|
Nivel: Membru
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 30
| nasterea naturala depinde si de antrenamentul mamei si modul in care cei care o asista o ajuta si-i explica. eu am stat in pat pana am nascut.adica ,pe masa am stat 15 min. este important ,atunci cand ti se permite, sa impingi de 3 ori, f lung pe fiecare contractie. daca simti nevoia sa te plimbi,nu-ti reprima dorinta. daca poti, impinge in timp ce cu mana tragi de ceva(ex.un calorifer,o chiuveta, atunci cand salonul nu este dotat corespunzator,cum se intampla in Ro) incearca sa te concentrezi asupra corpului tau si constientizeaza fiecare simtire. vorbeste cu personalul,spune ce simti,intreaba ce trebuie sa faci. respira adanc. impinge in zona pelvina,(scuzati comparati,dar ca atunci cand te lupti cu o constipatie cronica), nu din gat
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Da Lidia..si mai e ceva... Eu am inceput sa "imping" in pat deci nu pe masa. Imi spuneam ca trebuie sa imping tare pentru ca altfel copilul sufera ca nu poate sa iasa mai repede. Apoi, imi era tare bine stand pe vine, asta spre final. Ca sa nu mai spun ca ma plimbam cu perfuzia dupa mine. SA vezi ce se zgaltaia perfuzia, si asta pentru ca sunt mai fricoasa din fire. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 30
| asta iti spuneam si eu.am stat tot timpul travaliului in pat. mi-am controlat contractiile stand(nu radeti) pe o galeata. m-am suit pe masa cand i-am spus medicului ca am simtit capul copilului. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 543
| Ligia, nu e nimic de ras. Stiu ca eu cand am nascut, obosisem de atat plimbat pe holuri. Si nu ma lasau asistentele sa stau pe scaun, pentru ca cica stateam chiar pe capul copilului. Asa ca am stat in pat si durerile contractiilor mi se pareau si mai mari, as ca daca mi-ar fi trecut prin minte sa ma asez pe o galeata, cum ziceai tu, cred ca mi-ar fi fost mult mai usor. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Tot e bine ca v-a lasat pe pat si la plimbare, ca mie mi-a amortit spatele stand 8 ore pe masa |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Oare cand or sa se destepte si la noi ? Cica nasterea naturala pe masa este cea mai proasta pozitie care se poate alege pentru ca nu te ajuta deloc. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Eu nu am stat pe nici o masa. Am stat si am si nascut pe PAT. Nici nu stiu cum arata altfel o sala de nastere. Aici e ca o camera de hotel cu baie proprie , cu aparatura medicala care monitorizeaza continuu inima bebeului si a mamei , cu anestzie gas and aer , cu fotoliu , masa , etc .... si cu o lampa fff puternica , ce se aprinde doar la controale si in minutele dinaintea nasterii propriu zise , expulzia. Si ,intradevar , e deosebit de important sa impingi atunci cand ti se spune. FFF puternic. Mie mi-a spus moasa cu care am nascut ca e fff bine ca nu am facut epidurala , pentru ca sub influentza anesteziei nu simti contractiile puternic si deci nici impinsul propriu zis nu il poti controla 100%. Eu am impins de vreo 4 ori ff puternic si prelug, apoi mi-a spus sa imi tin respiratia( sau sa pufai des ) si sa nu imping absolut deloc. A fost momentul cand capul Mariei a iesit si daca impingi si nu te opresti cand iti spune nu simti umerii copilului ajunsi la iesire si de aceea e fff mare riscul sa te rupi, sau sa fie necesara epiziotomia. Eu am ascultat si nu am avut nici anestezii , si nici epiziotomie. Totul a decurs fff normal. Oricum , depinde de la persoana la persoana. Eu doar mi-am povestit experientza. Poate va e de ajutor. |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Fetelor, eu nu pot decat sa va admir pentru curajul vostru. Eu sunt super fricoasa si cred ca nu as fi nascut normal nici daca nu as fi avut contraindicatii. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Un mic secret...pentru contractiile din timpul nasterii normale.
