AdrianaC wrote:Ce alimente este recomandat sa dam unui copil cu varsta intre 1 si 2 ani, atunci cand are diaree?
In primul rand trebuie schimbat laptele praf cu unul care are un continut scazut de lactoza. Ca alimente antidiareice recomand bananele, casul de vaca si mucilagiu de orez. Ceaiul de menta ajuta si el in astfel de cazuri.
|
oanamaria wrote:Nu vad rostul discutiei !
Imi pare rau sa vad ca gandesti asa. Am deschis acest topic pentru a afla ce parere aveti (in calitate de mamici) despre Legea Apei si despre faptul ca, daca se strang cele 100.000 de semnaturi aceasta lege va merge spre aprobare in Parlament. Am tot respectul pentru initiatorii acestei campanii si mai ales pentru Bucovina pentru ca au ales sa sustina acesta demers.
Ca sa fie clar pentru toata lumea, indiferent daca propunerea venea din partea celor de la Borsec, Izvorul Minunilor, Poiana Negri sau Dorna eu semnam acea petitie pentru ca imi place sa fiu informata. Fiecare este liber sa cumpere orice fel de apa pentru bebelusul sau, dar nu ar fi frumos sa fie trecute pe eticheta toate substantele pe care le contine acea apa? Nu ar fi mai bine sa se specifice care apa este recomandata pentru bebelusi?
|
Roxie wrote: Am dat exemplul cu Borsec pentru ca asta apare in articolele legate de aceasta tema cand vine vorba de comparatie, nu ca sa il laud.
Am recitit topicul si nu am gasit in sursele citate de tine absolut nimic despre vreo comparatie in care sa apara Borsec. Vad ca tot aduci in discutie apa Borsec, poate imi spui tu care este cantitatea de nitrati din aceasta apa. Din cate stiu eu exista doar 3 ape plate in Romania care au trecut pe etichete nitratii: Aqua Carpatica (0,8 mg/l NO3), Dorna ( 2,3 mg/l NO3) si Bucovina (5,4 mg /l NO3). Borsec pe care o lauzi tu atat de mult, cati nitrati are si de ce nu-i trece pe eticheta?
|
Roxie wrote:Sunt super rapida, am raspuns in 15 minute.  Vezi ca s-ar putea sa primesti atentionare de la cei care te platesc ca nu raspunzi suficient de rapid.
Spre deosebire de tine eu am si alte treburi decat sa dau refresh la acest topic si sa laud firme, asa cum faci tu cu Borsec. Ma gandesc ca pentru eficienta si rapiditatea cu care raspunzi cred ca vei primi si o prima
@Tzepii, imi cer scuze dar cred ca ai inteles gresit. Si ce mi se pare mai interesant este faptul ca doar mie imi atragi atentia mereu. Daca nu eram provocata de Roxie nu raspundeam la acest topic.
|
Tzepii wrote:Mihaela36, mi se pare un pic ciudat ca toate cele 8 postari ale tale sunt doar la acest topic, si cat de repede raspunzi. Chiar vrei sa credem ca esti atat de pasionata de apa Carpatica ? Eu am raspuns dupa 6 ore in timp ce Roxie a raspuns dupa 25 de minute. Cred ca intrebarea legata de rapiditate i se adreseaza mai degraba ei
Pentru Roxie: Din cate stiu eu pe piata se comecializeaza 2 tipuri de apa Aqua Carpatica: minerala carbogazoasa (0 mg/l NO3) si plata (0,8 mg/l NO3), asa scrie pe eticheta. Nu stiu cati nitrati are Borsec pentru ca nu am vazut sa fie trecuti pe eticheta.
Sunt curioasa cate minute va dura pana imi vei raspunde.
|
Am citit articolul dar nu am inteles de acolo pe baza caror probe. Atunci cand cineva face o afirmatie si nu vine cu probe concrete, pentru mine este egal cu zero. Am vazut ca se vorbeste despre faptul ca exista in Romania ape care au o concentratie de nitrati mica, de ce nu trec aceste cantitati pe etichete? Din gura este usor sa spui asta, mai greu este atunci cand cele spuse sunt contrazise de testele de laborator.
|
Roxie wrote:Macar eu nu pun botul la reclame mincionase. Auzi, cica: “Singura apa minerala din lume fara nitrati”, Si de fapt s-a constatat ca are.
Nu te supara, cine mai exact a constatat ca apa minerala carbogazoasa de la Aqua Carpatica are nitrati?
|
@Tzepii, nu incerc sa iau partea nimanui si nici nu vreau sa demonstrez nimic. Topicul a pornit de la campania initiata de AQUA Carpatica prin care se cere introducerea cantitatilor de nitrati pe eticheta tuturor apelor imbuteliate care se vand in Romania. Daca maine vine Dorna si strange semnaturi pentru introducerea pe etichete a cantitatilor de clor de exemplu, eu semnez petitia, pentru ca vreau sa fiu informat. Daca Bucovina sau Borsec sau Tusnad sau orice apa de la noi strange semnaturi pentru transparenta de pe etichete eu semnez si sunt de acord, pentru ca ma intereseaza ce beau, atat eu cat si familia mea. Nu conteaza cine face campania, atata timp cat este spre binele meu, consumatorul, eu sunt de acord si sustin.
|
Am intrat de curiozitate pe linkurile puse de tine si sincera sa fiu mi se par niste articole scrise la comanda, si lucrul care mi-a atras atentia in mod deosebit a fost ca nu au contactat firma sa-i ceara parerea vizavi de neclaritatile pe care le-au exprimat jurnalistii in articole. Am vazut ca se punea accent pe nitrati si pe procente dar saracii jurnalisti nu sunt in stare sa faca diferenta intre apa minerala si apa plata. La o simpla cautare pe google ar fi deslusit misterul: "Exista persoane care fac in continuare confuzie intre reclame si intre continutul de nitrati pe care il contin cele doua ape. Aqua Carpatica plata si Aqua Carpatica carbogazoasa sunt doua produse diferite. Aqua Carpatica minerala carbogazoasa – izvorul Paltinis, este cea mai pura apa minerala din lume (0 mg/l NO3), iar Aqua Carpatica plata – izvorul Bajenaru este apa cu cel mai scazut continut de nitrati din Romania (0,8 mg/l NO3)." Sursa: http://www.reclame-tv.ro/aqua-carpatica-cere-sprijin-la-apemin/
Deontologic ar fi acum ca acei jurnalisti sa-si ceara scuze pentru ca au aruncat cu noroi.
|
Sunt de acord cu tine, campania este buna pentru ca informeaza populatia la riscurile la care isi expun copiii atunci cand acestia beau apa cu un continut mare de nitrati, sodiu, calciu, magneziu ... Legat de reclama cred ca faci o confuzie, AQUA Carpatica plata este apa cu cel mai scazut continut de nitrati din Romania, nu cea mai pura din lume. Cea mai pura este cea carbogazoasa dar nu se recomanda bebelusilor.
|