metode anticonceptive
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Maria & Mario
Scris: Tuesday, February 21, 2006 5:22 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Am o mare dilema. Iau in greutate dupa nastere, chiar daca tin au regim alimentar lejer. Stiu ca nu e firesc ce mi se intampla si nu reusesc sa dau jos kilogramele . Se pare ca din cauza anticonceptionalelor.
Voi , mamici de pitici , ce metode anticonceptive folositi ?
Elia
Scris: Wednesday, February 22, 2006 8:39 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Eu am folosit anticonceptionale dupa prima nastere, nu imi aduc aminte cum se numeau, dar erau singurele compatibile cu alaptatul care se gaseau in Romania. Nu m-am ingrasat de la ele, nu mi-au dat pofta de mancare. Inca nu m-am hotarat ce sa folosesc de data asta, nici macar nu stiu ce se gaseste aici, dar sper sa alaptez si sa imi vina ciclul cat mai tarziu.
Kiki
Scris: Wednesday, February 22, 2006 8:46 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Eu iau exluton de 2 luni deja si nu m-am ingrasat deloc. Chiar am slabit (nu neaparat de la pastile, vorbesc in general).
taki
Scris: Wednesday, February 22, 2006 1:14 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Mai am pana nasc, dar deja ma gandesc cam ce anticonceptive am sa folosesc. Ma gandesc la anticonceptinale ( dar sa pot sa si alaptez )sau la difragma, poate sterilet. Inca ma mai gandesc.
g_nicoleta2000
Scris: Thursday, February 23, 2006 3:58 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Eu iau exluton de 5 luni, parca. Nu m-am ingrasat nici un strop, nu am greturi, nici un efect secundar.
taki
Scris: Thursday, February 23, 2006 4:07 PM
Nivel

Daca o sa incep sa iau si eu Exluton, dar fara prescriptia medicului, fac bine?

Dupa nastere, de cand putem sa luam antibebe? De la prima menstruatie sau ...?

M-am dat peste cap de tot de cand am ramas insarcinata, nici sa ma protejez nu mai stiu :batman:
g_nicoleta2000
Scris: Thursday, February 23, 2006 4:47 PM
Nivel

Taki, Exlutonul este un contraceptiv international deci sigur de tot medicul cu care nasti va sti sa-ti spuna despre el.
Personal nu am vazut in prospectul lui vreo contraindicatie speciala dar ideal ar fi sa ai avizul medicului.

Daca te hotarasti sa le iei de capul tau nu trebuie sa astepti prima menstra. Suntem aici cu info suplimentare
taki
Scris: Thursday, February 23, 2006 5:29 PM
Nivel

g_nicoleta2000 wrote:
Taki, Exlutonul este un contraceptiv international deci sigur de tot medicul cu care nasti va sti sa-ti spuna despre el.
Personal nu am vazut in prospectul lui vreo contraindicatie speciala dar ideal ar fi sa ai avizul medicului.

Daca te hotarasti sa le iei de capul tau nu trebuie sa astepti prima menstra. Suntem aici cu info suplimentare

O sa-mi intreb medicul mai intai, sa vedem ce-mi recomanda el, dar daca-mi da antibebe de ale lor, refuz si am sa apelez la voi.
Elia
Scris: Friday, February 24, 2006 5:35 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Exluton, d-asta am luat si io, dar, desi nu este u produs romanesc, nu se gaseste peste tot in lume. Iar pilule care sunt compatibile cu alaptatul sunt mai multe, numai cain Romania se gasesc numai astea. Taki, daca doctorul iti recomanda altcev, asigura-te ca sunt compatibile cu alaptatul si apoi cauta-le pe internet, sa fii tu sigura. Poate sunt chiar mai bune decat Exlutonul.
taki
Scris: Friday, February 24, 2006 5:51 AM
Nivel

freedelia wrote:
Exluton, d-asta am luat si io, dar, desi nu este u produs romanesc, nu se gaseste peste tot in lume. Iar pilule care sunt compatibile cu alaptatul sunt mai multe, numai cain Romania se gasesc numai astea. Taki, daca doctorul iti recomanda altcev, asigura-te ca sunt compatibile cu alaptatul si apoi cauta-le pe internet, sa fii tu sigura. Poate sunt chiar mai bune decat Exlutonul.

