Menstruatia si alaptarea
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Wednesday, April 19, 2006 11:15 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
MENSTRUATIA SI ALAPTAREA

In principiu se spune ca atata timp cat bebelusul este alimentat EXCLUSIV de la san, nu va reveni menstruatia. Aceasta va aparea la cca 2 saptamani de la intarcarea copilului.

Totusi, sunt si cazuri in care menstruatia apare mult mai repede.

In zilele in care mama are menstruatie, bebelusul ar putea sa devina mai agitat (daca este alaptat la san), sa manance mai prost si sa aiba scaunele mai grunjoase.

Nu trebuie insa sa intrerupeti alaptarea !

Daca insa ati ramas insarcinata in timp ce inca alaptati, medicul va decide cand va trebui sa intarcati bebelusul, dar nu mai tarziu de luna a 5-a de sarcina.
g_nicoleta2000
Scris: Wednesday, April 19, 2006 11:17 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
sa incep prima.
MI-a venit menstruatia cand Alex avea 9 luni, a supt fara nici o problema, nu mi s-a parut a fi mai agitata fata de cum este ea de obicei.
Eu nu am avut dureri... nici vreo ciudatenie fizica.... nu m-a durut nimicflowers
Kiki
Scris: Wednesday, April 19, 2006 11:18 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Mie nu mi-a venit, au trecut 5 luni jumate de cand il alaptez pe David si inca nici un semn. Poate o fi din cauza pilulelor anticonceptionale. oare
Maria & Mario
Scris: Wednesday, April 19, 2006 11:21 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Eu am avut prima menstra la 6 saptamani si cateva zile. Maria era alaptata exclusiv la san. . Nu am observat sa fi fost schimbari in comportamentul si toanele ei. sic De atunci , la luna ... bucurii. Am alaptat-o pana la 4 luni si o saptamana. De la 2 luni si 3 saptamani a inceput sa primeasca supliment la masa de seara lapte praf ! sic

Pup !
TatyKS
Scris: Wednesday, April 19, 2006 11:21 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
La mine menstruatia a venit fix la 4 luni dupa ce am nascut si s-a prelungit pana la 5-6 zile , ceea ce inainte nu se intampla , decat 3 zile. Mi s-a parut asa ciudat , nu mai avusesem menstra de un an de zile. Ce bine era!ras Dar acum e si mai bine CA mai pot face alt prichindel.pupici
Nu mi s-a parut Sa fie mai agitata Karina in aceasta perioada, dar pentru ca nu stiam nu am urmarit atent. Stiam ca laptele si-ar schimba un picut gustul in aceasta perioada.
Multumim Adriana!pupici
georgy_adinutza
Scris: Wednesday, April 19, 2006 11:28 AM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
La mine menstra a venit fix a doua zi dupa botez , adik la 7 saptamani si cateva zile , si am alaptat-o pe adina pana la 7 luni , dar nu mi sa parut a fi schimbata in vreun fel , era ok .....ras oare

si am luat si eu niste anticonceptionale ....nu mai stiu cum le zicea , parca ceva cu E.. oare oare
AdrianaC
Scris: Wednesday, April 19, 2006 11:30 AM

La mine deocamdata e liniste si pace, Andrei mananca numai de la san, dar cred ca daca incep diversificarea ma pot astepta la "musafiri".

Sa vedem. Deocamdata au trecut deja 5 luni si nimic.

ras
g_nicoleta2000
Scris: Wednesday, April 19, 2006 2:05 PM
Nivel

Deci eu detin recordul pana acumyes
Cine da mai mult de 9 luni?hohot
Kiki
Scris: Wednesday, April 19, 2006 2:14 PM
Nivel

g_nicoleta2000 wrote:
Deci eu detin recordul pana acumyes
Cine da mai mult de 9 luni?hohot

care 9 luni? ca mai ai nitel si faci 10...ras
Andi&Mariuca
Scris: Wednesday, April 19, 2006 2:20 PM
Nivel
Nivel: Senior

Mie mi-a venit menstruatia acum aproximativ 3 saptamani (7 saptamani de la nastere), la nici 6 zile de cand am inceput prima folie de Exluton... sa fie oare pt ca am luat una dintre pilule cu intarziere de 12 ore? hm... nu stiu!
oricum, numai asta mai imi lipsea! a fost si pt mine ciudat ca, dupa aproape un an, sa am din nou ciclu... plus ca am avut si niste dureri groaznice de burta si copilul a fost mai agitat...
citisem in cartea lui Capraru "mama si copilul" ca in lapte se secreta niste toxine care se numesc menotoxine si pot agita copilul.
Kiki
Scris: Wednesday, April 19, 2006 3:07 PM
Nivel

Andismom wrote:
Mie mi-a venit menstruatia acum aproximativ 3 saptamani (7 saptamani de la nastere), la nici 6 zile de cand am inceput prima folie de Exluton... sa fie oare pt ca am luat una dintre pilule cu intarziere de 12 ore? hm... nu stiu!
oricum, numai asta mai imi lipsea! a fost si pt mine ciudat ca, dupa aproape un an, sa am din nou ciclu... plus ca am avut si niste dureri groaznice de burta si copilul a fost mai agitat...
citisem in cartea lui Capraru "mama si copilul" ca in lapte se secreta niste toxine care se numesc menotoxine si pot agita copilul.

Nu cred ca este de la Exluton. Si eu am zapacit de multe ori orele de luat pilula, chiar si zilele intre ele...dar nu s-a intamplat nimic.
misha
Scris: Wednesday, April 19, 2006 4:01 PM
Nivel

Inregistrat: 3/12/2006
Am si eu o intrebare ptr fetele care iau anticonceptionale: acestea nu afecteaza copilul daca alaptezi?
AdrianaC
Scris: Wednesday, April 19, 2006 4:08 PM

Laura&Alfonso
Scris: Wednesday, April 19, 2006 5:14 PM
Nivel

Inregistrat: 4/4/2006
Kiki wrote:
Mie nu mi-a venit, au trecut 5 luni jumate de cand il alaptez pe David si inca nici un semn. Poate o fi din cauza pilulelor anticonceptionale. oare

KIKI tu iei anticonceptionale si alaptezi?oare mie dr ginecolog mi-a interzis ..mi-a spus ca atat timp cat dau piept nu pot lua anticonceptionale si ca metoda de protejare sa folosim caciulita...ras
Kiki
Scris: Wednesday, April 19, 2006 5:21 PM
Nivel

Laura&Alfonso wrote:

KIKI tu iei anticonceptionale si alaptezi?oare mie dr ginecolog mi-a interzis ..mi-a spus ca atat timp cat dau piept nu pot lua anticonceptionale si ca metoda de protejare sa folosim caciulita...ras

Anticonceptionalele pe care le folosesc sunt speciale pentru alaptare. A pus Adriana un link mai sus.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.