Mita, spaga , bacsis
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Scris: Monday, October 15, 2012 7:04 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Shirel, poate nu au toti, dar mare parte, mai ales cei care au erau politisti acum 10-15 ani cand se putea plati amenda la politist.Acum mi se pare ca nu se mai poate.Imi amintesc de unul anumit pe care il cunosteam bine care facea rapid banuti de restaurant sau de altceva si chiar se lauda fara rusine.Iar situatia materiala din ziua de azi nu o are dintr-un salariu de bugetar.
Imi amintesc cu atata neplacere de cozile pe care le faceam la inspectoratul scolar pentru un post mai aproape de casa.Chiar daca dadeam concurs si obtineam note mari, tot cei cu "pile" aveau intaitate.Si prin "pile" inteleg cei care dadeau bani.Am avut foste colege de clasa care n-au lucrat nici macar o zi in postul la care erau repartizate, ci numai in oras.De fapt un concurs luat cu nota mare si amenintarile unui inspector pentru a renunta la postul pe care mi-l doream m-au facut s aparasesc tara.Ma scarbisem de tot.
Una este sa dau o atentie pentru ca asa-mi doresc eu si alta este sa fiu obligata sa o fac.Nici aici nu merge pe bani, cel putin nu la doctorisau asistente.Spitalele sunt pline de asistente romance dar n-am vazut vreo una care sa indrazneasca sa accepte ceva de la un pacient.La scoala, de asemenea, nu se da nimic.eu mai duc carti pentru copiii din clasa, pentru biblioteca clasei si invatatoarele atata imi multuemsc de mi-e si rusine.
diana-andreea
Scris: Monday, October 15, 2012 7:16 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
aaaa...da.Si eu mai fac pt copii din clasa fetei, una alta ,si-mi multumesc educatoarele si 2 luni de-a randul.Vorba ta:mi-e rusine mie de cat imi multumeschohot hohot
koko2008
Scris: Tuesday, October 16, 2012 7:49 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/11/2009
Cand am nascut am fost tratata foarte bine ...chiar daca nu cotizez ca Casa de asigurari sic Am tratat personalul cu respect si asta am primit. ras
bulibuli
Scris: Tuesday, October 16, 2012 9:24 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
koko2008 wrote:
Cand am nascut am fost tratata foarte bine ...chiar daca nu cotizez ca Casa de asigurari sic Am tratat personalul cu respect si asta am primit. ras

Idem! ras Eu cred ca asta e cheia.. as comenta mai mult dar ma abtin.

Quote:
Si, sincer, eu nu stiu medic sau asistent sef (prin Vl) care sa nu aiba super vila in super zona, super masina si alte super-chestii, in schimb se comporta cu oamenii in mod execrabil.

Eu stiu, chiar multi.. sincer..
koko2008
Scris: Tuesday, October 16, 2012 9:40 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/11/2009
Multi dau spaga ca sa fie tratati mai bine....sa intre mai in fata....sunt multe cazuri .Eu nu dau din doua motive: nu mi se pare frumos si chiar mi ar fi rusine ras si apoi ma gandesc ca poate jignesc .Cand zic spaga ma refer la bani .O ciocolata, o cafea nu mi se par chiar asa ...dar nu astept nimic pentru ele, le dau cu placere .
alexandrabogdan
Scris: Tuesday, October 16, 2012 11:41 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/17/2008
am intalnit si eu medici si asistente care sunt niste oameni deosebiti. dar am intalnit si din categoria cealalta.
sweety
Scris: Tuesday, January 1, 2013 8:48 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 4/30/2009
Buna fetelor... scuze ca ma amestec in discutia voastrasorry dar eu sincer, in unele cazuri sunt deacord cu spaga... pentru ca am lucrat undeva unde lucram doar pt spaga... si faceam multi bani din spaga... nu prea asteptam ziua de salariu... sa fiu mai explicita, am lucrat intr-un cazino, oamenii/clientii care cistigau sume mari de bani, ne dadeau si noua un tips/spaga mica, doar pentru ca eram dragute(le ofeream sucuri din partea casei si le vorbeam placut si respectuos si mai si zimbeam cu toate ca nu ii suportam sub nici o forma). dar in cazul profesorilor / educatoarelor nu sunt deacord cu bani... doar cu mici atentii din cind in cind sau macar la serbari asa simt si ei ca sunt apreciati/apreciate pentru munca lor. la doctori si asistente/infirmiere sunt si nu prea sunt deacord...
sunt unele persoane care lucreaza intr'un domeniu in care nu poti sa nu le dai spaga/tips... si aici ma refer la restaurante, terase, baruri (si aici dai tips doar daca esti multumit de servirea de care ai parte)
Multumesc ca m'ati ascultat / citit ras pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.