Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17863
| O bratara superba !

Sursa: beadartist.net |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Superba intr-adevar!!! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Este superba si nu foarte greu de facut am sa o incerc si pun detalii |
|
| Teoretic, eu care sunt complet afoana, as stii sa o fac.
Ma gandesc ca sunt 2 siruri distincte, pe care sunt insirate 1 bobita rosie, 2 zale, 1 bobita, 2 zale, etc.
Partea din mijloc par a fi tot zale si cele 2 siruri sunt unite prin cate 2 zale prinse de zalele din mijloc. 
Cred ca nu se intelege nimic din ce zic eu, dar tare mi-ar placea si mie sa o invat pe Alice sa faca. E cam greu insa, ca nici nu stiu ce imi trebuie sa imi cumpar ca materie prima si nici nu stiu sa ii explic, asa ca astept sa ma delectez cu bijuteriile facute de tine, Cristy ! |
|

| AdrianaC wrote:Teoretic, eu care sunt complet afoana, as stii sa o fac. Ma gandesc ca sunt 2 siruri distincte, pe care sunt insirate 1 bobita rosie, 2 zale, 1 bobita, 2 zale, etc. Partea din mijloc par a fi tot zale si cele 2 siruri sunt unite prin cate 2 zale prinse de zalele din mijloc.  Cred ca nu se intelege nimic din ce zic eu, dar tare mi-ar placea si mie sa o invat pe Alice sa faca. E cam greu insa, ca nici nu stiu ce imi trebuie sa imi cumpar ca materie prima si nici nu stiu sa ii explic, asa ca astept sa ma delectez cu bijuteriile facute de tine, Cristy !
Modelul acesta poate fi putin greu pt Alice, pentru ca sunt zale care trebuiesc prinse cu putina maiestrie, dar poti incerca
Reteta modelului
100 zale 50-60 margelute biconice 6mm (cele din poza sunt svarovski dar se poate si acrilice) patent mic cu varf ascutit(de fapt mai usor pentru modelul aceste ar fi de fapt 2 patente si aici ar putea fi putin greu pt Alice) incuietoare nailon de pescuit pt margele
Se poate imbina si cum zici tu Adrina, dar se poate face constructia de zale separat( eu zic ca ar fi mai usor de manevrat) In fiecare zala centrala trebuie sa fie 8 zale, legatura se face cu zalale opozite(2 sus 2jos) lingimea de zale poate sa fie de 16-17 cm pentru o bratara de adult (20-21 cm in total) si se insira margelutele - o margea si 2 zale laterale.
se incheie cu margelute metalice presate si incuietoare
Adriana, oricand poti sa ma intrebi tot ce doresti sa stii in materie |
|
| Daca ai stii de cand tot zic ca imi fac si eu timp si pentru asa ceva, ca sa imi creez eu bijuteriile...
Eu sunt disperata cu bijuteriile, nu neaparat din aur sau argint, chiar si celelalte, orice, imi place sa ma asortez in functie de cu ce sunt imbracata ...
Cine stie, poate o data si o data mi-oi face curaj si timp macar sa imi procur un minim de materie prima. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Chiar superba! |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| waw!!!!superba |
|

| AdrianaC wrote:Daca ai stii de cand tot zic ca imi fac si eu timp si pentru asa ceva, ca sa imi creez eu bijuteriile... Eu sunt disperata cu bijuteriile, nu neaparat din aur sau argint, chiar si celelalte, orice, imi place sa ma asortez in functie de cu ce sunt imbracata ... Cine stie, poate o data si o data mi-oi face curaj si timp macar sa imi procur un minim de materie prima.
La mine a fost o periada cand imi faceam o bijuterie si ca sa o port imi asortam hainele dupa ea
Daca ai nevoie de sfaturi stii unde ma gasesti |
|

| Si alte modele gasite pe net

|
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Am facut si eu o bratara ieri pe guta elastica,fara inchizatoare carla attached the following image(s):

|
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Carla ai inceput si cu modele.Bravo! Mie imi plac bratarile mai masive din sarma crosetata cu pietre aplicate . Astea din margelute asa nu ma reprezinta . Dar astea din poza mi se par superbe si foarte usor de facut .Ce zici? oanamaria attached the following image(s):

|
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Sunt frumoase Oana dar prea multe randuri de margele pentru gustul meu |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Suntem pe gusturi diferite .Asta-i frumusetea nu?!
|
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/6/2011 Mesaje: 3280
| ce-mi place bratara Dvs.! Va doresc rabdare multa, ca talent si imaginatie aveti ! |
|
|