Mofturi la mancare
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Roxanel
Scris: Monday, February 4, 2008 12:17 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/13/2006
Fetelor noi ne confruntam cu o situatie de "week-end" sa o numesc asa. As vrea sa stiu daca si voi va confruntati cu asa ceva si ce sfaturi imi dati.

Antonia merge zilnic la gradinita unde mananca 3 mese pe zi. Dimineata, in general cereale, la pranz felul unu + desert si gustarica de la ora 4. Din cate ni se spune la gradinita, la pranz Antonia mananca chiar 2-3 portii din acelasi fel. In timpul saptamanii cand ajungem acasa mai are o gustarica, fie ciorbica, fie felul doi, fie fructe. Depinde ce doreste.

In week-end ma apuca disperarea. Dimineata mananca fara mofturi micul dejun dar la pranz ma rog de ea cu cerul si cu pamantul. Nu ii dau absolut nimic intre mese. Doar apa. La masa de pranz incep mofturile. Supa nu, ciorba nu, felul doi asa si asa. Cere cereale, biscuiti, struguri, stafide si orice altceva ce nu are voie. Ieri am fost un pachet de nervi. Seara la fel.

Ieri am lasat-o sa flamanzeasca pur si simplu intre pranz si cina.

I-am pus pe masuta ei ciorba si tocanita cu paine si daca a mancat 2-3 ciupercute si atat. Am pus-o pe seama faptului ca era constipata si am zis ca treaca mearga de la mine si sa-i dau ceva fructe sa o ajut un pic. A mancat fara sa comenteze ceva boabe de struguri (5-6) si cirese (2-3). Desi a avut scaun imediat a refuzat orice altceva (adica supa sau tocanita).

Fetelor, stiu ca mancarea e gustoasa. O fac pe gustul ei si numai din ceea ce stiu ca ii place. Acelasi fel de mancare l-a mancat si acum 2 saptamani si nu a comentat. Deci nu poate spune ca nu ii place. Cred ca este pur si simplu incapatzanare. La gradinita a dat cu mana si a rasturnat castronelul de supa ceea ce a inceput sa faca si acasa.

Orele de masa sunt stricte, nu discut si nu negociez pe tema asta. Vrea sa manance singura dar cu supa nu reuseste si cred ca din aceasta cauza o refuza. Dar nu imi explic cu felul doi. Daca ii dau copanele de pui si piuree, mananca fara discutii. Ideea este ca nu pot sa o tin pe acest meniu 1 luna de zile.

Sotul meu imi spune sa fiu mai stricta in ceea ce priveste mesele. Adica daca mananca la pranz bine, daca nu, pana la cina nu mai primeste nimic in afara de apa. Antonia nu cere de mancare decat dulciurile/fructele enumerate mai sus. Nu a cerut niciodata supa sau felul doi. Sotul meu spune ca copiii nu mor de foame.

Nu ii ies dintii, nu avem probleme de nici un fel si ar manca orice numai mancare normala nu. Imi fac zeci de probleme ca daca mancarea nu este buna, ca poate nu diversific indeajuns, etc, etc.

Nu stiu deloc ce sa fac. Week-end de week-end avem aceeasi problema.

Sa ii dau de inteles ca daca nu mananca cand trebuie nu primeste nimic? Voi cum procedati cand va refuza mancarea din incapatzanare?

Scuzati ca am fost cam haotica in scrierea mesajului dar imi veneau toate detaliile in cap si nu stiam ce sa scriu mai intai. Saru-manapupici
Kiki
Scris: Monday, February 4, 2008 12:22 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
La Dav avem o regula. Nu mananci acum, pai atunci sa chitai putin de foame si poate o sa mananci.
Sarim peste masa si va manca atunci cand ii va fi foame. Nu il imbii cu nimic, asta e de mancare, asta mananci.
Logic ca si la noi in casa se mananca ce ii place lui Dav, tocmai de aia ma enervez si eu cand nu mananca. Daca i-as da o mancare pe care stiu ca o uraste, atunci da, normal ca nu mananca. Dar daca tot ii fac ce ii place, ma dispera.
Am vazut si eu ca refuza anumite mancaruri daca nu poate sa manance singur, dar perseveram. Mai da pe jos, pe el, il mai ajut si eu si reusim pana la urma.
Lilly of the valley
Scris: Monday, February 4, 2008 12:24 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
nu esti singura care te confrunti cu acest gen de problema. nu pun la socoteala faptul ca acum Leea e bolnavioara, dar si cand e sanatoasa tun are darul de a ma dispera cu inapetenta ei. cu calm si rabdare totul se rezolva. o las in pace pana la un punct.closedtopic dupa care intervin cu forta, unul o tine de cap si unul impinge cu lingura pe gat, stiu ca nu e sanatos, dar asta e o masuta extrema la o adevarata "greva a foamei"cyclops dar daca mananca fructe si cereale, nu i le refuza, sunt hranitoare si sanatoase.
Roxanel
Scris: Monday, February 4, 2008 12:32 PM
Nivel