Cand o sa inceapa doctorul sa vorbeasca si sa-mi explice in japoneza, in termeni medicali cred ca o sa ma ia durerea de cap, dar bineinteles ca prima data o sa-i cer sfatul, iar daca nu-mi convine ... mai vedem.
Cu alte antibebe prescrise de aici nu as vrea sa incerc pentru ca mi-e frica sa nu ma ingras sau eu stiu ce, asa am vazut ca Exluton-ul este probat si incercat de "n " persoane...
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, February 28, 2006 10:21 PM
Nivel
Nivel: Senior

taki wrote:
Daca o sa incep sa iau si eu Exluton, dar fara prescriptia medicului, fac bine?

In general antibaby nu e bine la le iei dupa ureke, dar avnd in vedere ca exluton se recomnada in masa la ora actuala femeilor ce tocmai au nascut, ar putea fi ok, dar totusi cere si avizul medicului.

taki wrote:
Dupa nastere, de cand putem sa luam antibebe? De la prima menstruatie sau ...?

Dupa 6 saptamani de la nsatere, dupa primul control ginecologic (adica tot dupa 6 saptamani sic ).

taki wrote:
M-am dat peste cap de tot de cand am ramas insarcinata, nici sa ma protejez nu mai stiu :batman:

Nu-i bai...inveti sic ....
taki
Scris: Tuesday, February 28, 2006 11:13 PM
Nivel

Multumesc pentru sfaturi! sic

stele_pe_cer
Scris: Tuesday, February 28, 2006 11:54 PM
Nivel

stele_pe_cer
Scris: Wednesday, March 1, 2006 12:29 PM
Nivel

Metode contraceptive sigure

Pilulele contraceptive

Pilula combinata (rata succesului peste 99%) contine estrogen si progesteron. Ea actioneaza prin oprirea ovulatiei. Exista trei tipuri de pilule combinate: pilule pentru administrare 21 de zile, pilule pentru administrare non-stop, pilule fazice, care au concentratii diferite de hormoni pentru diferitele etape ale ciclului menstrual.

Trebuie sa va sfatuiti cu medicul la intervale regulate (6 luni), pe toata perioada cat luati pilule contraceptive. Pilulele combinate nu sunt recomandate in timpul alaptarii.

De asemenea, nu sunt recomandate femeilor peste 35 de ani care fumeaza si pentru femei cu hipertensiune arteriala sau cu istoric familial de maladie cardiaca. Pot fi contraindicate la femeile cu diabet, boli hepatice sau dislipidemii

Pilula progesteronica (rata succesului peste 99%) actioneaza in principal prin modificarea mucusului cervical si prin impiedicarea miscarii spermatozoizilor. Intrucat nu contin estrogeni, aceste pilule pot fi utile femeilor pentru care pilulele combinate sunt contraindicate. De asemenea pot fi folosite de catre femeile care alapteaza.

Unele medicamente pot reduce eficienta pilulelor hormonale. De aceea pe perioada cand folositi anumite medicamente trebuie sa apelati la masuri suplimentare de protectie. Printre aceste medicamente se numara unele antibiotice, antidepresive si sedative, medicamente folosite in tratarea epilepsiei si tuberculozei. De asemenea trebuie sa folositi masuri suplimentare de protectie atunci cand aveti diaree si/sau varsaturi.
Contraceptive injectabile

Acestea au o rata a succesului de 99%. Ele actioneaza intr-o modalitate similara cu pilula progesteronica, dar opresc si ovulatia. Metoda presupune o injectie intramusculara cu progesteron, care este apoi eliberat in mod treptat in fluxul sanguin si care va protejeaza pentru anumita perioada de timp. Metoda are dezavantajul ca, dupa ce ati inceput sa utilizati contraceptive injectabile, nu puteti sa va razganditi dupa doua sau trei luni; reintoarcerea fertilitatii poate avea loc dupa aproape un an de la ultima injectie.

