metode contraceptive

Options metode contraceptive
Subiectul anterior · Subiectul urmator
mada
Postat: Wednesday, December 13, 2006 12:59 PM
Nivel: Guest

Intrat: 2/12/2006
Postari: 5
Mamicilor care ati luat Exluton ca si masura contraceptiva, spuneti-mi si mie, diminueaza sau nu lactatia?
georgy_adinutza
Postat: Wednesday, December 13, 2006 1:04 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 3/2/2006
Postari: 3065
Locatia: Bucuresti
mada wrote:
mamicilor care ati luat exluton, spuneti-mi si mie, diminueaza sau nu lactatia?


eu am luat exluton , dar nu am avut probleme cu lactatia , asa ca poti sa iei linistita pupici


off topik : bun venit la noi , la 7 pitici !!sper sa te putem ajuta oricand ai nevoie pupici pupici
stele_pe_cer
Postat: Wednesday, December 13, 2006 1:16 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6678
mada wrote:
mamicilor care ati luat exluton, spuneti-mi si mie, diminueaza sau nu lactatia?


La mine absolut deloc!Scoteam aceeasi cantitate de laptic ca si inainte si lapticul meu a fost primit cu aceeasi palcere ca si ianinte de contraceptiv!Nu am avut nici dureri, nici scurgeri, nici o neplacere de la ele.

Am revenit la exluton kiar si dupa ce nu am mai alaptat, pt.ca le-am considerat safe si inofensive in acelais timp, in comparatie cu contraceptivele clasice (Exlutonul sunt contraceptive monohormonale).

Si prospectul:

EXLUTON, tablete pentru uz oral
Producator: Organon
Compozitie: Fiecare tableta contine 0,5 mg linestrenol.

Indicatii: Contraceptia orala.
Dozaj si administrare: Consumul de tablete din primul pachet se incepe in prima zi a menstruatiei. La fel se procedeaza cand inainte s-a consumat un alt tip de contraceptiv. Se ia o tableta pe zi la aceeasi ora, fara intrerupere timp de 28 de zile. Daca intervalul de timp dintre doua tablete este mai mare de 27 de ore, eficienta contraceptivului este serios afectata. Urmatoarele pachete se iau unul dupa altul, fara pauza. Dupa nastere administrarea poate incepe in prima zi a primei menstruatii spontane. Daca este nevoie sa se inceapa mai devreme, de exemplu imediat dupa nastere, sunt necesare masuri contraceptive suplimentare in primele 14 zile in care se iau tabletele. Dupa pierderea unei sarcini sau dupa un avort administrarea trebuie sa inceapa imediat. In acest caz nu mai sunt necesare masuri contraceptive. Atentie Alte informatii privind utilizarea, schimbarea contraceptivului, intreruperea accidentala a administrarii etc. se gasesc in prospectul din interiorul pachetului.

Contraindicatii: Sarcina; boala hepatica severa sau antecedente de acest fel, daca rezultatele testelor functiilor hepatice nu au revenit la normal; antecedente de icter pe sarcina sau icter datorat utilizarii de steroizi. Sindromul Roter si sindromul Dublin-Johnson; sangerare vaginala nediagnosticata; antecedente de sarcina tubara sau salpingita; antecedente de prurit sever sau herpes gestational in perioada sarcinii sau a utilizarii anterioare de steroizi.
Avertizari si precautii: Unele rapoarte au indicat o incidenta mai mare a sarcinii tubare in timpul utilizarii "minipilulei". In cazul in care survine o sarcina, in ciuda folosirii Exluton, medicul trebuie sa excluda posibilitatea unei sarcini extrauterine; cloasma apare ocazional in timpul administrarii de estrogeni, mai ales la femeile cu antecedente. Femeile cu predispozitie la cloasma trebuie sa evite expunerea la soare cand iau acest preparat; Folosirea de steroizi poate influenta rezultatele unor teste de laborator; pe durata tratamentului indelungat cu progesteroni se recomanda examene medicale periodice. Pacientii cu urmatoarele tulburari trebuie supravegheati cu atentie: tulburari tromboembolice, deoarece la consumul de contraceptive orale s-a raportat un risc usor crescut al tulburarilor cardiovasculare si cerebrovasculare; insuficienta cardiaca latenta sau manifesta, tulburari renale, hipertensiune, epilepsie sau migrena (ori antecedente de acest fel), deoarece, ocazional, se poate determina o agravare sau o revenire a bolii.

Siguranta scazuta: Atunci cand acest produs este luat conform instructiunilor, aparitia sarcinii este foarte improbabila. Totusi, siguranta contraceptivelor orale poate sa scada atunci cand: tabletele nu au fost conform indicatiilor de folosire, de exemplu, cand una sau mai multe tablete au fost uitate; au aparut tulburari gastro-intestinale cu diaree si/sau voma in primele 4 ore dupa luarea tabletei; se folosesc si alte medicamente concomitent (vezi "Interactiuni"). Cand se foloseste pilula ce contine doar estrogeni, uneori sangerarea menstruala poate sa nu apara. Daca nu s-a produs nici unul din evenimentele mentionate mai sus, atunci sarcina este improbabila si se poate continua administrarea contraceptivului. Daca s-a produs vreunul din aceste evenimente, contraceptivul trebuie intrerupt si sarcina eliminata, inainte de a se relua administrarea contraceptivului oral.

