danab wrote:Elasticul - simplu: un ochi pe fata unul pe dos - dublu: doua ochiuri pe fata, doua pe dos. Pe spate se lucreaza ochiurile asa cum sunt. Merci, asa il fac si eu dar totusi se mai lasa la spalat.Eu ma refeream la o metoda de intarire a acestuia.
|
AdrianaC wrote:Puloverele acestea le-am facut eu pentru Alice. Se lucreaza foarte repede si arata foarte bine, nu s-au lasat, se comporta bine si la spalat. _ Daca va intereseaza cum sunt facute, desi se intuieste foarte usor modelul, va spun. Imi place mult pulovarul kaki cu galben, dar cum il lucrezi la gat?
|
oanalaurisa wrote:MAMA MEA E TRICOTEZA, ARE MASINA DE TRICOTAT SI DE CUSUT ACASA. DECI TRICOTATUL E MECANIC CUM S-AR ZICE INSA NU PUNE FIRE ELASTICE CI DOAR CA MODELUL DE LA BAZA NU E SIMPLU CA SI MODELUL CELALALT. IDEEA E CA MATERIALUL CONTEAZA, EU AM PULOVERE FACUTE DE EA LA CARE NU S-A INTINS DELOC BAZA, ASA CA ZIC SA CAUTI UN MATERIAL BUN SI NU CRED CA VEI AVEA PROBLEME .ELASTIC DACA VREI SA ADAUGI ESTE SUB FORMA DE FIR SUBTIRE DAR IL POTI PROCURA DOAR DE LA PERSOANE CARE LUCREAZA IN FABRICI DE TRICOTAJE, DACA STII PE CINEVA. SUCCES Multumesc. Am sa incerc sa pun ochiurile pe andrele mai subtiri la baza, si sa lucrez putin mai strans ca sa iasa mai elastic. Acum caut ceva modele prin site ca imposibil sa nu gasesc. Inca o data multumesc.
|
oanalaurisa wrote:VREI DE FAPT SA PREVII O DEFICIENTA DE CALCIU SAU EXISTA DEJA? CE VARSTA ARE PUIUL MIC? VEZI CA VIGANTOLUL ESTE D3-UL DE CARE ARE NEVOIE CA SA FIXEZE CALCIUL. DACA VREI DOAR SA PREVII EU ZIC CA LACTATELE SUNT BAZA. DACA NU ARE LIPSA DE CALCIU ATUNCI AI GRIJA PENTRU CA , CALCIUL IN EXCES SE POATE TRANSFORMA IN CALCULI RENALI. DACA ARE LIPSA DE CALCIU ATUNCI VEZI LA FARMACIE CIPCALUL SIROP . MAI SUNT SI ALTE SIROPURI PE BAZA DE CALCIU, INCLUSIV PICATURILE BERES CARE SUNT MINERALE SI SE IAU CU TABLETE DE VITAMINA C IN COMBINATIE. MAI VORBIM CAND MA INTORC DE LA SERVICI. V-AM PUPAT,SCRIETI AICI SI EU AM SA CITESC
Copilul are 13 ani si are o deficienta acuta de calciu. Doctorul a recomandat aceasta reteta si stiam ca o mai vazusem acum cativa ani in formula as, de aceea v-am cerut ajutorul.
|
Vreau sa-i fac baiatului un pluover, dar poate ma sfatuieste cineva cum sa fac baza ca sa nu se mai lase dupa spalare. Exista in comert vreun fir subtire de elastic care sa poata fi combinat cu firul de lucru, pentru aceasta?
|
Kiki wrote:Maceratul de coji de oua
Este un procedeu care contine calciu sintetizat pe cale naturala (de catre pasari). Acest fapt ii confera, fata de calciul obtinut prin procese chimice, avantaje deosebite: absortie integrala, absenta efectelor secundare si a pericolului hipercalcemiei, reducerea riscului formarii calcifierilor. Principalele substante active continute sunt acizi (citric si malic), vitamine (C,B, PP si A - ca provitamina), minerale (calciu, indeosebi, si, in mai mica masura siliciu, mangan si fosfor) si enzime. Este indicat in insuficienta paratiroidiana (cu fenomene de hipocalcemie si spasmofilie), tulburari de crestere, osteoperoza, fracturi cu dificultati in sudarea oaselor, paradontoza, gravidie, alaptare. Contraindicatii: diabet zaharat si hipercalcemie.
Se administreaza: 1 lingura, de 3 ori pe zi, la mesele principale, diluat in 100 - 200 ml. apa, sirop sau ceai medicinal. In cazul persoanelor in varsta, doza se reduce la jumatate. Inainte de intrebuintare se agita bine solutia. Durata tratamentului, 2-4 saptamani. Cura se poate relua numai dupa o pauza de 1-2 saptamani.
Pentru preparare este necesar ca, mai intai, cojile de oua sa fie spalate bine pentru indepartarea impuritatilor, dupa care se pun 1-2 zile la uscat. Se maruntesc, apoi, la dimensiunile unui solz de peste de circa 3/3 mm, pisandu-se in pive sau presandu-se pe un fund de lemn, dupa ce, in prealabil, le-ati pus intr-o bucata de panza curata si rezistenta. Cojile astfel faramitate se macina cu rasnita de cafea sau alt dispozitiv, pana cand devin un praf fin, asemanator fainei. Intr-un vas de sticla sau faianta, se combina 2 parti de praf de coji de oua, cu 3 parti de miere si o parte de suc de lamaie sau vin alb. Se omogenizeaza bine amestecul, se toarna intr-o sticla (care se inchide ermetic cu dop) si se pune la macerat timp de o saptamana, la loc intunecos, racoros si uscat (de regula la frigider). Solutia se agita zilnic, de 2-3 ori. Preparatul astfel obtinut se pastreaza in vase de sticla colorata, ermetic inchise, la adapost de lumina, caldura si surse de contaminare. Valabilitate, la frigider, 6 saptamani.
Asta te interesa?
multumesc mult. Da asta ma interesa. Bine eu nu stiam ca se poate si cu vin alb, am sa fac totusi cu lamaie. Am auzit ca e foarte bun.
|
oanalaurisa wrote:RETETA ASTA SE VREA A FI FOLOSITA PENTRU COPIL SAU PENTRU ADULT?
EXISTA UN SUPLIMENT NATURAL FOARTE BUN PENTRU ASTA, SE NUMESTE CIPCAL SI E CALCIU NATURAL DIN COCHILIE DE STRIDII, SE GASESTE SI SUB FORMA DE TABLETE DE 250 SI 500 MG SI SUB FORMA DE SIROP.
pentru copii
|
multumesc, am sa caut. Daca o sa gasesc am sa trec link-ul si pe forum poate mai ajuta pe cineva.
|
In Formula As, mai acum cativa ani a aparut o reteta ce cuprindea miere, lamai si coji de oua, care se lasa cumva la macerat si se foloseste pentru persoanele cu deficienta de calciu. Stie cineva cantitatile si modul de realizare? Multumesc mult.
|
nu am gasit un echivalent dar am gasit un articolcare contine cateva sfaturi referitoare la aceasta boala (unguente,bai). Sper sa te ajute. http://www.revistachirurgia.ro/cuprins.php?EntryID=240
|