Mese bebe de 2 saptamani
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AlexandraL
Scris: Tuesday, February 5, 2008 7:03 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2007
Bebe are aproape 2 saptamani si papa cam de 10-12 ori pe zi,in medie 7-8 minute.Uneori mananca la 2-3 ore,alteori chiar si la o ora.Ii dau cand imi cere,cand plange si misca din gurita,isi suge manutele.Ce ziceti,e ok?Se poate ca laptele meu sa nu fie destul de consistent?

Si alta problema,eu ce ar trebui sa mananc si ce sa evit(in afara de fasole,varza)?Sucurile de citrice sunt ok?

Astept raspunsurile voastre,mamici experimentate.Va multumesc anticipat.pupici
danab
Scris: Tuesday, February 5, 2008 7:34 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Lazar are un program normal pt varsta lui, isi va forma singurel, in timp, unul mai usor si pentru tine, cam pe la 6 saptamani se vede diferenta.
Cat de spre alimentele pe care nu e bine sa le mananci, intr-adevar varza si fasolea nu sunt recomandate, nici sucul de portocale (provoaca scaune moi, diaree), apa minerala carbogazoasa si sucurile din comert, ciocolata sau dulciurile.

Mai era un topic despre alimentatia mamei
georgy_adinutza
Scris: Wednesday, February 6, 2008 2:09 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
faptul ca papa de multe ori pe zi , nu este o problema .....ff bine ca papa ....dar sta atat de putin 7-8 minute ?
... pai fata mea sta cate 30-40 minute la masa ......eu nu beau suc de niciunfel , beau doar apa plata si ceai de chimen si anason .

si a mea mananca de m-a spart .....dupa ce goleste o tatzica , ma mai mulg eu in biberon cam 70-100 ml de la cealalta tzata ca sa nu stau cu ea plina pana la masa urmatoare ca altfel se face pietroi .....iar acei 70-100 ml ii dau tot ei sa ii pape si in 2 minute dua ceas e biberonul gol ......iar seara depinde , aseara de ex: a papat la ora 23 si a mai papat la ora 05.30 dimineatza , pana atunci a dormit ....dar nu mereu se intampla asa .
AlexandraL
Scris: Wednesday, February 6, 2008 3:57 PM
Nivel

Inseamna ca Piersicuta papa foarte putin...Bine,7-8 minute suge efectiv,ca si eu il tin la san cam 30 de minute.

Am observat ca si lapte am mai putin,nu se mai scurge ca inainte pe tricou...sper sa nu il pierd...plans

Vineri vine moasa si il cantareste,sper sa fi luat in greutate,ca daca nu...ii dau si lapte praf...
georgy_adinutza
Scris: Wednesday, February 6, 2008 4:31 PM
Nivel

alexandra_lazar wrote:
Inseamna ca Piersicuta papa foarte putin...Bine,7-8 minute suge efectiv,ca si eu il tin la san cam 30 de minute.

Am observat ca si lapte am mai putin,nu se mai scurge ca inainte pe tricou...sper sa nu il pierd...plans

Vineri vine moasa si il cantareste,sper sa fi luat in greutate,ca daca nu...ii dau si lapte praf...

alex bea tu cam 2 litri pe zi de ceai de chimen cu anason , asta sporeste lactatia si tu tb sa mananci zdravan , fie ca ti-e foame sau nu , ca sa ai lapte mult si consistent ....pupici pupici pupici pupici
AlexandraL
Scris: Thursday, February 7, 2008 11:37 AM
Nivel

Din pacate nu suport gustul de chimen.Cat despre mancare,incerc sa ma fortez...o sa imi cumpar si storcator de fructe,numai sa fie lapte mult si bun.
Roxanel
Scris: Thursday, February 7, 2008 11:59 AM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
alexandra_lazar wrote:
Din pacate nu suport gustul de chimen.Cat despre mancare,incerc sa ma fortez...o sa imi cumpar si storcator de fructe,numai sa fie lapte mult si bun.

Ar mai fi Galactogil daca poate sa-ti trimita cineva din Romania sau Franta. In Anglia nu se gaseste.
AlexandraL
Scris: Thursday, February 7, 2008 12:14 PM
Nivel

Vin eu in Romania la botez,dar abia pe 8 martie.Pana atunci,papa la greudance
georgy_adinutza
Scris: Thursday, February 7, 2008 4:48 PM
Nivel

alexandra_lazar wrote:

sa stii ca nici eu ....dar imi tin respiratia trag o gura zdravana de ceai si gata si uite asa beau cate 2 l/zi ....nici mie nu imi place dar ce sa fac ...ptr binele lui bebe ....pupici pupici pupici pupici pupici
oanalaurisa
Scris: Thursday, February 7, 2008 5:35 PM
Nivel

