|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| alimami wrote:Pe de alta parte, ar fi frumos ca noi,ca parinti,sa stim de toate,mai ceva ca toti profesorii si invatatorii impreuna, ca sa putem sa ne ajutam copiii(nu sa le facem noi temele-ci sa le explicam cum se fac) si bineinteles ar fi excelent sa avem timpul necesar pt toate astea. Da, da, asa ar trebui , am mai spus ca eu sunt o simpatizanta a home-schooling-ului. N-as fi ezitat sa ma inham la asta daca ar fi fost posibil in Ro! |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/9/2011 Mesaje: 1590
| Pentru a se stabili care profesori sunt mai bine pregatiti se pot da niste testari,dar treaba cu daruirea cu care se face aceasta meserie e greu,daca nu imposibil,de testat.
...Si apoi alta problema e cum ajung banii la profesori???Trebuie gasita o cale legala.... |

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/5/2013 Mesaje: 124
| Aurisha,pai si cum devolti acasa abilitati si aptitudini pe care copilul le dobandeste doar in compania altor copii?Nici mie nu imi place sistemul, ba chiar il urasc pentru ca trebuie sa dau bani continuu,pentru diverse chestii necesare mai mult sau mai putin si mai trebuie sa fac si zilnic 3-4 ore cu copilul, teme si consolidari diverse.O ador pe doamna noastra invatatoare dar sistemul este........ Cat despre sarmanii copii, ce sa spun,e enorm de multa materie pentru un copilas de clasa 1. |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| oftam pt ca e dureros sa vezi ca si oamenii care-si fac meseria cu daruire sunt nevoiti sa renunte pt ca nu-si pot satisface nici nevoile primare.
miha, ce propui tu e ideal, dar din pacate in Romania se platesc atatea taxe, incat majoritatea romanilor si-ar permite-o cu greu si pe asta, oricat de necesara ar fi, iar cu in Romania deturnarea scopului initial pt care a fost constituita o taxa e o moda.
pana una alta parintii care vor performante platesc sume impresionante pe culegeri (nu mai spun pe meditatii), dau din coate din greu pana si pt inscrierea la o scoala.
din fericire mai poate fi gasit cate un "domn Trandafir" si nu numai printre cei mai varstnici ci si printre tineri. |
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| andrushka wrote: ...Si apoi alta problema e cum ajung banii la profesori???Trebuie gasita o cale legala....
Sunt modele trebuie doar copiate si adaptate, asa cum Ro importa o gramada de gunoaie din afara asa sa importe si idei testate deja .Eu o singura parere am ,nimeni nu vrea sa-si asume raspundere, primariile urla ca sunt sarace dar paltesc masini de lux la angajati,ati vazut in cate judete s-au gasit nereuli la audit.Invatamantul tot o face pe Superman si ia pe umeri ce nu-i apartine, poveri de care tre sa se scuture odata.Si la mijloc ...de codru des ...parinti buimaciti si inca o generatie pierduta .Prea e totul centralizat, model rusesc bat-o vina de 'Moscova ca tot ne bantuie fantome din trecut.
|

Inregistrat: 1/9/2011 Mesaje: 1590
| t-mihaela wrote:
...Eu o singura parere am ,nimeni nu vrea sa-si asume raspunderea...
Asa este ,nimeni nu are interes sa faca ceva bun pentru tara asta,se vrea ingroparea ei,s-a distrus tot,s-a vandut tot,maine-poimaine ne vand pe noi |

Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Aici despre finantarea invatamantului prescolar din ROmania http://www.efin.ro/legea_educatiei_nationale_2011_2040/capitolul_viii_finantarea_si_baza_materiala_a_invatamantului_preuniversitar.html
Pe langa profesori cu daruire ar mai trebui si directori cu daruire, oameni interesati, parinti interesati etc etc. Nu e atat de simplu, mai bagi un ban si gata, se rezolva totul, e diferenta intre sistemul romanesc si unul vestic si e diferenta in primul rand intre modul de gandire al oamenilor, eu cel putin cred ca orice sistem e facut de oameni, cu oameni si ar trebui facut pt oameni... Legea se modifica dupa cum avantajeaza pe unul sau altul din Parlament, Senat, Guvern, familie, stiu ca la un moment dat a fost o propunere ca invatamantul preuniversitar particular sa fie finantat de stat, nu stiu daca a fost facuta modificarea asta sau a ramas doar propunere ori asa ceva nu vei vedea in veci nicaieri Imi amintesc pe timpul lui Ceausescu dadeam bani la fondul clasei si fondul scolii iar banii aia se investeau in planse, creta, covoare, banci, chestii care ajutau si elevii dar si profesorii etc, parintii se adunau cu copiii mai marisori si varuiau, stergeau geamuri si pregateau clasele pt inceputul scolii si nu mai existau atatea fitze ba la profesori ba la elevi ba la parinti.. Cand un copil scria pe masa era disciplinat, acum insa cand arunca scaunele pe geam nu se mai baga nimeni de frica. Cati directori sunt care se gandesc intai la copii, la cum sa aduca venituri in buzunarul scolii din alte surse inainte de a baga in buzunarul lui? Fiecare se descurca cum poate si daca poate mai mult pt sine de ce nu? Cati parinti fac voluntariat la una, alta in scoli? Nimeni nu pierde timpul pe degeaba desi sunt sigura ca multi parinti ar face-o daca ar avea siguranta ca ceea ce fac nu e calcat in picioare si ar avea impulsul necesar. Sunt putini cei destinati sa fie lideri inteligenti si de bun simt care fac ceva in folosul comunitatii iar cei care au intentii bune sunt inlaturati de ceilalti. Poate gresesc insa asta cred si am lucrat in invatamant indeajuns sa mi se faca sila de ce-am vazut in jurul meu
Acum sa revin la idee de reducere a orelor de romana si matematica...nu vad nimic rau in asta, mai putin stres pt copii, cine vrea sa invete invata oricum, cine nu, poate sa faca 100 de ore pe saptamana ca tot degeaba le face. NU sunt toti destinati sa fie "cineva", desi cum se zicea intr-o postare anterioara sunt multi "cineva" care isi fac meseria de rusine.
Predarea religiei in scoala mi se pare aiurea de tot, o indoctrinare timpurie Nu toti au aceeasi religie, religia trebuie studiata si dezvoltata de biserici/preoti la "Scoala/clasa de duminica" si nu in scoli, voi auzi in cativa ani ca satelitii au fost facuti de Doamne Doamne, ca preotul are putere de decizie mai mare decat doctorul si mai stiu eu ce
Dana, homeschoolingul nu afecteaza copilul decat in masura in care definesti "socializarea" ca pe o forma de a interactiona cu copii de aceeasi varsta in situatii date...eu consider ca socializarea este mult mai mult, deci din punctul meu de vedere nu cred ca homeschooling afecteaza, ci poate ajuta in unele situatii, depinde de unghiul din care privesti subiectul. |

Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Eu as fi multumita daca s-ar simplifica materia , prea multe informatii si copilasii nu raman decat cu maxim 40% din tot ce primesc. Pe mine personal ma bucura introdcerea orelor in plus de educatie fizica , dar din cate am inteles nu sunt ore propriu zise facut de profesor ci sub alta forma, combinata cu muzica . O sa ma informez mai mult ca ma reintorc . Daca tot se introduc aceste ore , eu zis sa se mareasca si norma didactica ca impanzim scoala cu profesori de ed. fizica si nu de alta dar nu ai cum faci decat maxim 2 ore in paralel( in cele mai frumoase cazuri ... iarna ma refer ) Of sistemul asta ... ! Alta problema este ca nu peste tot in tara, ora de ed. fizica este sustinuta de profesor ci de invatator, care face cand are chef si dispozitie sa fim seriosi. Eu in patru ani de predat la 1-4 nu am lipsit decat de 2 ori cand mi-a fost foarte rau siii si atunci imi facea orele o colega, nu-i lasam pe mana invatatoarelor sa mai faca o mate mica . Eu sunt pro sport , pro miscare cat mai multa daca se poate . Nu trebuie sa ne gandim la acei cativa copilasi care sunt inscrisi la un club sportiv si fac de 2-3 ori pe saptamana miscare , ci trebuie sa ne gandim la majoritatea care nu au posibilitatea financiara sau de timp a printilor, la copliasii trecuti de greutatea normala varstei. Imi pare rau sincer ... |

| d@n@ wrote:Aurisha,pai si cum devolti acasa abilitati si aptitudini pe care copilul le dobandeste doar in compania altor copii?. Am solutie pentru asta, dar este un subiect vast. |

Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Fetelor,cata dreptate aveti unele,.....dar mie mi se pareun drum fara intoarcere.Este din ce in ce mai greu,... Ma gandesc si sunt intr-o mare cumpana,daca sa ies sau nu din acest nenorocit de sistem,..... Aveam dreptul la continuitate si dir.m-a anuntat ca postul meu nu mai e valabil,ca daca vine cineva din martie -aprilie la pretransfer,eu din 1 sept.nu mai am post.....Asa ca va dati seama,.....cum sa-ti mai vina sa muncesti cu drag si spor?:0013: (dar eu dau in continuare tot ce pot,ca gargaritele mele sa-si aminteasca lucruri minunate despre mine,despre ce faceam) Ma doare cumplit,caci am muncit la grupa mea,...la sala de clasa si acum,ce?....afara,ca poate vine alta cu pile,cu bani,etc Sunt atat de suparata si dezamagita incat,.....nici nu ma mai obosesc sa inteleg legile intortocheate care sunt facute tot pt ei,ei,...cei de sus :0024:
|

| Mari, intradevar, o mare problema este descurajarea profesorilor care au o inima pentru elevi, sunt ingropati in dosare, cerinte, examene si inspectii...le mai micsoreaza si salariul...ii mai si reclama cate un parinte...cred ca multora le vine sa cante:"Asa–mi vine cateodata..." |

Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Aura,sincer,.....nu-mi vine sa mai stau absolut deloc,...astept doar sa-mi vina sotul acasa si copiii in aprilie-mai si apoi sa hotaram ce voi face eu,..... M-am saturat sa stau in stres,...sa-mi tremure chilotii la gandul ca poate venii altcineva care da bani sa-mi ia postul,iar eu stau la 400 m de locul de munca Nu mai spun de acte,in fiecare zi,.....dar eu una am renuntat sa le mai fac,...nu mai pot,....Nici daca am fi secretare nu am lucra atat la acte Ai dreptate si la faza cu parintii,......Nu mai sunt ca alatadata,......acum gasesc normal pt orice rahatis sa se duca la primar sau la director,nu comunica,nu vor sa comunice cu tine ca profesor,daca cumva ai pedepsit copilul,iti fac reclamatie,dar el il bate cumplit acsa,...as ca,.....no commment.Sunt muuuulte ,foarte multe de spus,.....atat din punct de vedere al parintelui cat si din punct de vedere profesional,dar este un forum public si am observat din alte cazuri,nu este bine sa spui totul aici,caci se poate intoarce foarte bine impotriva ta......totul! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Parerea mea e ca toata lumea are dreptatea sa si punctul lui de vedere, nu mai putin corect. Eu... astept. Sa vad ce se intampla.
Inteleg la modul general si punctul de vedere al profesorilor/invatatorilor, dar si cel al parintilor.
|
|
|