Kiki wrote:
La Dav avem o regula. Nu mananci acum, pai atunci sa chitai putin de foame si poate o sa mananci.
Sarim peste masa si va manca atunci cand ii va fi foame. Nu il imbii cu nimic, asta e de mancare, asta mananci.
Logic ca si la noi in casa se mananca ce ii place lui Dav, tocmai de aia ma enervez si eu cand nu mananca. Daca i-as da o mancare pe care stiu ca o uraste, atunci da, normal ca nu mananca. Dar daca tot ii fac ce ii place, ma dispera.
Am vazut si eu ca refuza anumite mancaruri daca nu poate sa manance singur, dar perseveram. Mai da pe jos, pe el, il mai ajut si eu si reusim pana la urma.

Deci pana la urma cam asta ar fi solutia. Saru-mana
Roxanel
Scris: Monday, February 4, 2008 12:33 PM
Nivel

mariuta wrote:
nu esti singura care te confrunti cu acest gen de problema. nu pun la socoteala faptul ca acum Leea e bolnavioara, dar si cand e sanatoasa tun are darul de a ma dispera cu inapetenta ei. cu calm si rabdare totul se rezolva. o las in pace pana la un punct.closedtopic dupa care intervin cu forta, unul o tine de cap si unul impinge cu lingura pe gat, stiu ca nu e sanatos, dar asta e o masuta extrema la o adevarata "greva a foamei"cyclops dar daca mananca fructe si cereale, nu i le refuza, sunt hranitoare si sanatoase.

O sa vad in prima faza cum reactioneaza week-end-ul asta, mai ales ca vom fi plecati, si dupa asta o sa iau in considerare toate variantele. pupici

mommy
Scris: Monday, February 4, 2008 2:11 PM
Nivel

Inregistrat: 11/18/2006
Roxanel wrote:
... Vrea sa manance singura dar cu supa nu reuseste si cred ca din aceasta cauza o refuza. Dar nu imi explic cu felul doi. Daca ii dau copanele de pui si piuree, mananca fara discutii. Ideea este ca nu pot sa o tin pe acest meniu 1 luna de zile.

Asta a fost problema la Mihaita. El mananca foarte bine, dar Doamne fereste sa nu il lasi sa manance cum vrea el. Adica la masa cu toata lumea, pe scaun normal, cu furculita - lingura de om mare, ca mancarea prezentata in aceeasi forma cu a noastra... De mult timp manaca singur orice, nu am voie nici macar sa ma ating de farfuria sau furculita lui. Daca indraznesc sa ii tai carnea bucatele, face schimb de farfurii cu mine. Imi da mie mancarea tocata, iar el infuleca vesel copanul meu. Desigur ca la fiecare masa se face ca un purcel, mozoleste tot, haine, masa, scaun, pe jos... nervi ...iar noi mancam in sufragerie, ca in bucatarie nu incapem... banghead banghead banghead
Nu am ce face, pur si simplu nu mananca altfel! nervi nervi nervi
Incearca sa prepari supa mai groasa, cu mai multe legume sau cu fidea sau cu painica in ea, poate reuseste sa o manance singura. Mult succes!!!
Roxanel
Scris: Monday, February 4, 2008 2:14 PM
Nivel

Miru wrote:

Adica la masa cu toata lumea, pe scaun normal, cu furculita - lingura de om mare, ca mancarea prezentata in aceeasi forma cu a noastra... De mult timp manaca singur orice, nu am voie nici macar sa ma ating de farfuria sau furculita lui. Daca indraznesc sa ii tai carnea bucatele, face schimb de farfurii cu mine. Imi da mie mancarea tocata, iar el infuleca vesel copanul meu.

