Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17822
| Potrivit unui studiu recent al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, s-a demonstrat ca atat mezelurile cat si carnea procesata si cea rosie sunt cancerigene.
Din ce am auzit si eu astazi la stiri, se pare ca 2 felii de sunca daca sunt consumate zilnic, cresc riscul aparitiei cancerului cu 18%.
Procentul mi se pare foarte mare si chiar m-a pus pe ganduri, pentru ca eu obisnuiam sa le fac sandwichuri copiilor pentru scoala cu muschi file, sunca, salam...
Astazi am mers in Mega Image si am trecut pe altceva pentru sandwichuri, pentru ca eu una nu mai am de gand sa cumpar asa ceva.
Voi ce parere aveti? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Tot asa. Insa ai mei mai cer unoeori si mezel Si mie imi mai trebuie cand si cand, mai ales cand fac pizza. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Pentru mine nu este nici o noutate, dar cred ca orice este cu limita e ok.Nu mancam mezeluri in general, din cand in cand prosciutto crudo sau cotto. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Da, nu e nimic nou ... datorita industrializarii cam tot ce in supermarket ajunge sa fie cancerigen. Nu mai gasesti nimic sanatos. O casa in varf de munte, sa crestem animale si sa cultivam legume at trebui |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Exact este o stire pe care o cunoastem de mult..ceea ce ma deranjeaza este ca se vorbeste muuult si nu se face nimic.Nu este sanatoasa ,produsul este sau produce cancer scoteti-l domnule de pe rafturi interzice-ti producerea si astfel salvati omenirea daaaar nu cum sa faca asa ceva cand toti castiga de pe urma asta.Pacat si eu mananc de obicei foarte putin si doar pastrama naturala pe cat se poate |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Asa este si nu cred ca e prima oara cand citim lucrurile astea. Si eu m-am straduit sa scot din "meniul" de pachet la scoala pastrama crud uscata sau muschiul (cele pe care le mai foloseam pentru la scoala). Dar, pe de alta parte, cred ca cel mai bine ar fi sa facem un subiect cu idei alternative pentru sandvisuri: ca nu merge etern sa punem omleta (ai mei nu mancanca branza sau cascaval! - din gama lactatelor doar iaurtul, sana sau chefirul nu merg pe paine :)), sau snitzel sau.... E bun pe sandvis avocado (piure), dar asta oxideaza repede, se recomanda consumarea lui imediat ce s-a preparat! |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 10/18/2015 Mesaje: 4
| giovanna wrote:Asa este si nu cred ca e prima oara cand citim lucrurile astea. Si eu m-am straduit sa scot din "meniul" de pachet la scoala pastrama crud uscata sau muschiul (cele pe care le mai foloseam pentru la scoala). Dar, pe de alta parte, cred ca cel mai bine ar fi sa facem un subiect cu idei alternative pentru sandvisuri: ca nu merge etern sa punem omleta (ai mei nu mancanca branza sau cascaval! - din gama lactatelor doar iaurtul, sana sau chefirul nu merg pe paine :)), sau snitzel sau.... E bun pe sandvis avocado (piure), dar asta oxideaza repede, se recomanda consumarea lui imediat ce s-a preparat!
O idee salutara si iata alte cateva alternative sanatoase de sandvisuri:
- hummus (facut din naut) cu felii de rosii, - chiftele cu ciupercute, - chiftele cu carne tocata de tine, - dovlecei pane, - snitele din cartofi rasi.
Si sandvisul meu preferat, cel cu avocado - smecheria la asta este sa adaugi sare si zeama de lamaie imediat ce tai fructul de avocado, pentru a incetini procesul de oxidare.
Eu sunt mereu in cautare de variante sanatoase de mancare, asa ca orice idei de acest gen sunt binevenite. :)
|
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17822
| Eu saptamana asta le-am facut sandwich cu Mozzarela si ardei, sau sandwich cu snitzel sau piept de pui la cuptor taiat felii sau fructe...
Totusi, as avea nevoie de mai multe posibilitati de sandwich...
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Avem un topic ptr sandwich ptr copii?Chiar ar fi indicat ptr noi sa avem mereu idei noi!!Eu am multe idei de impartasit cu voi! |
|
| Nici nu ma mira ca ar fi cancerigene mezelurile, la ce gust de chimicale si plastic au toate.. nu pot sa uit ce gust bun aveau acum cativa salamul de sibiu, salamul victoria...iar acum.. o pacaleala. incerc pe cat posibil sa le dau celor mici lactate de la tara, am o taranca de incredere de unde cumpar si incerc sa ii feresc de mezeluri.. daca tot vor ceva, le cumpar pateu de casa de la targuri romanesti sau le fac carnita de tara la gratar. |
|
| Bravo să știi ca nimic nu e mai bun ca mâncarea făcută in casa. Dar sincer fiind trebuie sa ne mai ferim de carnea, cel puțin noi romani cred că consumam prea multa. În loc de un grătar cu carne poate sa fie unul cu legume. Am văzut acum câteva zile un post pe Facebook despre legume la grătar si așa mai lăsăm carnea deoparte si mâncam mai mult verde și sănătos. Voi ce ziceți? |
|
|