Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| eu i-am dat azi ochi taranesc, frecat bine si cu un strop de sare (ne spusese pediatra de pe la 9 luni sa ii dau si sare dar nu i-am dat pana acum) si tare i-a palcut!
cred ca trebuie mentinute la varsta lor si fructele la micul dejun. |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| g_nicoleta2000 wrote:Victoras, te pupam, multa sanatate.
Pupam si noi  Da, chiar asa, mai tinem fraiele cat putem, ca apoi incepe perioada aia da , aia nu...intr-un fel cred ca e normal ... primul semn de independenta
Anca, de acord cu tine...fructele la micul dejun, obligatorii si la noi |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Miruna vrea dimineata iaurt - 200g simplu sau cu fructe. Ii mai schimb cu out facut omleta cu unt sau fiert, iar la jumatate de ora banana. Dar daca vede cutia de iaurt nu mai mananca altceva. Fructele la noi sunt gustare intre mese, nu-i mai plac pasate ci bucatele sa le mestece ea. Iar la cremwusti am renuntat dupa o prima experienta deoarece s-a constipat foarte tare |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Sara refuza, in continuare, sa manance prea de dimineata.La noi ,micul dejun se ia la ora 10-11. Pana atunci da gata 200 ml. laptic simplu. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Si noi servim lapte la micul dejun, la ora 8. Si daca papa tati, poate papa si Tudor o felie de paine cu unt si dulceata de afine, sau un cubulet de branza topita sau un crenwurst. Dar baza e pe la 10, cand papam mar si banana, inca pasate, ca daca stau dupa el sa le mestece, ajungem cu ele pe la ora 12. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Noi papam la ora
6.30 - 150-170 mil laptic vacuta 8-8.30 - 200 grame banana cu iaurt natural 10 - biscuit sau alt fruct 12-12.30 - 200 grame supica + fruct desert 16-16.30 - mere/pere rase sau grisulet 20 - 150-170 mil laptic vacuta |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| cute_baby_of_mine wrote:papam mar si banana, inca pasate, ca daca stau dupa el sa le mestece, ajungem cu ele pe la ora 12.
Si la noi este cam la fel. Daca marul este dat prin razatoarea mare ne ia ore bune sa-l inghita asa ca prefer sa-l dau la pasat mic de tot ca sa terminam in maxim juma' de ora. ieri dimineata m-am trezit cu o pofta mare de mamaligutza cu cas asa ca am si pus in practica ideea. i-a placut tare mult cu out alaturi. In ultima vreme micul dejun este format din cereale cu lapte si fructe proaspete incorporate. |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Deci nu toti bebelushii papa micul dejun! Ok, m-ati linistit!Multumesc pentru raspunsuri! |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/12/2007 Mesaje: 138
| Clara papa la 8 - 8.30 240 ml lapte si abia pe la 9.30 - 10 fructe pasate cu biscuiti sau cereale.
|
|

Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Noi papam asa. 1 bol cu lapte si creale+ un pahar de suc natural de portocala+2 biscuiti! |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Miri wrote:Sara refuza, in continuare, sa manance prea de dimineata.La noi ,micul dejun se ia la ora 10-11.  Pana atunci da gata 200 ml. laptic simplu.
Pai si la noi e la fel, atat doar ca la 8-8.30 serveste si el un "papu" de lapte, iar "papa" pe la 11.
Despre fructe...uneori ii dau marutul in mana si il las sa-l roada cum doreste, dar asta inseamna sa-mi asum schimbarea toaletei, spalarea scaunelului, a gresiei..etc, iar in rest, razalim pe razatoarea mare si uneori amestecam cu pudra de cereale, mai rar, caz in care terminam de papat in 5 min. Altfel, dureaza si la noi cam 30 min |
|

| fetelor eu am renuntat la micul dejun clasic...adica oua, branza etc. si asta pt ca nu prea imi papa. nici marul nu il mai vrea si acum ii dau la micul dejun, adica la ora 11:00-11:30 numai suc de portocale si biscuiti sau ceva asemanator. oare gresesc?
eu am sesizat ca daca la ora aia ii dau mai putin de papa, la pranz (undeva pe la 15:00 mai nou) imi mananca mult mai bine. de fapt, asa imi spusese si pediatra sa fac: micul dejun sa fie f slab, o gustare, ca sa primeasca bine pranzul. |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Fetelor ziceti-mi si mie cum se face ochiul asta taranesc caci vreau sa-i dau si eu ... |
|

| Roxanel wrote:Fetelor ziceti-mi si mie cum se face ochiul asta taranesc caci vreau sa-i dau si eu  ...
f simplu: pui apa la fiert si cand clocoteste, spargi ousorul si ii dai drumul in apa care fierbe. il lasi putin, cateva minute (2-3) si e gata. o sa vezi ca "pleaca" albusul la plimbare prin apa si se fierbe f repede. apoi il scoti, il pui intr-o canita si ii pui putina sare si il freci bine cu lingurita. daca vrei sa iasa moale il lasi mai putin,daca vrei mai tare, il lasi mai mult.
pofta buna Antonici! mami sa ne zici cum a fost ,ok? |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Andismom wrote:fetelor eu am renuntat la micul dejun clasic...adica oua, branza etc. si asta pt ca nu prea imi papa. nici marul nu il mai vrea si acum ii dau la micul dejun, adica la ora 11:00-11:30 numai suc de portocale si biscuiti sau ceva asemanator. oare gresesc? eu am sesizat ca daca la ora aia ii dau mai putin de papa, la pranz (undeva pe la 15:00 mai nou) imi mananca mult mai bine. de fapt, asa imi spusese si pediatra sa fac: micul dejun sa fie f slab, o gustare, ca sa primeasca bine pranzul.
Anca o sa vezi ca o sa ceara pranzul din ce in ce mai devreme pana se va stabiliza undeva intre 12-13 si apoi o sa-ti ceara si micul dejun clasic. Eu asa am "patit" cu Cristina. |
|
|
|