Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Fetelor, daca BB incearca sa faca podul ce inseamna? Se ridica de fundulet in sus. Ca este o miscare premergatoare ridicatului in fundulet sau e ceva ce nu ii convine? Cateodata cand ne jucam fiica-mea incearca sa faca podul dupa care se lasa intr-o parte. Nu stiu ce sa zic. Voua vi s-a intamplat? |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Mie mi s-a intamplat si inca se intampla. cand il doare burtica, David isi ridica fundul, ca si cum ar face podul...Al meu maraie cand face treaba asta...Antonia nu zice nimic? |
|

| Kiki wrote:Mie mi s-a intamplat si inca se intampla. cand il doare burtica, David isi ridica fundul, ca si cum ar face podul...Al meu maraie cand face treaba asta...Antonia nu zice nimic?
Nu zice nimic. Sau poate se maraie dar nu am sesizat ... Am sa urmaresc. Pana acum a facut cand ne jucam, o data pe masa de schimbat si o data in cadita. Pe masa de schimbat inteleg ca nici eu nu as vrea sa stau cu funduletul prea mult in kklici. In baita am zis ca o fi prea fierbinte dar temperatura era ok. O sa dau mai multa atentie data viitoare. Mercic Kiki. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Roxanel wrote:Nu zice nimic.  Sau poate se maraie dar nu am sesizat ... Am sa urmaresc. Pana acum a facut cand ne jucam, o data pe masa de schimbat si o data in cadita. Pe masa de schimbat inteleg ca nici eu nu as vrea sa stau cu funduletul prea mult in kklici. In baita am zis ca o fi prea fierbinte dar temperatura era ok. O sa dau mai multa atentie data viitoare. Mercic Kiki. Cu placere, |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Jodie Kate nu faceodul, ioncearca inschimb "cosuletul". Cand sta in patut sau in carut, isi arcuieste tot corpul si lasa capul pe o parte, parca ar vrea sa faca un cerc si sa isi atinga capul cu picioarele. Arata contorsionata rau, o iau si o indrept si in 3 minute e la fel. |
|

| freedelia wrote:Jodie Kate nu faceodul, ioncearca inschimb "cosuletul". Cand sta in patut sau in carut, isi arcuieste tot corpul si lasa capul pe o parte, parca ar vrea sa faca un cerc si sa isi atinga capul cu picioarele. Arata contorsionata rau, o iau si o indrept si in 3 minute e la fel.
Si la mine face chestia asta. Dar cred ca exerseaza ei pentru ceva. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| DA, nene, poate o vrea sa se faca gimnasta, ca io tot am visat la asta toata copilaria... |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Pana pe la 6 saptamani si Miruna avea acelasi obilei, sa se stranga colacel. E un reflex din burtica, era pozitia lor normala si ii linisteste. Si picioarele si le tinea in x, ca ma speriasem sa nu aiba rahitism (asa intelesesem eu rahitismul ) Acum ori isi tine picioarele ridicate si sta cu manutele pe genunchi, pozitia ganditorul pe spate sau, mai nou, se arcuieste si face podul. Daca nu vedeam la baietelul prietenilor nostri, ma ingrijoram si eu. Ea e foarte mandra de ce face, asa ca |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17851
| Roxanel, depinde cand si cum face acest lucru si de ce alte chestii mai e insotit. Daca de exemplu cand se arcuieste pe spate mai si plange, ar fi bine sa o mai vada un doctor.
Eu am patit asa cu Alice pe la 4 luni, se tot arcuia pe spate si mai si plangea, o verificam si nu era murdarica la fundulet, nici de foame nu ii era foame, nu o strangea nimic si cu toate astea se arcuia si plangea. Am mers cu ea la doctor si ne-a spus ca are crize de opistotonus (daca am retinut eu bine) si au vazut-o atunci 3 medici diferiti (ca nu am avut incredere in primul care ne-a spus). I-am facut tot felul de investigatii, de la analize de sange pana la echografie transfontanelara, examen fund de ochi si cate si mai cate, ca sa vedem ce e cu crizele astea, dar toate analizele i-au iesit bune si dupa vreo 2 luni s-a potolit la fel de rapid precum incepuse.
Acum si Andrei salta de fundulet, dar la el are 2 semnificatii: una ca a facut ceva si vrea sa iti atraga atentia ca nu mai poate sta pe acel ceva , a 2-a ca vrea sa fie pus in alta pozitie, fie in fundulet, fie in picioare . |
|

