"Mezeluri" de casa
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Eileen
Scris: Friday, January 2, 2015 1:45 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/16/2013
Mesaje: 3201
De sarbatori am pregatit ceva afumaturi care combat mezelurile cumparate si mi-am propus sa le fac si in timpul anului...sa vedem daca ma tin Lol Lol
In ultimul timp am cam renuntat la mezeluri dar...mai calc pe bec uneoriras

Eu in afara de carnati de casa si muschi de porc afumat am facut peste afumat si piept de curcan afumat....o nebunie bounce bounce

Voi ce retete de "mezeluri " de casa aveti ?


Eileen attached the following image(s):
dsc02829.jpgdsc02870.jpg

marivic
Scris: Friday, January 2, 2015 3:28 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Mesaje: 13449
Am facut piept de pui afumat si ,,crenvusti''.Crenvusti,adica....carne foarte fin data prin masina de tocat,umplut mat de porc,afumati apoi si.....consumati fierti.O nebunie.....Am de gand sa mai fac si in timpul anului ras
Lilly of the valley
Scris: Friday, January 2, 2015 5:19 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Mesaje: 12042
"Afumatura" tot "afumatura" e. Conteaza, e adevarat, provenienta materiei prime, dar e la fel de nociv pt ficat. Dar .... sunt delicioase thumright
Peste am facut si noi, dar nu macrou, ci pastrav, ton si inainte de Craciun - somon. Am ales aceste sorimente de peste pt ca nu au oase, nu am gasit macrou proaspat, cel congelat fiind putred. Am afumat si rulade de carne (carne batuta, condimentata cu diverse umpluturi).
Eileen
Scris: Saturday, January 3, 2015 11:46 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/16/2013
Mesaje: 3201
marivic wrote:
Am facut piept de pui afumat si ,,crenvusti''.Crenvusti,adica....carne foarte fin data prin masina de tocat,umplut mat de porc,afumati apoi si.....consumati fierti.O nebunie.....Am de gand sa mai fac si in timpul anului ras

Marivic , am si eu o reteta de pe undeva , poti sa -mi spui exact cum ai procedat tu? Eu mi-am pus deoparte mate de oaie ca sa incerc mai tarziu.

Lilly of the valley wrote:

"Afumatura" tot "afumatura" e. Conteaza, e adevarat, provenienta materiei prime, dar e la fel de nociv pt ficat. Dar .... sunt delicioase thumright


Lily, comparand cum afecteaza ficatul si nu numai mezelurile din comert, cred ca sunt mai ok ale noastre.

Topicul se refera la orice fel de inlocuitor al mezelurilor, nu numai afumaturi.
Tot am batut netul in lung si-n lat si am gasit idei bune pe care vreau sa le pun in practica.

As vrea sa caut plasa pentru rulade, cum sunt la cele cumparate. Nici nu stiu unde sa caut in orasalcool alcool
Lilly of the valley
Scris: Saturday, January 3, 2015 5:21 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Mesaje: 12042
Eileen, nu-ti trebuie neaparat plasa. Eu leg rulada cu sfoara, ca infasatul unui bebe pe timpuri. Numai ca ulterior iti trebuie tehnica de chirurg pt ca legatura aceea stransa daca nu e taiata corect iti strica aspectul ruladei.
Caut pe youtube si revin cu link.




marivic
Scris: Saturday, January 3, 2015 5:45 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Mesaje: 13449
Eileen,nu am nici o reteta.Pur si simplu carne de porc,caci asta am avut(dar am sa incerc cu carne de pasare)data prin masina de tocat carne,gen pasta(mi-am luat o masina care toaca foarte fin),condimente,totul bagat in mat de porc.Apoi ,fiind cald,am dat putin-dar f putin la fum.Dupa aceea am fiert in apa.Sunt deliciosi.Nu sunt ca cei din comert,dar noua ne-au placut tare mult.Stiu ca sunt mult mai sanatosi ras
Eileen
Scris: Tuesday, January 6, 2015 1:52 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/16/2013
Mesaje: 3201
Lilly of the valley wrote:
Eileen, nu-ti trebuie neaparat plasa. Eu leg rulada cu sfoara, ca infasatul unui bebe pe timpuri.

