Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| bereea wrote:Oare pana la ce varsta se pot lua anticonceptionale? Eu cred ca atata timp cat te simti bine cu ele si nu ai dereglari si cat timp iti ies analizele de sange bune.Din ce stiu eu,nu sunt foarte indicate dupa 35 de ani ca pot da cancer mamar.Si nu sunt indicate la fumatoare. Eu am scos steriletul dupa 5 ani si am luat anticonceptionale(ziceam eu pentru cateva luni,sa se refaca uterul).Doar ca e mai comod cu pastile ca nu mai am dureri si imi vine ceas.Deci am deja 2 ani de cand le iau. Asa ca fiecare dupa cum simte si ce ii indica medicul. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Eu nu sunt fumatoare, dar am peste 40 de ani.Cred ca ar trebui sa vorbesc si cu dottoressa mea |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Dragele mele - mi s-a facut parul maciuca - am primit o informatie conform careia anticonceptionalele si steriletul nu preintampina sarcina ci sunt AVORTIVE adica dupa ce se formeaza embrionul este eliminat cu ajutorul acestora....Adica e ca si cum am merge la ginecolog sa facem avort Medicii ginecologi stiu asta insa nu toti vor sa recunoasca! |
|
| Eu nu cred asta.Daca ar fi asa ar trebui sa avem un ciclu foarte abundent ca sa eliminam avortonul, nu? |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Stiam ca pilula de a doua zi e avortiva. |
|
| asa stiam si eu dar se pare ca .... am intrebat-o si pe mama si ea mi-a zis ca ea stia si ca e de la sine inteles din moment ce sunt atatea femei care raman insarcinate chiar daca au sterilet sau iau anticonceptionale
|
|
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| roxinthya wrote:Dragele mele - mi s-a facut parul maciuca - am primit o informatie conform careia anticonceptionalele si steriletul nu preintampina sarcina ci sunt AVORTIVE adica dupa ce se formeaza embrionul este eliminat cu ajutorul acestora....Adica e ca si cum am merge la ginecolog sa facem avort Medicii ginecologi stiu asta insa nu toti vor sa recunoasca! In parte, este adevarat. Cu pilula contraceptiva nu se intampla asta fiindca ea "minte"organismul ca deja exista o sarcina. Dar steriletul, intr-adevar, asta face. Nu opreste conceptia, ci impiedica fixarea ovulului fecundat in uter. Am citit asta intr-o carte scrisa de un medic crestin si am intrebat-o pe doctorita cu care am nascut unul dintre copii daca este adevarat. Ea mi-a zis ca da, dar nu intelege de ce ma consum cu asta. I-am replicat ca nu pot sa traiesc cu gandul ca raman insarcinata in fiecare luna si acel dispozitiv "rezolva" problema. M-a privit siderata, n-a avut replica, pentru medici n-are nici un sens asta. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Eu stiam ca anticonceptionalele sunt si ele avortive.Cel putin asa mi-a zis un doctor.Subtiaza endometru astfel impiedicand un eventual embrion sa se fixeze .Acum cine stie cu adevarat care este actiunea sigura a contraceptivelor orale .... |
|
| Pai si informatia pe care am primit-o eu provenea tot de la un medic ginecolog. Am inteles ca se cam trece sub tacere aceasta informatie ... |
|
| Posibil sa fie asa si cu pilulele! |
|
Inregistrat: 11/2/2009 Mesaje: 1847
| Eu cred ca totusi e o diferenta intre a impiedica ovulul sa fie fecundat si a se ucide embrionul(adik cand deja s-au intalnit spermatozoidul cu ovulul si au format embrionul).Menstruatia in sine e eliminarea tuturor produselor(si a ovuluilui nefecundat) care ar fi putut face impreuna embrionul.Deci si menstruatia e avort? :) Ca daca o luam asa atunci asta ar fi..Eu zic sa nu fim absurde...Avortul e cand deja e format embrionul -oricat de mic si-l chiuretam..il luam din uter sa nu se poata dezvolta,sa moara.Metodele contraceptive evita chestia asta din timp. |
|
| Pai exact asta mi s-a spus ca se intampla: steriletul si anticonceptionalele elimina embrionul deci = avort |
|
| care embrion? Anticonceptionalele opresc ovulatia, deci impiedica formarea embrionului |
|
Inregistrat: 11/2/2009 Mesaje: 1847
| bereea wrote:care embrion? Anticonceptionalele opresc ovulatia, deci impiedica formarea embrionului Exact asta am vrut si eu sa punctez.Ca anticonceptionalele impiedica ovulatia, deci nu lasa sa se formeze ovulul.Ovulul nu e embrion!!Deci daca nici macar nu se formeaza un ovul,atunci cum se poate intalni cu vreun spermatozoid, sa devina mai apoi embrion?Deci, nu se omoara embrionul prin contraceptia cu AC. |
|
| alimami wrote: Deci, nu se omoara embrionul prin contraceptia cu AC.
Asa stiam si eu. |
|
|