 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17814
| Ce fel de mobila aveti sau v-ar placea sa aveti in dormitor ? Clasica, moderna, nuante tari, pastelate , etc ? Preferati mobila gata facuta sau apelati la firme care realizeaza mobila pe comanda ? Cat ati dat pe mobila din dormitor ? Daca vorbim de dormitorul copiilor, ce criterii trebuie sa indeplineasca mobila (functional si aspect) ? Cand prospectati piata, cautati mobila online sau vizitati magazinele de mobila ? Ce materiale preferati ? Va place mobila din lemn masiv sau alegi materiale moderne, usoare ? Ce dimensiuni de pat ati ales ? Ce fel de saltea aveti si cat de buna este ? |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Energia dormitorului este importanta pentru ca aici petrecem cateva ore bune in fiecare noapte. Sa ne amintim ca dormitorul are ca scop sa ne ofere o atmosfera de odihna si relaxare. De asemenea, pentru cupluri este foarte important ca energia de aici sa fie pozitiva. Atunci cand energia este echilibrata, partenerii vor avea o relatie plina de iubire si succes. Fiecare isi va indeplini rolurile cu placere, iar sanatatea le va fi buna. Vor putea fi evitate sau limitate neintelegerile, iar separarea sau divortul nu isi vor putea face aparitia.
Cea mai buna forma pentru dormitor este una regulata - patrat sau dreptunghi. Amplasarea patului Iata cateva din pozitiile nefavorabile pentru pat: - sub un geam - intr-o pozitie inspre care usa se deschide direct - intre doua usi - cu capul spre peretele toaletei - in partea opusa unui colt ascutit creat de forma camerei
Este bine sa nu avem deasupra patului barne sau alte "imbunatatiri" arhitectonice care sa creeze sageti negative de energie indreptate spre pat. De asemenea, este bine ca patul sa nu fie plasat cu capul pe acelasi perete care contine si usa. Daca aveti probleme cu membrii familiei, acest fapt se poate datora si unei astfel de amplasari a patului! Daca aveti posibilitatea, mutati patul astfel incat sa evitati macar o parte din pozitiile nefavorabile indicate mai sus.
Aici, este o superstitie prin care se zice ca nu este bine ca patul sa fie lipit de perete, nici in stanga, nici in dreapta si nici la cap...pentru ca daca patul " nu respira ", nici cuplul nu va respira.
In afara de alb, puteti opta pentru nuante deschise de albastru, verde sau galben pai. Puteti folosi mobile cu forme regulate - patrate sau dreptunghiulare - pentru a spori senzatia de stabilitate si echilibru. Presupun ca nu mai trebuie sa repet cuvintele cheie - curatenie si ordine - care se aplica si in dormitor.
|
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu am mobila moderna in dormitor. peretii i-am facut albi iar mobila e maro deschis cu crem. Nu am multe in dormitor, decat patul, sifonierul si o comoda. Acum s-a mai aglomerat ca am pus si patutul lui bebe la noi in camera. Perdeaua am luat-o crem si transparenta si pe geamul termopan am pus si niste plise ca sa nu se vada din strada, si ele crem. |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Functionalitate si confort
Adina Peter Functionalitate si confort
Te muti intr-un apartament nou! Sau vrei sa schimbi totul deoarece te-ai schimbat si tu. Dar cum amenajam locuinta, cum o mobilam in asa fel incat sa venim cu bucurie acasa? Peste tot se vorbeste de „obtinerea unei functionalitati maxime in minimum de spatiu”. Pe langa dimensiunile sale reale, spatiul are si o marime virtuala, determinata de modul in care il percepem. Atunci cand privirea noastra il vede dintr-odata, nu fragmentat de mobilier, senzatia pe care o avem este de spatiu liber si degajat. De aici trebuie sa pornim.
Sa luam, pe rand, cele mai importante functii si incaperi ale unei locuinte de bloc.
Dormitorul. Locul unde lasam gandurile pentru odihna. Daca incaperea este mai lunga pe latime, patul dublu poate fi asezat cu latura mica la perete si liber pe celelalte trei. Dulapurile le poti aseza fie pe peretele opus patului, fie pe un perete alaturat, in asa fel incat circulatia sa fie degajata. Daca dormitorul este pe lungime, poti aseza patul cu doua laturi lipite de peretii interiori ai incaperii, iar dulapurile le poti alatura cu oglinda si masa, pentru a forma o imagine ordonata si unitara. Ferindu-te de fragmentare, creezi impresia de spatiu mai mare. Peste parchet poti aseza doua, trei carpete sau covorase care vor inconjura patul si vor avea culori asortate, dupa gustul tau. Poti folosi si un covor mai mare sau mocheta, pe care sa o aduci pana la marginea peretelui, pentru a crea o imagine intima, calda. Obtii, astfel, o relatie directa intre parchet, pereti si tavan, inchizand un spatiu pe care-l vei percepe unitar. Nu vei desparti printr-o bagheta de lemn de culoare inchisa peretii de tavan, intrucat acest lucru limiteaza vizual inaltimea. Nici nu vei delimita zugraveala printr-o linie de vopsea in ulei, deoarece inaltimea spatiului va fi vizual redusa, creand o imagine dezordonata prin introducerea unui nivel orizontal suplimentar fata de cele existente in incapere. Iluminatul general va fi discret, intim. Sunt de preferat plafonierele, de diferite forme, care dau o lumina indirecta, reflectata din tavan. Poate fi o idee interesanta si aceea de a avea o lumina indirecta, din tuburi de neon prinse in spatele galeriei de perdea (in acest caz perdeaua va acoperi intregul perete cu fereastra). Astfel, seara, ca si in timpul zilei, acest perete va fi luminos. Cat despre culori, trebuie sa urmaresti aceeasi idee de unitate a ansamblului camerei. Sa folosesti in combinatie cat mai putine culori, discrete, in tonalitati apropiate, care iti dau acea ambianta de relaxare in dormitor.