Atunci cand aveti contractii si simtiti ca va doare funduletul sau simtiti ca iese bebelusul este sa va rugati sotul sau pe cineva apropiat sa va apese foarte putin pe locul unde simtiti ca va doare ( opriti prsiunea care se formeaza la anus ) si o sa treceti mai usor peste contracii.
Sper ca m-am facut inteleasa, nu de alta dar sunt cam rusinoasa ! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| am citit eu undeva ca e bine sa se bea ceai de Roinita inainte de nastere, cam cu o luna inainte, cica mai reduce din dureri... puteti incerca!!! |
|
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| janissa wrote:am citit eu undeva ca e bine sa se bea ceai de Roinita inainte de nastere, cam cu o luna inainte, cica mai reduce din dureri... puteti incerca!!!
Eu beau de citeva saptamini ceai de zmeura ,am baut si cind am fost cu Eden si mi-a ajutat cred eu. Eu una am crezut ca o nasc pe Eden in WC nu este de ras ,am facut clisma (cred ca asa se spune)inainte si eram asa de stresata ca mai tot timpul eram la toaleta.Dureriile trec foarte bine daca mergeti pe jos ,deci plimbarea pe coridor sau bai .eu una am stat in baie si tot mi-a ajutat mult. Dar sa ma vad si de data asta asa de viteaza! |
|
Inregistrat: 9/28/2006 Mesaje: 581
| Inainte sa nasc si eu, am fost la cursurile pre-natale, si am invatat multe lucruri, mai ales fiind la prima nastere. Mi s-a spus ca e foarte bine sa te plimbi, sa stai cat mai mult in pozitie verticla, pt ca e normal sa nasti mai usor, ajutandu-te si forta gravitationala. La spital unde am fost eu, puteam naste si pe WC (special de nascut), sau in apa. Eu am ales sa nasc in mod normal, initial am vrut fara nici un ajutor anestezic, dar avand o nastere ft lunga, il cele din urma nu am mai razistat si am facut epidurala. Dar ianiante sa fac, am incercat sa urmez si eu sfaturile de la cursuri, ma plimbam stateam cat mai mult in picioare. Dar mi se parea asa de groaznic, pana la urma tot la orizontala am ajuns sa nasc. Dar nu pe masa, cum spuneti voi, ci pe pat normal, de spital. Nu stiu de ce in Ro se mai folosesc inca mesele de nastere.
|
|
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Ce pofta mi-a venit sa nasc! cred ca imi iau si doctoratul in ale nasteri cit am tot citit si invatat! |
|
Inregistrat: 9/28/2006 Mesaje: 581
| shirel wrote:Ce pofta mi-a venit sa nasc! cred ca imi iau si doctoratul in ale nasteri cit am tot citit si invatat!
Shirel, hai ca mai ai putin....si sper ca aceste randuri ale noastre sa te ajute macar putin...te pup, nastere usoara! |
|
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| cand am nascut prima data,moasa n-a vrut sa ma lase sa ma ridic din pat,cica daca o fac e pe raspunderea mea...in final,nu mai aveam rabdare sa stau in pat,i-am zis ca trebuie sa ma duc la wc si m-am ridicat.adevarul e ca m-am dus tot tinandu-ma de pereti,asa dureri aveam,dar macar nu ma zvarcoleam in pat.atunci nu am stiut nici cum trebuie sa imping,am aflat abia la a 2a nastere,cand am avut norocul sa dau peste o moasa tanara si foarte rabdatoare. am inteles ca nu are rost sa ma chinui sa imping in timpul travaliului ci doar cand dilatatia e completa si bebe e pregatit sa iasa,doar atunci il pot ajuta impingand.
daca cineva stie cum se pot alina durerile de dupa nastere,atunci cand se retrage uterul,i-as fi recunoscatoare sa le spuna aici,pentru mine acelea au fost chinuitoare,m-au tinut cateva ore bune |
|
|