Interactiuni: Se poate produce o sangerare neregulata, iar siguranta poate sa scada atunci cand Exluton se foloseste concomitent cu alte medicamente precum: anticonvulsivante, barbiturice, rifampicina, carbunele activat si anumite laxative. Contraceptivele orale pot reduce toleranta la glucoza si pot mari, la diabetici, nevoia de insulina si de alte medicamente antidiabetice.

Reactii adverse: Urmatoarele reactii adverse au fost asociate cu terapia cu progestagen: Aparatul genito-urinar: sangerare intermenstruala, amenoree post-medicatie, modificari ale secretiei cervicale, anumite infectii vaginale, de exemplu candidoza; Sani: sensibilitate; Aparatul gastro-intestinal: greata, voma, colelitiaza, icter colestatic; Piele: cloasma, urticarie; SNC: durere de cap, migrena, modificari ale starii psihice; Diverse: retentia fluidelor, toleranta scazuta la glucoza, modificari ale greutatii corporale.

Supradozare: Toxicitatea linestrenolului este foarte redusa. De aceea este putin probabil sa apara simptome toxice atunci cand sunt luate simultan mai multe tablete, de exemplu de catre copii. Simptomele ce pot sa apara in acest caz sunt: greata, voma. Nu se impune un tratament specific daca se poate da tratamentul de suport necesar.

Sursa:egirl.ro
georgy_adinutza
Postat: Wednesday, December 13, 2006 1:22 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 3/2/2006
Postari: 3065
Locatia: Bucuresti
fetelor apropo de contraceptive ...mie cam de 1 an si ceva , nuami cand ma gandesc la contraceptive (pastile) mi se face rau , de imi vine sa vars .....eu nu mai iau nici o pastila in momentul de fata , ptr ca nu pot ...cand o vad deja imi vine sa vars puker puker puker ,....nu stiu de ce ...acum incercam sa citesc prospectul de mai sus ...si deja mi-e rau pale pale pale ....vi s-a intamplat la careva asa ceva ?oare oare
stele_pe_cer
Postat: Wednesday, December 13, 2006 2:48 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6678
georgy_adinutza wrote:
fetelor apropo de contraceptive ...mie cam de 1 an si ceva , nuami cand ma gandesc la contraceptive (pastile) mi se face rau , de imi vine sa vars .....eu nu mai iau nici o pastila in momentul de fata , ptr ca nu pot ...cand o vad deja imi vine sa vars puker puker puker ,....nu stiu de ce ...acum incercam sa citesc prospectul de mai sus ...si deja mi-e rau pale pale pale ....vi s-a intamplat la careva asa ceva ?oare oare


Da, mie mi-e rau cand aud de legumepuker !
mada
Postat: Wednesday, December 13, 2006 2:49 PM
Nivel: Guest

Intrat: 2/12/2006
Postari: 5


da, am patit-o si eu. dupa prima nastere, trebuia neaparat sa ma protejez,cel putin 6 luni, pentru ca am patit o cezariana. medicul imi recomandase mercilon. dupa prima pastila m-a apucat depresia mare si am varsat, la trei dimineata, de nu mai stiam de mine. am incercat inca doua tipuri de pilule, tot recomandate de medic si aveam aceeasi reactie, inca din prima seara. imi dau seama ca totul era de la cap, pentru ca eu refuzam in sinea mea ideea, dar primisem serioase amenintari de abstinenta pe perioada nedeterminata din partea sotului. acum am inca un bebelus, de 46 de zile si de duminica am inceput sa iau exluton, pentru ca am nascut tot prin cezariana si deci va trebui sa am grija. ideea e ca e pentru prima data cind nu ma simt rau si singura mea problema era sa nu imi scada lactatia. pe primul pitic l-am alaptat pina la un an si jumatate si as vrea sa repet experienta, daca se poate si cu al doilea.
g_nicoleta2000
Postat: Wednesday, December 13, 2006 2:53 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/14/2006
Postari: 3898
Locatia: Bacau
mada wrote:


da, am patit-o si eu. dupa prima nastere, trebuia neaparat sa ma protejez,cel putin 6 luni, pentru ca am patit o cezariana. medicul imi recomandase mercilon. dupa prima pastila m-a apucat depresia mare si am varsat, la trei dimineata, de nu mai stiam de mine. am incercat inca doua tipuri de pilule, tot recomandate de medic si aveam aceeasi reactie, inca din prima seara. imi dau seama ca totul era de la cap, pentru ca eu refuzam in sinea mea ideea, dar primisem serioase amenintari de abstinenta pe perioada nedeterminata din partea sotului.

Esti haioasa rau de tot. Chiar crezi ca putea rezista?

acum am inca un bebelus, de 46 de zile si de duminica am inceput sa iau exluton, pentru ca am nascut tot prin cezariana si deci va trebui sa am grija. ideea e ca e pentru prima data cind nu ma simt rau si singura mea problema era sa nu imi scada lactatia. pe primul pitic l-am alaptat pina la un an si jumatate si as vrea sa repet experienta, daca se poate si cu al doilea.