Camera de zi este sinteza moderna a numeroaselor schimbari pe care le-a suferit locuinta in structura si dimensiunile sale. Functia dominanta a camerei de zi este cea de primire a musafirilor, de adunare a membrilor familiei, de relaxare. Mobilata cu o canapea si fotolii confortabile, asezate in jurul unei masute joase, vei obtine un spatiu relaxant in viata de zi cu zi. Peretii, datorita spatiului relativ mare, vor putea avea si culori contrastante cu nuanta tavanului si a pardoselii. Te vei feri de repartizarea fara logica a culorilor pe pereti. Policromia are si ea logica sa, nu este o moda, ci o metoda de a separa anumite zone sau de a scoate in evidenta anumite obiecte. Obiectele joaca un rol important pentru personalizarea ambiantei in camera de zi. Vei pune in evidenta la vedere cel mult un serviciu de portelan, care este in acelasi timp si obiect de arta. Un bar micut intr-un colt al camerei combina, armonios si ordonat, linia generala a incaperii. Iluminatul camerei de zi poate fi asigurat dintr-un plafon fals, folosit pentru a influenta acustica din incapere. Un aspect important in alegerea plafonului il reprezinta suprafata pe care trebuie sa o acopere materialul absorbant fonic. Poti alege pentru plafon placi realizate din ghips-carton care, datorita vinilului alb de pe fata vizibila, capata si insusiri reflectorizante. Si, deoarece iluminatul joaca un rol important intr-o incapere, poti sa asiguri in camera de zi, fiecarei zone in parte, un iluminat specific. Zona fotoliilor o poti ilumina cu ajutorul unor aplice de perete, localizand, astfel, in timpul serii, colturi intime si linistite.
In dormitorul copiilor trebuie sa urmaresti, in primul rand, functionalitatea camerei, care poate fi transformata, pe timpul zilei, in camera de studiu. De aceea, mobilierul va fi grupat langa perete, astfel incat sa ramana cat mai mult spatiu in jurul camerei. Sunt recomandate piese de mobilier multifunctionale, care asigura spatiu de depozitare: pat cu lada pentru asternut sau jucarii, birou din mai multe piese cu sertare si dulapior, rafturi prinse pe pereti. Deci un mobilier cat mai simplu, usor, astfel ca cei mici sa aiba la indemana propriile obiecte pe care sa le poata folosi, aranja si intretine singuri. Aici poti folosi, cu curaj, combinatii de culori vii, contrastante si vesele. Jucariile colorate vor crea un aspect incarcat daca vor intra in combinatie cu un covor cu model. De aceea, alege un covor in care liniile geometrice sau imprimeurile sunt simple. Pe perete poti agata panouri pe care copiii sa poata aranja dupa plac, prinse in ace, propriile desene sau fotografii. Iluminatul general trebuie ales cu simplitate si culoare vie. E nevoie la birou si de lumina suplimentara, asigurata de o veioza asezata in partea stanga a biroului.
Sursa:www.blanca.ro |
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Dormitoare matrimonialeee !
 |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Pentru mobila moderna am optat si noi, imitatie cires. Peretii sunt verzi cu forme geometrice (mai-mult sau mai putin) portocalii, combinatie extrem de dinamica. Deocamdata stam cam inghesuiti cu patutul lui V si lucrusoarele lui, dar daca la anul ii terminam si lui camera, am prins ceva idei de la voi |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Pat de vise
Se poarta stilul romantic, asiatic sau exotic, iar daca bugetul iti permite poti avea chiar si unul cu apa.
Patul este principala piesa de mobilier intr-un dormitor, iar designerii se intrec pentru a impune tendinte si linii dintre cele mai diverse. La moda sunt acum modelele epurate, in stil asiatic, din PAL melaminat furniruit, in special in culori inchise, cu sau fara adaugiri metalice (inox, crom, sticla), in linii simple si rigide.