Contraceptie de urgenta

In caz ca ati avut un contact sexual neprotejat sau nu aveti incredere in metoda contraceptiva pe care ati utlizat-o, puteti beneficia de doua metode de urgenta, daca actionati repede.

Metoda pilulei de a II-a zi sau postcoitale - aceasta pilula trebuie prescrisa de un medic. Tratamentul trebuie inceput pina in trei zile de la contactul neprotejat. Implica doua doze la un interval de 12 ore intre ele. Poate provoca greata, iar daca apar varsaturi este posibil sa fie nevoie de doze suplimentare.

Metoda steriletului - steriletul trebuie fixat de un medic in primele trei zile de la contactul neprotejat. Actioneaza la nivelul uterului, prevenind astfel sarcina.

In ambele cazuri este bine sa faceti un control medical la 3-4 saptamani de la tratament, indiferent daca ati avut sau nu o menstra.

Steriletul

Steriletul are rata succesului de 97-99%. Steriletul este un mic dispozitiv care este inserat in uter imediat dupa menstra sau la aproximativ 6 saptamani de la nastere. Actioneaza in principal prin impiedicarea intalnirii spermatozoizilor cu ovulul si fertilizarea acestuia. Poate de asemenea interfera cu miscarea ovulului in timpul ovulatiei si impiedica fixarea lui in mucoasa uterina. Se recomanda control medical regulat in primele 6-12 saptamani de la instalarea steriletului, iar apoi cel putin o data pe an. Steriletele moderne se inlocuiesc in medie la 5 ani, dar pot fi indepartate de medic in orice moment doriti. Menstrele pot deveni mai abundente in prima perioada dupa instalarea steriletului.

Daca aveti dureri pelvine mari, mergeti imediat la medic. Metoda nu este considerata ca fiind cea mai buna pentru o femeie tanara, care nu a avut niciodata copii.

Prezervativele masculine si feminine

Prezervativul masculin este facut din cauciuc subtire si se aplica pe penisul in erectie, oferind o rata de protectie de 98%, atunci cand este corect folosit. Are avantajul ca ii permite barbatului sa preia responsabilitatea contraceptiei si ca ii protejeaza pe ambii parteneri de o serie de boli cu transmisie sexuala, inclusiv SIDA. De asemenea, poate proteja femeia de cancer de col uterin.

Utilizati numai lubrifianti pe baza de apa, intrucit cei pe baza de ulei sau grasimi pot deteriora textura de cauciuc. Majoritatea prezervativelor sunt lubrifiate. Unele dintre ele contin pe linga lubrifianti si un spermicid.

Prezervativul feminin este un dispozitiv de unica folosinta. Este recomandat cind exista risc de infectii ce pot fi transmise sexual.
Sterilizarea

Sterilizarea feminina este o metoda buna numai pentru femeile care nu mai doresc alti copii. Oricum, orice femeie care opteaza pentru aceasta metoda are nevoie de un sfat competent. Aceasta intrucit mai tirziu si-ar putea dori din nou sa aiba un copil. Desi din punct de vedere legal consimtamintul partenerului nu este neaparat necesar, unii medici prefera sa aiba acordul ambilor parteneri pentru aceasta operatie. Operatia consta in inchiderea tubelor uterine, care in mod natural asigura pasajul ovulului catre uter, pentru ca fertilizarea sa poata avea loc. Noile tehnici chirurgicale permit o spitalizare foarte redusa pentru aceasta operatie - 48 de ore sau chiar numai o zi.

Sterilizarea masculina, vasectomia, nu interfera cu performanta sexuala. Vasectomia implica taierea sau blocarea celor doua tuburi prin care spermatozoizii ajung de la testicule la penis. Ca rezultat, lichidul seminal nu mai contine spermatozoizi. Deoarece este nevoie de multe ejaculari pentru a indeparta spermatozoizii care erau deja in tuburi, este bine sa folositi o metoda contraceptiva suplimentara, pina aveti doua teste negative de lichid seminal. Operatia dureaza intre 10-15 minute si se poate face cu anestezie locala.
Diafragma

Cand se foloseste corect si in combinatie cu spermicide, aceasta metoda are o rata de succes de 98%. Actioneaza prin crearea unei bariere intre ovul si sperma. Presupune introducerea in vagin a unui mic dispozitiv din cauciuc moale care acopera colul; acest dispozitiv ocupa portiunea superioara a vaginului.