Lilly asa am procedat si eu acum la pieptul de curcan. Am vazut tehnica pe la emisiunile culinare .

Marivic , eu am o idee gasita pe net , cu carne de pui , si am sa o incerc . Voi reveni cu impresii.
marivic
Scris: Tuesday, January 6, 2015 1:57 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Mesaje: 13449
Eu am adapatat pe moment,sotul amintindu-si ca asa ceva mancase in Apuseni prin 1975 ras si i-a placut tare mult.Si noua de altfel yes
Eileen
Scris: Tuesday, January 6, 2015 2:11 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/16/2013
Mesaje: 3201
marivic wrote:
Eu am adapatat pe moment,sotul amintindu-si ca asa ceva mancase in Apuseni prin 1975 ras si i-a placut tare mult.Si noua de altfel yes

Cred ca asta e solutia ...sa adaptam dupa gustul...familiei Lol
Plus ca eu cred ca e o greseala sa ne tot raportam la gustul celor din comert ! Clar ce e facut de noi e mai bun ! Stim ce am pus acolotopai
marivic
Scris: Tuesday, January 6, 2015 3:18 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Mesaje: 13449
Exact!Si fiecare stie ce le place alor sai,nu?Eu nu mai mancasem asa ceva,dar sotul a zis ca este mult mai bun pt organism....Asa ca dupa parerea altora,tot carnati erau....pt noi,au fost crenvusti.Ideea este ca la momentul respectiv,aveam carne de porc,dar daca dispun de carne de pasare am sa incerc si asa...ras Atat timp cat faci tu,in casa,nu are ce sa nu fie bun?? Parerea mea...
Intr-adevar,parca Lily spsusese....afumat face rau la ficat,dar.....fiecare face dupa gustul sau.Noi de exemplu,am dat decat o zi la fum,sau o jumatate de zi la fum,totul.Nu am tinut mult,decat sa ia putin guist si sa se usuce....Si apoi conservarea....de rigoare.
Eileen
Scris: Wednesday, January 7, 2015 8:51 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/16/2013
Mesaje: 3201
Am reusit sa fac unul din felurile de mezel propuse. Este un "salam" din carne tocata de pui am facut , am sa fac si cu porc .
A iesit f bun , mai trebuie sa mai umblu la condimente , sa pun mai putine Lol Lol dar este in functie de gustul fiecaruia.
Nu stiu de ce in unele locuri mi-a ramas loc pe langa masline , desi am strans bine.


Eileen attached the following image(s):
dsc02904.jpgdsc02905.jpg

leila
Scris: Wednesday, January 7, 2015 9:33 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/16/2014
Mesaje: 641
Mmmmm Eileen !!!!" arata super si la gust cred ca e demential. Trebuie sa incerc!!!
Eileen
Scris: Wednesday, January 7, 2015 9:47 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/16/2013
Mesaje: 3201
Leila pupici pupici
Eileen
Scris: Tuesday, January 13, 2015 10:02 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/16/2013
Mesaje: 3201
Dupa ideea de prosciutto crudo am facut un muschi crud-uscat , se apropie f tare de gustul de prosciutto crudo.
Aseara am facut o pizza cu aluat de faina neagra, cateva felii din salamul de carne tocata , cateva felii de muschi si mult cascaval ...tot de casa Lol Lol
Asa a iesit muschiul...pozele nu sunt profi...lumina proasta-proasta de tot seara Cray


Eileen attached the following image(s):
10913469_338231296369362_1433379144_n.jpg10933305_338231376369354_372951107_n.jpg

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.