Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Pe mai toate canalele TV astazi s-a discutat despre noile modificari aduse Codului muncii si la Legea Mamelor. Amanunte mai multe, inafara de cele discutate in buletinele de stiri nu cunosc, asa ca va propun sa dezbatem impreuna subiectul |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 2/2/2010 Mesaje: 78
| Da, am vazut aseara la stiri...trist! CCC redus la 12 luni INCREDIBIL! D-nul Botis a argumentat ieri reducerea concediului de la 2 la 1 an comparand situatia din Ro cu cea din U.E dar oare la noi conditiile sunt aceleasi, crese, salarii si altele? Ce poti sa faci cu un copil de 1 an, il lasi singur in casa si te duci la munca sau ce?? Patronii vor fi favorizati de modificarile aduse Codului Muncii perioada de proba mai mare, perioada de preaviz mai mare, extinderea contractelor de munca pe perioada determinata...
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/5/2009 Mesaje: 1537
| nu am inteles un lucru, CCC se scurteaza si pentru mamele care sunt deja in CCC sau doar pentru cele care nasc dupa 1 ianuarie 2011 |
|
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| petronela_gav wrote:nu am inteles un lucru, CCC se scurteaza si pentru mamele care sunt deja in CCC sau doar pentru cele care nasc dupa 1 ianuarie 2011
Hmmmm...aceeasi dilema o am si eu....e posibil oare sa ne anunte in decembrie ca in ianuarie incep seriviciul?? Unde gasesc eu pe cineva sa stea cu copilul in conditiile in care nu am niciun bunic in localitate cu mine...
Nu pot sa cred ce se intampla in Romania asta...taramul nimanui!!! |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Uite aici mai multe explicatii http://stirileprotv.ro/stiri/social/uite-indemnizatia-nu-e-indemnizatia-cum-se-schimba-concediul-maternal.html |
|
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Offffffff....Ce naiba facem???? |
|
| astia au luat-o razna eu am avut contract pe durata determinata, prin urmare eu in ianuarie nu am unde sa ma duc la serviciu, urma sa incep sa depun CV sau sa merg la interviuri cand se apropia a 2 aniversare a fetei. si speram sa mai treaca criza asta pana atunci, sa gasesc un loc de munca. unde sa ma duc eu in ianuarie la munca? m-ai primesc stimulentul de 500 lei? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Fetelor eu ma asteptam sa umble la aceasta lege, deoarece fiind in UE e de inteles.Aici sunt doar 3 luni inchipuiti-va cum este ,bebe nici macar nu-si tine bine capul,are nevoie de mami tot timpul ,iar sa alaptezi e un chin .Nici ca la noi 2 ani (aici ma refer din punct de vedere profesional) ,dar nici ca aici ,mi se pare strigator sa ai doar 3 luni ,am inteles ca se umbla la lege macar pana la 6 luni ,ce i-a dus la aceasta schimbare este cazul italiencei care a venit la serviciu cu bebe mic.Eu sunt pentru 1 an si jumatate maxim. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Ely wrote:Eu sunt pentru 1 an si jumatate maxim.
Si eu. Doi ani e prea mult si din punct de vedere profesional, dar si din punct de vedere al indemnizatiei platite de stat. Noi, ca tara, suntem saraci... nu ne permitem asa ceva. Insa e o problema in conditiile in care chiar nu ai ce sa faci cu copilul! Crese- nu, bone controlate de stat (tras la raspundere, specializari, impozit pe venit, etc...)- nu... suntem intre ciocan si nicovala. O solutie convenabila tuturor nu exista, mai ales asa... pe graba.
|
|
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| E o tampenie sa te puna sa mergi la lucru dupa un an atata timp cat statul nu-ti ofera cresa, camin, gradinita, orice ajutor. Te obliga sa mergi sa muncesti, iar banii pe care-i castigi sa-i dai la o bona pe care sa o angajezi la negru, bineinteles. Niste dobitoci! Nu toate femeile care doresc copii isi permit bona, nu toate au un salariu peste 1000 de lei. Si chiar si 1000 daca ai avea salariu. Cat poti sa dai unei bone, sa-ti ramana si tie, sa platesti diverse...Aberant. Ca sa nu mai vorbesc ca daca vrei sa platesti bona legal... iei salar 1000 de lei si ca sa platesti bona, impozite , dari la stat tre sa dai mai mult, 1200-1300.... Tampiti, asta e. Si noi ii lasam. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Pai... teoretic... nu ai ce sa faci cu copilul nici dupa 2 ani! Tot cresa, bona ori bunica e alternativa cel putin pana intra la gradi (si e o problema si dupa aceea cu vacantele prea dese, imbolnavirile, etc...). Vreau sa spun ca alternativa gasita la 2 ani e valabila si de la 1 an. Bine, exceptand conditia in care astia schimba legea peste noapte, cum vor sa o si faca! Iar cu bona... eu nu stiu cum o poti angaja tu, ca persoana fizica, si sa-i mai si platesti darile la stat! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| E bine doar pentru cei care au parinti sau bunici,cum am avut-o si eu pe soacra sa stea cu Bogdanel de la 1 an si 8 luni.Daca nu erau ei,aveam alternativa doar cresa care e focar de infectie,adica se sta 2 saptamani la cresa,2 acasa.Si daca copilul se imbolnaveste si trebuie sa stea acasa ce faci?Ca bona nu poti sa-ti platesti,eu una n-as fi reusit. |
|
| bunucii accepta altfel sa stea cu un copil de 2 ani, care a scapat de pampers, mai mananca singur cate ceva, si altfel cu unul de 1 an care abia a inceput sa mearga si circula toata casa. unii mai mananca si san la varsta asta.
ce putem face noi? nimic
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Ori la 1 an, ori la 2 sau 3, tot cu aceeasi problema cu cine lasam copiii ne vom confrunta si vom gasi o solutie la orice moment. Eu zic ca e f. bine si 1 an, multe mame n-au stat cu picii 2 ani nici cu legea anterioara. Altele din alte tari, poate deloc sau doar prima luna, de multe ori neplatite sau si-au pierdut slujbele. Bucurati-va ca statul roman inca are ceva control si nu lasa partea asta numai la mila angajatorului . |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Sunt de acord cu delfineasa.La noi concediul e de 3 luni, dupa aceea dumnezeu cu mila.In conditiile in care nu avea cine sa ma ajute am fost nevoita sa renunt la munca pentru a-mi creste copilul.Si sotul meu castiga 900 de euro pe luna, din care 350 de euro se duceau pe gazda.A fost foarte-foarte greu .Nu zic ca asta ar fi o solutie,dar macar in tara aveti buncii De aceea zic si eu, 1 an e binisor.De mult ma asteptam sa se renunte la acei doi ani - tara noastra e saraca.si ma gandesc si la atatia care trag statul in piept.De exemplu cumnatul meu i-a bani pentru concediul de paternitate in conditiile in care cumnata-mea nu lucreaza.Pentru ce se aproba acest concediu de paternitate?Si mai cunosc si altii.. |
|
|