe dar a trebuit sa-l mai ingros sa-i dau cu lingurita si asa a mincat 3-4 linguri si gata.alcool
mamica23
Scris: Monday, November 10, 2008 10:00 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/21/2008
Ieri Ervin a papat asa:

-ora 8 -240ml laptic(praf milumil junior)
-ora 11-piure de fructe,un bol intreg(mere,banane si pere)+un iaurt mic Danonino
-ora 14- peste(merluciu) cu cartofi natur
-ora 18-un bol de cereale(fulgi de orez cu aroma de mere)
-ora 21-240ml laptic

Intre mese a mai rontait biscuti si covrigei.
gabyy
Scris: Saturday, November 15, 2008 10:48 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 3/23/2007
Niko a inceput sa faca figuri...nu stiu cum sa o mai pacalesc sa pape mancare gatita...ba cu desene, ba cu muzica..dar ia 2 linguri si fuge ...zice..papa tu(adica euhohot )
azi a mancat:dimineata lapte 340 ml, stixuri, jumatate de mar, lapte iar la pranz 340 ml, pe seara putin peste facut la gratar, am vrut sa ii dau si iaurt pana in pranz si a refuzat(de bicei il papa), iar la culcare iar lapte 300 ml.alcool
shirel
Scris: Saturday, November 15, 2008 11:12 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
gabyy wrote:
Niko a inceput sa faca figuri...nu stiu cum sa o mai pacalesc sa pape mancare gatita...ba cu desene, ba cu muzica..dar ia 2 linguri si fuge ...zice..papa tu(adica euhohot )
azi a mancat:dimineata lapte 340 ml, stixuri, jumatate de mar, lapte iar la pranz 340 ml, pe seara putin peste facut la gratar, am vrut sa ii dau si iaurt pana in pranz si a refuzat(de bicei il papa), iar la culcare iar lapte 300 ml.alcool

Scuza-ma ca incerc sa-ti dau sfaturi.
In primul rand incearca sa o pui in timpul mesei in scaunul ei de unde nu mai poate fugi si incearca sa o dezobisnuiesti sa manance cu muzica sau desene ca ea sa poata sa-si deea seama ca este ora mesei si nu se face absolut nimic in afara de asta.Are timp pe urma de vizionat si ascultat muzica ,sa nu te miri cind are sa fie mai mare cind va sta in fata televizorului si va manca tot felul de prostii asta devine o obisnuita nu prea indicata.
Plus de asta incearca sa maninci si tu cu ea .este destul de mare luati masa impreuna ,este foarte educativ si are sa fie foarte bucuroasa cand are sa vada asta si chiar nu va mai avea ocazia sa-ti spuna sa maninci tu mancarea ei,vei putea raspunde :uite mami are si ea mancare.
Totul tine de noi parinti de rabdarea noastra de a-i invata si un ultim sfat incercati sa mancati cu toti impreuna macar o data pe saptamana,nu este ceva mai bun ca exemplu decit ca suntem o familie si luam masa impreuna.O lectie de viata!
andrada74
Scris: Sunday, November 23, 2008 10:17 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 11/25/2006
ca sa revin cu un update, acum la o luna dupa ultimul meu mesaj disperat. Maaare minune, i-a revenit pofta de mincarenewclap
Acu maninca si ficatel si chiar putina carnita de vita si vine la prinz si cere papa. Cred ca solutia e sa ii lasi in pace ca le vine lor pofta.
Claudelu
Scris: Friday, November 20, 2009 4:15 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Buna ziua dragi mamici!
Acest id este nou pe acest forum, eu am mai intrat pe la voi in cautare de sfaturi, insa mi-am uitat parola la id-ul vechi...
Nu stiu daca am postat unde trebuia problema mea, va rog sa ma scuzati in acest caz...
Am o fetita de 1 an si 3 luni si pana nu demult nu papa nimic intreg, doar dat prin blender. De la orice bucatica de mancare sau fruct isi facea greata. Intr-o zi am zis gata cu blenderul si am incercat cu mancarea pasat doar cu furculita. A fost greu, si-a facut multa greata si a fost si incapatanata, dar am reusit pana la urma. Insa problema nu s-a rezolvat nici pe departe, de ce? pentru ca ea desi papa mancarea pasat cu furculita momentan, nu mesteca nimic, ci o inghite pur si simplu chiar daca e mai mare...si eu sunt disperata...
Ii dau in fiecare dimineata miez de painita unsa cu unt sau branzica si de cele mai multe ori o plimba prin gura si o face cocoloase si apoi o scuipa...am incercat sa-i dau chiar bucati mai mari de legume sau fructe in speranta ca vor fi prea mari sa le inghita si le va mesteca, dar pe unele le-a mestecat, insa de cele mai multe ori scuipa mancarea. Am incercat sa sarim si peste o masa sa flamanzeasca bine, dar degeaba...ori inghite intreg, ori scuipa!
Mai rau este ca toate bucatelele de mancare inghitite intregi apar in scaune...am facut si tot soiul de analize, n-are probleme cu fierul, nici cu scaunul sau stomacelul.
Ati trecut prin asa ceva? Dati-mi va rog niste sfaturi ca am ajuns la capatul rabdarii...nu mai stiu cum sa procedez...am incercat tot ce mi-a trecut prin cap...am mancat cot la cot cu ea si eu si sotul meu sa vada ca mestecam, am lasat-o pe ea sa-si ia mancarea cu manuta si sa pape, insa rezultatul e acelasi: scuipa sau inghite intreg!!!
Va multumesc anticipat!
Claudelu
Scris: Saturday, November 21, 2009 5:52 PM

