Metode naturale pentru ingrijirea corporala
Subiectul anterior · Subiectul urmator
taki
Scris: Saturday, October 28, 2006 10:56 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
1. Buze pupabile

Aplica balsamul pentru buze, pe care il folosesti de obicei. Umezeste unul dintre colturile unui prosop si preseaza-l cu buzele, timp de 5 secunde. Apoi maseaza buzele cu coltul umezit si tamponeaza-le usor cu prosopul uscat. Aplica din nou balsam pentru buze. In acest fel eviti uscarea si cojirea buzelor, mai cu seama in timpul iernii.

2. Ten de invidiat

Tenul se curata foarte bine cu ajutorul bailor de aburi (20 de minute). Incearca aceasta metoda in fiecare seara si inlocuieste crema obisnuita de noapte cu ulei de ricin (jumatate de lingurita). Lasa-l sa actioneze peste noapte si repeta metoda baii cu aburi dimineata, dupa clatirea fetei. Daca tenul tau nu se curata de impuritati, in locul tratamentului anterior aplica intr-o seara pe fata benzoyl peroxide (substanta activa antibacteriana) si reia baile de aburi incepand cu seara urmatoare. Pentru ca tenul sa devina curat, este nevoie sa urmezi constant aceste procedee.

3. Uleiul de masline – bun la... multe

a. Amesteca ulei masline (½ dintr-o cana), cu otet de mere (¼ dintr-o cana) si apa (¼ dintr-o cana). Aplica totul pe ten, in locul cremei obisnuite pentru noapte, dar nu inainte de a-l clati. Pielea va avea un aspect proaspat si stralucitor.

b. Uleiul de masline hidrateaza si calmeaza tenul uscat.

c. Umezeste-ti tenul, intinde ulei de masline pe toata suprafata lui, adauga putin zahar si maseaza usor. Sterge tenul cu un prosop umed, pana cand zaharul se inlatura complet.

d. Foloseste ulei de masline in locul uleiului obisnuit pentru corp.

e. Pentru ca parul tau sa straluceasca, adauga o picatura de ulei de masline intre palme si intinde-o uniform pe toata suprafata lui. Cand parul este uscat, trece palmele printre suvite si maseaza mai cu seama varfurile. Uleiul de masline poate inlocui cu succes balsamul pentru par.

4. Crema pentru corp

Este o reteta simpla si eficienta! Ai nevoie de zahar (½ dintr-o cana), 10 picaturi de ulei de lamaie, ½ dintr-o lamaie proaspata, o cana cu ulei de masline/jojoba/migdale. Amesteca toate ingredientele si aplica pasta pe corp, de jos in sus, prin miscari circulare. In final, bucura-te de senzatia unui dus si a pielii fine ca matasea.

5. Masca pentru ten

Ingrediente de baza:

miere – hidrateaza pielea si are efect antibacterian
mango – asigura necesarul de enzime naturale care au, printre altele, efect exfoliant (uleiul de mango este hidratant)
avocado – contine ulei esential si acizi grasi, recomandati pentru ingrijirea pielii pe care o si hidrateaza
terci de ovaz – hidrateaza si exfoliaza pielea

Ingrediente lichide:

lapte – enzimele si acidul lactic exfoliaza, iar grasimea naturala hidrateaza si hraneste pielea
gel cu aloe vera – cicatrizeaza si confera stralucire tenului
albus de ou – contracta porii si are efect de balsam

Combina unul sau mai multe ingrediente de baza cu un singur ingredient lichid si aplica tratamentul ales de 2-3 pe saptamana.
sousourel
Scris: Wednesday, December 27, 2006 12:58 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Ajutoooooooor!!!!!
Cine stie cum se pot ingriji niste buze care in fiecare iarna se crapa, sangereaza si dor. Nu mai suport, am dat cu creme, miere, ruj...orice si degeaba, cum vine frigul, parca am rana deschisa.plans
Cris-DL
Scris: Wednesday, December 27, 2006 1:17 PM
Nivel

Inregistrat: 10/4/2006
Eu folosesc strugurel de la diverse firme ...
Kiki
Scris: Wednesday, December 27, 2006 1:19 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
cris22tyna wrote:
Eu folosesc strugurel de la diverse firme ...

