Merge singur pana la si de la scoala?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Sunday, August 27, 2006 8:00 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Copilul vostru merge singur pana la si de la scoala? De la ce varsta?

Pana cand e recomandat sa fie dus / adus ?
Kiki
Scris: Sunday, August 27, 2006 8:43 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Eu am mers singura la scoala de la 7 ani de cand am inceput clasa I. Acum cand ma gandesc, doar in prima zi m-a dus mama si dupa aia mergeam si ma intorceam singurica. Cand aveam 9 ani a intrat si fratele meu la scoala in clasa I si il luam si pe el cu mine, ca invatam la aceeasi scoala.
AdrianaC
Scris: Sunday, August 27, 2006 9:02 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Pe mine ma ducea bunica si ma si lua de la scoala. Si asta cred ca pana prin clasa a 5-a, a 6-a oare

Uneori dupa clasa a 5-a mai veneam si singurica, dar tin minte ca in majoritatea timpului venea sa ma ia.
Kiki
Scris: Monday, August 28, 2006 7:27 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Asta a fost noroc, ca ai avut bunica langa tine. Ambele mele bunici stateau la tzara...cry
Alina
Scris: Monday, August 28, 2006 8:55 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Si eu am mers singurica la scoala incepand cu clasa I-a. Si tot singura ma intorceam.
Acum e mult mai greu. Nu se potae face comparatie intre vremurile cand eram noi elevi si acum, din niciun punct de vedere. Tentatiile sunt mult mai mari (tentatii care te fac sa-ti pierzi capul si sa devii complet neatent), masinile sunt una dupa alta pe strazi, lumea e ingrozitor de rea si nepasatoare. Golani mai peste tot, etc. E mult mai greu in ziua de azi.
Eu sunt foarte precauta de felul meu, nu stiu daca e mai bine sau mai rau.
Kasandra
Scris: Thursday, September 14, 2006 7:57 AM
Nivel: Guest

Eu il duc pe fiul cel mare si il iau de la scoala. In pauza la servici vin si il aduc acasa daca nu are cine sa vina si, de obicei, nu are cine. Intr-o dimineata daca nu eram cu el sa il trag de mana un dobitoc era sa-i striveasca picioarele, pe trotuar fiind, el incurcand marsarieul cu viteza a doua. Doamne, bine ca am fost acolo ca acum eram in carucioare in loc sa ne bucuram de viata. Copilul nu ar fi apreciat la acea varsta ce are sa se intample, dar eu fiindca am carnet si conduc masina, amvazut imediat ce se intampla. In general in ziua de azi nici pe trotuar nu mai poti merge, e jale ce fac cu masinile pe strada. Sincer de la scoala acasa alegem un drum putin mai lung (100m) decat sa merg pe strada (caci pe trotuar sunt masini parcate) asa ca preferam drumul mai lung, dar macar mergem departe de strada. Au mai fost incidente care m-au facut sa duc copilul in continuare la scoala chiar daca e clasa a treia (8.5ani). Si recomand celor care pot, sa o faca. Eu daca il duc, vad multe, mai ales baietii...se bat, se imping. Eu am avut copil cuminte si sensibil care s-a tinut departe de probleme, dar poate ca si grija mea pt el a contribuit la asta. Nu zic ca nu ajung copiii acasa, ajung si singuri mereu dar....si cand nu mai ajung...atunci degeaba ne mai dam cu pumnii in cap...Suntem datori sa avem grija de ei pana cand o pot face singuri si nu cred ca asta se intampla la 7-8 ani. Nu poti sa sti ce nenorocit de pedofil sta prin vreun tufis si iti urmareste copilul...eu numai cand ma gandesc la asta imi trece sa stau la cafea acasa si el singur pe strada...ma imbrac si merg cu el....daca aveam serviciu la ora aia rugam o vecina, plateam o femeie si tot nu-l lasam...Nu inseamna ca daca mergi cu el trebuie sa il ti de mana, dar ochii mei de vultur sunt pe el.love
lori16ro
Scris: Thursday, September 14, 2006 8:10 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
Nu se poate compara situatia de cind am mers eu la scoala cu cea de acum.
Deoarece la mine nu a avut cine sa le duca si aduca, ( pe atunci lucram) am ales scoala din cartier, in detrimentul uneia " mai de centru", care este aproape de casa, se duc si vin singure, nu sunt masini, au colegi vecini, si multe vecine care stau acasa.
Si asa pina veneau de la scoala si trebuiau sa ma sune obligatoriu la serviciu imi era greu.

Dupa mine copilul trebuie lasat singur in momentul in care esti convins ca se poate descurca cit de cit singur......., clasa a V- VI mai ales in zilele astea, de la banalii ciini care ii latra in drum spre scoala pina la cei care n-au nici o treaba si le cer bani le fura mobile, etc.

Se poate opta pentru o scoala care are transport asigurat.

Scoli care servesc prinzul si copiii au posibilitatea sa-si faca lectiile acolo, sa doarma, pina pe la 5-6 pina vin parintii sa-i ia.

in Iasi sunt asemenea scoli.

