Micul dejun
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Tuesday, January 30, 2007 8:07 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
In ultima vreme sunt cam in pana de idei vis-a-vis de ce sa le pregatesc copiilor si m-am gandit ca ar fi utila o lista cu ce papa copilasii de 1-2 ani la micul dejun.

O sa trec ce dau eu acum, si daca mai aveti si alte meniuri pentru micul dejun, sa mi le spuneti, cu tot cu cantitati please pupici , sa le adaug la listuta.

Stiu ca este si subiect cu ce mananca azi copilul meu, dar e putin mai greu de urmarit sic

Fiecare numar reprezinta o varianta de meniu.

MICUL DEJUN - 1-2 ANI

1. 1 mar + 1 banana + 4 biscuiti

2. 1 mar + 1 para + 4 biscuiti

3. 1 banana + 100g branza calcica

4. 1 mar + 1 kiwi + 1 banana

5. 1 ou fiert tare + 1 crenwurst + 80g Almette

6. 1 sandwich cu Almette si 1/2 rosie + 1 crenwurst

Am trecut deocamdata cam ce ii dau eu lui Andrei, la micul dejun. Astept adaugari la listuta. pupici si multumesc.

Revin cu adaugari la listuta:

7. o felie de curcan pregatit la ciptor ( cumparat si feliat , proaspat ), un batonas de cascaval ..... un fel de branza moale pentru copii, un toast cu unt si miere de albine

8. batoane de cereale cu fructe , o banana , un kiwi , o nectarina

9. cascaval, smantana cu painica, crenwurst - 1 si 2 feliute subtiri de sunca de pui.

10. o felie de paine prajita unsa cu unt cu sare, dulceata(mai rar) sau miere, urmata de un fruct sau suc proaspat de fructe

11. 2 cremwusti + fruct

12. Cereale cu lapte(in special fulgi de porumb)

13. Cacao cu lapte si biscuiti

14. O data pe saptamana oute de prepelitza fierte sau facute ochiuri cu cascaval

15. Clatite cu dulceata sau cu banana.

16. Fructe cu biscuiti/branza/iaurt

17. Ou fiert tare cu o bucatica de unt si paine

18. Pate de casa

19. Omleta

20. Branza cu smantana si mamaliguta

21. Papanasi

Maria & Mario
Scris: Tuesday, January 30, 2007 10:39 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Noi mancam dimineata o felie de curcan pregatit la cuptor ( cumparat si feliat , proaspat ), un batonas de cascaval ..... un fel de branza moale pentru copii, un toast cu unt si miere de albine. Improvizam uneori : batoane de cereale cu fructe , o banana , un kiwi , o nectarina . Nu servim cereale si nici iaurt , ca le-am introduce in meniu, insa........ ne reorientam.

Pofta mare copii !
Kiki
Scris: Tuesday, January 30, 2007 11:29 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Ce a papat Dav la micul dejun azi: cascaval, smantana cu painica, crenwurst - 1 si 2 feliute subtiri de sunca de pui.
MNiko
Scris: Tuesday, January 30, 2007 11:38 AM
Nivel: Guest

La micul dejun eu ii mai dau Cristinei o felie de paine prajita unsa cu unt cu sare, ducceata(mai rar) sau miere, urmata de un fruct sau suc proaspat de fructe. I-as da ceai dar nu-l bea.
Alta varianta: 2 cremwusti + fruct
Sau cereala cu lapte(in special fulgi de porumb)
Sau Cacao cu lapte si biscuiti (asta mai rar ca la 7 bea un biberon cu lapte. Ii dau cam in zilele cand nu bea tot laptele dimineata).
Vesna
Scris: Tuesday, January 30, 2007 1:30 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/27/2006
Ce copilasi papaciosi la micul dejun! Ptiu-ptiu sa nu-i deochi! Pofta mare in continuare!

