Micul dejun
Subiectul anterior · Subiectul urmator
sousourel
Scris: Tuesday, January 30, 2007 8:13 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
La comun papam si noi...cand are mami timp, adica in weekend. Atunci se lasa cu mic dejunuri mai...altfel: paine prajita cu unt , sunca, cascaval, branza topita (nu toate odata), cereale cu cacao cu lapte...si obligatoriu un fruct mare sau doua mici. Ia in restul saptamanii, cereale si fructe.
MNiko
Scris: Tuesday, January 30, 2007 8:45 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
g_nicoleta2000 wrote:
Copii vostri papa separat de adulti mancarea? Noi sa fim singurii care suntem 100% la comun?

Daca suntem toti acasa, oncercam sa mancam toti la masa, Chiar daca asta inseamna sa-l mai trezim pe tati dimineata in week-end, cand el ar vrea sa doarma mai mult.
AdrianaC
Scris: Tuesday, January 30, 2007 10:03 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Noi nu mancam dimineata, numai Alice mananca pe la 9:00 cand se scoala, si Andrei pe la 10:30-11:00. Nu mancam deci impreuna, dar Andrei mananca destul de multe lucruri din ce mancam si noi. Nu ii dau mezeluri deloc, de fapt ii dau numai crenwurst forzoso de pui, si nici branza sarata sau cascaval. In rest, pot spune ca ar gasi ce sa manance si daca am manca impreuna ras
TatyKS
Scris: Tuesday, January 30, 2007 10:13 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Noi nuu prea...uff intai ii dau ei si apoi mai frunzaresc ei eu. rar mananca si ea cu noi pentru ca trebue sa ii dau cu lingurita si e greu sa ii dau si ei sa mananc si eu...Plus ca Adi vine acasa cand Kari a papat toate mesele in afara de cea de la 10-11pupici

Aa si sa va spun ce mancam noi dimineata, adica Kari...pe la 10-11
mar ras cu cereale Orez cu 3 fructe
mar + banana si cereale
1 cremvurst + 1 /2 cuburi branza topita si iaurt
1 ou fiert + branza topita de copii si iaurtel
sunca de pui i-am data decat de vreo 2 ori
cereale cu lapte de la noi
pere Williams _ Nestle / Fructe de gardina
Andi&Mariuca
Scris: Thursday, February 8, 2007 9:28 AM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
ce intelegeti voi prin mic dejun? chiar daca pare idioata intrebarea mea? alcool masa de la trezire (in cazul nostru 7:00 sau chiar mai repede) sau cea de la 10:00-11:00???

eu i-am pastrat lui Andrei mesele tot cam atunci cand era bebe.. adica lapte dimineata si seara, la 11:00 fructe (mere sau banana), la pranz ciorba/pireu/terci (cam asa iese sic ), la 18:00 iaurt cu biscuiti... intre mese, ceai/suc la discretie, biscuiti daca vrea si ii e foame...

ma tot intreb cand ar fi bine sa trecem si noi pe chestii mai "serioase" de mancare?
TatyKS
Scris: Thursday, February 8, 2007 10:31 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Pai masa de la 10-11...e masa de dimineatapupici
Kiki
Scris: Thursday, February 8, 2007 11:16 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Andismom wrote:
ce intelegeti voi prin mic dejun? chiar daca pare idioata intrebarea mea? alcool masa de la trezire (in cazul nostru 7:00 sau chiar mai repede) sau cea de la 10:00-11:00???

La noi, micul dejun inseamna masa de la 10-11. I-am pastrat in continuare, la sfatul pediatrului, masa de lapte de la trezire.
MNiko
Scris: Thursday, February 8, 2007 11:26 AM

La noi s-a schimbat de vreo 3 saptamani.
La 7.00 -7.15 lapte(un biberon plin)
8.00 - 8.30 micul dejun
12.00 - pranz
16.00 - 16.30 iaurt
18.30 - 19.00 cina
20.30 - 21.00 lapte
MNiko
Scris: Thursday, February 8, 2007 11:27 AM

g_nicoleta2000 wrote:

Duminica le mai fac clatite cu dulceata sau cu banana.