Si eu ras
sousourel
Scris: Wednesday, December 27, 2006 1:19 PM
Nivel

Multumesc pt raspuns pupici Am incercat si eu diverse...degeabacry
Kiki
Scris: Wednesday, December 27, 2006 1:21 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
sousourel wrote:
Multumesc pt raspuns pupici Am incercat si eu diverse...degeabacry

Cand mi s-au crapat buzele rau intr-o iarna, am dat pe buze cu crema de galbenele. Are gust cam naspa, dar de atunci nu am mai avut probleme cu buzele, nu mi se mai crapa asa rau. ras
sousourel
Scris: Wednesday, December 27, 2006 1:26 PM
Nivel

Kiki wrote:

Cand mi s-au crapat buzele rau intr-o iarna, am dat pe buze cu crema de galbenele. Are gust cam naspa, dar de atunci nu am mai avut probleme cu buzele, nu mi se mai crapa asa rau. ras

Uite ca la crema de galbenele nu m-am gandit. Multumesc pt idee, o voi incerca pupici
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, December 27, 2006 1:34 PM
Nivel

taki wrote:

Daca tenul tau nu se curata de impuritati, in locul tratamentului anterior aplica intr-o seara pe fata benzoyl peroxide (substanta activa antibacteriana) si reia baile de aburi incepand cu seara urmatoare. Pentru ca tenul sa devina curat, este nevoie sa urmezi constant aceste procedee.

Benzoyl-ul peroxide nu se da fara reteta decat in Ro.Produsul se numeste Brevoxyl, costa pana in 250.000 lei veki, dar nu se foloseste la intamplare.

Produsule este foarte puternic (in afara se gasec produse cu concentratii diferite, in Ro doar cel amintit mai sus, cu concentratie 4%).

Nu se observa rezultate notabile mai devreme de 8 saptamani.Nu se foloseste orice produs de spalare a fetei concomitent cu aplicarea brevoxyl-ului.

Produsul se aplica pe fata complet demakiata si iar spalata.

Se evita cu orice pret zona okilor si kiar a maxilarelor.Pielea de pe gat si maxilare este foarte sensibila si produsul poate favoriza aparitia unei cuperoze ce trece destul de greu.

La un interval de o ora de la adminsitrarea produsului este bine a se folosi o crema puternic hidartanta.Eu foloseam Ictyane, de la Ducray.

Nu se aplica produsul in zona mustatii.Se poate ca la o urmatoare elipare in aceasta zona sa ramaneti fara piele (cum am avut eu arsuri de gr.II).

Produsul este astringent, deci este vital a se suplini hranirea tenului si altfel.

Daca nu aveti probleme cu tenul, precum acnee, nu se justifica utilizarea produslui.Acesta sensibilizeaza pielea in timp.
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, December 27, 2006 1:36 PM
Nivel

Pt buze extrem de uscate, la modul ca se exfoliaza ca foitele de ceapa, minunat in cazul meu, cand veneam de la ski a fost Apiderminul.O crema foarte grasa, pe baza apicola, aplicat in strat gros.
sousourel
Scris: Wednesday, December 27, 2006 1:37 PM
Nivel

stele_pe_cer wrote:
Pt buze extrem de uscate, la modul ca se exfoliaza ca foitele de ceapa, minunat in cazul meu, cand veneam de la ski a fost Apiderminul.O crema foarte grasa, pe baza apicola, aplicat in strat gros.