Pentru romantici, paturile cu baldachin sunt inca la mare cautare, desi in timp s-au observat aici cateva transformari. Paturile in stil baroc cu baldachin din matasuri grele si pilastrii din lemn sculptat sunt inlocuite cu paturile cu cadru din fier forjat si bolta din in. Cei cu gusturi exotice pot gasi pe piata diverse modele de paturi realizate din impletitura de zambila de apa, ratan, iarba de mare, lemn de tech, trunchiuri de bambus. Daca ai optat pentru un asemenea pat, ai grija sa alegi si accesorii asortate.
Si din punctul de vedere al formei se inoveaza foarte mult. Pe piata exista numeroase tipuri de paturi cu un design atipic: rotunde, in forma de inima sau sub forma de masina si vapor (pentru camera copilului). Acestea iti pot propune si optiuni precum rotirea cu ajutorul telecomenzii si chiar masaj.
Sa dormi pe apa
Paturile cu apa au inceput sa fie din ce in ce mai apreciate si pe piata romaneasca datorita efectelor benefice pe care le au asupra organismului: relaxarea musculaturii intregului corp, atenuarea durerilor de spate, ceafa, cap, mentinerea coloanei vertebrale in pozitie naturala prin repartizarea greutatii pe toata suprafata corpului. Aceste paturi sunt realizate dintr-un miez cu apa, montat apoi pe un cadru solid.
Pentru o mai mare rezistenta, paturile sunt prevazute cu o vana de protectie care sustine toata apa in cazul producerii unor accidente (inteparea ori taierea saltelei). Pentru un pat cu apa trebuie sa scoti din buzunar minimum 2.000 de euro.
Pentru spatii mici
Daca ai nevoie de un pat care sa nu ocupe mult spatiu, respectiv pentru dormitoarele mici, orienteaza-te catre cele cu dubla functionalitate. Paturile rabatabile sunt foarte practice deoarece in timpul zilei pot sta ascunse intr-un dulap incastrat in perete sau pot deveni corp de biblioteca, permitand mai multa libertate de miscare in incapere.
Daca nu ai unde sa pui lenjeria de pat sau ai nevoie de mai multe locuri de depozitare in casa o solutie ar putea fi un pat suprainaltat, dotat la baza cu unul sau doua sertare exact pentru acest lucru. Din aceeasi ratiune - de a nu aglomera incaperea cu mobilier - in camera copiilor poti alege varianta paturilor supraetajate.
ODIHNA IN CIFRE
Dimensiunile unui pat confortabil
Pentru ca de pat depind odihna si momentele tale de relaxare dupa o zi de munca, alegerea celui potrivit nu este o decizie usoara. Fie ca este clasic, modern ori asiatic, acesta trebuie sa asigure confortul fizic necesar. Latimea normala a unui pat simplu (single) este de 90-100 cm, iar lungimea de 200-210 cm. Patul dublu (king-size bed) trebuie sa aiba o latime minima de 140-150 cm, insa un pat dublu cu adevarat confortabil este mai lat (160-180 cm). Inaltimea ideala a patului este de 40-45 cm.
SURSA
|
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17814
| Si noi ar trebui sa schimbam dormitorul, dar deocamdata nu am vazut nimic mai deosebit care sa ne placa.
Noi am avut mobila de la Gautier, pe alb crem, superba (cel putin mie mi-a placut mult), dar a inceput sa se uzeze si ar trebui inlocuita. |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| dormitorul meu e extrem de simplu si nu fiindca nu e mare, ci fiindca patul e 200/160 iar in partea stanga am si patutul de lemn in care l-am crescut pe Glad si unde va sta fetita/baietelul viitor.
 |
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Foarte frumos! Imi place ca ai pat mare. Asa am si eu. Te poti lafai in voie! |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Waaaaaw! Imi place si mie. Visul meu: un asemenea pat. Noi dormim in sufragerie pe o canapea cam incomoda. |
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Eu vreau mobila noua de dormitor ! Poate ma aude Mos Craciun !
 |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Scrie-i o scrisoare.
Nu mi-as fi inchipuit ca aceasta culoare ar putea arata bine in dormitor, dar imi place mult.
|
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Si noi vrem sa ne skimbam dormitorul pana de sarbatori.Intentionam sa ne mutam dormitorul pe...balcon !Patul va fi de dimnesiunea balconului, doar putin mai mic ca si lungime, pt a lasa loc putin.Pe peretele din fata patului vor fi puse cate 3 polite culoarea alba paralele cu alte 3 polite, pe care vom aseza o parte fin flori.Restul florilor le vom da si vom mai pastra la intrarea in noul dormitor numai cei doi ficusi mari.Intre cele 2 randuri de polite va fi o oglinda "ondulata", destul de subtirica.Abia astept sa privesc covorul de frunze uscate de la geam, sau zapada! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| fetelor ma si eu nevoie de ajut vostru.Acum imi amenajez noul apartament si as dori dormitorul ROSU,nu mobila ci peretii.Ce parere aveti?peretii rosii si tavanul alb?mobila este crem deschis spre alb.AVETI IDEE UNDE AS PUTEA GASII IMAGINI CU "DORMITOARE ROSII?".Daca ma puteti ajuta ma gasiti pe ID mrlyn_marilyn sau anamaria_lac@yahoo.com.MULTUMESC! |
|
|