Inregistrat: 1/10/2007
georgy_adinutza wrote:

sa stii ca nici eu ....dar imi tin respiratia trag o gura zdravana de ceai si gata si uite asa beau cate 2 l/zi ....nici mie nu imi place dar ce sa fac ...ptr binele lui bebe ....pupici pupici pupici pupici pupici

Eu am baut ceai de chimen,pentru ca imi place,insa tot degeaba,.Problema a fost ca facand icterul fiziologic,micuta cica nu a avut putere sa traga ca lumea de la san,de aia nu s-a marit cantitatea de lapte la inceput,iar apoi uite ca suge numai cand are ea chef...cry ,ca e obisnuita cu biberonul acuma...banghead
AlexandraL
Scris: Thursday, February 7, 2008 6:20 PM
Nivel

Am citit ca pt a mari secretia lactata se mai poate apela si la mulsul cu pompita-golirea sanului dupa fiecare masa a lui bebe.Problema este sa nu se invete Piersicuta cu biberonuluff .Apropo de biberon,cati ml de laptic ar trebui sa pape bebe la 2 saptamani(orientativ)?ca eu azi i-am 'stors' 60 de ml si i-a terminat cat ai zice peste-asta inseamna ca el trage mai mult din sanyes
Lilly of the valley
Scris: Thursday, February 7, 2008 6:31 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
intre 90 si 120 ml a baut fetita mea la 2 saptamani. poti sa-i dai cu lingurita sa nu se invete cu biberonul. cand eu nu eram acasa, goleam sanul intr-o canita si primea fata cu lingurita. e ceva de muncaalcool
sanul e indicat sa-l golesti de fiecare data dupa ce suge bebe, mulgi pana il simti gol, stimulezi si secretia lactata si eviti formarea de noduli ce duc la mastita. daca bebe e satul nu e nevoie sa-i dai lui bebe ceea ce mulgi, arunci sau pastrezi in frigider, dar daca te alimentezi, bei suficiente lichide (lapte dulce sau batut, sucuri de fructe si legume, chiar si supe), nu neaparat ceai de chimen nu vei avea probleme de alaptare. trebuie insa sa te si odihnesti si sa fii cat se poate de relaxata.
oanalaurisa
Scris: Thursday, February 7, 2008 7:58 PM
Nivel

alexandra_lazar wrote:
Am citit ca pt a mari secretia lactata se mai poate apela si la mulsul cu pompita-golirea sanului dupa fiecare masa a lui bebe.Problema este sa nu se invete Piersicuta cu biberonuluff .Apropo de biberon,cati ml de laptic ar trebui sa pape bebe la 2 saptamani(orientativ)?ca eu azi i-am 'stors' 60 de ml si i-a terminat cat ai zice peste-asta inseamna ca el trage mai mult din sanyes

Am in casa doua pompe de san: una care nu prea trage si una care face un vid de iti scoate ochii din cap,nu doar laptele,e dureroasa de-mi vine sa plang cand o folosesc.
Mira a baut cam 90 ml la o masa la 2 saptamani (adica 90 ml apa + 3 masuri de lapte praf = mai mult de 100 ml),dar s-a obisnuit cu biberonul ma tem.
oanalaurisa
Scris: Thursday, February 7, 2008 7:59 PM
Nivel

mariuta wrote:
intre 90 si 120 ml a baut fetita mea la 2 saptamani. poti sa-i dai cu lingurita sa nu se invete cu biberonul. cand eu nu eram acasa, goleam sanul intr-o canita si primea fata cu lingurita. e ceva de muncaalcool
sanul e indicat sa-l golesti de fiecare data dupa ce suge bebe, mulgi pana il simti gol, stimulezi si secretia lactata si eviti formarea de noduli ce duc la mastita. daca bebe e satul nu e nevoie sa-i dai lui bebe ceea ce mulgi, arunci sau pastrezi in frigider, dar daca te alimentezi, bei suficiente lichide (lapte dulce sau batut, sucuri de fructe si legume, chiar si supe), nu neaparat ceai de chimen nu vei avea probleme de alaptare. trebuie insa sa te si odihnesti si sa fii cat se poate de relaxata.

Bine ai grait...odihna,relaxare,...de unde atata bucurie?ras
oanalaurisa
Scris: Thursday, February 7, 2008 11:08 PM
Nivel

Roxanel wrote:

Ar mai fi Galactogil daca poate sa-ti trimita cineva din Romania sau Franta. In Anglia nu se gaseste.

Sa stii ca din pacate,cel putin in Oradea nu se gaseste din nu stiu ce motiv zic depozitele ca nu au,caci si eu am cautat...plans
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.