Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| De sarbatori am pregatit ceva afumaturi care combat mezelurile cumparate si mi-am propus sa le fac si in timpul anului...sa vedem daca ma tin In ultimul timp am cam renuntat la mezeluri dar...mai calc pe bec uneori
Eu in afara de carnati de casa si muschi de porc afumat am facut peste afumat si piept de curcan afumat....o nebunie
Voi ce retete de "mezeluri " de casa aveti ? Eileen attached the following image(s):
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Am facut piept de pui afumat si ,,crenvusti''.Crenvusti,adica....carne foarte fin data prin masina de tocat,umplut mat de porc,afumati apoi si.....consumati fierti.O nebunie.....Am de gand sa mai fac si in timpul anului |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| "Afumatura" tot "afumatura" e. Conteaza, e adevarat, provenienta materiei prime, dar e la fel de nociv pt ficat. Dar .... sunt delicioase Peste am facut si noi, dar nu macrou, ci pastrav, ton si inainte de Craciun - somon. Am ales aceste sorimente de peste pt ca nu au oase, nu am gasit macrou proaspat, cel congelat fiind putred. Am afumat si rulade de carne (carne batuta, condimentata cu diverse umpluturi). |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| marivic wrote:Am facut piept de pui afumat si ,,crenvusti''.Crenvusti,adica....carne foarte fin data prin masina de tocat,umplut mat de porc,afumati apoi si.....consumati fierti.O nebunie.....Am de gand sa mai fac si in timpul anului Marivic , am si eu o reteta de pe undeva , poti sa -mi spui exact cum ai procedat tu? Eu mi-am pus deoparte mate de oaie ca sa incerc mai tarziu.
Lilly of the valley wrote: "Afumatura" tot "afumatura" e. Conteaza, e adevarat, provenienta materiei prime, dar e la fel de nociv pt ficat. Dar .... sunt delicioase thumright
Lily, comparand cum afecteaza ficatul si nu numai mezelurile din comert, cred ca sunt mai ok ale noastre.
Topicul se refera la orice fel de inlocuitor al mezelurilor, nu numai afumaturi. Tot am batut netul in lung si-n lat si am gasit idei bune pe care vreau sa le pun in practica.
As vrea sa caut plasa pentru rulade, cum sunt la cele cumparate. Nici nu stiu unde sa caut in oras |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Eileen, nu-ti trebuie neaparat plasa. Eu leg rulada cu sfoara, ca infasatul unui bebe pe timpuri. Numai ca ulterior iti trebuie tehnica de chirurg pt ca legatura aceea stransa daca nu e taiata corect iti strica aspectul ruladei. Caut pe youtube si revin cu link.
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Eileen,nu am nici o reteta.Pur si simplu carne de porc,caci asta am avut(dar am sa incerc cu carne de pasare)data prin masina de tocat carne,gen pasta(mi-am luat o masina care toaca foarte fin),condimente,totul bagat in mat de porc.Apoi ,fiind cald,am dat putin-dar f putin la fum.Dupa aceea am fiert in apa.Sunt deliciosi.Nu sunt ca cei din comert,dar noua ne-au placut tare mult.Stiu ca sunt mult mai sanatosi |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Lilly of the valley wrote:Eileen, nu-ti trebuie neaparat plasa. Eu leg rulada cu sfoara, ca infasatul unui bebe pe timpuri.
Lilly asa am procedat si eu acum la pieptul de curcan. Am vazut tehnica pe la emisiunile culinare .
Marivic , eu am o idee gasita pe net , cu carne de pui , si am sa o incerc . Voi reveni cu impresii. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Eu am adapatat pe moment,sotul amintindu-si ca asa ceva mancase in Apuseni prin 1975 si i-a placut tare mult.Si noua de altfel |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| marivic wrote:Eu am adapatat pe moment,sotul amintindu-si ca asa ceva mancase in Apuseni prin 1975 si i-a placut tare mult.Si noua de altfel Cred ca asta e solutia ...sa adaptam dupa gustul...familiei Plus ca eu cred ca e o greseala sa ne tot raportam la gustul celor din comert ! Clar ce e facut de noi e mai bun ! Stim ce am pus acolo |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Exact!Si fiecare stie ce le place alor sai,nu?Eu nu mai mancasem asa ceva,dar sotul a zis ca este mult mai bun pt organism....Asa ca dupa parerea altora,tot carnati erau....pt noi,au fost crenvusti.Ideea este ca la momentul respectiv,aveam carne de porc,dar daca dispun de carne de pasare am sa incerc si asa... Atat timp cat faci tu,in casa,nu are ce sa nu fie bun?? Parerea mea... Intr-adevar,parca Lily spsusese....afumat face rau la ficat,dar.....fiecare face dupa gustul sau.Noi de exemplu,am dat decat o zi la fum,sau o jumatate de zi la fum,totul.Nu am tinut mult,decat sa ia putin guist si sa se usuce....Si apoi conservarea....de rigoare. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Am reusit sa fac unul din felurile de mezel propuse. Este un "salam" din carne tocata de pui am facut , am sa fac si cu porc . A iesit f bun , mai trebuie sa mai umblu la condimente , sa pun mai putine dar este in functie de gustul fiecaruia. Nu stiu de ce in unele locuri mi-a ramas loc pe langa masline , desi am strans bine. Eileen attached the following image(s):
|
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/16/2014 Mesaje: 641
| Mmmmm Eileen !!!!" arata super si la gust cred ca e demential. Trebuie sa incerc!!! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Leila |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Dupa ideea de prosciutto crudo am facut un muschi crud-uscat , se apropie f tare de gustul de prosciutto crudo. Aseara am facut o pizza cu aluat de faina neagra, cateva felii din salamul de carne tocata , cateva felii de muschi si mult cascaval ...tot de casa Asa a iesit muschiul...pozele nu sunt profi...lumina proasta-proasta de tot seara Eileen attached the following image(s):
|
|
|