Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Trucuri pentru alungat oboseala...
Alunga oboseala: 14 trucuri in 24 de ore!
Te simti din ce in ce mai obosita? Iata cateva remedii care te vor pune pe picioare!
Esti o femeie activa si, cu toate acestea, fiecare zi la munca devine o corvoada pentru tine, mai ales in ultima perioada. Te simti din ce in ce mai obosita, nu te mai poti concentra, randamentul tau zilnic nu mai este acelasi?
In acest caz, ar trebui sa te intrebi daca nu cumva stilul tau de viata nu este tocmai unul sanatos. Alimentatia necorespunzatoare, stresul, lipsa odihnei, deshidratarea, toti acesti factori si-au lasat amprenta asupra starii tale generale de sanatate.
Iata cateva sfaturi pentru ca tu sa combati oboseala si sa-ti recapeti energia si forta:
- O dieta sanatoasa
Exista o mare legatura intre alimentatie si modul in care vei functiona zilnic, la orice nivel, asadar ai grija ce alegi sa mananci!
- Nu sari peste micul dejun, chiar daca nu ti-e foame!
Studiile au demonstrat ca persoanele care obisnuiesc sa serveasca un mic dejun consistent, au o stare fizica si psihica mult mai buna decat cele care sar peste prima masa a zilei.
- Putin si des, preferabil o masa la fiecare trei sau patru ore
Mesele scurte si dese, insotite de doua gustari zilnic, sunt mult mai sanatoase decat mesele exagerat de consistente si mai greu de digerat.
O alimentatie bogata in carbohidrati, proteine si grasimi sanatoase, care contine multe fructe, legume, lactate, cereale si peste, iti vor da energia de care ai nevoie!
- Mai multe fibre!
Un adult are nevoie de 25-30g de fibre in alimentatia sa zilnica. Asa ca, nu uita sa consumi in mod regulat cereale integrale, fasole rosie fiarta, stafide, zmeura, mere cu coaja, etc.
- Omega -3 pentru sanatatea mentala Omega 3 se gaseste in peste, nuci, seminte si multe alte produse. Consuma produse care contin omega - 3, caci acestea combat stresul si depresiile si cresc rapid capacitatea de concentrare.
- Mai multa hidratare
Consumul a cel putin doi litri de apa pe zi, este esential pentru stimularea circulatiei sangelui si imbunatatirea activitatii cardiace. Un nivel optim de hidratare ti-l poti asigura si prin consumul de alimente cu un continut bogat de apa: iaurt, broccoli, castraveti, pepene, grapefruit, portocale, etc.
- Putina cofeina nu strica!
O cantitate moderata de cofeina cu 2-3 lingurite de cafea, dupa micul dejun, iti va da energia necesara, insa atentie, nu in exces, caci risti sa nu te poti odihni corespunzator!
- Un moral bun este esential!
Cu totii stim ca stresul, depresia, sau tristetea accentueaza oboseala. De aceea, un moral bun si o gandire optimista te va umple de energie si de vitalitate.
- Apa termala poate face minuni!
Cand te simti extenuata la maxim pulverizeaza-ti putina apa termala pe fata si vei vedea cum iti vei recapata energia instantaneu.
- Poarta haine cat mai comode
Daca te simti comod in hainele pe care le porti esti mult mai destinsa si vei avea o stare de spirit mai buna!
- Alunga gandurile negre!
Chiar daca stresul cotidian este inevitabil, nu te lasa coplesita de sentimente negative. Incearca sa fii mereu optimista si sa vezi partea plina a paharului.
- Asculta muzica preferata!
Efectul: te vei simti dinamica si plina de viata pe toata durata zilei!
- Controleaza-ti respiratia!
De cate ori esti tensionata, ia-ti un moment de respiro! Este primul si cel mai bun lucru pe care il poti face ca sa nu te enervezi mai rau!
- Fa o fapta buna
Pare un cliseu, dar zi-mi ca nu te simti un pic mai bine dupa ce tocmai ai ajutat pe cineva?
de Mihaela Zamfir | 28.08.2008 Sursa: idieta.ro |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Eu cred ca trebuie sa ascult aceste sfaturi ca sunt cam terminata. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| carla wrote:Eu cred ca trebuie sa ascult aceste sfaturi ca sunt cam terminata.
Si eu la fel... |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Kiki wrote:..... - Fa o fapta buna
de Mihaela Zamfir | 28.08.2008 Sursa: idieta.ro
Cu asta sunt perfect de acord! Multumesc pentru articol, Kiki! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Super !! Ar trebui completat ca moralul se ridica cu 7 pitici Am o durere crunta de cap de la oboseala. Am inghitit o cana de cafea la 7 si...degeaba. Pic de somn...Elena se pare ca nu Nu degeaba ii zic mai nou "Activia" |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Diana, surprinde-l pe sotiorul tau si spune-i ca are deosebitul privilegiu de a petrece o ora si jumatate singur cu copiii, timp in care tu faci o baie luuuuuuunga cu saruri si spume. Daca tot nu apuci sa dormi, daca nu poti sa-i trimiti la plimbare in parc ca e frig, macar cu relaxarea de dupa baie sa ramai. |
|
|
mersi de idee...din pacate o las pe alta zi ca azi e plecat cu mai multe lucruri de facut si de cumparat prin oras asa ca sunt mamica cu doi pui deodata
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Oboseala nu se trateaza cu nimic altceva mai bine decat cu somn. Am observat la mine ca 3-4 ore pierdute, se recupereaza in mai bine de 2 saptamani. Imbatranesc? |
|
| De vreo saptamana ma ucide capul !! Ma doare intr-una si imi trece doar dupa 2-3 cafele. Bineinteles ca totul se trage de la o oboseala acuta care se tot accentueaza... Inafara de somn...oare ce as putea sa mai fac sa-mi treaca??? |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Suc de grapefruit (fresh), Diana. Daca iti place... E un energizant foarte bun. Stiu ca nu asta vrei sa auzi, dar incearca sa te mai si odihnesti. |
|
Inregistrat: 2/17/2009 Mesaje: 1038
| Oana sucul de gref chiar da rezultate ? Cred ca am sa incerc si eu , ca am ceva vreme de cand ma simt foarte obosita , si in mod ciudat , mult mai obosita ma simt dimineata cand ma trezesc decat seara la culcare.De odihna nici nu poate fi vorba cel putin pana in august . |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Da, se simt rezultate. Stiu cel mai bine de la soacra mea, care a avut hepatita si a "consumat" foarte mult suc de grapefruit, recomandat special pentru starile de oboseala resimtite dupa boala. Am incercat si eu de cateva ori. Numai ca, din pacate, nu imi place deloc gustul... |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Odihna ramane cel mai bun remediu pentru a scapa de oboseala. Cel putin 8-9 ore pe zi sunt recomandate pe zi.
|
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 3/17/2016 Mesaje: 1
| Si aportul mai ridicat de vitamine si minerale ne poate ajuta sa avem un organism mai odihnit.
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Pai remediul cel mai bun e de departe odihna in sine. Un somn bun, o baie in apa calda, un masaj....
|
|
|