Sa-ti traiasca bebelusul. Am luat exluton vreme buna si nu mi-a influentat in nici un fel nici lactatia si nici stomacul sau nervii.
mada
Postat: Wednesday, December 13, 2006 3:45 PM
Nivel: Guest

Intrat: 2/12/2006
Postari: 5
multumesc, fetelor, pentru suport. daca tot am intrat aici, lamuriti-ma si pe mine cum e cu nivele astea.

stele pe cer, draga, daca tu esti in fotografia asta cu mireasa, inseamna nu numai ca esti lider de opinie, din ce vad eu pe aici, dar mai esti si frumoasa din cale afara. ma simt usor complexata:-)
Kiki
Postat: Wednesday, December 13, 2006 3:54 PM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 2/14/2006
Postari: 36610
Locatia: In casuta cu pitici
Mada, bine ai venit! :801:

Si eu am folosit Exluton si nu am avut nici o problema. Am alaptat pana a facut David 8 luni (nu a mai vrut el sa mai pape laptic de la mami, s-a intarcat singur).
g_nicoleta2000
Postat: Wednesday, December 13, 2006 5:04 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/14/2006
Postari: 3898
Locatia: Bacau
mada wrote:
multumesc, fetelor, pentru suport. daca tot am intrat aici, lamuriti-ma si pe mine cum e cu nivele astea.

stele pe cer, draga, daca tu esti in fotografia asta cu mireasa, inseamna nu numai ca esti lider de opinie, din ce vad eu pe aici, dar mai esti si frumoasa din cale afara. ma simt usor complexata:-)


Ce inseamna NIVELE?
stele_pe_cer
Postat: Wednesday, December 13, 2006 9:12 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6678
mada wrote:


stele pe cer, draga, daca tu esti in fotografia asta cu mireasa, inseamna nu numai ca esti lider de opinie, din ce vad eu pe aici, dar mai esti si frumoasa din cale afara. ma simt usor complexata:-)


As vrea eu sa fiu asa de frumoasa ca cea din fotografie (cea din fotografie este un model ce lucreaza pt.Demetrios, un renumit designer de rokii de mireasa iar rokita mi-a placut tare mult).Deci, nu ai de ce sa te simtit complexata, ca nu's eu asa frumoasaras .Si....nici lider de opinie nu'ssic !

Uite ca m-am grabit sa iti raspund mai devreme si am uitat sa iti urez:

stele_pe_cer
Postat: Wednesday, December 13, 2006 9:14 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6678
g_nicoleta2000 wrote:


Ce inseamna NIVELE?


Cred ca se refera la "nivelul"de veteran, incepator, membru fondator....Odata ce te-ai inscris si, odata cu primul mesaj postat, capeti o denumire anume (in functie de froumul rspectiv).Denumirea este de incepator si, pe masura ce postezi, treci la un alt nivel, dar sincera sa fiu nu stiu de la ce numar la ce numar se skimba, ca nu am fost atenta niciodata la asa ceva.Noi aici scriem din placere, nu pt.a obtine un nivel.Sper sa te simti bine printre noi si informatiile gasite aici sa iti fie de folospupici !
Miri
Postat: Wednesday, December 13, 2006 9:23 PM


Nivel: SAFIR

Intrat: 2/26/2006
Postari: 16505
Locatia: pe o margine de lume...
Mada, bine ai venit in familia 7 PITICI!

P.S -poate reusesti sa pui si ticker, sa vedem si noi ce varsta au piticii tai...flowers
mada
Postat: Friday, December 15, 2006 2:23 PM
Nivel: Guest

Intrat: 2/12/2006
Postari: 5
multumesc, dragi mamici. am inteles si cum e cu veteranii, si aproape ca ma bucur ca nu e printre noi modelul de la demetriossic multumesc, stele pe cer. cind ma refeream la lider de opinie, ma gindeam la faptul ca postarile tale sunt foarte documentate si la obiect. cel putin descrierea bonei ideale m=a uns la suflet, desi tare ma tem ca nu exista in realitate un asa ceva:-)

nu stiu cum sa fac sa imi apara si mie poze cu piticii mei si cu virsta lor. dar va spun asa: tudor aaron are 2 ani si 9 luni, iar iosif matei are 49 de zile.

este cineva printre mamici care, luand exluton, a alaptat pina peste un an?
stele_pe_cer
Postat: Friday, December 15, 2006 2:39 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6678
mada wrote:

nu stiu cum sa fac sa imi apara si mie poze cu piticii mei si cu virsta lor. dar va spun asa: tudor aaron are 2 ani si 9 luni, iar iosif matei are 49 de zile.


Daca imi trimiti pe privat datele de nastere ale copiilor (zi/luna/an) ti le fac eusic .Sau poti consulta forumul aici:

https://forum.7p.ro/Default.aspx?g=posts&t=301
https://forum.7p.ro/Default.aspx?g=posts&t=989
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed