Chestionar intrebare: cum iti place sa iti ti unghile?
Alegere Voturi Statistici
manichiura franzuteazca 30 42%
cu model 9 12%
simple 13 18%
oja incoloara 4 5%
culori inchise 2 2%
in dungi 2 2%
culori deschise 6 8%
oja sidefata 3 4%
cu sclipici 2 2%

Modele de Nail Painting
Subiectul anterior · Subiectul urmator
kali
Scris: Friday, March 27, 2015 9:57 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
shirel wrote:
Lela,te rog sa ne povestesti ce fel de oja gel folosesti si ce ne recomanzi ptr noi acestea care ne facem manichiura si pedichiura singure acasa.Cunosti un site care are produse ptr unghi de calitate si la preturi destul de normale?Pup.

Lela wrote:
Sigur papusa!Chiar acum mi-am notat in agenda maine sa scriu un post amanuntit despre cum facem o manichiura si o pedichiura reusita acasa!Si of course cateva sugestii referitoare la produsele folosite!Kisses

ingerash wrote:
Si eu sant interesata.Multumesc computerlove
Lela
Scris: Monday, May 18, 2015 10:15 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 12/19/2013
Cateva sugestii pentru manichiura de acasa:
- taiati unghiile la marimea dorita iar daca este cazut doat putin scurtat atunci doar piliti!In ambele cazuri (pilit dupa taiat & pilit pentru scurtat) pilitul unghiilor se va fate intr-un singur sens , nu stanga-dreapta!
- intr-un castronel cu apa calduta si putin sapun ( de preferat cu PH neutru )inmuiati mana cu care incepeti.
- lasati aprox 3-4 minute, scoateti ,tamponati cu un prospop , si impingeti usor pielitele.Taiati doar daca este cazul , si atunci cat mai putin si fara sa intrati cu forfecuta spre radacina unghiei.Exista si un gel special pentru cuticule care se pune dupa ce am scos mana din apa , le inmoaie si noi doar stergem putin mai apasat sa curatam.
- repetam procedura si la cealalta mana.
- daca nu ojam dupa , atunci putem masa cu ulei special fiecare inghie putin mai insisistent in zona cuticulelor , crema hidratanta si masaj.
- daca ojam atuci nu dorim ca suprafata unghiei sa fie uleioasa , si atunci incepem vositul unghiilor : baza & 2 straturi oja & top .
Deoarece sunt produse chimice , iar amestecul de produse de la diverse firme poate nu va avea rezultatul dorit va recomant ca produsele baza&oja&top sa fie de la aceeasi firma.
O manichiura facuta corect (cu produse de calitate) trebuie sa aiba o durata de minim 7-8 zile maxim 10-12 zile.
INTOTDEAUNA "sigilam" oja:

img

Evitam in acest fel sa inceapa sa se deterioreze , fiind stiut ca in cele mai multe cazuri de acolo incepe sa se " strice" manichiura!
Aceasta miscare de "sigilat" o facem la toate cele 4 straturi de oja aplicate : un strat de baza (base coat), 2 de culoare si top coat la sfarsit!
Lela
Scris: Monday, May 18, 2015 10:16 AM
Nivel

img
Lela
Scris: Monday, May 18, 2015 10:32 AM
Nivel

Folosesc diverse tipuri de oja si manichiura semipermanenta!Nu stiu daca este permis sa spun aici pe forum de care, nu vreau sa fie considerata publicitate.
Daca administratorul este de acord pot sa va sugerez cateva firme incercate de mine, fiecare cu plusurile si minusurile lor!
Manichiura+pedichiura au fost un hobby/pasiune de multi ani (din adolescenta mai exact), pe care in urma unor studii de gen l-am transformat in meserie facuta cu drag, si un plan de deschidere a unui salon de frumusete in viitor (sper apropiat).
Lela
Scris: Wednesday, June 17, 2015 12:19 PM
Nivel

Cateva idei de manichiura :

img
shirel
Scris: Thursday, June 18, 2015 12:36 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Super,multumim mult.Mi-am facut si eu cateva din modele postate de tine.Si eu am vapatat experientza si imi fac manichiura si pedichiura singura...am facut din asta un adevarat ritual vineri seara si am o deosebita placere sa ma pictez si sa inventez modele.Te mai asteptam si cred ca poti sa ne povestesti ce fel de oje folosesti si care crezi ca sunt bune si ne recomanzi nu cred ca se va numi reclama ..deja ai vechime printre noi.computerlove
Lela
Scris: Thursday, June 18, 2015 9:53 AM
Nivel

shirel wrote:
Super,multumim mult.Mi-am facut si eu cateva din modele postate de tine.Si eu am vapatat experientza si imi fac manichiura si pedichiura singura...am facut din asta un adevarat ritual vineri seara si am o deosebita placere sa ma pictez si sa inventez modele.Te mai asteptam si cred ca poti sa ne povestesti ce fel de oje folosesti si care crezi ca sunt bune si ne recomanzi nu cred ca se va numi reclama ..deja ai vechime printre noi.computerlove

Te pup si te imbratisez cu drag scumpa mea!!!

Foarte bune firme sunt :

CHINA GLAZE
ORLY
ESSIE

Intotdeauna nu uitati pasii : Base coat + culoare (2 straturi , unele culori necesita chiar 3) + top coat!

Un "secret" Base + Top de la Essie se impaca foarte bine cu celelalte firme!Puteti deci lua o baza si un top de la Essie si le puteti folosi la toate cele trei firme China Glaze/Orly/Essie.

O zi buna tuturor!
Eileen
Scris: Saturday, June 20, 2015 4:58 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/16/2013
Lela wrote:
Cateva idei de manichiura :

Lela sunt superbe toate Love Love Love

lela wrote:
Foarte bune firme sunt :

CHINA GLAZE
ORLY
ESSIE

Intotdeauna nu uitati pasii : Base coat + culoare (2 straturi , unele culori necesita chiar 3) + top coat!

Recomandarile sunt pentru oje cu uscare in lampa Uv ? sau normale?
Eu am o problema in a gasi o oja buna care sa reziste mai mult de o zi ( facand mancare si curatenie ) Cray Cray
Este frustant ca a doua zi sa stau sa mi le fac din nou Cray Cray
Ceva recomandari la marci care se gasesc si in Ro aveti?
Lela
Scris: Saturday, June 20, 2015 8:52 PM
Nivel

flower Cele care necesita UV sunt cele semipermanente.
Ojele date exemplu de mine sunt normale adica fara a necesita UV.Intotdeauna primul strat baza (base) si ultimul strat de top (top coat).Recomand base + top coat de la Essie.
Din pacate nu locuiesc de multi ani in Ro , deci nu prea stiu ce mai este pe piata in materie de manichiura+pedichiura!
PS: Daca pui baza+2straturi oja+ top si sigilezi culoarea asa cum am aratat in postarea de mai sus , nu se poate sa nu-ti tina o saptamana!
Sa fie unghia curata fara cuticule si mai ales nu dai cu oja pe cuticule (pielite) deoarece cu siguranta de acolo va incepe sa se umfle culoarea cum bagi mana in apa!Plus daca nu sigilezi tote straturile de oja (baza&top) de a doua zi chiar incepe oja si sare din fatza!
Un weekend placut!
floare3
Eileen
Scris: Monday, June 22, 2015 8:09 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/16/2013
Multumesc lela DistanceKiss
Orly am gasit si la noi, doar oja, nu si base/top, mai caut pupici
ingerash
Scris: Tuesday, June 23, 2015 1:49 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Multumesc Lela coeur
Imi place modelul acesta love
roxinthya
Scris: Wednesday, February 24, 2016 1:51 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/10/2009
In decembrie am dat unghiile jos ca sa le las sa respire.
Acum ma bate gandul sa le pun la loc.
Cam ce se mai poarta anul asta? Tendinte?
kali
Scris: Wednesday, February 24, 2016 1:55 PM
Nivel

Si eu am renuntat la gel de cateva luni bune si inca nu simt nevoia sa reiau. Ma impac super bine cu oja semipermanenta si parca nici nu mai am un asa mare chef de picturi si briz-briz-uri.
Cris-DL
Scris: Wednesday, February 24, 2016 2:09 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
Am renuntat si eu de multa vreme la gel, uneori ma mai bate gandul, insa cand imi amintesc cat m-am chinuit cu ele dupa gel... nu! In plus, sunt intr-o perioada cand nu le mai vreau mari; le prefer mai mici si patratoase!
kali
Scris: Wednesday, February 24, 2016 2:11 PM
Nivel

Cris-DL wrote:
Am renuntat si eu de multa vreme la gel, uneori ma mai bate gandul, insa cand imi amintesc cat m-am chinuit cu ele dupa gel... nu! In plus, sunt intr-o perioada cand nu le mai vreau mari; le prefer mai mici si patratoase!

Hilar Buddy1 Si colorate!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.