Sau "femeie platita pentru adus copilul, dat sa manince si supravegheat pina vin parintii, mai ales in cl.I -IV".
Kasandra
Scris: Thursday, September 14, 2006 3:34 PM

lori16ro wrote:
Sau "femeie platita pentru adus copilul, dat sa manince si supravegheat pina vin parintii, mai ales in cl.I -IV".

cool cool

Pe celelalte doua le-am incercat deja si am ajuns la concluzia ca la noi in tara inca nu sunt destul de bine puse la punct aceste sisteme si lasa mult de dorit. De la soferul care oprea unde avea chef, in mijlocul starzii, fara trecere de pietoni, sa coboare copilul si ii mai si zorea" haideti ba mai repede ca nu stau toata ziua dupa voi" (am redat exact) la asa zisul sistem de semiinternat cu masa si asa zise lectii unde nu faceau nimic de fapt, in afara faptului ca venea acasa si foarte foarte obosit si cu lectiile facute in dorul lelii sau nefacute. Era si normal sa fie obbosit, nu gasesc ca e normal ca un copil sa stea imbracat si incaltat pe un scaun atatea ore de la 8 la 18 sunt totusi 10 orebanghead Este totusi mult prea mult pt un copil de doar 6-7 ani. Cred ca femeia acasa este totusi cea mai buna solutie pt copil cu conditia sa fie gasita o femeie cinstita si cu bun simt, nu sa iti fie frica sa o lasi in casa. La noi in bloc se mai practica metoda sa vina copilul acasa, vecina are grija ii deschide usa (sa nu aiba copilul cheia de gat sa o fure golanii) si ii incalzeste mancare lasata de mama apoi il lasa la tv sau somn si intra din ora in ora sa vada ce face. E si cuminte copilul acela si poate fi lasat asa. Comunicarea cu parintele la serviciu prin telefon trebuie sa existe tot timpul.
mihaela75
Scris: Thursday, September 14, 2006 7:11 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Diana merge singura ca scoala e la o aruncatura de bat. De pe balcon se poate vedea in clase mai ales iarna seara cand luminile sunt aprinse aveam spectacolrasCand eram copil ma uitam pe geam la scoala sa vad daca apare mama in balcon...ce ma bucuram cand o vedeam intinzand rufe pe sarme, parca ma simteam mai in siguranta...off uff
taki
Scris: Thursday, September 14, 2006 7:15 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Kiki wrote:
Asta a fost noroc, ca ai avut bunica langa tine. Ambele mele bunici stateau la tzara...cry

Subscriu.

Inca din clasa I stateam cu cheia de gat. Veneam singura de la scoala, mancam, faceam lectiile si ieseam si afara. Nu mi s-a intamplat niciodata sa pierd cheia de la gat. ras
evelina27m
Scris: Wednesday, September 27, 2006 12:05 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 2/22/2006
Eu am mers la scoala din clasa I singura.
Acum depinde si de distanta de acasa pana la scoala. Cand era la parintii mei, in clasa I, pe baietelul meu il ducea si-l lua mama de la scoala, pentru ca trebuia sa mearga pana-n centrul orasului si traversa destul de multe strazi si un bulevard. De cand este cu mine, in Bucuresti, adica din clasa a 2-a, Marian merge singur la scoala pentru ca este foarte aproape, nu traverseaza nici un bulevard si in 5 minute e la scoala.
Dar timpurile de-acum mi se par cam periculoase pentru cei mici. De aceea l-am instruit pe Marian sa nu intre-n vorba cu necunoscuti, sa nu primeasca de la nimeni strain nimic, nici mancare, nici jucarii si sa mearga impreuna cu copiii, nu singur. O problema mai sunt si cainii comunitari, care uneori mai sar la trecatori.
Ema
Scris: Thursday, November 16, 2006 2:36 PM

Si eu cind eram mica am stat cu cheia de git si mama mea m-a acompaniat la scoala numai in prima zi din clasa a intiia, a doua si atit!
Citeodata mai vorbesc acum cu maica-mea de timpurile alea si-mi zice "vai ce inconstienta eram, cite puteau sa ti se intimple!"
Dar atunci era alta mentalitate, alte obiceiuri si chiar daca nu era asa trafic de masini, rauintentionati erau o multime!
Eu stateam la etajul 4 la bloc si des era intrerupt curentul. Si urcam mereu cu sufletul la gura pe intuneric, putea sa te astepte oricine pe scari!
Nu mi s-a intimplat nimic, dar am ramas cu amintirea asta!

Eu baietii, chiar daca sint mari, ii duc si ii aduc cu masina zilnic pina in fata scolii.
Prefer sa fac asa, la fel ca majoritatea parintilor aici, pentru siguranta, dar si pentru greutatea zainelor,
aproape in fiecare zi , zainul lor cintareste peste 12-14 kg.saracii daca ar trebui sa duca in spinare greutatea asta zilnic pe 2-3 km casa-scoala, ar deveni cocosati!

Asa sintem toti linistiti!
LIA
Scris: Thursday, November 16, 2006 2:52 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 3/6/2006
Eu mergeam singura la scoala, desi era distanta destul de mare. Tin minte ca doamna invatatoare ne ajuta sa traversam strada, si de acolo mergeam singuri. Adevarul este ca eram vreo 5 copii de aceeasi varsta care eram vecini, adica stateam chiar casa langa casa, daca va puteti imagina asa ceva. Ce or fi facut mamicile noastre, cred ca s-au vorbit sa nasca toate in aceeasi perioadahohot
Anaida
Scris: Thursday, November 16, 2006 3:51 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Mamicile ca mamicile, dar iti dai seama tatii ce de treaba au avutras
bereea
Scris: Wednesday, February 20, 2008 4:08 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
In Italia esti obligat prin lege sa duci si sa iei copilul de la scoala pana in clasa a cincea.Asa ca nici nu exista alegere.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.