Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| :018: Si noi am folosit mierea dupa 1 an: in iaurturile cu fructe facute in casa si in ceaiuri. |
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| PrincessLilou wrote:la noi doctorii nu recomanda mierea de albine pana la doi ani, de frica alergiilor; dar noi am inceput de vreo 6 luni, sa o punem in ceiut si mai nou luam o lingurita in fiecare dimineata.
Nu e din cauza alergiilor cat din cauza botulismului, toxina produsa de o bacterie pe care o pot lua albinele de pe flori. Cazurile sunt foarte rare, dar mortale. Dupa 1 an sistemul digestiv e destul de puternic pentru a distruge toxina, daca e in cantitate mica. Acum cativa ani a murit (la Cluj parca) o fetita, dar cauza a fost o conserva de carne pasratat necorespunzator.
Alergiile sunt provocate de polen. |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/1/2011 Mesaje: 805
| Si noi folosim des mierea de albine, in plus i-am mai dat si laptisor de matca, recoltat de mine personal, si i-a placut foarte mult. O sa incerc sa ii dau si polen , amestecat cu mancare , un varf de lingurita cateva zile pe luna e de ajuns. Propolisul nu il folosim intern , deoarece se dizolva doar in alcool, deci rezulta tinctura , care o folosesc pe rani mai urate, si la fetita pe zgarieturi, piscaturi de insecte, si face minuni. |