Nu are nimeni nici un sfat si pentru mine?
Iuli
Scris: Saturday, November 21, 2009 11:30 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/14/2009
Cred ca trebuie sa ai putina rabdare ca se va invata singura. La fel cred ca ai inceput un pic cam tarziu cu alimentele mai marisaore. Si fetita mea are tot un an si trei luni si pot spune ca acum mananca orice aliment solid - mestecandu-l - chiar si singurica (de exemplu daca-i dau painica in manuta) dar eu am inceput sa-i dau alimente zdrobite cu lingurita cred ca de pe la 6 - 7 luni, oricum inca cu mult inainte de a avea primii dintisor (primii aparand la 9 luni). La inceput tot asa facea ca si fetita ta - inghitea indferent cat de mare era bucatica, nu mesteca. Si nu avea nici simtul masurii in sensul in care daca-i dadeam in manuta o bucatita mai maricica de mancare(painica, cozonac, etc.) o inghesuia toata in gurita si incerca in cele din urma sa o inghita (nici vorba sa stie ca se poate ineca). Acuma insa nu mai sunt asemenea probleme, mancand orice fel de aliment indiferent de consistenta, deaccea spun ca trebuie sa ai putina rabdare ca se va invata singurica, si la fetita mea a durat ceva nu s-a invatat asa chiar peste noapte.
Incearca poate sa-i dai la inceput mancare zdrobita(oricum de o marime ce o poate inghiti fara a se ineca) amestecata cu cea pasata cu blenderul, mai intai intr-o cantitate mai mica crescand treptat cantitatea. Treptat va deveni curioasa de bucatelele mai maricele din papica si va incepe sa le mute de colo colo in gurita (sa le mestece) iar apoi vei putea creste si marimea alimentelor.
Oricum daca nu-si mai face greata de la ele incearca in continuare NU RENUNTA. Totul e sa ai rabdare, dupa cum am mai spus nici fetita mea nu s-a invatat chiar asa peste noapte, a durat putin.
Pofta mare la papica si mult succes va doresc. essen
raly
Scris: Sunday, November 22, 2009 6:44 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Sunt si eu de aceeasi parere cu Iuli,nu trebuie sa renunti asa de usor,nu te da batuta si incearca in fiecare zi sa-i dai bucatele mai marisoare,cu timpul o sa le accepte.Parerea mea este ca domnisoara ta s-a invatat cam puturoasa si asteapta tot timpul sa fie macinate/date prin blender,dar cu insistente o sa se invete.Eu una iti doresc sa ai multa rabdare !hearts hearts
yaya
Scris: Sunday, November 22, 2009 5:46 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2009
ACELASI CONFLICT L-AM AVUT SI NOI CU ALEXIA .NU MANCA DECAT PASAT .banghead APOI AM INCEPUT SA-I DAU LEGUMELE PE RAZATOAREA MICA(IN CIORBITA )SI USOR USOR AM RENUNTAT SI LA RAZATOARE.NU TE DA BATUTA O SA REUSESTIhearts

9

zaza_
Scris: Sunday, November 22, 2009 7:25 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Daca ii dai biscuite sau painica sau covrig, mananca singura?
Claudelu
Scris: Tuesday, November 24, 2009 3:37 PM

raly wrote:
Sunt si eu de aceeasi parere cu Iuli,nu trebuie sa renunti asa de usor,nu te da batuta si incearca in fiecare zi sa-i dai bucatele mai marisoare,cu timpul o sa le accepte.Parerea mea este ca domnisoara ta s-a invatat cam puturoasa si asteapta tot timpul sa fie macinate/date prin blender,dar cu insistente o sa se invete.Eu una iti doresc sa ai multa rabdare !hearts hearts

Am incercat de la varsta de 7 luni mancarea bucatele...sunt cerealele alea de la Milupa cu bucati si cu alea am incercat prima data, dar vreau sa spun ca si-a facut fata mea o greata si a vomitat de ziceai ca-si da sufletul afara si pe nas a iesit papica...asa ca m-am speriat ingrozitor, mai ales ca o vreme tot se fornaia de am umblat pe la ORL crezand ca i-a ramas ceva pe caile respiratorii de atunci. Pentru o vreme scurta am renuntat la bucatelele in mancare, dar am continuat sa-i dau intre mese biscuiti, bucati de fructe si mereu am avut acelasi rezultat nefavorabil :(
Acum e putin mai bine, tot nu mesteca bucatelele, insa s-au normalizat scaunele...ii mai ies rareori bucatele de morcov, dar atat...ca ajunsese la scaune aproape nedigerate.
Multumesc de sfaturi...sper ca va reusi sa mestece cat de curand.
Sanatate la bebei!
Claudelu
Scris: Tuesday, November 24, 2009 3:40 PM

zaza_ wrote:
Daca ii dai biscuite sau painica sau covrig, mananca singura?

Nu prea le mananca, mai mult le imprastie prin casa...cand mai nimereste si prin gura unele le mesteca, altele le mai vomita...biscuitii ii inmoaie in gurita si merg mai usor pe gat, la fel si painica, insa covrigii sau chestiile mai tari ii ajung in gat si-si face greata cu ele....de obicei le scupia din prima...
yaya
Scris: Tuesday, November 24, 2009 6:56 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2009
EU AM AVUT RAZBOI CU ALEXIA LA MANCARE .NU MANCA DECAT LAPTE CIORBA SI IAURT CU BISCUITI.SA NU CREDETI CA MANCA CU POFTA LUA O LINGURITA SI ICNEA IAR II DADEAM IAR ICNEA PANA VOMA.SINGURA MEA SALVARE A FOST CRESA.ACUM A INCEPUT SA MANANCE BINEyes
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.