Cum faci aluatul de clatite si cam pentru cate persoane.
g_nicoleta2000
Scris: Thursday, February 8, 2007 2:12 PM
Nivel
Nivel: Avansat

MNiko wrote:

Cum faci aluatul de clatite si cam pentru cate persoane.

oare Nu stii cum se fac clatitele?scratch

Eu fac aluatul in blander ca sa nu-mi iasa cocoloase. Pun lapte cam 1 kg, 2 oua si faina la ochi, la inceput o cana si apoi mai adaug pana devine ca o smantanica. cateodata mai pun si stafide in aluat. Si tot timpul clatitele le fac cu ulei, tigaia imi permite sa le fac si fara dar nu-mi plac ca ies prea uscate. Apoi le umplu fie cu dulceata, miere de albine sau cu o banana pasata. Papam cu totii pe rupte, pofta mare si la Brasov.pupici

Noi bem un pic de lapte la trezire, pe la 7. Apoi la 8:30 mancam micul dejun mai sus enuntat. Cred ca fiecare familie are ritmul propriu in privinta orarului meselor, conteaza numai sa va sincronizati.
Andi&Mariuca
Scris: Thursday, February 8, 2007 2:54 PM
Nivel

Taty, Kiki, multam de precizari!pupici
ce sa-i fac daca sunt alcool ?

bun, de maine ii dau si eu ceva mai consistent la 11:00... adica paine cu branza topita... eu care sunt impotriva ei!banghead si o sa ii dau si rosii... sa vedem ce va iesi din tentativa asta!scratch
dar trebuie sa incep de undeva, nu?

azi i-am dat... of, cum sa va zic? Danonino... eu sunt impotriva lor pt ca au multe chestii ciudate dar am zis sa incerc macar, sa vad ce reactie are... evident ca s-a lins pe botic dar... vreau sa vad cum se va acomoda cu el!
MNiko
Scris: Thursday, February 8, 2007 3:19 PM

g_nicoleta2000 wrote:

oare Nu stii cum se fac clatitele?scratch

Eu fac aluatul in blander ca sa nu-mi iasa cocoloase. Pun lapte cam 1 kg, 2 oua si faina la ochi, la inceput o cana si apoi mai adaug pana devine ca o smantanica. cateodata mai pun si stafide in aluat. Si tot timpul clatitele le fac cu ulei, tigaia imi permite sa le fac si fara dar nu-mi plac ca ies prea uscate. Apoi le umplu fie cu dulceata, miere de albine sau cu o banana pasata. Papam cu totii pe rupte, pofta mare si la Brasov.pupici

Noi bem un pic de lapte la trezire, pe la 7. Apoi la 8:30 mancam micul dejun mai sus enuntat. Cred ca fiecare familie are ritmul propriu in privinta orarului meselor, conteaza numai sa va sincronizati.

Eu fac un aluat de clatite care contine suc(fanta) in loc de lapte. E bun pentru zilele de post daca renunti si la oua. Pentru Cristina am renuntat la fanta si pun lapte, dar nu - mi place cum imi iese. Adevarul e ca eu pregatesc aluatul seara si il bag la frigider. Dimineata il bat putin cu telul pana se omogenizeaza si atunci fac clatitele. Ce mai fac deosebit e ca pun putin ulei si in aluat.
Merci de informatii.
Miri
Scris: Thursday, February 8, 2007 8:56 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Si in cazul nostru "mic dejun"inseamna masa de la ora 10!scratch Pana la ora aia nici nu vrea sa auda de papa sau de lapte!uff
fdianamaria
Scris: Thursday, February 8, 2007 8:58 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2006
Adriana, fetelor, al meu papa mic-dejunul pe la 8, adica:
-gris cu lapte
-painica cu cremvusti
-painica cu sunca sau pulpita de pui
-lapte cu cereale
-rar de tot...banana

Apoi urmeaza gustarea de la ora 11 care de obicei e
-banana
-danonino cu putintica painica
-salata de fructe
-placinta facuta de mine, de bunica sau de strabunica.

Bineinteles astea sunt variantele, nu le dau toate odata !!! hohot hohot

PS Mesele principale intotdeauna le mananca impreuna cu cineva (adica cu noi doi in weekend si cu mama mea si cu sora mea in rest)
papi
Scris: Saturday, February 10, 2007 2:57 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 1/12/2007
si noi papam in continuare la fel ca un bebe mic desi am sarit de 1 an. nici nu am cum sa-i dau altceva daca ea nu vrea sa mestece. totul trece prin razatoare sau blender.
asa ca micul dejun este in continuare fructe cu biscuiti. cum sa-i dau clatite, painica cu unt etc la blender???? abia astept sa inceapa si ea sa mestece ca sa-i mai diversific...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.