Diafragma se poate introduce oricand inainte de contactul sexual. Daca trec mai mult de trei ore, este necesar sa utilizati suplimentar si spermicide. Diafragma trebuie lasata pe loc 6 ore dupa contact, dar nu mai mult de 24 de ore. Este necesar sa mergeti la control la intervale de 6 luni. Dupa nastere, daca ati pierdut sau castigat mai mult de trei kilograme in greutate, este posibil sa aveti nevoie de o alta dimensiune a diafragmei.

Metode mai putin sigure

Spermicidul

Metoda se bazeaza pe distrugerea spermatozoizilor de catre acesta. Spermicidul asigura o protectie relativ scazuta impotriva sarcinii si trebuie folosit numai impreuna cu prezervativul sau diafragma vaginala, pentru a creste gradul de protectie al acestora.

Buretele contraceptiv

Este un burete din poliuretan continind spermicide. Se poate insera intravaginal, pana la 24 de ore inainte de contact, pentru a acoperi cervixul si trebuie lasat pe loc 6 ore dupa contact. Buretele ramane activ 24 de ore de la insertie, dupa care trebuie scos si aruncat. Nu trebuie lasat in vagin mai mult de 30 de ore si nu trebuie folosit in timpul menstrei. Buretele este o metoda mai putin sigura decat alte metode contraceptive; testele au aratat ca folosit corect, buretele contraceptiv are o rata a succesului de 90%.

Metode nesigure

Metoda calendarului

Se bazeaza pe calculul zilelor fertile ale ciclului menstrual. Exista sanse minime de a ramane gravida in timpul menstruatiei, 2-3 zile dupa menstra si cateva zile inainte de menstra, insa precizarea cu exactitate a zilelor fertile este aproape imposibila, intrucat ciclul menstrual este supus unor vesnice oscilatii.

Metoda coitus interuptus

Consta in intreruperea prematura a actului sexual. Ea presupune retragerea penisului din vagin inainte de ejaculare. Este o metoda nesigura avand in vedere faptul ca multi barbati nu pot sa anticipeze cu exactitate momentul ejacularii; chiar si inainte de ejaculare cativa spermatozoizi pot ajunge in vagin.

Uitati ca exista astfel de metode primitive si nesigure, daca nu vreti sa aveti surpriza unei sarcini nedorite!

Sfaturi 100% sigure

* Niciodata sex ocazional fara prezervativ. Bolile cu transmitere sexuala si o sarcina nedorita va pandesc in orice moment.
* Niciodata acelasi prezervativ pentru un nou contact sexual sau pentru mai multe partenere. Prezervativul se poate rupe sau puteti media transferul unor boli cu transmitere sexuala.
* Niciodata doua prezervative suprapuse. Se vor rupe sigur.
* Niciodata crema pe baza de grasimi impreuna cu prezervativul. Acesta se va rupe. Folositi un lubrifiant special pe baza de apa.
* Niciodata sex neprotejat daca nu va doriti cu adevarat un copil. Avortul este o experienta traumatizanta.
* Contraceptia orala nu trebuie inceputa decat sub indrumarea medicului. Nu luati un contraceptiv oral, doar pentru faptul ca si prietena dvs. il foloseste. Pot exista contraindicatii severe. Apelati la sfatul medicului dvs. ginecolog sau la un centru de planing familial.
* Alaptatul nu va protejeaza de o noua sarcina. Puteti folosi o pilula contraceptiva speciala pentru aceasta perioada.
g_nicoleta2000
Scris: Wednesday, March 1, 2006 4:01 PM
Nivel

Teoretic pilulele ar trebui sa fie recomandate de ginecolog si supervizate de endocrinolog. Dar nici un gine nu am auzit sa colaboreze cu un endocrinolog, ti le recomanda in masa.
Dar de la 1 ian 2007, daca aderam la UE atunci nu o sa le mai poti cumpara fara prescriptie.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.