Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Dar daca nu este foarte activ? Ar trebui sa ma ingrijorez?
Intre saptamana a 6-a si a 10-a, fatul izbucneste in miscare folosindu-si capul, bratele si picioarele pentru a efectua miscari rotative si gratioase. In saptamana a 10-a sunt prezente miscari ale mainii catre cap, catre fata, catre gura; fatul isi deschide gura, o inchide si inghite.
In saptamana a 14-a, miscarile sunt deja spontane, endogene si perioadele de activitate sunt alternate cu cele de odihna. Acum incep miscarile de respiratie si ale falcilor. Mainile sunt foarte ocupate sa interactioneze cu celelalte parti ale corpului si cu cordonul ombilical.
Din acest stadiu timpuriu, miscarea este o activitate primara, uneori spontana, alteori provocata de evenimente. Miscarile spontane au loc mult mai devreme, exprimand probabil interesele si nevoile individuale.
Miscarile provocate nu reflecta decat o sensibilitate la mediu. De exemplu, intre sapatamana a 10-a si saptamana a 15-a, cand o mama rade sau tuseste, fatul ei se misca in decurs de cateva secunde.
Sistemul vestibular sau sistemul de echilibru, conceput ca sa inregistreze miscarile capului si ale corpului, dar si efectul gravitatiei, incepe sa se dezvolte la 8 saptamani. Astfel, sunt construite 6 canale semicirculare, structuri umplute cu lichid in urechi, care sunt sensibile la accelerarea si decelerarea unghiulara si ajuta la mentinerea echilibrului.
Miscarile fatului sunt initial percepute ca miscarile uterului. Atunci cand bebelusul loveste peretele uterului, acesta se misca, creand senzatia miscarii fetale. O data cu cresterea bebelusului loviturile lui se simt mult mai usor.
Aceste miscari si lovituri ale bebelusului sunt simtite mult mai usor de catre femeile care au mai fost insarcinate. Ele pot fi percepute din saptamana a 15 a sau a 16 a, iar pentru mamele ce sunt la prima sarcina, incepand cu saptamana a 19 a.
In timpul celui de-al doilea trimestru, miscarile bebelusului sunt mult mai usor sesizabile, iar incepand cu saptamana a 28-a miscarile vor fi zilnice. Spre sfarsitul sarcinii loviturile sunt un semn al unei sarcini sanatoase si vei observa ca bebelusul va fi mult mai activ.
Pentru a monitoriza miscarile bebelusului cea mai potrivita perioada a zilei este seara. Seara, dupa cina, ar trebui sa simti cel putin 6-10 miscari intr-un interval de o ora. Daca nu poti numara atatea, poti consuma un aliment sau o bautura, ce contine zahar si continua sa numeri in ora aditionala.
Daca nu simti acest numar de miscari nici in doua ore este indicat sa vorbesti cu doctorul tau. Acesta poate efectua o monitorizare profesionala a miscarilor bebelusului tau.
sursa |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Alex a miscat prima data pe la 18 saptamani. Matei vad ca a fost mai rapid, dar cica asa-i la a doua sarcina. Miscarile percepute nu se pot descrie...fluturari...Oricum, daca vreau sa le simt si ziua, ma asez frumusel pe o parte si astept...macar una micuta tot simt!
|
|

Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14389
| Eric ma bumbaceste de nu ma vad; Alexia a fost mult mai lenesa si mai finuta... niciodata nu mi-a dat dureri, dar flacaul... cateodata obosesc de cat mi se taie respiratia din cauza picioruselor lui. Dar mi-e drag de nu mai pot! Aaaaa si are zilnic program de sughitat, dimineata. |
|

Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Si Tudor era exact la fel! Si acum are program de sughitat! Hic! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11813
| kali wrote:Eric ma bumbaceste de nu ma vad; Alexia a fost mult mai lenesa si mai finuta... niciodata nu mi-a dat dureri, dar flacaul... cateodata obosesc de cat mi se taie respiratia din cauza picioruselor lui. Dar mi-e drag de nu mai pot! Aaaaa si are zilnic program de sughitat, dimineata.
Sa vezi ,Oana pe urma ce-i joaca piciorusele.Nu degeaba l-am numit pe Oshri fotbalistul ma inebunea cu loviturile. Acuma cu greu pot sa il imbrac in pantaloni ,eu i bag un picior pe un crac si cind sa-l pun si pe al doilea ,il scoate .Si uite asa ne jucam mereu pina reusesc.Este de o agitatie continua. Vai de abia astept sa nasti si sa -l vedem pe Eric ,si sa ne povestesti de el,hei....si la anul la Suceava Oshri va avea un prieten! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| leut wrote:Alex a miscat prima data pe la 18 luni. ...
18 saptamani Ori nu mai tin eu minte, ori varsta mea mai mare la sarcina cu Leea si-a spus cuvantul ... simteam fiecare miscare. Ma durea pana in maduva oaselor, cateodata imi dadeau si lacrimile de durere. Si baietilor mei le placeau la nebunie "valurile" facute de printesa. Spre sfarsitul sarcinei mai era si uterul pozitionat oblic, astfel ca fiecare lovitura atingea ficatul. O adevarata "placere"! O gravida cand nu simte miscarile fatului se ingrijoreaza, eu profitam de o clipa de ragaz, apoi o chemam la apel cu mana calda. Iubeam cuibareala sub mana mea, astfel o mai mutam si in stanga.
|
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 10/20/2008 Mesaje: 25
| bebele meu a miscat la 19saptamini: :006: |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Am rezolvat! |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/16/2008 Mesaje: 162