Modificari la legea educatiei?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
carla
Scris: Monday, February 18, 2013 7:07 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Ce nu se face in scoli este educarea copiilor,se face doar informarea lor.Am observat ca daca-mi rup in fiecare ora ceteva minutele sa dicutam despre altceva decat despre formule sau legi fizice copiii sunt foarte-foarte atenti,de asta nu au parte unii nici acasa nici la scoala.In privinta educatiei fizice nu pot sa ma pronunt,doar ca predau si la scoli de la tara unde nu exista sala de sport,baietii joaca fotbal si fetele stau in povesti,la scaoal din oras se face serios,deci daca nu e razolvata problema dotarilor,nu se schimba nimic.Eu de ex. nu mai am de mult nimic in laboratorul de fizica,ce sa le arat?Ma cred copiii pe cuvant,...eh,sunt multe rele si merge spre mai rau,tare-tare ma bate gandul sa ma las
andrushka
Scris: Monday, February 18, 2013 8:36 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/9/2011
LilianaD wrote:

Mie mi se pare ca metoda asta ajuta la dezvoltarea logicii, nu doar la rezolvarea unei probleme, care se poate face prin aplicarea unei formule , pe care ei inca nici n-au invatat-o. O tin minte de cand erau mandrele mele in generala cool , deci va dati seama ca si noi am avut de furca cu ea.ras
In rest am aceeiasi parere ca si voi....multa informatie, care mai tarziu nu ajuta la nimic, daca nu e aprofundata.

...si mie mi se pare ca metoda grafica ajuta la dezvoltarea logicii....restul ,multa informatie care mai tarziu nu prea ajuta.

andrushka
Scris: Monday, February 18, 2013 8:48 PM
Nivel

carla wrote:
...tare-tare ma bate gandul sa ma las

Mie imi pare rau sa aud asa ceva,pai pe mana cui lasam copiii???Offff....chiar ma sperie gandul ca oameni capabili ,cum esti tu ,sa abandoneze aceasta meserie nobila,de profesor.Am vazut la scoala baiatului meu niste specimene de profesori,vai,vai,vai,...care tin ora de literatura si gramatica oral,nu scriu nimic pe caiete copiii.Baiatul meu are noroc ca e la o clasa speciala pentru care a dat examen si nu avem probleme cu profesorii,dar la clasele celelalte sunt probleme.....
Lilly of the valley
Scris: Monday, February 18, 2013 10:12 PM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
carla wrote:
... merge spre mai rau,tare-tare ma bate gandul sa ma las

uff
aurishta
Scris: Tuesday, February 19, 2013 8:01 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
andrushka wrote:

...si mie mi se pare ca metoda grafica ajuta la dezvoltarea logicii....restul ,multa informatie care mai tarziu nu prea ajuta.

Ajuta, nu zic, dar chestii mai simple! Cata vreme majoritatea copiilor nu o inteleg, trebuie coborata stacheta!Mi se pare absurd sa asezi un standard pentru toti doar pentru ca doi sau trei reusesc sa atinga nivelul respectiv.
A avut Pati anul trecut asa niste probleme la tema de la matescratch incat nu m-am putut abtine sa n-o intreb (retoric) pe invatatoare, intr-o discutie particulara:"Sincer, exista vreun copil in clasa care sa faca exercitiile astea fara ajutor?" A clatinat din cap...nu a raspuns...dar nici nu era nevoie.
As mai mentiona referatele de la stiinte, istorie si geografie pe care, chipurile, ar trebui sa le faca elevii, compiland informatii din reviste, net etc. Poate ca or fi copiii mei mai redusibanghead ,dar astea sunt teme pentru minebanghead sau fratii mai maribanghead ,caci in cl-a IV-a copiii nu sunt in stare sa selecteze informatiile importante si sa le desparta de detalii. A muncit o data Pati pentru un portofoliu la istorie un week-end intreg, iar munca ei a fost aruncata la gunoi luni dimineata de catre invatatoare , iar ea a fost trimisa sa printeze informatii de pe Wikipedia! De atunci nici prin cap nu-i mai trece sa incerce ceva de una singura!
Concluzia: scoala prescrie teme, copiii se prefac ca le executa si intra in vigoare bancul:"Elev Cutare, cine ti-a facut tema, mama sau tata?""Nu stiu, doamna, ca nu eram acasa!"banghead
andrushka
Scris: Tuesday, February 19, 2013 10:32 AM
Nivel

