Menstruatia - De la ce varsta?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Sunday, July 4, 2010 11:43 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
De la ce varsta poate sa apara menstruatia si cum le "povestiti" fetelor voastre despre "eveniment".

Eu am vorbit deja cu Alice despre acest aspect, inca de vara trecuta. Nu s-a intamplat inca, dar ma intreb pe la ce varsta poate sa apara. Am vrut sa fie pregatita si sa stie tot ce e de stiut, ca sa nu se sperie si sa nu intre in panica.
katy_lumika
Scris: Sunday, July 4, 2010 11:48 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/14/2008
Si Luana stie ce inseamna menstruatie si cum ar trebui sa se pregateasca. Nici ea nu are insa deja au inceput sa-i creasca sanii si medicul ne-a zis ca intr-un an sau doi va avea menstruatie. Mi se pare atat de devreme fata de mine, aveam aproape 17 ani cand am avut prima oara. Deja in clasa ei este o fetita mai dezvoltata care pare de 13-14 ani si i-a venit, au avut loc schimbari bruste de comportament, era pasiva mereu, irascibila, nervoasa. Mi-e cam teama sincer dar voi fi alaturi de ea.
madanuta
Scris: Monday, July 5, 2010 8:27 AM
Nivel

Inregistrat: 6/26/2007
Katy, ce clasa e Luana?

Fetita mea a terminat clasa a IV-a si avea 3 fetite in clasa care aveau menstruatie, dar toate sunt mai dezvoltate decat a mea si mai inalte cu 10-20 cm.
ellya
Scris: Monday, July 5, 2010 8:56 AM
Nivel: Guest

E bine ca le povestiti din timp fetelor.Mie mama nu-mi explicase prea multe si a fost surprinsa cand mi-a venit la 11 ani.Nu se astepta atat de repede.
katy_lumika
Scris: Monday, July 5, 2010 8:57 AM
Nivel

Inregistrat: 1/14/2008
madanuta wrote:
Katy, ce clasa e Luana?

Fetita mea a terminat clasa a IV-a si avea 3 fetite in clasa care aveau menstruatie, dar toate sunt mai dezvoltate decat a mea si mai inalte cu 10-20 cm.

Luana a intrat in clasa a IV-a, nu e cea mai dezvoltata din clasa dar nici cea mai aschiuta. Vedem ce surprize ne aduce anul.
mirela74chris
Scris: Monday, July 5, 2010 9:47 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 10/17/2009
Dianei i-a venit pe la 12 ani si e dezvoltata ,e mai inalta decat mine deja(acum are 13 ani).Doar ca initial i-a venit odata la 4-5 luni,de vreo 3 luni vine o luna da,una nu.Adica e neregulat.Si eu am vorbit cu a mea din timp si i-am explicat ce si cum.E precoce tare generatia asta de copii.Au fost si fetite de la ea din clasa la care le-a venit mai devreme,dar sunt unele care nu au nici acum menstruatie.pupici
petronela_gav
Scris: Monday, July 5, 2010 9:56 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/5/2009
Intradevar fetitele din ziua de azi, sunt mult mai dezvoltate fata de cum eram noi (cel putin eu) la varsta lor. Nepoatele mele in varsta de numai 10 ani au deja menstruatie. E foarte important sa vorbim cu ele din timp, sa stie ce se intampla cu corpul lor. Eu am avut prima data la 13 ani si jumatate si tot nu stiam ce se intampla, ce am aflat a fost de la colegele de clasa, care trecusera prin aceasta experienta.
petronela_gav
Scris: Monday, July 5, 2010 9:56 AM
Nivel

Inregistrat: 11/5/2009
sorry am postat de doua ori
oanamaria
Scris: Monday, July 5, 2010 5:52 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Eu cred ca difera de la persoana la persoana .Mie mi s-a intamplat la 11ani ca eram dezvoltata,dar stiam despre ce este vorba ca mama ma pregatise in prealabil.
TeosOf
Scris: Monday, July 5, 2010 9:57 PM
Nivel