Multumesc pt raspuns...unde se gaseste?
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, December 27, 2006 1:40 PM
Nivel

sousourel wrote:
Ajutoooooooor!!!!!
Cine stie cum se pot ingriji niste buze care in fiecare iarna se crapa, sangereaza si dor. Nu mai suport, am dat cu creme, miere, ruj...orice si degeaba, cum vine frigul, parca am rana deschisa.plans

Sousourel, in fiecare seara aplica un strat gros de crema, nu importa de care, grasa, foarte grasa sa fie, si sa fie destinata fetei.In timp, vei sti care crema iti va face bine.Strugurelul de buze, indif de firma lui, in cazul buzelor ultra sensibile, nu face fata.

Apoi, absolut de fiecare data cand iesi din casa afara (kiar daca stai la curte) iti dai cu un strat subtire de crema (seara aplici strat gros) apoi aplici un ruj hidratant, din cel care face buzele unsuroase, sa nu fie uscat rujul, asta e important.Apoi, daca iar iesi afara, mai pui un strop de ruj gras.

Seara, crema respectiva poate fi inlocuita cu miere.Pui miere pe un deget si o lasi in strat semigros pe buze pana dimineata.Ai grija sa nu o manancisic .

Cand iesi afara, abtine-te sa te lingi pe buze, elimina ticurile care te fac sa iti umezesti buzele (daca le ai)!

Pupici catifelatipupici !
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, December 27, 2006 1:42 PM
Nivel

sousourel wrote:

Multumesc pt raspuns...unde se gaseste?

La plafar si onlne pe naturaplant.ro.Dar nu renteaza sa comanzi de la ei, ca te costa prea mult transportul.Aminteste-mi dupa sarbatori sa iti trimit eu.Este foarte ieftina, ca toate produsele autohtone sarace in bani alocati reclameisic !
sousourel
Scris: Wednesday, December 27, 2006 1:48 PM
Nivel

Multumesc pt rapuns pupici . CAm asa procedez si ma ung toata ziua pe buze...mie mi-e frica sa nu fie un deficit de vit Aoare sau E...nu stiu ce sa zic...cert e ca in fiecare iarna, de cand pot sa-mi aduc aminte, tot asa e, si m-am cam saturat, pur si simplu ma dor. Evident ca iarna dau cu ruj de consistenta cremoasa, grasa, ai putea spune, creme...o sa incerc si cu galbenele si Apidermin, daca reusesc sa imi fac rost...sper sa gasesc ceva sa-mi faca bine. O vreme a functionat ceea ce recomanda Taki mai sus, dar pana la urma tot acolo am ajuns, doar ca mai incet ca in alti ani.
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, December 27, 2006 1:55 PM
Nivel

Sousourel, azi nu ajung la plafar.Dar de indata ce ies cu Matei afara, merg si caut.Nu este o crema prea ceruta, si cred ca imi va lua ceva timp sa o agsesc prin zona.Sau poate mai bine m-as duce direct la Obor, ca stiu ca acolo am vazut-o mereu la plafarul din piata si ti-o trimit.Daca mai vrei sa iti trimit ceva, da-mi de stire pe privat.Oricum, pun la posta dupa 1 ian.

Daca ai vreun deficit de vitamine, asta reiese numai la analize.Daca vrei, eu iti pot trimite si niste capsule de vitamina E.Spargi capsula si ungi buzele.Eu asa am facut cu zona okilor un timp.Iti mai pot pune vitamina A uleioasa (care e cam scarboasa) dar foarte emolienta.Tot foarte bun dar urat ca si miros este uleiul de migdale dulci, presat la rece.E bun si pt.zona okilor, dar numai cu masaj de cateva minute seara inainte de culcare si pt.orice zona uscata sau prost irigata/hidratata.Toate sunt ieftinedance !
sousourel
Scris: Wednesday, December 27, 2006 1:58 PM
Nivel

Esti o draguta pupici dar nu te grabi ca incerc si eu aici intai, daca nu-mi gasesc, te anunt. Vit A si E fiole au sigur la farmacie, sa vedem restul.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.