La matematica chiar nu am avut probleme,nu m-am implicat aproape deloc ,decat sa il verific,dar la celelalte obiecte chiar am avut mult de lucru pana am trecut de clasa a IV a,am facut multe portofolii de ma saturasem,dar invatatoarea ne-a informat de la inceput ca invatamantul din ziua de azi se bazeaza mult pe lucrul acasa care ii implica fara doar si poate pe parinti.Asa ca daca nu vrem sa ne ramana copiii in urma fata de alti copii,trebuie sa ne implicam.
aurishta
Scris: Tuesday, February 19, 2013 10:40 AM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2011
andrushka wrote:
...am facut multe portofolii de ma saturasem,dar invatatoarea ne-a informat de la inceput ca invatamantul din ziua de azi se bazeaza mult pe lucrul acasa care ii implica fara doar si poate pe parinti.Asa ca daca nu vrem sa ne ramana copiii in urma fata de alti copii,trebuie sa ne implicam.
Eu credeam ca scopul ar fi dezvoltarea copiluluiscratch , nu concurenta aparenta intre parinti si disponibilitatea lor de a rezolva sarcinile scolare nono Iata ceva putred care ar trebui schimbat, fara doar si poate!
andrushka
Scris: Tuesday, February 19, 2013 11:18 AM
Nivel

aurishta wrote:
Eu credeam ca scopul ar fi dezvoltarea copiluluiscratch , nu concurenta aparenta intre parinti si disponibilitatea lor de a rezolva sarcinile scolare nono Iata ceva putred care ar trebui schimbat, fara doar si poate!

Sunt de acord cu tine!
alimami
Scris: Tuesday, February 19, 2013 1:06 PM
Nivel

Inregistrat: 11/2/2009
aurishta wrote:

Pe de alta parte, ar fi frumos ca noi,ca parinti,sa stim de toate,mai ceva ca toti profesorii si invatatorii impreuna, ca sa putem sa ne ajutam copiii(nu sa le facem noi temele-ci sa le explicam cum se fac) si bineinteles ar fi excelent sa avem timpul necesar pt toate astea.uff
t-mihaela
Scris: Tuesday, February 19, 2013 3:30 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
[quote=andrushka]

Mie imi pare rau sa aud asa ceva,pai pe mana cui lasam copiii???Offff....chiar ma sperie gandul ca oameni capabili ,cum esti tu ,sa abandoneze aceasta meserie nobila,de profesor.[quote]

Andrusca, ai fi de acord sa platesti in plus pentru un profesor foarte bun ,sa se dea o lege pe care eu o astept de mult ca profesorii sa fie platiti pe merite in plus din bugete locale si consilii de parinti?.Dar in conditiile actuale sa ceri unui profesor ...Carla de exemplu, sa stea legat de catedra ca "cu cine lasam copiii",e putin prea mult.Tocmai am aflat ieri ca un profesor face pe luna cat fac eu in 4 zile de part time intr-un job de bascalie ,asa ceva nu se poate ,asa bataie de joc fata de oameni care au copiii nostri pe mana .Mentalitatea parintilor trebuie schimbata ,tot asteapta ca profesorii sa se sacrifice ,sa faca munca de dragul copiilor, hai sa fim seriosi au si ei rate la casa si vor si ei o vacanta pe an. asa cum si-au ales meseria asa si pot renunta la ea ,un om poate face pe parcursul vieii doua trei schimbari de job.
Mie mi-a fost usor sa renunt ca eram la inceput abia imi dadusem definitivatul nici hartia n-am scos-o si am si ushkit-o si cu mana pe inima spun cine are sansa sa schimbe meseria cu ceva care sa ii aduca inapoi demnitatea de om ,sa o facathumright
andrushka
Scris: Tuesday, February 19, 2013 3:39 PM
Nivel

t-mihaela wrote:
[quote=andrushka]