Si eu am observat ca Antonia vrea farfurie mare ca a noastra, furculitele noastre nu cele mici ale ei si asa mai departe. Nu prea o las caci si ea face mizerie iar noi tot in sufragerie mancam. O sa incerc sa-i dau furculite/linguri normale poate am mai mult succes.oare
mihaela75
Scris: Monday, February 4, 2008 3:22 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
Roxanel, nici Daria nu poate papa supa singura si sfarseste prin a se juca cu ea.Eu i-am luat castronel cu pai ,sunt niste castronele cu un pai incorporat si e destul de gros ca intra si taiteii pe acolo.cu lingura ia doar ce-i gros in supa ,cartof, morcov.Despre rwefuzul mancarii nu stiu ca sa-ti spun ca eu nu pot avea program , ii dau cand am ocazia, cand doarme Arti sau cand e cuminte, e cam harababura la noi.
Roxanel
Scris: Monday, February 4, 2008 3:27 PM
Nivel

mihaela75 wrote:
Roxanel, nici Daria nu poate papa supa singura si sfarseste prin a se juca cu ea.Eu i-am luat castronel cu pai ,sunt niste castronele cu un pai incorporat si e destul de gros ca intra si taiteii pe acolo.cu lingura ia doar ce-i gros in supa ,cartof, morcov.Despre rwefuzul mancarii nu stiu ca sa-ti spun ca eu nu pot avea program , ii dau cand am ocazia, cand doarme Arti sau cand e cuminte, e cam harababura la noi.

Mihaela am incercat si asa ceva dar fara succes. Eu mai nou i le pasez caci fiica-mea isi baga bucatelele de morcov fiert in nas.nervi
Darria
Scris: Monday, February 4, 2008 5:26 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/20/2006
Roxanel wrote:

Sotul meu imi spune sa fiu mai stricta in ceea ce priveste mesele. Adica daca mananca la pranz bine, daca nu, pana la cina nu mai primeste nimic in afara de apa. Antonia nu cere de mancare decat dulciurile/fructele enumerate mai sus. Sotul meu spune ca copiii nu mor de foame.
Voi cum procedati cand va refuza mancarea din incapatzanare?

Exact asa procedez eu. Daca nu vrea sa pape: o las in pace. Pana la urmatoarea masa primeste doar apa(rareori imi cere mar, nu altceva si-i dau) dar nici nu-mi cere mancare sau sa o vad ca-i este foame. O singura data mi-a cerut papa si normal ca i-am dat.
Da, cand le este fomitza cer.

Roxanel wrote:

Nu prea o las caci si ea face mizerie iar noi tot in sufragerie mancam.

cunoastem ras noi papam in bucatarie si e mai simplu de curatat - daca binevoieste sa pape.
Nu-mi place ca face pe jos ca la porci(ii spun ca a facut ca la guitz) iar hainele tb. schimbate dupa masa dar sunt constienta ca asa invata si bucuroasa ca ajunge cate ceva in stomacel.