Raz nu serveste prea multe la micul dejun...azi, spre exemplu, a baut 300 ml lapte cu cacao si apoi a mai mancat biscuiti, iar de la mine a "furat" corn-flakes cu iaurt (cateva lingurite) si vreo 3 pernite Viva.toanerele Mai papa, uneori, cand are chef, soldatei de paine unsa cu untulet si dulceata/miere. Mezeluri nu
g_nicoleta2000
Scris: Tuesday, January 30, 2007 1:58 PM
Nivel

Noi papam cel putim o data pe saptamana oute de prepelitza fierte sau facute ochiuri cu cascaval.
Apoi tot odata pe saptamana mancam la micul dejun cereale cu lapte, un castron mare ca sa ne tina de foame.
In rest o ametim si noi cu Almette, branza topita, cremwusti din piept de curcan sau pui cam la 2 saptamani, paine cu unt si miere.
Duminica le mai fac clatite cu dulceata sau cu banana.
Micul dejun la noi este pentru toata familia, ce mult ma bucur ca nu mai papam separatyes
kali
Scris: Tuesday, January 30, 2007 2:44 PM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
Eu inca nu i-am dat Alexiei mezeluri (deci nici cremwusti)... Almette nu mai vrea, asa ca la micul dejun mananca de cele mai multe ori fructe cu biscuiti/branza/iaurt sau ou fiert tare cu o bucatica de unt si paine, pate de casa, omleta, branza cu smantana si mamaliguta, papanasi, clatite cu diferite umpluturi(mai putin cu miere, care nu-i place)...
... fac diferite combinatii intre ce am enumerat mai sus in functie de inspiratie si de ce am in casa...
... si papa camm in jur de 200 gr. la o masa.
MNiko
Scris: Tuesday, January 30, 2007 2:54 PM
Nivel: Guest

g_nicoleta2000 wrote:
Duminica le mai fac clatite cu dulceata sau cu banana.

La asta nu m-am gandit, dar cum de obicei la fac dupa amiaza...nici nu cred ca o sa manance la micul dejun.

g_nicoleta2000
Scris: Tuesday, January 30, 2007 3:06 PM
Nivel

MNiko wrote:

La asta nu m-am gandit, dar cum de obicei la fac dupa amiaza...nici nu cred ca o sa manance la micul dejun.

Crezi? ia incearca sa vezi ce bune sunt si dimineata.pupici
AdrianaC
Scris: Tuesday, January 30, 2007 5:23 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Am modificat listuta yes S-au strans ceva meniuri pentru micul dejun dance
g_nicoleta2000
Scris: Tuesday, January 30, 2007 6:16 PM
Nivel

Copii vostri papa separat de adulti mancarea? Noi sa fim singurii care suntem 100% la comun?
kali
Scris: Tuesday, January 30, 2007 6:24 PM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
g_nicoleta2000 wrote:
Copii vostri papa separat de adulti mancarea? Noi sa fim singurii care suntem 100% la comun?

Alexia bea lapte (250 ml.) la ora 7 dupa care se culca din nou si se trezeste intre 10-11 asa ca nu prea e posibil sa luam micul dejun impreuna(poate doar duminica daca mai lenevim si noisic).
In schimb mancam impreuna la pranz si seara (cand vine tati love)
g_nicoleta2000
Scris: Tuesday, January 30, 2007 6:53 PM
Nivel

kali wrote:

Alexia bea lapte (250 ml.) la ora 7 dupa care se culca din nou si se trezeste intre 10-11 asa ca nu prea e posibil sa luam micul dejun impreuna(poate doar duminica daca mai lenevim si noisic).
In schimb mancam impreuna la pranz si seara (cand vine tati love)

ahaaa, la noi este usor ca ne trezim toti la aceeasi ora, de fapt Alex se trezeste si noi trebuie sa facem ochi. Primul lucru xcare ni-l spune dimineata este PA-PAyes
Maria & Mario
Scris: Tuesday, January 30, 2007 7:14 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
g_nicoleta2000 wrote:

Nuuuu , si noi la fel ! dance
Kiki
Scris: Tuesday, January 30, 2007 7:32 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

g_nicoleta2000 wrote:

Si noi papam la comun ras
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.