Mie imi pare rau sa aud asa ceva,pai pe mana cui lasam copiii???Offff....chiar ma sperie gandul ca oameni capabili ,cum esti tu ,sa abandoneze aceasta meserie nobila,de profesor.(quote]

Andrusca, ai fi de acord sa platesti in plus pentru un profesor foarte bun ,sa se dea o lege pe care eu o astept de mult ca profesorii sa fie platiti pe merite in plus din bugete locale si consilii de parinti?

Eu sunt de acord si am mare respect fata de oamenii care isi fac treaba bine si cu daruire,dar ce te faci ca e o saracie lucie in tara asta si nu stiu cati parinti isi pot permite.
t-mihaela
Scris: Tuesday, February 19, 2013 3:42 PM
Nivel

Si eu as fi de acord, de asta spun, parintii s avada problema din mai multe unghiuri, sa se adune, sa propuna la primarie.E in interesul lor sa aiba profesori bine platiti.Eu tot mai sper, multe tari fac treaba asta , cred ca majoritatea , nu am fi inventat noi roata.O taxa acolo in factura de utilitati cu destinatia "scoala" fie ca ai copii fie ca nu ai ,nu conteaza, educatia copiilor e kestiune sociala.Educatia deficitara in scoli afecteaza pe toti .
andrushka
Scris: Tuesday, February 19, 2013 3:53 PM
Nivel

t-mihaela wrote:
...O taxa acolo in factura de utilitati cu destinatia "scoala".

Mihaela,ai uitat ca in Romania nu se intampla lucrurile asa cum ar trebui,la noi paltesti o taxa,dar banii nu se duc unde trebuie,se duc in cu totul alta parte.Eu de exemplu platesc asigurare medicala si cand ma duc la medic scot alti bani si ii dau in mana doctorului,pentru ca banii pe care ii dau pentru ASIGURARI DE SANATATE nu ajung la SANATATE.
Sunt foarte multe lucruri de schimbat la noi,ar trebui sa schimbe tot,sa se ia totul de la zero...
t-mihaela
Scris: Tuesday, February 19, 2013 3:59 PM
Nivel

Asa este,poate taxa de scoala ca e la nivel local ,de sat comuna ,oraj nu mai departe de oras ... judet e prea mult ,poate ar face mai simplu colectarea ei.Trebuie neaparat adoptat sistemul asta ,functioneaza cu succes ca banii se invart in cercuri mici si se pot urmari.Parintii trebuie neaparat implicati ,intrebati lasati sa faca alegeri pentru copiii lor sunt sigura ca prefera o taxa de utilitati decat sa plateasca meditatii .uite cum ma cred eu acum ministrul invatamantului nu doar tarzan in jungla ...iau o gura de cafea sa-mi revin alcool .dar daca e sa se faca o modificare in legea invatamantului atunci asta e modificarea necesara thumleft
carla
Scris: Tuesday, February 19, 2013 5:36 PM
Nivel

Inregistrat: 2/8/2007
Si aici e o problema de a stabili care-s profesori buni,care rai....Stiu o profesoara de mate,bine ca a iesit la pensie si nu mai chinuie copiii ,care la inspectii facea niste lectii de lua mereu "FB",in rest o urau toti copiii.M-au chemat copiii sa-i ajut eu la mate,erau in clasa a VII_a,ce credeti ca a aflat "D-na" si a amenintat ca-i lasa corigenti daca mai fac cu mine,si eu imi rupeam din timpul meu sa fac sambata,gratis,consultatii...
Cine va stabili care profesori sunt buni,care mai putini buni?
si...da...stiu si eu profesoara de romana care nu stie sa scrie corect romaneste.banghead o gramada de profesori ce au terminat "Spiru-Haret" sau facultatile din Sighettunete
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.