IoanaOlo wrote: Ma bucur sa citesc vesti bune. O sa pape din ce în ce mai bine. Sa urmărești alimentele care ii intensifica refluxul.a noi de exemplu la început au fost merele, iaurtul, smântână. Acum la 11 luni pot spune ca suntem aproape scăpați de reflux, nu mai vomita, dar tot aud cum urca înapoi mâncarea. Sper sa scăpați so boo cat mai repede, ca e foarte păcătos refluxul. Îmbrățișări virtuale. 🤗
Da, e chiar urat refluxul. O vad si cand bea lapte se agita foarte mult. Oricum ea e foarte agitata si nu are stare si asta face sa ii vina si mai mult inapoi. Pe mine ma stresa mult greutatea, mi-a spus oricum si pediatrul ca asta este un "simptom" destul de intalnit la bebelusi cu reflux faptul ca nu ia in greutate bine... Dar na... Te imbratisez

|
IoanaOlo wrote: Ai încercat sa ii dai cerealele din sticluță? Din fericire noi nu am avut problema cu luatul în greutate, cu toate ca Fabian a vomitat extrem de mult. Câți ml de lapte papa acum și la cât timp?
120 manca pana acum, de 2 zile mananca 150 de ml. Aprox la 3 ore mananca. Zic asta oentru ca uneori mananca la 2 ore jumate. Cereale nu ii dau din sticluta, ii dau cu lingurita, de sambata a inceput sa acceote mancarea, asa brusc. Mananca si fructe si mancare dar trebuie sa aiba chef. Greu am gasit un biberon sa o multumeasca, si cu tetinele la fel. Are aproape 6,5. A luat mult mai bine in ultima saptamana in greutate

|
IoanaOlo wrote:
Buna Georgiana. Mămică cu bebelus cu reflux de la naștere aici. Dacă pot sa te ajut, cu mare drag. 😘
Yupiii... Amelia are reflux de la nastere, am inceput cu aptamil, vomita in jet, bun, am inceput sa combin aptamil simplu cu ar, a fost ok pana la 3 luni cand a inceput sa se agite maxim. L-am schimbat cu topfer. Ii merge bine in sensul ca nu se agita nu vomita in jet. Ii vine inapoi dar acceptabil. Problema... Nu ia in greutate. Fooooarteeee putin. Pediatrul a zis sa incep sa ii fau cereale topfer, zis si facut. Nu mananca mai nimic. Cereale daca mananca cateva lingurite in schimb orice ii dau refuza. Nu ia in greutate si nu stiu ce sa mai fac. Are 6 kg 300 dupa un cantar 6 kg 5 dupa alt cantar. La 2 luni avea 5,2 kg si acum doar 6,3 kg. Ea arata bine, nu pare slaba, e vioaie, face tot ca orice alt copil de varsta ei dar nu ia in greutate si ma termina psihic

|
Buna mamici! Nu am mai intrat de mult timp... Viata cu 2 copii e cam agitata :)) si nu prea iti lasa mult timp. Mamici ce aveti bebei cu reflux sunt pe aici? As vrea sa va adresez cateva intrebari

|
mag_ wrote:
Uite asta cu alergiile in familie habar nu aveam, citisem la un moment dat dar cum noi nu avem, si Alex are, am zis ca nu se aplica. Ai alergii alimentare sau de alt tip? Ca de exemplu si eu la Alex am tot fost stresata cu alimentele si alergiile la alimente, dar am scapat de astea si in schimb am fost mai "norocosi", ca piticul are alergie la praf, polen, mucegai, par de pisica si caine... Am depistat asta initial (bine, apoi au urmat analize, teste etc) cand mergeam la soacra-mea, mobila veche, intuneric, mucegai, astea cred ca au declansat. Si sper din suflet sa nu fie si cazul Sofiei.
Eu fac alergie la praf, acarieni, pisica, caine, gandac de bucatarie. Mie mi s-a declasat tarziu, pe la vreo 23 de ani. Pana atunci nu am avut nimic. La alimente nu fac, cel putin pana acum si teste pentru alimente nu mi-a facut. In schimb fac de la vin alergie. Vin de casa... De ce? Nu stiu :)) cam ciudat. Cand bate vantul intr-o ora sunt terminata