| AdrianaC wrote:Roxanel, depinde cand si cum face acest lucru si de ce alte chestii mai e insotit. Daca de exemplu cand se arcuieste pe spate mai si plange, ar fi bine sa o mai vada un doctor. Eu am patit asa cu Alice pe la 4 luni, se tot arcuia pe spate si mai si plangea, o verificam si nu era murdarica la fundulet, nici de foame nu ii era foame, nu o strangea nimic si cu toate astea se arcuia si plangea. Am mers cu ea la doctor si ne-a spus ca are crize de opistotonus (daca am retinut eu bine) si au vazut-o atunci 3 medici diferiti (ca nu am avut incredere in primul care ne-a spus). I-am facut tot felul de investigatii, de la analize de sange pana la echografie transfontanelara, examen fund de ochi si cate si mai cate, ca sa vedem ce e cu crizele astea, dar toate analizele i-au iesit bune si dupa vreo 2 luni s-a potolit la fel de rapid precum incepuse. Acum si Andrei salta de fundulet, dar la el are 2 semnificatii: una ca a facut ceva si vrea sa iti atraga atentia ca nu mai poate sta pe acel ceva  , a 2-a ca vrea sa fie pus in alta pozitie, fie in fundulet, fie in picioare  .
Adriana, fiica-mea se arcuieste sau se ridica de fundulet in principiu cand ne jucam. Am urmarit-o si nu maraie, nu se smiorcaie, ba din contra rade dupa, caci mami ii zice Bravo Antonia, fetita mare. Oricum o sa urmaresc sa vad cum evolueaza. Mercic |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Si Sasha face "podul" si se "semiluna", de cateodata mi-e frica sa nu-si suceasca gatul , dar ea se simte bine...vad ca incetisor incepe sa-si controleze si miscarile capului...dar mai avem .
Taka cand o vede ca se ridica de fund in sus, zice ca seamana cu mine ca eu cand am nascut-o ma ridicam de fund in sus si dr. mereu imi spunea sa las fundul jos ...parca eu mai realizam in durerile alea ce pozitie afisez .
Cred ca e normal, atata timp cat nu plang...se intind si ei in diverse pozitii .
Sasha cand face "semiluna" isi baga o mana-n gurita si cu cealalta se trage de parul din crestetul capului ...
Se mai poate arcui si cand nu poate sa faca kk, cel putin asa e Sasha...se screme ori intinzandu-si picioarele, ori facand "podul".
Succes in elucidarea pozitiilor...incet. incet le descoperim o data cu ei |
|

| Fetelor, haideti ca mai vin si eu cu o problema. De doua zile fiica-mea nu doarme ziua decat o ora in schimb face toata ziua ca un ventilator sau ca un elicopter. O pun in patut la ea si da din maini si din picioare haotic. Dar nu plange deloc. Chiar rade cand face cate o miscare mai smechera. M-a oboseste mental. Da in toate jucariile si trage niste suturi in tablia patului de nu se poate. Eu am pus-o pe seama caldurii ... aici sunt 30 de grade. Parca e bagata in priza. Nu stiu ce sa zic. Are o stare de hyper activitate.
Sa-i dau ceai de mustele sa se mai calmeze? Poate ca o sa ziceti sa o las in pace. Sigur nimic de zis dar daca plec din camera si nu ma mai vede incepe smiorcaiala. Am zis ca poate ii e sete. Bea apa si se apuca din nou de treaba. Ajutor care ati mai patit-o. |
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Draga mea, Roxanel, exact asa a fost Catinca, in timpul zilei nu dormea deloc, eu aveam examen in acea vara si trebuia sa invat, ma tot chinuiam sa o culc, ea dormea 15 minute - jumatate de ora; eu doar asa as fi putut fi linistita, cu ea dormind; ea, saraca, nu facea nimic, era prezenta, vesela, nu plangea, nu tu agitatie, nimic, doar ca nu dormea. Am lasat-o in pace si m-am apucat de invatat; noroc ca nu mi-a luat mult timp pana sa ma prind de situatie; probabi ca aceleasi manifestari le are si Antonia, deci, sfatul meu: las-o in pace, ia-o cu tine pe cat posibil peste tot (asa esti si tu mai linistita ca o ai sub ochi) si n-o stresa cu somnul, nu vei face altceva decat sa te stresezi tu in primul rand. Succes, chiar sunt curioasa de evolutie. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Roxanel wrote:Fetelor, haideti ca mai vin si eu cu o problema. De doua zile fiica-mea nu doarme ziua decat o ora in schimb face toata ziua ca un ventilator sau ca un elicopter. O pun in patut la ea si da din maini si din picioare haotic. Dar nu plange deloc. Chiar rade cand face cate o miscare mai smechera. M-a oboseste mental.  Da in toate jucariile si trage niste suturi in tablia patului de nu se poate. Eu am pus-o pe seama caldurii ... aici sunt 30 de grade. Parca e bagata in priza. Nu stiu ce sa zic. Are o stare de hyper activitate. Sa-i dau ceai de mustele sa se mai calmeze? Poate ca o sa ziceti sa o las in pace. Sigur nimic de zis dar daca plec din camera si nu ma mai vede incepe smiorcaiala. Am zis ca poate ii e sete. Bea apa si se apuca din nou de treaba.  Ajutor care ati mai patit-o.
E normal, a descoperit mainile si picioarele si le foloseste intens. Cate mai urmeaza... Noi si la 5 luni suntem de neoprit. Cred ca a facut inconjurul lumii pana acum, la cat a dat din picioare. Somnicul si-l va regla in perioada urmatoare. |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Roxanel, stai ca asta e abia inceputul! De acum inainte nu o sa mai aibe stare ,o sa vrea sa fie tot linga tine,mai ales daca tu esti persoana pe care o vede cel mai mult in jurul ei,o sa protesteze de cite ori nu esti in raza ei vizuala!(stiu ce zic,ca asa face Sara,dupa ce am stat doua luni doar eu cu ea!) Daca ea e fericita si multumita sa faca toata ziua ca un barzaune,lasa fata sa se desfasoare,iar cu programul de somnic...mai ai un pic de rabdare!Noi si acum mai "lucram" la el sa-l perfectionam! |
|
|