Inregistrat: 3/4/2008
Isabelle are 14 ani si 4 luni si abia de vreo 2-3 luni au inceput, cam timid, sa i se dezvolte sanii. Bineinteles ca am pregatit-o cu mult timp inainte, caci mergea, si merge, cu mine la cumparaturi si ma intreba ce fac cu tampoanele.
Nici organismul si nici starea ei generala, nu dau niciun semn ca s-ar intampla si acest eveniment, chiar daca acum are 165 cm, cu un cm mai mult decat mine, dar la kg tot ca un manechin e, sub 40. I-am gresit cariera.
La inceput eram cam speriata, dar dupa ce am citit pe net ca menstruatia poate veni si la 16-17 ani, m-am linistit.
zaza_
Scris: Monday, July 5, 2010 10:34 PM
Nivel

Inregistrat: 3/25/2008
Mie mi-a venit in clasa aIV-a. A fost groaznic. Nu mi-a zis nimeni nimic, am crezut ca o sa mor. Si ma durea burta rau de tot, ma tinea o saptamana in cap si ce era cel mai rau era ca nu existau tampoanele de acumbanghead nervi Vorbiti cu fetele si pregatiti-le, cat se poate, sa nu se sperie. Si nu cred ca are legatura cu inaltimea, eu am 1,52m, nu eram nici pe atunci mai inalta...alcool
AdrianaC
Scris: Tuesday, July 6, 2010 5:52 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Alice are 136cm si 43 kg, sanii au inceput sa creasca timid, asa ca ma astept ca pana prin iarna sau cel tarziu vara viitoare sa se intample evenimentul.... uff

La mine tot pe la 12 ani a fost... tot nimic nu stiam (pentru ca mama nu vorbise cu mine) si de aceea am vrut sa nu fac si eu aceeasi greseala.
madanuta
Scris: Tuesday, July 6, 2010 8:17 AM
Nivel

Inregistrat: 6/26/2007
Si eu am pregatit-o pe Cristina, din clasa a III-a i-am povestit cam tot ce se poate ca sa nu fie surprinsa. Mie mi-a venit la 12 ani si 10 luni fix, imi aduc aminte si data. Mama nu mi-a spus nimic, dar mi-a cumparat o carte din care am citit tot ce ma interesa , chiar mai mult, am citit si tot despre nastere. Eram fascinata. Mai mult, imi povestise bunica, deci nu eram pe langa cand mi-a venit, chiar ma asteptam ca ma durea tare burta.
sweet angel
Scris: Tuesday, July 6, 2010 12:37 PM
Nivel

Inregistrat: 1/6/2010
mie mi-a venit la 11 ani jumate si imi era frica nu stiam ce se intampla , nu stiam nimic despre menstruatie. am plecat la bunica mea si nici ei nu i-am zis nimic. am stat asa pana a doua zi , apoi am mers acasa si plangand i-am zis mamei mele ce mi sa intamplat, asa ca eu sunt de parere ca trebuie sa stie copii inainte .
Katrina
Scris: Tuesday, July 6, 2010 8:12 PM
Nivel

Inregistrat: 3/9/2010
Menstruatia poate sa vina si la 9 ani daca fetitele sunt mai dezvoltate. Ce e mai rau e ca ,cu cat vine nai devreme cu atat este mai zgomotoasa:dureri puternice de burta ,perioade lungi de sangerare de pana la 10 zile si foarte abundenta.Cunosc o fetita careia i-am facut tratament timp de trei luni cu calciu si vitamine pentru a recupera pierderile din timpul menstrelor,algocalmin in perioada de inceput cand durerile erau insuportabile(imi spunea ca simte cum i se rupe ceva pe dinauntru,bineanteles ca avea tratament si de la ginecolog pe care l-a facut timp de 6 luni.Acum dupa 5 ani e bine .Ce nu am putut sa inteleg e cum mama ei a lasat-o si a plecat la munca in Serbia stiind situatia fetei,fara sa o duca la un medic.Noroc ca bunica ei din partea mamei s-a ocupat de ea si a dus-o la medic.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.