|
maria2013 wrote:Am cautat pe YouTube "lavaj nazal copii". E clipul userului anamaria gabriela. Ana nu sta asa linistita, dar în cazul ei functioneaza perfect metoda! https://youtu.be/GrXuG1QLK0M Multumesc mult

|
maria2013 wrote:In masina îl folosim fara sa stam pe gânduri! Oricum, ii e foarte cald in scaun si cu el... Legat de AC, ce nu am specificat si mi se pare important este ca anual chemam un tehnician sa ni-l igienizeze si avem mereu, de la el, o solutie cu pulverizator pe care o aplicam periodic. Buna Maria! Imi poti da un link pentru lavajulnazal, procedura si cu ce il faci? As vrea sa ii fac Ameliei dar nu am facut niciodata ?i am retineri Multumesc

|
Zee wrote:Mamici cu pitici cu dermatita. Oare cand incepem diversificarea, daca o sa aiba alergii la ceva, o sa fim tot cu ei la pediatru sau exista si cazuri in care apar doar bubite si atat. De ieri an inceput studiul si acum imi tot dau filme. Eduard a avut dermatita dar nu am avut probleme de genul cu alergiile. Eu stiu ca daca aveti in familie cu alergii sunt sanse mari sa faca si ei dar pentru dermatita nu. Si la mine sunt eu cu alergii dar cum am scris mau sus, Eduard nu a avut probleme cu absolut nimic. O sa vedem Amelia...

|
mag_ wrote:Buna mamici, migrez si eu de la burtici la voi. Eu am nascut saptamana trecuta a doua minune - Sofia Petra, mai am acasa un baietel de 3 ani si pentru ca trec printr-o perioada apasatoare, incerc sa imi canalizez bucata de energie ramasa catre ei, desi e foarte greu. M-am confruntat dupa prima nastere cu depresia postnatala si imi e frica sa nu se intample din nou asta din cauza pierderii tatalui meu, incerc de data asta sa ma inconjor de prieteni, de mamici, ca sa nu stau sa ma gandesc la boli incurabile si la moarte, altfel simt ca o iau din nou pe campii. De aceea, sper ca este loc si pentru mine aici, printre voi, m-ar ajuta sa impartasesc experiente si sa invat lucruri noi, cu toate ca am mai trecut o data prin lucrurile astea cred ca mai pot invata ceva si chiar sa fac lucrurile mai bine a doua oara (sau macar sa incerc).
Si, apropo, voi ati folosit ceaiuri de stimularea lactatiei? La primul copil nu am avut nevoie, a decurs ok alaptarea, inca de multe ori m-am muls si i-am lasat lapte acasa pentru ca am avut nevoie sa ies si sa ma plimb singura, acum insa din cauza ca am poposit de la maternitate la inmormantare, plus tot impactul psihologic, nu prea am lapte pentru bebelina si ii dau si lapte praf pe langa... Sper totusi sa reusesc sa o alaptez exclusiv.
Multa sanatate bebeusilor vostri si sa creasca mari! Felicitari mamico! Bine ai venit la noi!

|
Ellena20 wrote:Oho, ati facut repede. Noi inca nu l-am facut pt ca de abia in jurul datei de 20 distribuie dsp-ul vaccinurile. Vad ca nu in toate judetele e la fel si se pot face si mai repede. Asa am patit si la cel de 2 luni, am asteptat destul de mult. Ma enerveaza teribil treaba asta. Si noi am patit la fel. Abia in 24 ne-a programat la vaccin. Mi-a spus sa sun in 18 adica azi sa vedem daca primesc vaccinuri

|