Bafta si pofta mare.
mihaela75
Scris: Monday, February 4, 2008 5:46 PM
Nivel

Roxanel, acum am citit mai atent ce ai scris.Si Daria face la fel , mananca foarte bine ceea ce poate prinde singura cum zici tu copanul si pireul.De multe ori imi ia din lingura cu mana ei bucatica . Eu nu ma pot lupta ca nu am timp si nici energie ,o las de multe ori sa manance cu mana ,ii pun in fata ce vrea , ma rog la noi e alta ca Arti nu ma lasa sa fac reguli, poate mai tarziu.Poti sa-i opresti supa vreo saptamana ,nici sa n-o vada si incerci apoi sau daca te tin nervii pune-i in farfurie bucatele pe care sa le apuce singura cu mana.Revino cu supe si ciorbe mai tarziu ...sau pune-i paine in ele ca sa fie mai solide oare
Roxie
Scris: Monday, February 4, 2008 7:34 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/1/2007
Si noi ne confruntam cu problema asta, numai ca la noi a luat proportii catastrofale. Denisa reuza total, asta insemnand ca nu vrea nici macar sa guste prima lingurita, orice fel de mancare care inseamna: carne, ou, legume, fructe. Nu mananca decat: lapte, iaurturi, paine, cereale, banane si uneori mai gusta doar (doua trei muscaturi) din alte fructe, in rest nimic. Si la noi situatia asta tine de 1 an de zile. A mai mancat carne pana in vara, dar doar snitel din piept de pui (pe care si pe ala il tinea in falci cateva ore, sau spanac, la fel, de ne stia tot parcul ce mancasem la pranz), dar de asta vara nu a mai pus gura pe nimic din ce am zis mai sus. Cum era normal, i-am facut analizele si a iesit o anemie, si acum ne tratam cu fier. Dar si aici e o mare problema, pentru ca mi s-a spus ca nu il pot asocia cu mesele de lactate, iar la noi mai toate mesele contin lactate.
La examenele coproparazitologice a iesit bine, nu are nimic. cred ca este fie o problema pe fond psihologic, fie pur si simplu incapatanare.
Am incercat toate metodele la care m-am putut gandi: ii ascundeam carne in fructele pasate la blender, sa mascheze gustul. Un timp a functionat, dupa aceea nu a mai vrut.
Am incercat sa ii dau cu forta. A iesit cu urlete care au mers pana la isterie, de nu mai putea sa respire de cat plangea. Am renuntat. In afara de asta, nu inghitea mancarea, fie o tinea in falci, fie o scuipa.
Am incercat infometarea. Nu a mancat nimic doua zile, si tot nu vroia sa se atinga de carne.
Am incercat cu distragerea atentiei, cu jucarele pe masa, avionase, carticele, nu a mers.
Are doi ani si 11 kile 300, ma uitasem pe un tabel, si e inca in grafic, la limita minima. Ea este foarte vioaie, are energie, invata repede, e desteapta, este cuminte, chiar nu am de ce sa ma plang. Doar ca nu mananca.
Am intrebat peste tot, nimeni nu a stiut ce sa imi spuna. Pediatra a zis ca sa mai incerc sa ii dau mancare, altceva nu stia ce sa imi spuna. Altii au spus ca sa o las in pace, ca inseamna ca astea sunt preferintele ei alimentare, si sa ii dau ce ii place ei. Pe mine ma apuca disperarea, si ma intreb cat putem sa mai continuam asa. Am avut momente cand de frustrare ma duceam in camera alaturata si urlam, ca sa nu tip la ea.
Ii place sa manance singura, cu lingurita, dar o tine numai pe cereale si iaurturi.
Imi cer scuze pentru mesajul asta atat de lung, dar am simtit nevoia sa ma descarc. Daca aveti vreun sfat si pentru noi...? Un medic specializat in copii cu astfel de probleme sau un psiholog pentru copii, sa ma sfatuiasca in ce fel sa abordez problema asta, ca pe mine ma apuca disperarea ca deja ma vad peste un an cu aceeasi problema. Pana una alta am urmat sfatul medicului care ne-a zis sa o lasam in pace, sa nu o fortam si sa ii dam doar ce ii place.
Uf!
Lilly of the valley
Scris: Monday, February 4, 2008 7:40 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
tu ii pasezi inca mancarea?
am avut si eu o perioada de refuz total, pana cand am descoperit ca fata nu mai vrea papa de bebe ci papa de oameni mari. cu exceptia perioadelor cand e bolnava sau cand binevoitorii ofera dulciurele, papa destul de bine.
Roxie
Scris: Monday, February 4, 2008 8:02 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/1/2007
Nu ii pasez, ca nu am ce. Ii place sa muste din banana, nu face mofturi. Paine ii place sa manance cate un colt mare mare, mereu cand venim din parc imi spune "luam paine?" sau "vrei paine?", asa cere ea cand vrea ceva. Iar cand o cumpar vrea in secunda imediat urmatoare, nu pot spune ca nu are pofta sa manance, doar ca refuza total anumite alimente. Cele mai importante! banghead
mihaela75
Scris: Monday, February 4, 2008 8:26 PM
Nivel

Mamici,si mie imi face Daria asa , eu am schimbat locatia in perioadele cu isterie.Manca in masina, afara, am iesit odata in ploaie caam la capatul disperarii, slabise mult de i se vedeau coastele.Acum vad ca si-a revenit dar ma astept la orice.nervi
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.